×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избухна секс скандал между България и Италия


17 Февруари 2024, Събота, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Кметският съветник от град Пистоя Алесио Бартоломей бил подложен на публична словесна екзекуция заради пещера Утробата край Кърджали

Тези дни неочаквано избухна пореден секс скандал, провокиран от заклети италиански феминистки. Не стигат Нидерландия и Австрия, дето не ни пускат в Шенген, ами сега и Апенините ще вземат да ни хлопнат резето за „Обетованата земя”. Поне натам отиват нещата, според кореспонденцията от Рим на Виолина Христова. Според нея ние, дивите балканци, пак сме ги натворили едни...

Та значи, кметският съветник от град Пистоя Алесио Бартоломей бил подложен на публична словесна екзекуция във фейсбук, защото горкият се възхитил на нашата прочута Пещера-утроба край Кърджали и публикувал нейна снимка. Нещастникът имал неблагоразумието да сложи отдолу текст: „Има пещери, чийто вход отнася веднага към концепцията за майката природа”.

Не знам дали Бартоломей въобще е знаел какво публикува, но ужасното му изказване предизвиква буря от справедливо негодувание. Представителките на най-големия италиански синдикат CGIL, чийто произход е свързан със социалистическата и комунистическата партия, незабавно реагира гневно по повод на „сексистката му култура”. Според тях „думите са важни и е важна употребата им. Онова, което виждаме всекидневно, е, че жените често са получателки на думи, показващи липса на респект, които целят да се подиграят с тях, да ги омаловажат и превърнат в предмети, коментирайки всеки сантиметър от телата им”.

Защитничките на нежния пол справедливо забелязват, че „жената се смята от него и от една определена мачистка и патриархална култура, вкоренена в обществото ни, като вагина, която може да се използва само за сексуална и за репродуктивна цел”. И още –„сексистките коментари, непоисканите оценки за нашите тела съставляват хумуса, в който расте културата на изнасилването и насилието над жените, довеждайки всеки ден до жертви, то тогава е очевидно, че си виновен от първо лице за всяко от цитираните насилия”. Съвсем закономерно накрая се иска оставката на Бартоломей и се призовава кмета Пистоя да се разграничи веднага от неговите твърдения. Още повече, че той е отвратителен „десен” политик, незачитащ ярките либерални ценности.

Чета тези редове и се проклинам. Защо ми трябваше преди 23 години да показвам на света това отвратително „мачистко-сексистко” място. Спомням си пролетта на 2002 г., когато заедно с няколко човека изкачвахме стръмните скали към високото плато между кърджалийските села Ненково, Женда и Дъждовница. Местен краевед отдавна ми говореше за някаква странна пещера и с известно неудобство споделяше, че скалната кухина имала форма на женска вагина.

Малко преди обяд достигнахме пещерата, чиито край се губеше в тъмнина. След направените измервания се оказа, че тя е с карстов произход, а дължината е 22 м. Кухината първоначално е била дълбока само 16 м, а по-късно човешката ръка я е издялала допълнително навътре и е придала формата на женска утроба. А в южния край на пещерата е издълбан олтар, символизиращ матката. Но истинската изненада обаче настъпи точно на обяд, когато внезапно отнякъде проблесна слънчев лъч. Той подпали в микроскопични експлозии милионите прашинки във въздуха и се проектира върху неравния скален под. Проекцията имаше очертанията на гигантски светлинен фалос, който се насочи към вътрешността, но бе твърде къс, за да преодолее разстоянието до олтара-матка.

Скоро разгадахме мистерията. Пещерата е била избрана като място и после оформена допълнително от хората така, че да е с идеална ориентация юг-север, като входът е от юг. В предната част на тавана и по оста на кухината е била доизсечена съществуващата естествена цепнатина, през която точно в 12 часа на обяд слънчевите лъчи проникват и се проектират върху скалната повърхност във форма на фалос, чиято дължина зависи от годишния сезон. Колкото по-ниско по небосклона минава слънцето, толкова по-дълъг е слънчевият фалос. Това означава, че той е най-голям при краткия ден през първата половина на зимата.

Явно бяхме попаднали на пещера-утроба - дълготърсеният храм на Великата богиня-майка на траките, за който споменават античните автори. Според древната индо-иранска традиция подобно на природата царят умирал и се раждал периодически. Владетелят-първожрец принасял в жертва едро животно или човек, с което символизирал собствената си смърт. След това встъпвал в символичен брак с Великата богиня-майка, оплождал я и се възраждал заедно с околния свят. Така се създала идеята за сина-любовник, роден от Великата богиня-майка и влязъл в сношение с нея в нейната утроба, т. е. в пещерата. Тези свещенодействия се извършвали през януари-февруари. Тогава започва възраждането на природата, която разцъфва през пролетта. А слънчевият фалос в откритата пещера достига максималната си дължина точно в началото на зимата!

Тогава за древните траки настъпвала Новата година и те провеждали прочутите празници-дионисии. Херодот описва половата разпуснатост на тракийските девойки, които на определени дни се съвкупявали безразборно с мъжете. В пиесата си „Вакханките” Еврипид разказва за посветените на Дионис оргии, правени точно в символизиращи утробата на Великата богиня-майка пещери с течеща вода-сперма. В ново време следи от тези вярвания има в кукерските обичаи. В Странджанско на т. нар. „кукер без маска” привързвали дървен фалос, с който „орял” земята и символично я оплождал. Кулминацията е на Кукеров ден в първите дни на февруари, когато според вярванията започвала пролетта.

Всички тези данни насочват към идеята за изграден още от дълбока древност култ към Великата богиня-майка в Тракия. Както всичко останало в тракийската религия, той се зародил в планините и то най-вече в Родопите. Според античните извори култът към нея се изповядвал в недрата на Свещените тракийски планини. Това са Пангей, което е едно от имената на Родопите, и Когайон на североизток в земята на гетите. Точно в пещерите-утроби на тези планини обитавали прорицателите - полубогове или антроподемони. За Родопите това са били Орфей и Резос, а за светилището на гетите – Залмоксис.

Съвсем естествено Великата богиня-майка на траките е била почитана в мегалитно светилище, оформено в недрата на скалите. То е било едното от трите най-свещени места в Родопите заедно с Храма на Дионис на Перперикон и символичния гроб на Орфей при Татул. И няма нищо по-естествено от това, светилището на богинята на плодородието да бъде оформено като гигантски женски полов орган. Но как да се обясни това на съвременните феминистки, за които цялата човешка история е едно посегателство срещу правата на нежния пол?

източник: Труд


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
Бургазлия
17.02.2024 18:30:54
0
6
Поредната безмислена преписана статия от флагман!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори