×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стратегията „Бербатов“ – по-малко отбори в елита, такса „лукс“ за чужденци и инвестиции в спортните бази


Стратегията „Бербатов“ – по-малко отбори в елита, такса „лукс“ за чужденци и инвестиции в спортните бази
Футболни функционери и представителите на клубовете се срещнаха с Димитър Бербатов в Конгресния център
13 Февруари 2024, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Кандидатът за президент на БФС представи пред клубовете от региона своята концепция за управление на футбола

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на бургаски клубове в Конгресния център на Морска гара. Той представи концепция си за управление на футбола.

Стратегическият документ е всеобхватен и в него има редица интересни точки.

Основната промяна е отделянето на аматьорския футбол от професионалния. Заложено е професионалните клубове от Първа и Втора лига да администрират сами първенството си – с нова структура и собствен Изпълком.

БФС от своя страна да се занимава основно с националните отбори, аматьорския футбол и развитието на детско-юношеските школи, предвижда стратегията „Бербатов“.

В нея е включено и намаляване на отборите и формата на Първа и Втора лига и изцяло нова формула за провеждането на първенството в Трета лига, за да се намалят разходите за клубовете. Заложено е и въвеждане на задължително правило за използване на поне един играч до 21 години за 90 минути в професионалния футбол, както и бонусна система за налагането на родни играчи.

В същото време се предвижда такса „лукс“ за клубовете, които искат да използват повече от 3-ма чужденци извън ЕС. С генерираните приходи се цери да се стимулира развитието на школите.

В стратегията е заложено и предоговаряне на тв правата. Димитър Бербатов изтъкна, че българското първенство е по-гледано в родния ефир от английското, но средствата, които клубовете получават са нищожни.

Документът предвижда и повече свобода на клубовете – да могат сами да избират зоналните си и областни председатели.

В концепцията е заложено и развитие на спортната инфраструктура. Димитър Бербатов отбеляза пред Флагман.бг (ВИЖТЕ ТУК), че в Италия се градят два стадиона с пари от Плана за възстановяване. В случая държавата очевидно не желае да работи с това ръководство на БФС, което е изолирано и от европейските програми, и от директна помощ от държавния бюджет.

Вчерашната среща предизвика сериозен интерес сред спортната общественост на Бургас. Ето и снимки от събитието, което Флагман.бг предава на живо.

Зам.-кметът по спорт на Община Бургас Манол Тодоров със зам.-кметът по Бюджет и финанси Станимир Апостолов. До тях е общественикът Дончо Златев
Димитър Бербатов и екипа му пристигат в Конгресния център
Зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов също бе на срещата с екипа на Бербатов
Петър Алексиев от ДФК "Звездичка" се запознава със страгетията на Бербатов
Интересно беше присъствието на Недялко Москов от ОФК "Несебър" на срещата. Той зададе серия от остри въпроси към Димитър Бербатов
На преден план е Явор Жеков, член на УС на БСК. Той е собственик на футболен клуб, който обаче не е приет в БФС
Димитър Йовнов (на заден план) e силният фактор във футбола в Царево. Той с интерес наблюдаваше срещата с Димитър Бербатов

 




В категории: Спорт


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
11
Коментара по темата
11.
Алоу
13.02.2024 22:36:45
15
21
Само няколко въпроса ще задам.
1. Вярно ли е че Мартин и Стилян не искат да го гледат вече тоя Бербатов?
2. Защо Милен Георгиев, приятел на Бербатов от повече от 10 год не беше там?
3. Случайно Бербатов да знае колко е държавния бюджет и колко е на минус, че да обещава че държавата щяла да помага и инвестира?
4. Знае ли какъв закон е приет през 2020 год за букмейкърските компании, който влиза в сила от тази година със стара дата? И защо ли Цеката разпродава в несвяст футболисти?
5. Знае ли с каква дейност се е занимавал до преди няколко години лицето на бургаския футбол другаря Пейчев?
Още 100 въпроса мога да му задам на тоя лаладжия. Тоя другия льольо пък дето му е представител за Бургас мога да го питам само от коя страна се рита топката...
Смешници!
10.
Гърбатов
13.02.2024 21:59:23
5
21
Гърбатов,всичко хубаво само,че тези неща дето смяташ да ги правиш могат да станат там,където има цивилизация.Това е все едно аз да отида в циганската махала и да им разправям как с общи усилия може да изградим прекрасен курорт там.Няма как обаче да стане с тези изпълнители.Дано хубаво си разгледал тези физиономии и да си си задал въпроса защо тези хора са във футбола при ограничения капацитет изписан на лицата им.Отговорът е ясен ,заради лесните пари,които лапат я от субсидии,я от уредени мачове.
На други като Домуса пък им удобен за пране на пари.Как очакваш от тези да се напънат да свършат нещо при положение,че дори и да искат нямат капацитета,а още по-малко уменията и знанията да го направят?
9.
Възмутен теляк
13.02.2024 21:54:51
7
6
Е, как пък целият екип на Бербатов са с дънки? Несериозно. Бог да го прости Денди, щеше да е възмутен.
8.
...
13.02.2024 21:10:00
3
13
Ами нямам да споменавам име.. Но от тези там седящите има един индивид който - дори качи некролог във ФейсБук на своя роднина (светла памет на човек).... Сами разбирайте за какво малоумници иде реч.
7.
Бургазлията
13.02.2024 21:04:26
2
35
Срам ,срам и пак срам.На Звездичка въпросния управител как може да е по анцуг типично по бургаски,срам за града .Тъп селяндур.И повечето груби ,селски физиономии.Този от Царево,Несебър и т.н ебати и аграрните типове.Пълни селяндури с пари но до там.Жалко за града и държавата с такъв материал.
6.
Стратегия
13.02.2024 21:04:08
2
35
Каква стратегия? В Бургас няма отбори. Пълен майтап е Митко Пейчев да е лицето на Бургаския футбол и като добавим Манол и отива на господари на ефира
5.
До1
13.02.2024 21:03:12
6
29
Колега,не съм върл привърженик на Бербатов,но в случая не си прав . Бербатов напусна националния отбор точно заради ръководството на БФС срещу,което скочиха сега и всички. Все едно на твоята работа шефовете ти да те правят на нищо,а ти да стоиш от патриотизъм защото работиш за българска фирма . Понякога нещата не са толкова прости колкото изглеждат . Харесвам доста повече Стилян Петров от Бербатов и смятам,че той е по-уравновесен и опитен за позицията шеф на бфс
4.
Динамо
13.02.2024 20:21:37
7
22
До 1
Измекяри като теб съществуват защото е незаконно да ги застреляш.
3.
Градев
13.02.2024 20:18:36
1
33
Пълен смях Манол зам.кмет да бяха хванали някой от улицата щеше по добре да се справи на този пост.
Кмете моля те не слагай хора без нужния опит на ръководни постове !!!!
2.
До Петър - Лизача
13.02.2024 20:13:30
4
43
Петре хората са се облекли супер приятно а ти цял живот с това вмирисано яке и анцуг... Как не те е срам бе лизачо.. Срам си за футбола
1.
N+++
13.02.2024 20:08:37
51
21
Няма да бъде избран за президент на БФС!
кАТЕГОРИЧНО!
Такъв предател е ненужен за българския футбол!
Когато националния отбор на България имаше крещяща нужда от него, той абдикира!
Сега, какво? Да не си точи зъбите, защото са му твърде меки!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори