×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителството се чуди какво да прави с непотребните сгради на училищата


Правителството се чуди какво да прави с непотребните сгради на училищата
Финансовият министър Асен Василев и премиерът Николай Денков искат справка за опасните постройки
31 Януари 2024, Сряда, 18:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Според финансовия министър Асен Василев следва да се реагира, преди постройките да станат опасни

Финансовият министър Асен Василев вижда системен проблем, свързан със старите сгради в училищата, които може да бъдат и опасни. Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерския съвет миналата седмица.

Той прави коментар по повод две решения, с които се позволява премахването на стари постройки, собственост на две училища – в Пловдив и Бургас.

В тази връзка Асен Василев казва: „Имаме две решения едно след друго, където премахваме сгради в училищни дворове, които са станали опасни за учениците, което не е добра ситуация и може би е добре на по-ранен етап да се види дали има някакъв шанс тези сгради да бъдат използвани и ремонтирани, преди да станат конструктивно негодни, от една страна.

От друга страна, ако не са необходими, да бъдат по-рано премахнати и да се използва съответно за разширяване на училища, за детски площадки или за каквото е необходимо в дворовете на училищата. Може би е добре да се направи един по-систематичен преглед, а не на базата „директорите алармират, че има сериозен проблем съответното училище“.

Тук думата взима премиерът Николай Денков, който е бивш образователен министър: „Министерството на образованието и науката може да направи такава справка, за да видим при подготовката на следващия бюджет, освен програмите, които имаме до момента за реконструкция, престрояване и така нататък, дали е необходимо да се включи и допълнителна дейност. Виждал съм част от тези сгради, понякога е по-добре да се премахнат, за да се освободи място, което да бъде използвано за физкултурни площадки или за площадки за безопасност на движението, на които да се учат децата, но в други случаи, действително може да се търси и друго предназначение на сградите.“

 


В категории: Просвета , Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
8
Коментара по темата
8.
Пижо
01.02.2024 07:41:50
1
5
Изкарайте укрите от хотелите и ги настанете там. Те така или иначе не работят. Ина хоремаг, да си пазарят и си готвят с хилядите, които им плащаме. Не като на болници и училища по стотинки. Тогава може и риба да проядат, че тя била храна за бедните.
7.
Българина
01.02.2024 02:21:12
1
3
До 6. Лесно се разбира кой носи отговорност

Какви директори на училища бе, пич.
Те са затворени вече с години.

Взех си къща в едно село до града, училището, детската градина и читалището са хлопнали врати преди години - нема народ!
Има едно кметство с две-три гишета и това е!
А, забравих, от ХоРеМаг-а е останал само магазина :) Другото нагоре/надоле стои празно.
6.
Лесно се разбира кой носи отговорност
31.01.2024 23:39:03
0
4
Собствеността е общинска. Тоест не държавата решава такъв тип проблеми
За такъв тип проблеми трябва да отговарят директорите на училища, които да са написали докладна до зам. кметовете по образование, те да са запознали кмета, който да повдигне въпрос пред сесия на общинският съвет и да се вземат спешни мерки. Съответно вина се търси в същия ред, докато се стигне до този, който е спрял процеса.
5.
Депутата Хазарта
31.01.2024 23:00:56
1
4
Да ги направи пушилни на трева.
4.
а дали сме толкова прости
31.01.2024 20:26:38
1
5
Ако бяха нечия лична собственост щяха да ги дадът под наем или с по малък наем срещу договор да работа -примерно почистваща фирма и да чистят училището или охранителна или кетъринг да осигуряват храната на децата, компютърна фирма да осигурява практиката на децата -варианти печеливши много но мозъци няма само схеми плуващи в зелената мътилка на корупцията.
3.
*********
31.01.2024 19:11:26
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Предатели!
31.01.2024 19:09:52
3
12
Ясна е работата искат да ги подарят на точните хора
1.
*********
31.01.2024 18:43:32
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори