×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдия в Несебър шашна проверяващи, предложиха го за отличие


Съдия в Несебър шашна проверяващи, предложиха го за отличие
ВСС отличи Валери Събев по повод проверка от Инспектората и след препоръка на ръководителките на РС-Несебър и ОС-Бургас
29 Януари 2024, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Приключвал всичките си дела в срок при свръхнатовареност, направил три преюдициални запитвания към Съда на ЕС, участвал в обучения и изследвания

Висшият съдебен съвет (Съдийската колегия) отличи млад съдия от Несебър. Става въпрос за Валери Събев, който се оказа свръхнатоварен, но въпреки това приключва всичките си дела в срок.

На последното си заседание във вторник членовете на ВСС одобриха единодушно да поощрят съдията с отличие „служебна благодарност и грамота, за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества“.

Предложението идва от Росица Темелкова – председател на Окръжен съд-Бургас. То пък е провокирано от планова проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), извършена през 2023 г. за периода 2021 – 2022 г. в Районен съд-Несебър, както обясни на заседанието на ВСС Драгомир Кояджиков.

В акта за резултатите от проверката е обърнато особено внимание на правораздавателната дейност на съдия Събев, като са отчетени отлични показатели, без допуснати просрочия през проверявания период. За двете години са му разпределени общо 1453 бр. дела, като заедно с несвършени от минал период е разгледал 1653 дела и приключил 1445 броя, посочват от ВСС.

Проверяващият екип е отчел, че през годините, както и към момента на проверката, съдия Събев работи компетентно, задълбочено и активно, което налага извод за образцово изпълнение на служебните му задължения. Той е изготвил три преюдициални запитвания, отправени до Съда на Европейския съюз, по граждански и наказателни дела, образувани пред Районен съд – Несебър. Въпреки високата действителна натовареност при разглеждане и приключване на делата, той е участвал като преподавател в обучения, организирани от НИП, както и в работни групи и изследователски общности, свързани с анализ на съдебната практика по някои производства по закона за наследството и семейния кодекс, информират още от Висшия съдебен съвет.

Справка с акта от проверката на ИВСС в Несебър показва, че съдия Събев действително е впечатлил сериозно комисията.

„С отлични показатели и без допуснати просрочия през целия период се откроява работата на съдия Валери Събев, което е похвално и трябва да бъде отличено. Съдия Нина Моллова-Белчева също през 2022 г. няма просрочени решения“, се посочва в документа.

„Показателно е, че съдия Събев няма изобщо просрочени актове през двете проверявани години, съдия Нина Моллова-Белчева през 2022 г. няма просрочени решения. Останалите съдии са допуснали просрочия. Предвид горното, като отчитаме старанието и извършената работа, проверяващият екип препоръчва съдиите в РС-Несебър да продължат усилията си за недопускане на просрочия и произнасяне на съдебните решения в срока по чл. 235 ГПК. Похвално е старанието на съдия Събев, който няма нито един просрочен акт по граждански дела, независимо от натоварването, през периода на проверката и през 2023 г., което трябва да бъде поощрено от административния ръководител на съда“, пише още в акта.

„Проверяващият екип намира, че трябва да бъде отбелязана и откроена работата на съдиите и на съдебните служители в РС-Несебър, което оставя отлични впечатления. Анализът на проверените граждански дела и получената от съда информация показват отличната практика на съдия Валери Събев, който не е допуснал нито един просрочен акт през проверявания период и през 2023 г., през годините е работил компетентно, задълбочено и активно, което трябва да бъде поощрено“, посочват проверяващите.

Според справка на „Флагман“ съдия Събев е роден през 1985 г. в Горна Оряховица. Завършил е право във Великотърновския университет. Стартирал е като съдебен помощник, станал е младши съдия през 2013 г. в Окръжен съд-Велико Търново. В РС-Несебър е от 2015 г. Придобил е статут на несменяемост през 2019 г. В момента е с ранг „съдия в апелативен съд“.

Препоръка Валери Събев да бъде отличен е дала и председателката на съда в Несебър Мария Берберова.

 


В категории: Несебър


11
Коментара
Флагман.БГ Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник 04/03/2024, Понеделник 11:40 0
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС 04/03/2024, Понеделник 10:40 0
Флагман.БГ Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си 04/03/2024, Понеделник 10:00 0
11
Коментара по темата
11.
Камбаната
31.01.2024 22:14:09
0
2
За Берберкова бутилка с водка нали я пие като вода
10.
Заради обрязани
31.01.2024 11:00:34
0
1
Одрязания език ,колешките и по съдба и братчетките и,тормозят детето ми,боже прогледни!
9.
Бай Пенчо
30.01.2024 10:56:28
1
23
Ето да го издигнем за Главен прокурор.
До там я докарахме да се чудим как е възможно някой да си върши работата и да го награждаваме за това.
8.
Ако няма гръб
30.01.2024 07:50:26
0
48
Цял живот ще се гърби от работа и гърбица ще хване, а някой тъпан от ПУЦА в Благоевград ще го издуха с 200 на горе, например като Деса от Дулово.
7.
Късмет
30.01.2024 07:23:23
5
23
Имало е момчето късмет, че не са му дали делото на Очите. Не знам колко време щеше да го върти и отлага.
6.
Флагман
30.01.2024 07:11:33
4
9
Лапаме на всички които са на власт
5.
Чакам
29.01.2024 23:09:37
2
33
Браво на човека ! А кога ще върнат прокурорите в МВР , стига само са стояли да лапат големите заплати , и мангизи по заслуги , върнете ги малко работа да свършат, повечето са бивши разследващи , ама като станат прокурори , много бързо забравят от къде са тръгнали и вирват нослето нагоре . Връщат празни работи с хиляди указания за да симулират натовареност , и само забатачват положението ! Като гражданин ми писна да ме викат по 30 пъти за едни и същи работи , хайде да се стягате !
4.
Мда
29.01.2024 23:07:04
1
25
А за някои прокурори там нещо да кажете?Или по-хубаво тихо
3.
Запознат
29.01.2024 21:46:24
5
33
Напълно заслужена оценка за съдия Валери Събев!
2.
Ъх
29.01.2024 21:32:45
3
31
И на нея грамота и на нея! Много натегачи има! Ама защо не проверят прокуратурата? Да дадът един златен медал на прокурор Русев! Топ професионалист по забатачване и претупване на дела! Ордер стара планина за всички другари и другарки от съда и прокуратурата в Несебър! Истински професионалисти!
1.
Въхх
29.01.2024 21:20:57
3
27
няма ли грамота за тази старателна душа Берберова, тя живее за аплодисменти
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството  Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Причинана - дамите работят за по-ниски заплати Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Най-голямото годишно увеличение на цените е регистрирано в Португалия - 69%. Тя е следвана от Гърция с 67% и Испания с 63% Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си Анелия се оправдава, че не искала да оставя Любомир Захаринов вечер сам Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Тя сподели, че ще дойде да застреля детето ми на рождения му ден, обясни Ясмин Кирилова Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Лекар предупреди за опасностите
Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Доналд Тръмп изглежда сигурен президент в САЩ, показа проучване Тръмп е обединил базата си до забележителна степен - 97 % от гласувалите за него през 2020 г. са заявили, че ще го направят отново - само 83 % от избирателите на Байдън през 2020 г. са обещали да останат с него, а цели 10 % сега подкрепят Тръмп
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори