×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Робърт де Ниро открива два хотела у нас
  • Случващото се с Израел може да завърши със световна война, смята Доналд Тръмп
  • Бронз за ансамбъла в многобоя на световната купа в София
  • Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, обяви премиерът Димитър Главчев
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От първия си ден работя по Бюджет 2024 на Приморско, всички проекти в него ще бъдат реализирани


От първия си ден работя по Бюджет 2024 на Приморско, всички проекти в него ще бъдат реализирани
Подготвили сме съвсем нова концепция за сезона - с богата културна и спортна програма, ще има забавления за всеки турист, казва кметът Иван Гайков
15 Февруари 2024, Четвъртък, 16:11 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Още през тази година ще въведем синя зона в Приморско и Китен, за да има ред в паркирането и да улесним туристите, които идват само за плаж или на заведение

Общинският съвет на Приморско прие първия бюджет на новото ръководство на Община Приморско. Подкрепата на местния парламент е и висока оценка за кмета Иван Гайков и екипа му, които денонощно работеха по новата рамка. Кои са основните акценти на Бюджет 2024 и какво ново предстои - отговаря Гайков:

- Поздравления, г-н Гайков. Първият ви бюджет като кмет на община Приморско вече е факт. Общинските съветници почти единодушно приеха рамката, която подготвяте от всъпването ви в длъжност. Каква е рамката и кои са основните акценти?              

- Доста обнадеждаваща е рамката - 35 млн.лв., в които са включени проектите, които очакваме като външно финансиране. Включено е всичко, което се надяваме да успеем да реализираме, сред които и дългоочакваните стратегически обекти. Смятам, че не е пропуснат нито един важен проект, касаещ развитието на общината. Наблегнали сме на подобряването на културния афиш и програма, залагаме доста средства в подкрепа на младежта и спорта, в съхранение на културните ценности. Надявам се в максимален размер да изпълним поетото като ангажимент.

Най-важните проекти, които предстоят, касаят развитието на Приморско и Китен - подходи към плажовете, крайбрежни алеи, площадни пространства, които са неглижирани до този момент. Искаме да има прогрес по връзката между Приморско и Китен с обособяване на зони за отдих, с пикник зони и места за работа на открито. Автогарата, изграждане на нови паркинги – също са сред заложените задачи. Предстои да обсъдим реализиране на синя зона в двата града.

- Какво показа анализът? Нужна ли е синя зона в Китен и Приморско?

- Анализът показа необходимостта от синя зона в двата града не толкова за повишаване на средствата и постъпленията, а по-скоро за това да се даде възможност на свободно паркиране за туристи, които посещават Приморско и Китен за плаж или на заведение. Централните главни улици не позволяват свободно паркиране. Това решение е в посока да подобрим средата на достъп.

- Кога се очаква да стартира платеното паркиране?

- Още през тази година - след по-широко обсъждане и вземане под внимание на мнението на жителите и търговците.

- Започнахте ли вече подготовката за летния сезон?

- Вече работим усилено за туристическия сезон. Стартирахме ремонт на крайбрежни алеи, планираме и проектираме други такива, които очакваме да започнат през септември. Вървим в посока подобряване и облагородяване на достъпността на средата в близост до плажовете и морето. Това е нашето богатство и ние искаме да го покажем все повече и повече.

- На днешното заседание стана ясно, че предстои ремонт на участъка между Приморско и плаж Перла – една от най-предпочитаните ивици от туристите. Строителните дейности предвиждат ли обособяване на паркоместа успоредно на пътя?

- По цялото протежение на участъка са предвидени паркоместа от лявата страна с велоалея и пешеходна зона от дясно. Намерено е доста интелигентно решение и се надяваме след лятото да започнат строително-ремонтните дейности.

- Какво се случва с участъка от плаж Перла към главния път Бургас-Приморско? Преди 2 години подходът към него беше затворен с мантинела, което пък от своя страна доведе до недоволство. Предвиждат ли се промени там, разговаряли ли сте с Агенция „Пътна инфраструктура“?

- Причината, поради която бе затворен, бе концентрацията на ПТП-та в този участък, тъй като не бе регламентиран подхода на колите, които идваха от Бургас. Те извършваха нарушение, преминавайки през непресечена пътна маркировка. Но в АПИ има изготвен проект, който предвижда разширяване на този участък. Ние ще проектираме в района от кръстовището за Бегликташ и Перла до пътния участък Бургас-Царево и това ще се състои в унисон с АПИ. Ще бъде изградено адекватно съоръжение, което да не застрашава живота на шофьорите.

- Кога ще бъде реализирана тази идея?

- Проектирането ще започне през есента, надявам се до началото на Лято 2025 г. да бъде реализирано. Инфраструктурните проекти не са тежки. Във времето единствено не можем да прогнозираме избора на изпълнител. Знаете, че това малко разтяга срока за изпълнение и стартиране. По отношение на инфраструктурните обекти – имамем и друга идея, а именно да спрем достъпа на автомобили до светилището Бегликташ. Ще осигурим средства за малък електробус, който на всеки половин час да прави курсове към мегалитния комплекс. Ще направим и пешеходен маршрут, което да се ползва от любителите на планинския туризъм.  

- Първите 100 дни от мандата ви минаха. Как ги оценявате? Влязохте ли вече в обувките на истински кмет?

- Работя от първия ден, откакто положих клетва. С колегите от Общинска администрация работим заедно от близо 12 години. Чувствам екипа много близък, те са много всеотдайни, целеустремени. Оставаме и извън работно време с цел да наваксаме реализирането на всички наши желания и им благодаря много за съпричастността. Колективът е повече от сплотен и обединен в една идея - развитието на нашата община. Нямам никакви забележки, чувствам доста добри взаимоотношения. Имаме градивност. Общинският съвет също оказва своята подкрепа. Това са много компетентни специалисти, всеки от които е развит в своят сфера. Радвам се на тяхната подрепа за точки, в които могат да дадат съвет и да бъдат коректив.

- Какви мерки ще предприеме Община Приморско за удължаване на туристическия сезон?

- Планираме мерки, които да дадат по-различен привкус на активния летен сезон през юли и август. Водим разговори с едни от водещите театри в България, които да гостуват в продължение на месец и да представят най-добрите си постановки. Планираме всеки четвъртък, петък и събота на площада да има изградена сцена, която да обогатява културния афиш. Да има млади изпълнители, да има възможност млади самодейци да покажат своето творчество. Предстои и европейско първенство по футбол. Искаме да направим, съвместно с диджеи и прожекции неща, които ги няма по другите общини, макар да сме в близки отношения с тях. Изцяло подкрепям новото ръководство на Царево и уважавам кмета на община Созопол. Ние сме едно цяло, всички искаме развитието на Южното Черноморие. Не става въпрос някой да изтегля нечии туристи. Всеки град си има своята харизма и аз просто искам ние в Приморско да намерим нашата и да ѝ дадем повече гласност.


В категории: Приморско


22
Коментара по темата
22.
Рано
23.02.2024 19:13:10
0
0
Рано е да се правят изводи ,нека мине сезона уважаеми Приморчани или как беше ,,Приморци ли, кое беше правилното?
21.
Панчарката
17.02.2024 16:44:47
0
5
Леко по леко Казанджийчето става кмет.Агентура от верни слуги му прокарват пътя.Постпенно се издига в култ към личността,ще се всее страх,ще има наши и ваши.Помагачите да не се пънат,до година две ,ще бъдат елиминирани,цялата власт ще бъде еднолична.В общинския ще вдигат послушно ръчичка на сесиите.Всипко върви по план,сега я караме зрелища да има.
20.
Честито
17.02.2024 13:03:25
0
14
За 100 дни, не направи нищо друго освен да освободи от работа можещи те и знаещи повече от него хора. Всеки по кадърен от него е освободен, или принуден сам да си тръгне. Само не закача любимците от чистотата, все пак нали те си го избраха за кмет
19.
До 17
17.02.2024 01:26:56
1
9
Спокич ,той кмета вече ги купи всичките 13 и са послушковци . Поздрави от планината с песента " парата като хвана".
18.
.
16.02.2024 22:55:35
0
12
Батко Данчо не можа ли да ни пробута някой който поне просто съставно изречение може да изрече. А по жалко мнозинство в общинския съвет Приморско не е имало.
17.
Гладните
16.02.2024 21:32:08
2
5
Кмета е супер,но отбора предатели от предния с дипломата за говедар,ще го провали.Затова на предателите гладни съветници,да ви уредя по един кредит и да пуснете най после общинския кокал,аз ще го плащам пък може и да се наядете.
16.
Стамат Памперсов
16.02.2024 19:22:56
0
4
Сезонът приключи още преди да е започнал!
Проверено и подпечатано!
Чувай Боже и закриляй!
Да минава!
Да си пожелаем през лето Господне 2024г. много здраве, късмет и любов на местните Приморчански примати!
Дано старата Зла не я "остави кръста",щот тогава я вапцахме.
Дано яловото Кюприйче, вече петдесет годишен дънгалак останал до гъза на мама сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници намери най сетне някоя дърта пиростия да му яде парите .
И не на последно място, дано се намери купувач на имота-имането,щото с няколко апартамента в най добрия град за живеене отново можеш да издояваш бедния българин и да си останеш рентиер!
"Боже колко мъка има по този свят Боже" го е рекъл великия български писател Йордан Йовков в разказа си По-жицата!
15.
Петя
16.02.2024 07:57:51
1
15
Вие си го избрахте, сърбайте си попарата !
14.
местен украинец
16.02.2024 04:57:14
1
15
Гюрата, се облизва като манастирски каотарак на задушница
13.
Бай Ставри
15.02.2024 22:22:00
2
14
Г-н . Кмете ,върви ли GLS ,колко коня е ?
12.
до 8
15.02.2024 22:21:00
2
6
Петко М. ти ли си бе …?
11.
*********
15.02.2024 22:15:14
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
55555
15.02.2024 21:46:19
10
12
Ще го търсите пак Митко,но ще е късно.
9.
Царевския
15.02.2024 21:11:28
0
14
Как една мръсна канализация, купи бунтара общински съветник
8.
Дежавю къмпани
15.02.2024 20:48:53
4
10
Ванко,вървят залози,кой от съмишлениците и приятелите първи ще ти забие нож в гърба.Има вече изявен фаворит
7.
Мг
15.02.2024 20:44:16
6
8
Браво момче.Давай да го стягаме това село,че ни изпревариха всички
6.
Козлодуй
15.02.2024 19:49:53
2
22
Ти луд ли си? Каква синя зона. Този тотално ще съсипе Приморско
5.
*********
15.02.2024 19:19:46
1
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Реалността
15.02.2024 18:28:27
22
9
Иван Гайков е човек с главно Ч,изключително земен и народен,винаги е бил и ще бъде сред хората и най-вече близко до своите съграждани и избиратели което ще му даде възможността да бъде дълги години кмет на община Приморско и да е преобрази тотално!
3.
мирки, мерки
15.02.2024 17:00:03
1
18
Г-н кмет, въпросът е: " Какви мерки ще предприеме Община Приморско за удължаване на туристическия сезон?". Става въпрос за мерки, а не за мероприятия.
2.
Работа, работа, работа...
15.02.2024 16:48:12
0
12
1. Не сме спрели да работим!
2. Много работим
3. Толкова много работа свършихме

Като започнем да измерваме свършената работа се оказва, че не е важно колко сте работили, а какво сте свършили. И да знаете, че не се иска висше образование, за да бъдете оценени от някой обикновен гражданин. Свършената работа си личи и се отличава от несвършената.
Това важи за всички, които се хвалят колко работа са свършили. Оставете хората да оценят работата ви
1.
реалноста
15.02.2024 16:25:08
1
8
създаите комисия от общината и обходете къщите и заповядаите тотална чистка в дворовете положението е голяма част в тях е трагично с години от соца никои не си мърда пръста да почисти оградите са в плачевно съсояние в голяма си част иска само желание а не пари трудно се променяна манталитет но времето е друго конкуренцията за туристи е жестока и това това трябва да е водещото
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината 7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината Иван, който закла 11-годишната Никол, защото му отказала целувка, бил ужасно тормозен в затворническото общежитие в Бойчиновци Диона разплака с личната си история Диона разплака с личната си история Певицата впечатли феновете си със сърцераздирателна балада, която носи заглавието “Ако те има”  Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Бях я окъсал и спукал гумите. Сърцето ми беше взело да отказва, но се оперирах, призна колоритът Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Оправдават се с инфлацията, която обаче не е чак толкова висока, колкото са новите цени на основни стоки Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Църквата има привилегията да не декларира приходи от подобна търговия Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Печалбата на концесионера е впечатляваща, а редица министри през годината са подписвали с анекст неизгодната за България концесия Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Вечно усмихнатата Галена от Генерал Тошево наруши правилата на екстремното предизвикателство няколко пъти и получи служебна загуба за нея и нейния съпруг Петър Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Ще остане без дом и семейство  Кирил Петков проговори за пачките и пуделите Кирил Петков проговори за пачките и пуделите По-сериозният проблем, според него, обаче бил разговорът на главния прокурор с главния секретар Влак удари 20-годишна жена край Благоевград Влак удари 20-годишна жена край Благоевград Тя е починала на място 
Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Любовта на Бога я подобрява в личен, родови, народен и общочовешки план, казва астрологът Филип Филипов Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Толкова много желаещи имало да правят секс с нея и колежката й, че тълпи от учащи се редовно се събирали близо до стаята им Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Между 70 и 85 на сто от плажните ивици трябва да бъдат свободни Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Изпълнителят участва във формата Хелс Китчън Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Негов заместник ще е Стамен Белчев Иран и Израел: От съюзници до заклети врагове Иран и Израел: От съюзници до заклети врагове Как настъпи промяната след Ислямската революция през 1979 Предупредих ПП-ДБ, че Борисов ще сложи скалпа им на колана си, каза Корнелия Нинова Предупредих ПП-ДБ, че Борисов ще сложи скалпа им на колана си, каза Корнелия Нинова ПП-ДБ опропастиха реформата. Те реставрираха модела ГЕРБ и върнаха Борисов във властта, смята лидерът на БСП Байдън казал на Нетаняху да не нанася ответен удар по Иран Байдън казал на Нетаняху да не нанася ответен удар по Иран Заявил също, че тъй като иранската атака е причинила минимални жертви и щети, Израел не трябва да отмъщава на Иран.  Симеон Втори погреба сина си Симеон Втори погреба сина си Сакскобургготски показа, че не се отказа от короната и я предава официално на своя внук Борис Търновски Защо гадните китайски пантофи вече струват 40 лева Защо гадните китайски пантофи вече струват 40 лева Купувачите са недоволни от факта, че както е тръгнало, съвсем скоро цената на чехлите ще се изравни с тази на обувките и намират това за изключително нелепо
Николай СТОИЛОВ, АКФ Николай СТОИЛОВ, АКФ Още преди пуделите бе ясно, че ПП-ДБ не са в МВР за реформи, а за нещо друго Виц на деня Виц на деня - Жена, изпей нещо за гостите.
- Но те вече почнаха да си тръгват.
- Струва ми се много бавно.
Виц на деня Виц на деня Квартирант към хазяин:
- Аз от три месеца живея тук, а Вие чак сега ми казвате че няма баня!?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-лесно е да съблечеш една жена, отколкото да я облечеш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори