×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с декларации за Стефан Стамболов, ИТН – срещу Асен Василев


ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с декларации за Стефан Стамболов, ИТН – срещу Асен Василев
Заседанието на парламента започна със странна поредица от декларации
31 Януари 2024, Сряда, 12:39 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Финансовият министър бил олицетворение на алчността, некадърността и лъжата и трябвало да е в затвора, както обясни Балабанов от партията на Слави Трифонов

Народното събрание стартира работата си тази сутрин с необичайна поредица от декларации, посветени на определени личности.

Първа от името на „Продължаваме промяната – Демократична България“ реч държа Елисавета Белобрадова. В декларацията си тя напомни за делото на Стефан Стамболов по повод 170-ата годишнина от рождението му.

През краткия си жизнен път Стамболов живее за няколко човека, посочи Белобрадова. Съвсем млад участва в революционно освободителното движение на първи революционен окръг. Същевременно придобива изключителна популярност като революционен поет. Неговите стихове пеят и рецитират всички.

Белобрадова припомни, че Стамболов участва във всяко значимо събитие от вътрешнополитическия живот на страната – изборите за Учредително събрание, суспендирането на Конституцията, борбата с режима на пълномощията, Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Сръбско-българската война, детронирането на княз Александър I, както и заеманите от Стамболов длъжности на народен представител, заместник-председател и председател на Народното събрание, регент и министър-председател. Независимо в какво качество, обаче, целта му да изгради една силна и свободна от чужда власт България оставала същата. Елисавета Белобрадова акцентира и върху делата на Стефан Стамболов, свързани с културата и просвещението на народа.

Последва декларация на „Има такъв народ“ в лицето на нейния депутат Станислав Балабанов, която ни върна рязко в настоящето. Тя бе посветена на действащия финансов министър и съпредседател на партия „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

„Уважаеми български граждани, обръщаме се към Вас, защото мнозинството в тази зала не заслужава нито вашето внимание, нито нашето уважение", каза Балабанов и продължи: „Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни измерения. В литературата нещата са преувеличени, хиперболизирани, но за съжаление българската действителност е три пъти по-голяма от литературните метафори.

Едно от обемните, реални, физически олицетворения на алчността и некадърността си има име. И неговото име е, той е… Асен Василев. Защо ли? Защото това е финансовият министър на България, който преди около две години изхарчи 9 милиарда за 9 дни, а преди около месец успя да изхарчи 11 милиарда лева за няколко седмици. Той изхарчи Вашите пари, уважаеми български граждани. Това бяха парите, които вие сте дали от данъците си. Не само това. Това е финансовият министър, който до края на тази година ще направи държавния ни дълг 49 милиарда лева. Пари, които пак вие ще плащате. Извинявайте, няма да ги плащате само Вие. Ще ги плащат и децата Ви, и децата на децата Ви.

Асен Василев е човек, подвизавал се и в частния бизнес. Любопитен факт е, че всеки един, който е имал нещастието да му бъде съдружник, после го е съдил. И Павел Езекиев. И Мортен Лунд, който каза за Асен Василев, цитирам: „Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“. Край на цитата. Последният опарен, засега, защото досега бая изгоряха, се казва Себастиян Бретшнайдер. Американец, имал глупостта да е съдружник с Асен Василев, след което му се е наложило да води дело срещу Асен Василев, което той явно е спечелил, след като има изпълнителен лист за 5 милиона лева срещу него.

И тук, както казва Мортен Лунд, не аз, че Асен Василев е измамник, но много умен измамник, той много умно и измамно си продава имота на Чаталджа, заедно с другия умник Даниел Лорер на чистата като сълза бизнес дама Станислава Арнаудова, известна в публичното пространство като „мис винетка“, защото според публикации в медиите, била взимала по 7 процента от всяка продадена винетка в държавата. А г-н Себастиян Бретшнайдер има да взима 5 милиона и май да пие една студена вода - от чешмата, през която Асен Василев си поливаше туите в двора на имота си. Това е Асен Василев, финансовият министър, подкрепен от ГЕРБ и ДПС и лично от Бойко Борисов и Делян Пеевски.“

Станислав Балабанов обърна внимание на думи на Борисов, който казал, че е длъжен да вярва на Асен Василев и на други представители на „Продължаваме промяната“.

„Г-н Борисов, явно вече и от възрастта ставате доста доверчив“, заяви депутатът от ИТН.

„Но да се върна на Асен Василев, който е повод за днешната ни политическа декларация. В началото ви казах, че той е олицетворение на алчността и некадърността. Всъщност пропуснах да добавя... и на лъжата. Защо Асен Василев е олицитворение на лъжата ли? Ето защо! Асен Василев в ефира на bTV - цитат: „В коалицията на кражбата ГЕРБ-ДПС ние няма да участваме.Тези две партии искат да направят коалиция, за да продължат да ограбват България. Как ще участваме в такова нещо? ГЕРБ нека да си направят каквато си искат коалиция. Ние нито ще ги подкрепим, нито ще им бъдем златен пръст, нито ще участваме в ограбването на страната от ГЕРБ и ДПС. Директно го казах публично - нито едно посолство не може да ни натиска нас да правим каквото и да е. Ние на такъв натиск няма да се поддадем. Знаете какъв натиск имаше да се сформира правителство „Продължаваме промяната – ГЕРБ“, там да имаме 130 депутати, да е стабилно. Щяхме още да си управляваме, ако искахме да крадем с ГЕРБ и да участваме в правителство на кражбата. Ние казахме "не" - казахме "не" на ГЕРБ, казахме "не" и на външния натиск“. Край на цитата. 

Не, не, ама... Да. И Асен Василев, и ПП-ДБ Ви излъгаха, уважаеми български граждани. Даже по–лошо - подиграха се с доверието Ви. Същият този Асен Василев, за който говорим през цялото време, смята, след като овършее страната, да ходи да живее на някакъв остров. Според нас, от „Има Такъв Народ“, когато лицата на дълбоката държава и корупция у нас престанат да говорят през медиите за проверки и морал, когато наистина настъпи промяната, когато наистина видим работещи институции, когато наистина има реформирана съдебна система, тогава мястото на Асен Василев няма да е на остров, а ще е в затвора", заключи Станислав Балабанов от партията на Слави Трифонов. 

Последва още една декларация – на ГЕРБ-СДС в лицето на Петър Николов, който се върна на годишнината от рождението на Стефан Стамболов.

„Може би трябваше в друг ред да четем тия декларации, ама така се получи“, подсмихна се депутатът.

Той посочи, че Стамболов е един от най-големите политици и държавници в историята на България и акцентира върху опитите му да измъкне страната от руското влияние след Освобождението през 1878 г. и да я насочи по пътя на европейското развитие.

„Стефан Стамболов не е бил и никога не е искал да бъде идеален нито в политическия си живот, нито в личния; изтъкан от недостатъци и противоречия, обаче, той имаше едно безспорно качество – гордост, лична и национална, която неуморно го водеше към идеала на Левски България да бъде равна с другите европейски народи. Стефан Стамболов обичаше България повече от душата си и затова, докато има българи, името му никога няма да бъде забравено“, каза Петър Николов в края на декларацията.


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
Мартин
04.02.2024 20:53:27
0
0
Цялата жалка коалиция между ПП-ДБ е олицетворение на алчността, некадърността и лъжата.
7.
Цецо
02.02.2024 19:24:24
0
0
ПП-ДБ по-добре да си мълчат
6.
Красимира
02.02.2024 17:01:22
0
0
Тази коалиция е един последен отчаян ход на хора обсебени от властта да могат отново да се набутат в нея. Като ще се обединяват двете партии, то тогава защо изобщо се разделиха? Защо Кирчо и другите не си останаха част от ДБ, а трябваше да правят нов политически проект.
5.
Ози
01.02.2024 12:36:43
0
0
един дол дренки и тва си е
4.
Бургазлия
31.01.2024 13:44:53
1
6
На Мазен Лицемеров Балабанов паметник трябва да бъде вдигнат
Най_големия патриот от Стамболово време насам!
3.
оффф...
31.01.2024 13:29:59
1
8
Партия ТОШКО до кога ще повтарят едно и също?
ОК. Асен Василев е лъжец. Разбрахме. Вече е 2024

ИТН от изборите до сега колко проектозакони вкараха за гласуване?
2.
Владимир Владимирович
31.01.2024 13:19:24
4
4
Лисицов...
Възраждане също имаха декларация, нарочна забрави да ги споменеш нали?
1.
eha
31.01.2024 13:07:53
0
6
Стамболов е много добър пример. Това малко хора го знаят. Не се закачайте със сестри, които имат братя. Но винаги може да се пише политическо и да се четат декларации от неграмотници.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори