×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всички имаме тези предмети в кухнята си, но дори не подозираме колко са опасни!


Всички имаме тези предмети в кухнята си, но дори не подозираме колко са опасни!
Ключови думи: предмети, кухня, флагман
01 Февруари 2024, Четвъртък, 14:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Оказва се, че някои от нещата, които използваме ежедневно, може да получим сериозно увреждане

Уви, оказва се, че дори в собствения си дом не можем да се чувстваме напълно в безопасност. Това е така, защото сме заобиколени от безброй предмети, заради които ни грози опасност.

Ще се изненадате, но повечето от тези неща се намират в кухнята, което пък означава, че точно на тази стая трябва да обърнете особено внимание.  Оказва се, че някои от нещата, които използваме ежедневно, може да получим сериозно увреждане.

Гъби за измиване на съдове

Лекарите неуморно повтарят, че гъбите за миене на съдове са сред най-опасните вещи, които се намират в кухнята ни. Това е най-мръсното нещо в нашата кухня. Дължи се на факта, че по повърхността им се натрупват милиони бактерии, които могат да причинят сериозни заболявания. Гъбите трябва да се сменят възможно най-често. Не рискувайте здравето си и, ако знаете някаква тяхна алтернатива – то използвайте я.

Кърпи за ръце

Това може би е второто най-опасно нещо след гъбата за миене на чинии, по чиято повърхност се натрупват различни видове бактерии, които случайно могат да влязат в храната им. В края на краищата, докосвате кухненската кърпа постоянно – след като измиете ръцете си и докато готвите. Тя трябва да се измива възможно най-често и по-възможност да се изглади с гореща ютия.

Дъските за рязане

Третото място в класацията на най-опасните неща в кухнята е твърдо заето от дъските за рязане. Става въпрос за дървените дъски, които лесно могат да се повредят. Освен това не е излишно да се отбележи, че за разфасоването на зеленчуци, месо и риба трябва да се използват различни дъски. В крайна сметка, суровото месо съдържа бактерии, които мога да причинят сериозни заболявания Ако използвате повредени дъски, на които има пукнатини (дори невидими на пръв поглед) бактериите, ще се размножат и ще попаднат в тялото ви, чрез храната.

Фритюрници с незалепващо покритие

Съдовете с тефлоново покритие също не са безвредни, както изглеждат на пръв поглед. При нагряване, от телефона може да започнат да излизат токсични изпарения, тъй че повечето експерти съветват да бъдете старомодни с по-старо но безопасно кухненско оборудване.

Кухненска мивка

На нея трябва да се обърне специално внимание особено, ако не сте свикнали да почиствате мивката след всяко миене на съдове и около и в нея остават остатъци и други отпадъци. Учените препоръчват да почистите мивката и да я избършете със суха кърпа. В противен случай това, което остава там, се превръща в гнездо за развъждане на бактерията Салмонела и много други.

Готварска печка

Това се отнася главно за газовите печки. Не забравяйте да проверите дали ст ги изключили след готвене. В противен случай съществува риск да се надишате с въглероден окис, което разбира се не е положително за здравето ви. Освен това всички сме чували за историите, с неприятните последици дори с фатален край, от използването на газови печки.

Ножове

Експерти твърдят че всички ножове в къщата винаги трябва да бъдат достатъчно остри, че да режете всичко без никакъв проблем. В противен случай, при рязането на месо например, ножът може да рикушира и да се извърти така, че да се порежете. Възможно е дори да падне на пода и да ви одраска по крака. Винаги наблюдавайте доброто състояние на кухненските си прибори.

Месомелачка

Едно неправилно движение и може да се разделите с част от кожата си или още по-зле – с някой пръст. Звучи като сюжет от филм на ужасите, нали? За съжаление в реалния живот много хора пренебрегват основните правила за безопасност при използването на такъв уред.

Пластмасови прибори и съдове за хранене

Принципно пластмасовите чинии не се препоръчват, особено за съхранение на храна. В края на краищата при производството на пластмаси се добавят различни химикали, които след това попадат в храната и оказват негативно влияние на здравето ни.

Кошче за боклук

В него има куп различни микроби и вредни вещества. Никога не оставяйте парчета храна в него и не забравяйте да го миете и изсушавате добре. Рециклирането на боклука също може да е опасно, точно както месомелачката./jenata.blitz.bg


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
4
Коментара по темата
4.
Еееееехееее
03.02.2024 13:31:42
0
3
Ами ,че то всичко в кухнята е отровно според флагманите Хааааааахахахаааа слушай кукурески народееее, ако си поддържаш чиста кухнята няма проблеми!
3.
Хасан
02.02.2024 17:19:06
0
4
"ножът може да рикУшира"--- идва от думата рикОшет!!! Господин Редактор, за кой път вместо да ограмотявате, обърквате хората??? Нямате ли опция за грешка на компютъра? Или копипейст и да имитираме дейност???
2.
Читател
01.02.2024 15:50:30
1
16
Флагман, възможно ли е изобщо да напишете поне една статия без правописни грешки? Някои от грешките ви са буквално смешни! Четете си материалите преди да ги качите онлайн!
1.
Таня
01.02.2024 14:28:48
3
26
Направо да се чудя как не съм умряла досега от толкова опасности
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори