×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестирайки, аграрният сектор се раздели на три в отношението си към властта


Протестирайки, аграрният сектор се раздели на три в отношението си към властта
Протестът, свързан с БАК, вече приключи със споразумение (долу), останалите продължават, но едните (в средата) се разграничиха от другите (горе)
13 Февруари 2024, Вторник, 12:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

В страната демонстрират земеделци и животновъди, които се разграничават от тези пред МС днес

Земеделските производители и животновъдите се разделиха генерално на три части в отношението си към сегашната власт. Едната е свързана с Българската аграрна камара (БАК). Тя вече се споразумя с правителството и обяви, че прекратява протестите.

Други две групи от аграрния сектор обаче продължават демонстрациите, но те не са свързани една с друга. Днес пред Министерския съвет (МС) протестира едната фракция. Другата се намира по границите и в различни райони, но се разграничава от митинга пред МС. Представители на последната група днес дадоха пресконференция в БТА-София, на която изложиха исканията си в 12 точки. Сред тях бяха членове на шест асоциации, които обясниха, че имат добър диалог със земеделския министър Кирил Вътев. Днес те имали планирана среща в 13 ч., за да изяснят исканията си и дали могат да стигнат до споразумение. Обявиха и че не настояват за оставки. Те нямали политически искания, а имали искания за политики. Неофициално коментираха, че протестиращите пред МС вероятно гравитират около ГЕРБ и демонстрациите им са свързани по-скоро с преговорите около ротацията във властта.

Това се потвърждава и от присъствието на бившия земеделски министър Венцислав Върбанов на митинга пред правителствената сграда днес. Той настоява за оставките на земеделския министър Кирил Вътев, както и на премиера Николай Денков, които са излъчени от "Продължаваме промяната". 

Шестте асоциации, които дадоха пресконференция в БТА-София, бяха Сдружение „Обединени земеделски производители“, Националната асоциация на картофопроизводителите, Национален съюз на земеделските кооперации в България, Съюз за развъждане на българските овце и кози, Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупковите плодове и Съюз на гъбопроизводителите в България. 

Тодор Джиков обяви, че неговата асоциация - на картофопроизводителите, вчера е взела решение, че напуска Българската аграрна камара. Джиков бе зам.-министър на земеделието в последното служебно правителство с премиер Гълъб Донев. 

След въпрос на "Флагман" дали аграрният сектор може да се раздели на три групи - около БАК, около протестиращите пред МС, които имат политически искания, и около тези в БТА, той отговори следното: "При такава шарена представителност и безпринципност на политиците, които последните 30 години управляваха България, аз даже очаквах да сме поне шест групи. Ние сме само три."

Джиков обясни каква е технологията на овладяването на един протест. Първо - разделяш протестиращите на няколко групи. След това виждаш кое е най-слабото звено, пробиваш го, сключваш споразумение, с което обръщаш протестиращите едни срещу други, обясни Тодор Джиков. И накрая се чакало енергията да позатихне. 

"Не биваше да стигаме дотука", добави Джиков. Той отправи апел към другите две групи да се съберат "на едно място", защото имали едни и същи искания. Целите им били българският земеделски производител да работи спокойно, да има достойни доходи и да се радва на добри пазари. 

На питане на "Флагман" - смятат ли, че тези, които протестират пред МС, са свързани с част от т.нар. управляваща сглобка, Тодор Джиков отговори дипломатично: "Смятам, че имаме много сходни искания, в интерес на българските земеделци."

Гледайте брифинга в БТА тук:

 


В категории: Политика


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
4
Коментара по темата
4.
до 3
13.02.2024 15:10:32
1
1
много ти е удобно да правиш простички коментари пред монитора, ама едва ли си пипнал лопата или си засял едно дърво. Тъпият български принцип "на чужд гръб и сто тояги..." обикновено се използва от мързеливци, дето не знаят какво е работа на полето, не са чували за казарма и единствено могат да повтарят опорките, които им набиват в празните глави от медиите.
3.
До 3
13.02.2024 14:06:22
0
4
За да могат тези, които сега протестират, да си купуват всяка година по един нов Майбах- И сега протестират, за да могат да продължат да изкупуват млякото по 90 стотинки, а държавата да им дава по още 90 стотинки, та в магазина млякото да стане 4 лв. Но държавата не иска да им ги дава тези пари и иска те да си купуват по един Майбах не всяка година, а поне през три. Сега разбра ли?
2.
до 1
13.02.2024 13:53:13
1
4
Не знам дали бившия е мега корумпиран или не, обаче обясни ми простичко как млякото се изкупува по 90ст., а в магазина е по 3.20лв? Мдааа, ПП и ДБ не са никак корумпирани, но тогава означава, че са безхаберници и унищожители на българския народ. Мога да ти давам до утре сутринта примери и с други основни хранителни и нехранителни продукти. Населението с най-ниската заплата в Европа плаща най-високите цени в магазина за хранителни стоки. Да ни е честита Промяната с по-високите цени!
1.
Director
13.02.2024 13:21:39
1
5
Това, че един бивш мега корумпиран политик, понастоящем обиконовен крадец на милиони евросубсидии иска оставката на Денков и Вътев е отличен атестат за работата на кабинета и МЗ в частност.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори