×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мнима ясновидка от Русе излъга 37 пенсионери, взе им парите


Мнима ясновидка от Русе излъга 37 пенсионери, взе им парите
За разлика от колежките си, маг Недялка от Русе не пускала обяви в Интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора
09 Февруари 2024, Петък, 10:58 ч.
Автор: Флагман.БГ

 Разследваща журналистка тича след гадателката, за да я пита дали е феномен

37 пенсионери дадоха и последните си левчета на мнима ясновидка от Русе. Някой от тях споделиха пред Нова телевизия, че са вземали заеми, за да може маг Недялка, за които са чели от вестници, да ги спаси от магии, проклятия или от зависимости. 

22-годишната Недялка Гастулова от русенския квартал "Чародейка" е поредната представяща се за маг и феномен на България, без да притежава гадателски способности, каза в предаването „Здравей, България“ разследващият Вероника Димитрова. За разлика от колежките си, мнимата ясновидка не пуска обяви в интернет, а във вестници, които се четат от възрастни хора. Твърди, че чисти всякакви магии, страх и стрес, отключва късмета и помага при зависимости. Притежава удостоверение за завършен 10-дневен курс по окултизъм и гадателство, който е взела с успех Добър 4.

От март 2021 г., в продължение на една година, излъганите от нея пенсионери са около 37 души, според източници на Нова телевизия в полицията. Срещу мнимата ясновидка тече разследване. 

85-годишната Бойка Колевска от кюстендилското село Коньово е превела 1800 лева на Недялка. "Питах я за малкия ми син, който обича да пие. Тя каза, че може и ще направи всичко, но ако внеса 300 лева", обясни тя. Жената изпратила по пощата парите до адреса на ясновидката в Русе. "След ден-два поиска още 1500 лева, защото щяла да пътува до Божи гроб, но ѝ казах, че нямам. Посъветва да взема заем, за да платя и тя да донесе земя от Божи гроб", разказва още Бойка.

За няколко дни възрастната дама събрала парите от близки и приятели. Изпратила ги по куриер. "Кой 50, кой 250, колкото имаха - дадоха ми. Зет ми ми даде 500 лева. Казах, че изпращам 1500 лева и получих разписка за тях. Дрехи не съм купувала от години, обувките ми, ако видите какви са... Сирене и кашкавал не купувам", обясни жената. Тя получава минимална пенсия. Връщала парите, които е заела, близо година след това.

Докато Бойка контактува с Недялка, полицията започва разследване по сигнали, постъпили срещу нея. Органите на реда издирват всички, които са превеждали пари на мнимата гадателка и така стигат и до Бойка Колевска.

"Казах им, че имам квитанция за внесени пари от пощата, както и от куриерската фирма. Дадох ги на полицията и направиха протокол. Казаха, че има 200 души, които са се оплакали и трябва да свидетелствам по дело", посочи тя.

Наталия Иванова от София също е дала показания в полицията. Твърди, че е превела на мнимата ясновидка 23 000 лева - заради здравословни проблеми на дъщеря ѝ и съпругът ѝ. Намерила обявата във вестник за пенсионери.

"Каза да ѝ преведа 400 лева, даде ми адрес. Веднага го направих. Пред икона свещичка каза да запаля и да се обадя след 15 минути. Тогава ми съобщи, че имам родово проклятие и трябва да се вземат мерки. На следващия ден - същото. Накара ме да преведа три пъти по 500 лева, защото положението ми е сериозно. Иконата ѝ казвала така. Толкова въздействащи бяха думите ѝ, че няма как човек да осмисли всичко", обясни тя.

Така, в продължение на няколко дни, Недялка карала жената да пали свещи пред икона и не спирала да иска пари. "Каза ми, че ще изчисти всички външни намеси и проклятия. Но не можех да тичам да превеждам пари непрекъснато и предложих да ги дам наведнъж. Тя ми каза да ги опаковам в кутия като подарък", спомня си тя.

След това мнимата ясновидка поискала още 15 000 лв., за да довърши развалянето на родовото проклятие. Наталия изпратила парите по куриер.

"Недялка ми каза да не споделям с никого, за да станат нещата. Но не се задоволи със сумата, поиска ми още 20 000 лева, защото дъщеря ми била зле. Трябвало 9 дни подред да се коли агне и кръвта му да се стича по земята. Имах само 2000 лева в картата. Каза, че тя щяла да купи агнетата и да ги коли. Тогава вече ѝ казах, че е измамница и си играе с живота на хората. Поисках да ми върне парите. Отвърна ми, че както може да ми помогне, така може и да ми навреди. Уплаших се", заяви Наталия.

Мъж от Сливен твърди, че е превел 12 500 лева на представящата се за гадателка. Той е на 84 години и желае анонимност. Потърсил Недялка, защото мислел, че на внука му не му върви. "Пишеше "Феноменът на България", разваляла черни магии. Почна да ме изнудва, а аз се страхувах да не навреди на децата ми. Дори да давам пари, може пак да измисли нещо. Пак се залъгвах и давах пари. Тя си измисли, че синът ми има черна магия", разкри той.

В началото Недялка искала по-малки суми, които мъжът превеждал чрез платформа за онлайн разплащане. "Започна с 200-300 лева. След това започнах по 2000 лева. Това бяха спестяванията ми. По-големите суми изпращах под формата на документи по куриер. Като я питах, тя казваше, че така е по-дискретно. Купувала мотиви, затова ѝ трябвали толкова пари", казва той. Контактът му с нея продължил 2 месеца, след това останал без пари. Тогава го съветвала да вземе от сина си. Възрастният мъж не приел и спрял да контактува с нея. Мъжът е разпитан в полицията.

Екип на NOVA откри мнимата гадателка в дома ѝ в Русе, под претекст, че ѝ носи документи през куриер. Когато вижда камерата, Недялка бяга, а дядо ѝ опитва да попречи на снимките. Баба ѝ отрича тя да се е представяла за ясновидка, както и да има гадателски способности. Според нея не работела, а гледала малките си деца.

Другият ѝ дядо също отрича внучката му да има оракулска дарба. Близките на Недялка опитаха да изгонят разследващата журналистка Вероника Димитрова и колегите й от улицата. Срещу ясновидката още няма повдигнато обвинение, защото се чакат експертизи. 
 




Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
5
Коментара по темата
5.
Нико
09.02.2024 19:43:19
0
1
Може ли номера на тази красавица,да я накажа с мноого як секс!
4.
Измамен
09.02.2024 13:27:30
0
2
Халал да и е пенЦията! Да ми я изплати в натура, с пенЦионерско намаление! За колкото стигне. Ще я клатя като поп селска камбана по Великден
3.
недокзауеми твърдения
09.02.2024 12:28:27
1
2
по погледът изглежда влажна, нека я заключат в осветена стая с меки стени заедно с дядовците за няколко часа
2.
Фалшиви герои
09.02.2024 12:19:33
3
6
Мними Харвардски измамници единия мека китка, другия с ментални увреждания крадат парите от хората заедно с любовника им който е завлякъл държавата с милиони лева и прехвърлил фирмата си на малоимотни лица.
1.
*********
09.02.2024 11:56:15
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори