×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чичо Дончо бие дядо Джо заради мигрантите и великата Америка отива в историята


Чичо Дончо бие дядо Джо заради мигрантите и великата Америка отива в историята
Мигрантската криза и дълговият проблем играят за чичо Дончо, а тези играчи няма да бъдат отстранени до изборите
04 Февруари 2024, Неделя, 21:00 ч.
Автор: Проф. Николай ВИТАНОВ

Американците работят на принципа на Кейнс – взимат парите и правят каквото си искат, а ние ще има да чакаме за Ф-16, коментира проф. Николай Витанов

САЩ са навлезли във фазата на пречупването в развитието си. В тази фаза огромна енергия се пръска във вътрешни конфликти, вместо да се прави нещо съзидателно... Американците обаче работят на принципа на Джон Мейнард Кейнс (б.р. основоположник на модерната макроикономика) – взимат парите и правят каквото си искат. Ето, взеха ни пари за 8 чертежа на самолети и пристигането им почна да се отлага.

Мигрантската криза в САЩ продължава и ще продължи още дълго време. Днес, да видим няколко показателни случки:

1. Помните, че ви писах как мигранти ритаха полицаи близо до Time Square в Ню-Йорк преди няколко дни. Е, хванаха ги и съдът…. ги пусна да се ходят по живо по здраво. Пълен цирк. Че кой нормален американец ще вярва на управлението си и на съдебната си система след такива случки. Ами,ами, ще се въоръжат до зъби и други веселби ще почнат там. Великата Америка, каквато беше едно време, отива в историята.

2. Резултат от циркове като горния – чичо Дончо води на дядо Джо с 8 % при социологическите проучвания в щата Джорджия – щат, твърде интересен за победата на дядо Джо преди 4 години. При това чичо Дончо води с 40% преднина в селските райони в Джорджия и със 74% преднина сред белите евангелисти. Гледате, за какво иде реч.

3. Преференции на републиканските избиратели за номинация на републиканската партия за президент. Чичо Дончо от 43% през февруари 2023 г. е скочил на 69% през декември същата година. Ники Хейли е паднала от 28% през февруари 2023 г. на 9% през декември 2023 г. На специалистите е ясно, какъв ще е резултатът. Чичо Дончо печели номинацията, ако не му скроят някой номер.

И така, мигрантската криза и дълговият проблем играят за чичо Дончо. А тези играчи няма да бъдат отстранени до изборите. Както отдавна ви писах, САЩ са навлезли във фазата на пречупването в развитието си. В тази фаза огромна енергия се пръска във вътрешни конфликти, вместо да се прави нещо съзидателно. Гледайте, дали е така.  

 Да видим, какво ни казва лорд Джон Мейнард Кейнс днес

... Ако дължите на банката си хиляда лири, вие сте оставен на милостта и. Ако ѝ дължите милион лири, тя е оставена на милостта ви.....

Интересно наблюдение на Кейнс, което ви обяснява доста неща. Ама Щатите имали огромен дълг. Тъй, де, кредиторите са дали вече парите и сега са на милостта на заемополучателя, че той може да реши да не ги върне. Ще бъде пиратско изпълнение, но тя половината англосаксонска история е пиратска (да си спомним сър Франсис Дрейк, който не е виждал корабчето му в Лондон, да иде да го види). Цаката значи е като даваш заеми, да нямаш крупни длъжници. Спомняте си какво стана със Съветския съюз и Източна Европа, която дължеше много пари, но се врътна след 1989 г, а СССР се разпадна и не можа де си ги прибере. Затова американците работят на принципа на Кейнс – взимат парите и правят каквото си искат. Ето, взеха ни пари за 8 чертежа на самолети и пристигането им почна да се отлага. Тъй де, ако дължите милион лири на банката, банката е оставена на милостта ви. Тъй, че Кейнс казва на пинчер-бауцариата – ще ви ошушкат и нищо няма да ви върнат. Пък вие си говорете за капитализъм и морал. Ама не говорете много, че можем пак да идем на Маркс или на това, 

как Рузвелт обяснявал на Сталин какво е демокрация

 Демокрацията е не когато народът има власт, а когато някой друг има власт. КОЙ е този другият? Я-я-я-я, същият, дето дължи трилиони на кредиторите. Весела работа, нали така. Четете Кейнс, доста неща ще почнете да разбирате.  
Стига толкова за това. 

 Напред, към войните

  Най – напред, войната в Газа. Знаете, какво ви е прогнозирано – победа за Израел в Газа, но дълга война, поради добре развитата мрежа на Хамас. Проблемът за Израел също ви го описах – насреща стои голяма мрежа, включваща Хамас, Хизбула и други организации и части от тая мрежа са вън от Газа, намират се в Ливан и други страни от региона. 

И тъй – мрежата на Израел срещу мрежата на палестинците. И двете мрежи не са малки и са захранвани от външни сили с големи възможности. Което предполага дълга и кървава война. Знаете прогнозата ми – Израел ще победи в Газа и доста ще унищожи палестинската мрежа там. Но няма да успее да унищожи цялата палестинска мрежа, чиито корени са далеч извън Газа. 

Та тази война се закучи и полека излиза от интереса на зрителите. Логично – скоро ще станат 4 месеца, откакто се води. Бият се там, покрай Хан Юнис, израелската армия бавно прочиства отрядите на Хамас. Което се и очакваше. Като нищо ще си спретнат още някое примирийце, та да си помислят как ще я карат нататък. Двете големи мрежи си функционират, интересите им са противоположни, тъй че закучването се очаква да продължи. Великобритания мисли дали да признае палестинска държава. Очакван ход, като гледате кой им е външен министър. За него ви писах – не е случаен чиляк и родата му не е случайна. Животът в Израел покрай границата с Газа бавно почва да се нормализира. Дето има една приказка – всяко чудо – за 3 дни, след което  - пак така, както преди чудото. Агенцията , оказваща хуманитарна помощ в Газа, има пари до края на февруари. После, ако няма пари, ще спре работа. Ще им намерят пари, няма страшно иначе ще почне пищене на НПО-та. 

Като гледаме извън Израел, шахматната партия между двете мрежи продължава. Иран изтегля висшите си офицери от Сирия, за да ги предпази от израелски атаки. Хизбула си стреля по Северен Израел. Хутите дебнат да пернат някой кораб в Червено море. И така, животът си върви-и-и-и. 

Напред към другата война.

Там нещата си вървят, както са ви прогнозирани.  Фронтът се движи на запад и още не е стигнал равновесната си точка.  Руснаците влязоха в Авдеевка и боеве вече са водят в самия град. А това е най-укрепената позиция на украинската армия. Авдеевка е бившото военно градче на Донецк. 
Така, да видим сега 

 как главнокомандващият Валерий Залужни подкрепя нашите анализи

 (не случайно искат да го махнат, много неудобни неща казва). И какво казва?
 
1. Западните санкции са неефективни, казва Залужни. ДУБРУТРУ-У-У-У! Ето ви потвърждение от най-високо място за това, което четете тук.
 
2. Украйна се сблъсква с трудности заради намалената западна помощ. ДУБРУТРУ-У-У-У! Откога четете тук, че пациентът е на системите и когато тръгнат да се спират, ще стане весело.
 
3. Украинското ръководство не може да обезпечи мобилизацията. ДУБРУТРУ-У-У-У! Откога четете тук, че в края на 2023 г. ще почнат да се усещат проблеми с пушечното месо. А дали помните още, кога ви е прогнозирано, че тези проблеми ще почнат да стават критични.
 
4. Налице са проблеми в украинската отбранителна промишленост. ДУБРУТРУ-У-У-У! Нали помните още юрдечия рев, когато ви пишех, че украинската отбранителна промишленост не се справя.
 
5. Налице е намаляваща поддръжка от страна на съюзниците и увеличаване на политическото напрежение в Украйна. ДУБРУТРУ-У-У-У! Пинчер-бауцари, четете ли каквото ви казва човека. Намаляваща поддръжка от съюзниците. Нали знаете какъв е стандартния протокол – като не могат да се справят с баба Меца, Дедо Лъв и Кумчо Вълчо избутват напред пинчер-бауцариата, а той да отнесе ритниците и ухапванията. Четете Валерий Залужни, пинчер-бауцари и си правете сметката. Щом не щете да слушате Витанов, барем Залужни слушайте.
 
6. Ама повече безпилотници трябвали. ДУБРУТРУ-У-У-У! Ама те руснаците отдавна се усетиха и техните безпилотници винаги ще са повече от украинските. Както се казва – надежда всяка тука оставете.
 
Между другото, пушечното месо свършва. Ново няма, тъй, че е логично Залужни да залага на безпилотници. Значи, гледаме войната на безпилотниците. И ракетите. Чакай, бе Витанов, те руските ракети отдавна свършиха. И-и-и-и-и, верно бе, как забравих. Я да си перна една наказателна ирония – ДУБРУТРУ-У-У-У Витанов, руските ракети отдавна свършиха, бе, серсем със серсем!  

Гледаме значи,хай-тех войната през 2024 година. 

Я да видим накрая, какво става с 

 прогнозите за коронавируса
 
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 556 дни.
18 месеца са 549 дни. Над 18 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 19 месеца са 580 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 659 дни.  21 месеца са 640 дни.  22 месеца са 671 дни.  Над 21 месеца валидна прогноза. Броячите  си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ще ви направи прогноза, която ще е валидна 659 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.  

Що де отнася до ковида, знаете какво трябва да правите. 

1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
 
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на февруари. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки. Юрдеците могат да крякат. Као направят прогноза за епидемия, която да е валидна 659 дни, тогав аще ги взема насериозно. 
 
 За грипа

1. Успокоителна част на прогнозата
 
1.1. Грипната вълна няма да е супервисока. Причината е разминаването на степента на заразяване по области. Пловдив, Варна и Бургас са в състояние на грипна епидемия, но София още не е.
 
1.2. Разрастването на грипа в София ще почне да се компенсира от намаляване на обхвата в другите области с много население.
 
1.3. Така, че, в момента се намираме в пика на грипната епидемия и кой знае колко по-лошо не се очаква да стане.
 
2. Призователната част от прогнозата е да се пазите.
 
2.1 Понеже сме в пика на грипната вълна, до 20-ти февруари избягвайте кашлящи колкото можете и не ходете по места, където се събират много хора, ако е възможно.
 
2.2. Пазете се особено, ако сте в София.
 
2.3. Укрепвайте си имунната система. 
 
Та така. Прогнозите си стоят така, както са направени, за да гледат всички какво е било прогнозирано и дали се изпълнява. Изпълнява си се всичко, както е прогнозирано. Пред очите ви е всичко. Юрдеците да крякат колкото си искат – те не могат да правят такива неща.  Ех-о-о-о, юрдечета мои, насред зима сме, февруари месец, а Ковидът се държи така, както Витанов е предсказал преди 659 дни. 659 дни! Дето има една приказка, ха, бакалъм, де – вие какво можете? Да крякате можете, друго не можете. Затова – човки в калта и да не ви се чуват гласчетата. 

Коментарът е на математика проф. Николай Витанов, публикуван във Фейсбук, а заглавието е на Флагман.БГ




Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
23
Коментара по темата
23.
Бай....до 13
06.02.2024 18:10:53
0
1
Кептан, май си за Моргата, нали ?!
22.
Талант
05.02.2024 11:07:28
3
7
Този трябва да му дадат някое шоу да води. Има комедиен талант. Чудя се как американците не са извикали Витанов да им каже какво да правят. Голям смях.
21.
Граматик
05.02.2024 10:44:00
1
5
Много сте тъпи, бе ФлЕгман!
Едно смислено изречение не можете да съставите!
20.
Chicho Doncho
05.02.2024 08:32:44
8
6
Аз си ценя времето и няма да чета текста, то заглавието си дава индикация, че е леща. Чичо Дончо е по-млад само с три години от БайДънът
19.
.....
05.02.2024 07:36:02
10
22
Тоя Витанов е тотално изтрещял.
18.
До 14
05.02.2024 07:11:18
6
15
Камъка на врата и в някой язовир. От такива като тебе тая държава е на това положение.
17.
Дo 14
05.02.2024 06:06:57
7
18
Пий си хапчетата. Педалетките не дават на еднокнижника да краде и за това оня вие като чакал. Лош мат'рял като теб не може да го разбере това. Но галя от посолството е напълно наясно.
16.
Хахаххха
04.02.2024 23:57:06
19
21
Николай витанов няма кво да четем повече
Рубладжийска Гювендия
15.
до 14
04.02.2024 23:49:16
40
15
Тръмп и Тиквоний са слуги на МОСКВА и 2-та са презрели тикви и никъв шанс за връщане в голямята политика
Тръмп ще последва съдбата на приятеля си банкера Роберт Максеул а Тиквята ще паследва съдбата на крадлив диктатор(cal 50) и паричките им от чуждите банки ще се превърнат на високи лъскави небосгъргачи в Дубайските пясъци
14.
До 12
04.02.2024 22:30:53
18
42
Смукател си, насмукал си се с опорките на либерастите ПП-ДБ-СС и повтаряш като папагал, колко е лош ББ!
Най-добрият политик и Премиер е Борисов, а ти може да ми хвалиш Киро Простото или Жан-Вълджан Виденов до посиране и запълване на розовите ти кюлоти!!!
Тръмп уважава Борисов, не случайно над час и половина си хортуваха в Белия Дом, а ти пак ми излез с тъпизмите,че Бойко не знае езици!
Задължително при такива срещи е да има заклет преводач, а не като Киро Простото, който се срещна с Бай-Дън за 7 секунди !
13.
Капитан Морган
04.02.2024 22:14:13
39
22
Ето, един тъжен смехуран с червено на дупето, жълто около устичката и вакуум в микро черепната кутия. То е ясно, че е неблагодарна работа да образоваш комунистически истърсаци, ама ... Тъжен смехуранко, русийката е губила срещу Япония, България, Турция, Австрия, Германия, Великобритания, Полша и Афганистан. Сега просия губи от Украйна! Щото, налЕ, Киев за три дни хо-хо-хо. А, да не пропусна, русийката загуби студената война от САЩ и СеСеСеРето се разпадна. Русийката има 5% ръст на икономиката само според Скабеева, Соловьов и умственонедоразвитите тукашни копейки, реално в русийката няма яйца, пилешко има опашки за бензин, гражданската им авиация през ден аварира, рублата е неконвертируема, а Китай произвежда "Мосвич", а в градовете няма отопление. хахахах САЩ и ЕС са най-големите икономики в света. Няма как една недържава, каквато е русийката, щото е криминална структура маскирана като държава, да натрие носа на ВЕЛИКИТЕ СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ. :) лОШОТО Е, ЧЕ НАКРАЯ МОСКОВСКИТЕ ПРОСТАЦИ И ДЕГЕНЕРАТИ ще чакат пак САЩ и Европа да ги спасява от гладна смърт, както в края на 19-ти век, 20-те години на 20-ти век и сталинския голодомор. Този път не трябва, нека си умрат тихичко от глад.
12.
Do 10
04.02.2024 22:10:10
30
23
Даже и не подозираш колко си тъп, нали? Щом сравняваш Тръмп с дебилът от банкя, най-слабият премиер въобще в историята.
11.
Пусть всегда будет Солнце
04.02.2024 22:01:36
42
13
БГ русофилите русороби много им се иска бай Дончо (агент ГРУ Москва)да спИчели ача тЦ йок нет ноу НЕ са познали
10.
Много смешно
04.02.2024 21:55:31
16
48
Децата на ДС са русофоби :)))
Неблагодарни тролчета, питайте дядовците си кой е спечелил срещу Русия?!?
В момента Русия натрива носа на САЩ и на измислените "военни" анализатори, дори с факта въпреки санкциите, имат 5% ръст на БВП, а ЕС и САЩ са в стагнация, благодарение на либерастите демократи на Бай-Дън!
Факт е че при управлението на демократите има войни и стагнация, за това Тръмп трябва да победи, да премахне машините за гласуване по света и у нас!
Сорос и соросоидите да отговарят за простъпките си!
Победа на Тръмп е победа и на Борисов!
9.
Флегми,
04.02.2024 21:49:45
29
23
По-добре да бяхте преписали нещо на андролова или оная другата пача викито. Тях поне ги знаем, че са еднакво тъпи.
8.
ТБС
04.02.2024 21:40:40
12
34
Всички са наясно,.че бидоня трудно ще спечели без огромни измами. Иначе съм за кървава революция тук, за да изтрепем нашите имбецили, хамеренканците ще се оправят и без нашите неофашисти.
7.
Малииии
04.02.2024 21:33:57
38
29
математик, фен на путлерчо взима отношение относно световната политика.
АссамвшоГ. Да се смееш ли, да плачеш ли?
6.
Капитан Морган
04.02.2024 21:31:21
39
25
Другарят путлеряга Витанов сега и от вътрешната политика на САЩ ли разбира? Явно е универсален като правешки полупроводник. Малоумна статия!
5.
.
04.02.2024 21:27:18
38
28
Щи за олигофрен може да напише такова заглавие?!
Единствено съдържанието на тая "новина" е по - малоумно от него.
Селска "медия"
4.
Дрън дрън ярина
04.02.2024 21:19:02
44
30
Егати пропагандата
Ай стига вече с тия постановки от селски вечеринки стил КГБ
Оляхте се
3.
3
04.02.2024 21:16:32
47
29
путлерасти дават за пример Турция ама Ердо застреля руския посланик 2015 кат куче да му е за урок на путлер ама я обяснете като Ф16 Блок70 са толкова лоши защо турците се натискаха 3 години и платиха цели 23 ДВАДЕСЕТ И ТРИ МИЛИАРДА ДОЛАРА за 40бройки и модернизация на 80 стари ф16 до Блок70
2.
1
04.02.2024 21:10:37
53
33
флегми стига ни навирахте тея путлерасти евтини проститутки псевдо експерти по всички въпроси купени за по 2Бона на килограм плямпащи бръщолевения
1.
Гайдарджия
04.02.2024 21:09:17
62
35
Професор ли си къв си не те знам ама аз от дядо знам
Блядовете нема да ги бъди и нащи руски кавали също
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори