×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съветниците от БСП и „Възраждане“ в СОС влязоха в конфликт с националните си ръководства


Съветниците от БСП и „Възраждане“ в СОС влязоха в конфликт с националните си ръководства
Изборът на Цветомир Петров (долу) за председател на Столичния общински съвет сложи край на кризата, но предизвика напрежение в част от партиите
08 Февруари 2024, Четвъртък, 12:49 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Представителите на ГЕРБ също гласуваха в разрез с изразената вчера позиция на Бойко Борисов

Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС днес бе избран за председател на Столичния общински съвет (СОС). Както „Флагман“ съобщи, по-рано през деня стана ясно, че се е стигнало до компромисното решение. Идеята е Петров да е председател на СОС за няколко месеца. Целта е да се отпуши дейността на Съвета, който беше блокиран и не можеше да започне работа три месеца след местните избори. Около Петров се обединиха ПП-ДБ-СС, която е най-голямата група и която го номинира, ГЕРБ, "БСП за България", „Възраждане“, КОД. Ако изборът му се бе провалил и днес, можеше да се стигне до разпускане на Съвета и предсрочни избори. 

Припомняме, че вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви именно за такъв вариант. Днес съветниците от ГЕРБ в София обаче влязоха в консенсуса и, изглежда, бламираха националния си лидер. Дали това е така или обратът е съгласуван с Борисов, засега не е много ясно.

В БСП и „Възраждане“ обаче конфликтът е факт. Днес лидерът на соцпартията Корнелия Нинова говори пред репортери в парламента и призова да не бъде подкрепян Цветомир Петров. От Градската организация на БСП обаче не се съобразиха и приеха решение да гласуват „за“ него.

Нинова пък предупреди, че това е в разрез с решение на националното ръководство, и дори изкоментира, че може да се стигне до изключване на представители на БСП от партията. Тя поздрави столичната съветничка от "БСП за България" Ваня Григорова, която бе заявила, че няма да подкрепи Цветомир Петров. Григорова бе и кандидат за кмет на соцформацията, като стигна до балотаж.

Корнелия Нинова днес каза в кулоарите на парламента, че ще проследят как са гласували съветниците от БСП за кандидатурата на Петров. Тънкият момент е, че вотът е таен и това няма как да се установи със сигурност.

Във „Възраждане“ също имат сериозен проблем. Там се видя разцепление още преди гласуването за председател на СОС. По-голямата част от групата са стигнали до решение да подкрепят Цветомир Петров. Това издаде пред репортери Красимир Гълъбов от групата на „Възраждане“.

По-късно обаче Деян Николов, който бе кандидат за кмет на „Възраждане“, заяви на заседанието на СОС, че имало опити за купуване на общински съветници от абсолютно всички групи. Той обяви, че издига от името на партията Емил Димитров за председател на Столичния общински съвет. Димитров обаче получи само три гласа „за“, а групата на „Възраждане“ в момента се състои от седем съветници. Припомняме, че тя бе напусната още в първите дни след местните избори от Иван Алексиев, който понастоящем се води независим. Алексиев дори се оплака пред медии, че е бил бит по заръка на ръководителите на радикалната партия.

С днешното гласуване се вижда, че формацията в СОС е разцепена. Освен това, повечето представители на „Възраждане“ са гласували в разрез с мнението на националния лидер на партията Костадин Костадинов. Само преди дни той разкритикува опцията за избор на председател на СОС. От „Възраждане“ също като Бойко Борисов се обявиха за предсрочни избори за нов Столичен общински съвет.

Днес Цветомир Петров получи 47 гласа от 61 съветници в СОС. 59-ма гласуваха. 5 бюлетини се оказаха недействителни. Емил Димитров получи 3 гласа. Пламен Данаилов, излъчен от ИТН, получи 4 гласа. Това също е любопитно, защото ИТН разполага с трима съветници. 

 


В категории: Политика , София


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
7
Коментара по темата
7.
оффф...
08.02.2024 15:42:42
2
8
Това означава ДВЕ НЕЩА:

1. Когато гласуването е анонимно, хората не се притесняват да вземат работещото решение, вместо това, което впечатлява вожда им.

2. Дори и членовете на собствените им партии няма как да са толкова тъпи колкото лидерите им.

Честито на Софиянци, че най-накрая политиците им могат да започнат да решават проблемите им, вместо само да взимат заплати, за да казват колко ме се харесват
6.
Тези
08.02.2024 15:36:50
0
7
Държавната софра как е оставят, нали трябва да вземат заплати хрантутниците, без нищо да правят.
По една бака не им стига да рупат жабетата , лакоми и алчни.
5.
Yes !
08.02.2024 15:09:14
0
7
Като стана дума- има слухове че Цола #общата Драгойчева искала да кръстят планина на нея. Пък другите комундели казали- шафрантия си беше, така си отива- все иска някой да се качва отгоре и.
4.
Безсмислено заглавие
08.02.2024 15:04:53
0
7
Преди малко позната от КС писа че отклонили искането на "Възраждане" за референдума за лева и еврото.
Същите клоуни не се представляват в СОС ,групата им се разпадна днес.
Лично за мен, тук и сега се асоциират с Гошо Тъпото, Звездолета с фамозната диплома и ХХ със сексаферите и леля му общата.
3.
Българин
08.02.2024 14:10:13
1
15
Седнеш ли на софрата, само с камъни и дърве могат да те изгонят от нея.Избиратели, събудете се
2.
XX
08.02.2024 14:06:49
1
14
Искат да взимат заплата...
1.
С пълна
08.02.2024 12:45:58
2
27
откритост и прозрачност най-после беше избран /купен новият председател на ОС !
Все пак едни нови избори не гарантират същите хора в ОС, знаят си те...!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори