×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да коментирам г-н Магнитски, обяви президентът след атаките на Пеевски


Няма да коментирам г-н Магнитски, обяви президентът след атаките на Пеевски
"Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите привички в дребните души е това, че подозират своите низости у другите"
29 Януари 2024, Понеделник, 12:09 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

И поиска отговори за БТК, "Булгартабак", КТБ, ББР, язовири, магистрали, митници, НКЖИ, "Дунарит", "Емко", отравянето на Гебрев, подставени лица и др.

"Аз няма да коментирам г-н Магнитски. Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите привички в дребните души е това, че подозират своите низости у другите." Така отговори президентът Румен Радев след серията от атаки по негов адрес от страна на председателя на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски. Държавният глава днес посети Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към СУ „Св. Климент Охридски“ (INSAIT) в София. След това говори пред репортери. 

Припомняме, че от 2021 г. Пеевски е санкциониран по глобалния закон "Магнитски" на САЩ за негова "значителна роля в корупцията в България". През 2023 г. Великобритания също му наложи санкции с подобни аргументи. 

През последните дни Пеевски заговори за "кеш" в президентската администрация. А тази сутрин от пресцентъра на ДПС съобщиха, че председателят на парламентарната им група е отправил питания към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и комисията за противодействие на корупцията за "Кешгейт - пътят на Копринката и “касиерите” на Президента".

Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали, пита Делян Пеевски.

Преди седмица той обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т.нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев. 

Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено, запита председателят на ПГ на ДПС. Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши, категоричен е Делян Пеевски, съобщи още пресцентърът на ДПС тази сутрин.

А Румен Радев днес коментира: "Виждате, че опитомяването на лидерите на ПП-ДБ може би дава някаква надежда някому, че по същия подход могат да подходят и към президентската институция, но това няма да се случи."

След въпрос за отправените питания от Делян Пеевски към различни институции президентът заяви: "Първо, аз наистина няма да коментирам слухове и манипулации, медии и сайтове, които, забележете, се цитират едни други без никаква фактология. И ако някой има истински доказателства и факти, е длъжен да ги предостави на съответните органи, но и да носи отговорност за достоверността на тези сигнали."

Румен Радев контраатакува: "Но е много важно и аз призовавам съответните компетентни органи да извадят цялата информация за сигнали, дела на трупчета - ако има такива, но когато си говорим за корупция, аз призовавам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и дела за БТК, за "Булгартабак", за КТБ, за ББР, за язовири, магистрали, митници, НКЖИ, за "Дунарит", "Емко" и отравянето на Гебрев, за подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и в чужбина и за офшорки. Останаха страшно много въпроси да висят, на които обществото ни очаква отговор. Как да се борим с корупцията при това положение?"

След въпрос дали подготвя политически проект сега или в бъдеще, президентът обясни: "Всъщност цялата тази режисирана медийна истерия издава страх от нова партия. Мога да ви кажа, че този хор на страха обедини не само партиите в "сглобката", но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверие. Но според мен е наивно да се мисли, че, като омаскаряваш личности, ще промениш настроенията на хората. А хората са възмутени от цените, от схемите, от назначенията, от провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори и от безотговорно управление, така че самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна. Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали; алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива за България. В момента това, което използват, е добре позната техника: когато, след взаимното изпиране, не можеш да се отървеш от тежкото наследство и когато в момента има реални корупционни скандали, да създаваш фалшиви такива на друго място."

На питане дали ще подкрепи създаването на такъв (алтернативен) политически проект, Румен Радев отговори: "Вече съм ви казал, че ако дам доверието си на някоя политическа формация, ще ви го заявя аз сам."

Президентът щял да действа според Конституцията. Припомняме, че вторият и последен мандат на Радев като държавен глава изтича в началото на 2027 г. Дотогава той според основния закон няма право да участва в ръководствата на партии.

След днешното му изявление светкавичен коментар във фейсбук пусна депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков: "Румен Радев отново говори за европейската перспектива пред България. Европейската перспектива обаче се нуждае от модерни, европейски политици. Не от руска матрьошка."

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


37
Коментара
37
Коментара по темата
37.
Радев e страхливец!
29.01.2024 22:11:30
1
12
Нямало да коментира Радев “слухове, манипулации и сайтове…”.
Що за арогантен типигьоз си, бе, Радев?! Срам нямаш ли, бе?!
Кое е “слухове и манипулации”?!
И що си мислиш, че като кажеш “сайтове”, си въобразяваш, че като си запушил всички големи телевизии и слугински “големи” медии, това трябва да звучи като унижение към труда ни?! Толкова ли си кух, да вденеш, че сам се нахакваш?!
36.
Някой
29.01.2024 19:35:01
1
16
Радеф не е по-чист от Пеевски. Изобщо дори. Той е изцапан и с руска боя.
35.
Раде е пътник
29.01.2024 18:44:52
3
17
Ако съдим по историческата реалия и прецедентите, не трябва да сме
особени оптимисти и за Радев.
Pадев е онзи, който вдигна юмрук и инициира криминален уличен пуч, блокирал за месеци столицата на България.
Румен Радев е онзи, който назначи приятелката си на два трудови договора
във ВВС, изпадайки в конфликт на интереси.
*Румен Радев е бащицата на фиктивната "промяна" и нейните партийни
аватари Кирил Петков и Асен Василев.*
Онова, което имаме като деградация на политическата система, дължим
персонално на Румен Радев, и никой няма право да забравя това. Нито
можем да забравим милиционерските репресии на Бойко Рашков и служебните
кабинети.
34.
Да
29.01.2024 18:41:03
3
13
Как му го каза Пеевски. Г н. Кеш, е няма такъв резил!
33.
Мистър Кеш
29.01.2024 18:06:34
3
17
С изтекъл падеш
32.
Adfdfhr
29.01.2024 17:52:42
0
5
"Господин Магнитски" срещу
"Мистър Кеш" , или отвратителния разпад на държавността.
Вторият не е герой от холивудския екшън "Танго и Кеш", двамата използват мутроподобна лексика от късните години на "Магурата". Понамирисва на несподелена парса , не на принципи.
При тези хора принципи няма, има само кеш.
31.
До 28
29.01.2024 17:07:35
8
25
Явно си фен на Мистър Кеш, родом от Славяново!
Колкото и да се пени Мистър Кеш, над главата му виси импийчмънт със страшна сила!
Падне ли му ивунитете, пада в канала твоя любимец !
30.
*********
29.01.2024 16:25:33
6
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
29.
Фатмак
29.01.2024 16:18:50
12
32
Фатмак,Рапон, Зелен чорап,Боклук.
28.
До 22
29.01.2024 15:53:38
31
11
Само да реве и да кълне , казваш?
Ако до сега не си забелязал, че Радев винаги се изказва само в отговор на нападки,които напоследък зачестиха, значи си много тъп!
27.
Наглият Пеевски
29.01.2024 15:49:43
29
18
Колко трябва да е нагъл, за да обвинява други в корупция, като той самият публично е обявен и посочен като корупционер и то не само от САЩ, а и от Великобритания!
Ако твърди, че не е вярно и се прави на морален стожер в България, да вземе та да съди ония за клевета !
Ама не смее, защото знае, че е вярно това, което те твърдят!
Или пък лично да сезира САЩ за корупционните схеми на президенството !
Защо насъсква нашите служби, които те вече овладяха ?!
странното е, че има голяма част български лапнишарани, които или не разбират или не виждат какви цели преследва Пеевски?
А те не са добруване на българите, гарантирано!
26.
Хи хи
29.01.2024 15:37:57
27
11
Медийният магнат Делян Пеевски говори за многобройни медийни публикации!?????
25.
Едно е ясно
29.01.2024 15:35:11
32
12
Несглобената сглобка няма да предизвикат импийчмънт на Радев, защото много добре знаят, че така ще му помогнат да спечели следващите избори!
А спечелил ли ги, за всички тях ще настанат "островни времена"!
Че този път и за ДПС-то макар че Доган ще се опита да си "отърси въшките".
Едрите въшки!
24.
Той Пеювски
29.01.2024 15:17:01
25
15
си знае защо лае срещу Президента, но е чудно защо лаят и разни изтърсаци като Божанката, които никой не ги бръсне за слива ?
Може би защото просто се намират вътре, в глутницата ?
Колкото до "кеша" къде и как се намира, наистина няма по-голям спец от пълничкия политик....Той ненапразно стана водач на Движението за права и свободия...И работи
на принципа "Аз да кажа, че сестра ти е курва, а ти после върви доказвай, че нямаш сестра ?"
Та така....
23.
А кой
29.01.2024 15:03:20
14
8
се е самоопределил като "модерен, европейски политик" ?
Аз такива в България не виждам!
22.
Радев е зависим от Копринков
29.01.2024 14:54:10
13
36
Към днешна дата всички събрани доказателства са в компетенциите на временния главен прокурор Борислав Сарафов и се намират в описа по ДП №113/2023 -СО-СГП.
Радев може и четвърти проект да сътвори, но е много тъп, лаком и завистлив, за да се изяви като партиен лидер!
Много крадливи мастии с ДС минало са в обкръжението му и го навиват, че е "голямата работа" ....
Селски тарикат, може само да реве и кълне :)))))
21.
*********
29.01.2024 14:54:04
0
14
Коментарът беше изтрит от модератор.
20.
Копринко Радев
29.01.2024 14:36:03
20
48
Радев не го искат нито на Запад, нито на Изток.
Държавен глава в изолация, е петно върху страната.
С корупционния етикет, който му се залепи, нещата ще се усложняват, а няма да се подобряват.
19.
*********
29.01.2024 14:30:57
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
18.
Владимир Владимирович
29.01.2024 14:29:40
51
25
Само в един Радев остана да се надяваме, да изрине политическия боклук.
Шайката, фесовете, шмекерите....
На политическото бунище
17.
*********
29.01.2024 14:26:03
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
555
29.01.2024 14:15:05
18
49
Този и неговите хора за времето на служебните правителства откраднаха повече, отколкото Борисов за три мандата.
15.
До 10
29.01.2024 13:48:34
41
32
Чета ти олигофрениите и много държа да ми обясниш как точно Румен Радев е компрометиран като руски агент и защо е разеденител на нацията?? Ако разбираш точно какво те питам де!! Защото като ти гледам словореда, си малко над 3 годишно павианче като развитие! Ти си наред дебиле, чакам!!
14.
Родолюбец
29.01.2024 13:43:03
35
23
Целия български народ ще подкрепи новата партия на президента Румен Радев .Политическия боклук ще отиде на остров Белене там им е мястото треперете помяри39ef7
13.
Радев е капан на НАТО
29.01.2024 13:25:57
8
17
Имайте го предвид
12.
Хахахах
29.01.2024 13:20:14
23
15
Кларинетмайсторите на магнитпеевски в стихията си ХАХАХХАХАХААХ
Ще му изсмучат силата през уя и ще го изчегъртат ХАХАХАХХ
11.
Българин
29.01.2024 13:19:22
55
27
Страхът е голям новата партия на президента Румен Радев ще отве е зглодката и оттам на остров белене
10.
До 6
29.01.2024 13:10:36
38
25
А кой ще то избира освен вие русофилите ???
ПП ДБ ли? Абсурд Герб още по голям абсурд Дпс ? Най голям абсурд Не гласувалите??? Също абсурд !!!..защото там няма русофили Ако имаше досега 5 избори по ред щяха да гласуват Русофилски партии колкото щеш А радев се компрометира като руски агент За него от негласували никога няма да гласуват Останаха му вашите гласове на Чалгаря и копейкин Единствено може да остави Копейките и учиндолски извън парламента От пенсионерите на корнелия също няма да вземе нищо
9.
СТАНКО Капута
29.01.2024 13:04:00
57
12
Аз вярвам на Пеевски!
Честен и добър човек, загрижен за добруването на България! За разлика от преЦедента кРадев!
8.
Хахо
29.01.2024 13:02:30
55
32
Невероятно долен нагъл русофил.Никога в бг е нямало по мръсен подлец
Свалям шапка на Генерала от кгб за откриването на такъв враг на българия като лицето р радев Шиши обаче е като питбул захапе ли не пуска Ще го довърши..
7.
London uk
29.01.2024 12:41:58
21
17
Toq s 3 limuzini bronirani na John kennedy li she sa prai
6.
До 6
29.01.2024 12:41:57
60
36
Българският народ никога няма да гласува за Разеденител на нацията.
5.
СКОРО
29.01.2024 12:37:38
39
54
На едни избори ще видите кой е обеденителя на нацията. Над 50% ще ви бие всичките!
4.
292
29.01.2024 12:37:28
24
39
До 3. А пеевски е обединителя, щото събра всичкото герб и пп-дб под знамената на дие-пие-сие!? Има-няма 20% от българските избиратели. Дерзайте, докато се обедините всичките 80 процента има още много.
3.
пОлетик
29.01.2024 12:34:05
43
58
След още 3 години, или по малко движението или партията му ще се явят на избори! България е имала 4 президенти след 89а, които са избрани демократично! Петър Стоянов се върна за кратко дори в парламента, но се отказа! Някой да си спомня за партията АБВ??? Няма да е по-различно и с партията на летеца! А причината е, че едно е да си президент, второ лидер на партия и трето да дадеш правото друг да те представлява! А този другар умее само да критикува, което е лесно! Поемането на отговорност е съвсем друго! Особено в политиката! Там се пада отвисоко и боли!
2.
Разеденител на нацията
29.01.2024 12:22:55
55
74
Е радев
1.
*********
29.01.2024 12:18:46
8
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори