×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесът търси оправдание за надуване на балона, в каква посока ще тръгнат цените след приемане на еврото


Бизнесът търси оправдание за надуване на балона, в каква посока ще тръгнат цените след приемане на еврото
Продължаващият ръст на цените на жилищата ги прави все по-недостъпни за хората, независимо от евтиното и лесно кредитиране
24 Януари 2024, Сряда, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Според кредитните консултанти по-осезаемото увеличение на лихвите в България ще започне още от февруари

Пазарът на имоти забавя темповете на растеж след бума през 2021 и 2022 г. Сделките и строителството на жилища отбелязаха през втората половина на 2023 г. спад, а цените сякаш се укротиха на фона на намалялото търсене. Очертаващото се след година членство на България в еврозоната обаче може да тласне пазара на имоти тази година в неочаквана посока. От една страна икономисти и финансисти очакват българските банки най-после да влязат в тренда на европейските и да вдигнат осезаемо лихвите по ипотеките, което да охлади бума в кредитирането, а оттам и надуването на ценовия балон. От друга страна, агенциите за недвижими имоти предупреждават за възможен ръст на цените на жилищата и бизнес имотите преди приемането на еврото, пише вестник Сега.

Един от любимите аргументи на брокери и строителни предприемачи защо цените постоянно растат и защо ще продължат да растат, е, че България има много да догонва, а София си остава една от най-достъпните европейски столици по отношение на жилищата. На резонната забележка за голямата ножица между доходите у нас и останала част на Европа, отговорът им е, че по официални данни ръстът на доходите на българите надвишава ръста на цените на имотите. 

Факт е обаче, че през изминалата 2023 г. бе отчетено забавяне на ръста на цените на жилищата от 16% средно за страната към края на второто тримесечие до 10% в края на годината. Това става на фона на спад на новото строителство, както и намаляло предлагане на вторичния пазар на жилища. За деветте месеца на 2023 г. започнатото ново строителство в София е с 20% по-малко от същия период на 2022 г., това са 2300 жилища по-малко, посочват от Национално сдружение „Недвижими имоти“. Двуцифрени спадове на разрешенията за строеж се наблюдават и в Пловдив и Варна. 

Строителните предприемачи предупреждават за още по-големи спадове през 2024 г., след като от средата на миналата година подписаните договори за строителство са намалели с 35% и това е така и към днешна дата. Т.е. инвеститорите са по-предпазливи след бързото почти 30%-но покачване на цените на имотите през последните две години. При този ценови скок все повече потенциални купувачи изпадат от пазара, защото доходите им не са достатъчно високи, за да си позволят жилище.

„Нашият анализ, за който предупредихме и нашите членове, е, че в момента е много опасно да се започва обект – жилищна кооперация, без осигурено финансиране. Т.е. не може да се разчита само на продажби на зелено. Трябва да има осигурено финансиране и тогава да се започне съответният обект. Такъв е периодът в момента", коментира пред "Блумбърг тв" Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи. Според Шопов в следващите от 1 до 3 години доходите ще догонят инфлацията и тогава потреблението и строителството на жилища отново ще се активизират.

Брокерите на недвижими имоти са по-оптимистични. "Докато доходите продължават да нарастват, нивата на безработица са ниски, а лихвите са под 4%, жилищният пазар ще запази стабилни нива на активност през 2024 г.", коментира Явор Костов, управляващ партньор в консултанска компания. Той смята, че средният и висок ценови сегмент, в който са купувачите със стабилни и по-високи доходи, ще движат пазара на имоти и на ново строителство през 2024 г. Тези купувачи търсят по-добре уредени и престижни квартали, с добра социална среда, както и жилища с по-голяма площ.

"За качествените имоти ново строителство или ремонтирани и добре обзаведени жилища на вторичния пазар може да очакваме да продължат да растат цените, макар и с по-скромен темп - между 2% и 6% през първите 6-8 месеца от годината. Докато за имотите от ниския сегмент продавачите вероятно ще трябва да направят известни компромиси с цената", прогнозира Явор Пейчев, изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти.

Около нивото на инфлацията - 5%, е очакваният ръст на цените на жилищата и от други представители на бранша.

Някои обаче дават заявка, че може да има и изненади.

"Имайте предвид, че очакванията, свързани с приемането ни в еврозоната, също са позитивен фактор, който може да повлияе на пазара - в смисъл да оскъпи жилищата. Пример за това е Хърватия", предупреди председателят на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев.

Официалната статистика на Хърватия отчете, че към края на третото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата са нараснали с 10,9% на годишна база. Поскъпване на имотите там е имало и непосредствено преди влизането на страната в еврозоната.

"Спекулативно" вдигане на цените на всички видове имоти в България преди влизането на страната в еврозоната допуска и главният анализатор на Националния регистър за ново строителство и реконструкции в България Петър Мастиков. В интервю за БТА той каза, че това увеличение все пак ще е краткосрочно и няма да е с интензивността от последните две години, като след това ще има стабилизация на цените.

Анализаторът отбелязва, че цените на строителните материали тази година не са повод за оскъпяването на жилищата, защото от втората половина на 2023 г. се наблюдава ясна тенденция за спад на борсите на основни строителни материали.

През 2024 г. ще се наблюдава отлив на инвестиционни купувачи - тези, които купуват жилища с цел да ги препродадат по-скъпо или просто да защитят спестяванията си. 

„Броят на инвестиционно настроените клиенти започна да намалява още през 2023 г.  в общата пазарна картина. През последните години тези клиенти купуваха в ранен етап на строителство пакети от няколко апартамента, за да ги разпродават след получаване на разрешение за ползване. Тази тенденция ще отстлабне през тази година", казва Явор Пейчев.

Така през тази година преобладаващи ще са покупките за задоволяване на жилищни нужди, смятат брокерите. Такива купувачи предпочитат по-големи жилища, с две или три спални, и са склонни да купуват в по-напреднал етап на строителството, за да имат по-ясна представа как ще изглежда бъдещият им дом. Те са и по-склонни да платят по-скъпо, докато инвестиционните купувачи традиционно се насочват към двустайните жилища и купуват на зелено.

„Добрата новина е, че част от големите строителни компании още преди две години усетиха тези намерения на купувачите и още тогава започнаха да проектират имоти с повече от една спалня“, отбелязва Веселина Стоева, собственик на агенция пред Инвестор.бг. От "Имотека" допълват, че в момента се предлагат доста гъвкави схеми на плащане – например 20% при подписване на предварителен договор и 80% при получаване на разрешение за ползване. Това привлича купувачи и активизира сделките.

И въпреки оптимистичните прогнози на агенциите за недвижими имоти годината може да поднесе неприятни изненади заради осезаемо оскъпяване на кредитите, с които са финансирани около 60% от сделките. Лихвите по ипотеките у нас все още са под 3% - най-ниските нива в Евросъюза. Задържането им е следствие от яростната конкуренция между търговските банки за привличане на нови клиенти на ипотечни заеми. Бурното и евтино кредитиране е и основен катализатор за бума на строителството и надуването на цените на жилищата, които в столицата в много квартали са силно надценени.

Икономисти и финансисти очакват тази година търговските банки у нас най-после да предприемат по-смело повишение на ипотечните лихви, съпроводено с увеличаване и на лихвите по депозитите. Посоката е ясна и заради наближаващото присъединяване на страната ни към еврозоната - очакванията са българските банки да се синхронизират с тези от еврозоната.

Според кредитните консултанти по-осезаемото увеличение на лихвите в България ще започне още от февруари, когато изтичат промоционални кампании на няколко големи банки и вероятно няма да бъдат подновени при сегашните ценови условия. Преобладават очакванията до края на 2024 г. лихвените проценти по жилищните кредити да се повишат между 0,5 и 1 процентен пункт. Това означава средната лихва да достигне 3.6%, с което отново ще останем с най-евтините ипотеки в Европа.

Тази политика на задържане на ниски нива на лихвите обаче може да доведе до спукване на имотния балон и финансова криза, предупреди наскоро изследване на икономистите на Уникредит Булбанк. Според изследването в 1/3 от кварталите на София вече е налице ценови балон.

А продължаващият ръст на цените на жилищата ги прави все по-недостъпни за хората, независимо от евтиното и лесно кредитиране. За да се върне пазарът отново към равновесие, при условие че доходите останат без промяна, е необходим спад в цените на жилищата в София от 47 %, изчисляват авторите на изследването. Обратното - ако цените на жилищата останат фиксирани и целият преход към равновесен пазар се осъществи само чрез увеличение на доходите, последните трябва да нараснат с впечатляващите 89% - корекция, която може да отнеме близо десетилетие.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
27
Коментара по темата
27.
ХХ
25.01.2024 14:38:20
5
1
Това под номер 20 пак е писал някой евро атлантически про'с'так да не си помислите че съм аз. Аз не пиша с големи букви така че няма как да съм аз въпреки че там съм изброил тоест тоя дето се прави на мен е изредил моите фантазии.

Ама те не са фантазии защото тия неща редовно ги правя с капитана боцмана и бай. Ние сме стари комуняги педали, но официално мразим всички гейове лгтб и джндъри - факт! Дано скоро правителството изпрати всички защитаващи ЕС на фронта в Украйна за да останем само истинските другари да можем спокойно да се думкаме като едно време без да се крием много много!
26.
:)
25.01.2024 11:04:25
2
7
крайно време е да вдигните ударно лихвите на вече изтеглените ипотечни кредити поне 5 пъти като добавите лихвения процент от БНБ който до момента е 3.79% и се качва всеки месец, за да може да се насладим на гледката: как на всички клошари ипотекари им взимат имотите, фалирват или се заробват с доживотно плащане, такива имоти на бедните клошари не им отиват, краино време е да се върнат на село и да копат нивата
25.
*********
25.01.2024 10:29:24
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
До 9
25.01.2024 09:47:22
1
4
Не, не би напуснал/а. Защото там ще е работник, а тук е шеф. Или ако иска да е шеф, ще плаща тамошни заплати. Докато тук тарикатите търсях да ми работят без пари. Уж нямало кадри, а като се появи кадър, започват с фасоните.
23.
До 22
25.01.2024 09:34:19
0
8
Като изключим собствениците на бизнеси, директорите, държавните служители на средно ниво и работещите на атрактивни места /пристанище, летище,нефтохим/, понеже на такива позиции хората се уреждат, къде ги има големите пари? Твърдя, че масово заплатите в Бургас варират между 1000 и 1500 лева чисто. Същевременно Бургас е скъп град за живеене. Във всяко отношение. Отделно, цените на имотите са необосновано високи. На принципа: Искам, пък! И докато има кой да ги купува, ще вървят още на горе. Явно има, от посочените по-горе категории. Има цени на жилища в града, които са на цени на жилища в Италия.
22.
Фарскейп!!!!!
25.01.2024 07:55:52
3
1
Хайде, Флагман да направи една статия на тема: МИТ или РЕАЛНОСТ са ниските заплати в Бургас.
Гаранция, че много изненадани ще има. Тогава, ще стане ясно, че като не искате да работите (освен дистрибуция, склададжии и т.н.) сериозна работа, трябва да сте доволни на 1500 лв.
Въпреки това, абсолютен МИТ е, че в Бургас, заплатите са 800-1000 лв.
Доста по нагоре са!!
21.
XX
25.01.2024 05:48:53
2
6
Важно съобщение:

Довечера, 25.01.2024, от 21:00, в мазето на блок 4 в Младост 1, София, ще бъде организирана турбо гей оргия. Предварително записване не е необходимо. Лампите се гасят в 21:10 и почваме.
20.
"До бедняците" N 11
25.01.2024 02:31:26
4
1
Представящ се и като copy на XX .
СКАПАН СЕЛЯНДУР, СТРАДАЩ ОТ ЛИЧНОСТНО РАЗДВОЕНИЕ ПРИЧИНЕНО НАЙ ВЕЧЕ ОТ МАНИАКАЛНА ПРОГРЕСИВНА ДЕПРЕСИЯ, РЕЗУЛТАТ НА ОТКЪСВАНЕТО ОТ ЕСТЕСТВЕНАТА МУ СРЕДА И НАВИЦИ, ПО ТОЧНО, ДА ПРАВИ ДЪЛБОКО ГЪРЛО, ФЕДЕРОСИ И ГЕНГ БАНК.
ЗАЕМИ ПОЗА,ХВАЩАНЕ ЗА ПАЛЦИТЕ НА КРАКАТА И БЪДИ В НЕТЪРПЕЛИВО ОЧАКВАНЕ НА, БОЦМАНА, КАПИТАНА И ТРЕТИЯ ОТ ХОМО ДРУЖИНКАТА ВИ.

БЯГАЙ,КУЧКО. НЕ СИ МИ В КАТЕГОРИЯТА.

NEW YORK
CENTRAL PARK
19.
До 16
25.01.2024 01:36:21
2
6
И точно колко наем вземаш от десет имота. Щото и нивата на село е имот . С грешна представа си . Чувал си някой нещо е говорил . Аз написах ,че чакам . Аз имоти имам . Заеми нямам . Пък ти явно си нямаш представа от наеми . Почти всичко купено в последните три години е с цел инвестиция или да се преподава . Много сериозно ми мирише на наводняване на пазара и необслужване на заеми . Нали разбираш много . Знаеш къде да провериш колко възбрани има на имоти за последната година и каква е разликата с предходните. Отделно никой не работи с неговите си пари , затова има банки . И от десет едва половината си успял да дадеш под наем ,нещо плановете са се объркали . Не се притеснявай аз си чакам за никъде не бързам . Средностатистически българин съм с образование и професия и заплатата ми е по-голяма от на средностатистически германец . Да допълня , не съм ИТ . Хайде със здраве да си харчиш наемите, които не знаеш дали ще ги вземеш и колко ще ти остане след ремонтите .
18.
ХХ
25.01.2024 01:18:51
6
0
здравейте пак съм аз. Не мога да заспя и реших да споделя, че за разлика от евро про'с'таците който гласуваха на 2ри април за ЕС ние с боцмана капитана и бай освен, че сме педали и си бъркаме по дупките по панелките, също така ползваме и мазите. В общата маза сме правили оргия както едно време в казармата. Яко се думкахме а после правихме парцуца и протакахме зелИто. Така громим прогнилия запад. За тия истински неща про'с'таците си нямат идея - факт! Боце и кап кога пак ще са думкаме?
17.
До 15
25.01.2024 00:45:44
2
3
Не ми копирай ника, смачкан олигофрен.
И недей се напъва да мислиш защото, ще те заболи главата.
За да го правиш, трябва да има нещо в нея, а тя е куха кратуна.
16.
До 14
25.01.2024 00:23:07
7
1
ще си останеш с чакането. То който има 10 имота мислиш че са му на кредит ли? На кредит са само на вмирисания средностатистически българин който не му се занимава да се развива професионално за да си повиши доходите а го кара на кредит. Мислиш че който има 10 имота ще го съборят някакви разходи? Че той от 5 от тях да събира наем си ги избива че и на печалба. Ама нищо чакай си ;)
15.
XX
25.01.2024 00:20:47
7
0
Аз съм педал както Боцмана и Капитана и Бай... Нас не ни ебе колко ще се вдигат жилищата на про'с'таците гласували на 2 Април за Тиквата и Киро. Те това си избраха с ЕС.

А не ни ебе щото ние се ебем един други и имаме големи панелки. Единия ден се ебем у нас после ходим у Капитана после у Боцмана после у Бай... е понякога ни става тъпо защото вече не сме като едно време и си омръзваме. А едно време как ни думкаха в казармата. Но въпреки всичко си останахме едни педали а не про'с'ти джендъри - факт.
14.
Чакам
25.01.2024 00:10:23
1
9
Да видя голямото събиране след голямото раздаване . Всичко си има край . Навсякъде вдигнаха лихвите само нашите още изцеждат на макс . Човека хубаво го казал в статията. Нямаш ли парите в кеш не започваш да строиш . Ще падне предлагането, това може да доведе до ръст на цените заради спекула . Заради невъзможността на хората да си позволят този продукт няма да има търсене . То хубаво богатите купуват ама колко да купиш? Всеки имот си има разходи . Пък недай си боже да приложат идеята празните жилища да се вземат от общината и да се дават на социално слаби и имигранти. Гледай тогава предлагане и никакво търсене .
13.
ХХ до 11
24.01.2024 23:59:28
2
6
ПС. И недей да обиждаш средно статистическият българин. Той с нищо не е виновен, че си се докарал до това положение, цървул.
12.
ХХ до 11
24.01.2024 23:52:35
2
5
Well, well, well, ай да видим ....
Не само си беден, тъп, елементарен и инфантилизиран идиот, но страдаш и от параноичен страх да не бъдеш разкрит.
Простотията ти рефлектира на начина ти на мислене, ако изобщо може да се говори за такова, при наличието на отрицателно IQ кoето притежаваш и демонстрираш.
Айдееее, торбичката и бегай.
Kapish ?
11.
До бедняците
24.01.2024 23:13:54
24
6
айде стига ревахте кой ви е виновен че сте бедни? Цените на имотите няма да паднат - но вие си мечтайте. Стояли с години обяви. Затова ли всички нови панелки в центъра (не говоря за мастодонти като тия в изгрев с по 10 входа) се разпродават на зелено. Аман от разбирачи дето от 10 години реват как щели да паднат цените.

Къде били българите с високи доходи. Ми има ги но те не общуват с паляци като вас.

Много сме бедни за това сме на първо място в ЕС по покупки на нови автомобили. Ама то сигурно само 250-те депутата + още 1000 и още 1000 бизнесменчета са я направили тая статистика нали? Отговорете си на въпроса беден съм понеже съм тъп или съм тъп понеже съм беден. Аре хакайте минусите че друго не знаете ;)
10.
в мечтания западен свят
24.01.2024 22:38:27
1
9
хората купуват имоти с ипотека,която изплащат 20,30 и повече години.Нали искаме да сме като тях,ето-получава се,само дето повече време ще ни трябва да се издължим.И повече лишения.
9.
Какъв пазар
24.01.2024 21:42:31
3
21
На имоти . Предлагат се къщи в нивите без ток ,вода ,път и канализация. Да вдигат колкото си искат . Трябва да си луд да купиш къща ,където няма никакви условия за живот . Всеки ,който може да си позволи 250 000 евро за къща определено би напуснал България и би си купил имот в нормална държава с уреден транспорт ,пътища ,училища и детски градини . България е трагедия . В момента, който излезеш от града няма път . Влаковете и автобусите са да те е страх да се качиш . Относно апартаментите е направо несериозно да се предлагат на тези цени . И къде са тези българи с високи доходи ? Знаете ли каква е средната заплата и разходите за живот за месец . Сега сметнете остатъка и каква ипотека може да си позволи нормален работник . Както в природата и всичко друго трябва да има баланс . В пазара на имоти не съществува баланс и краха ще е катастрофален . Едни и същи обяви стоят от години само им се сменят цените. Цялата история е игра на банките да се заробят хората да плащат цял живот . Ако не можеш да изплатиш имот за 10 години значи не е твоя имот . Пожелавам им успех на брокери и строители . Дано си дават сметка ,че вече минаха върха сега следва спускане надолу .
8.
Marinero
24.01.2024 20:58:58
6
14
Еврото преди 27 ма няма да влезе в България, а цените няма да падат. По - скоро няма да има ръст в двуцифрени проценти. .
7.
To
24.01.2024 20:47:07
4
12
Евро скоро няма да има не бойте се Иска им се на наште политици но евросъюза не иска да имаме евро понеже трябва много помощи да дава за бг така А скоро писаха мнението им за бг Една мафиотска държава.А сега си направете извода.Скоро ще започнат да лъжат и се оправдават че не може да се приеме още.И по добре
6.
F
24.01.2024 20:19:27
8
27
Със сигурност и без евро при голяма част от цените на имотите ще има спад.Не можеш да продаваш 60 годишна панелка на 2500 евро квадрат.Точка. Както и всички други бардаци,на които обявите им стоят от година ,но на обявите пише -“супер инвестиция” … Теглиш 100 за двустаен ,даваш още 25 за цялостен ремонт ,връщаш 170 -за двустаен в Славейков…..
5.
Добре е да се знае
24.01.2024 19:59:50
16
21
Не се заблуждавайте, че ще има спад на цените преди приемането на еврото и след това. Напротив, ще бъдат нагоре. А колкото до цените на строителните материали също не падат и няма да паднат.
4.
хаха
24.01.2024 19:45:37
33
15
крайно време е вмирисаните бедняци да нямат достъп до собствен имот. Те и без това са толкова тъпи че вместо да се образоват и да придобият нещо с което да изкарват повече пари ще си продадат имот за да имат за нови телефони раздрънкани таралясници или курви. То на тях това са им ценностите.

Ма не виии ши паднат цинитиииии ши си купим апартамиент у центъра няма сме се на квартира и селу.
3.
Ханко Брат
24.01.2024 19:35:32
12
36
Бях в Гърция и Италия, когато преминаваха в Евро!..... Пенсия от 1000 лева стана 500 евро! Хляба от 1 лев стана 1 евро!, Но 1 евро е 2 лева!....
2.
Нагоре, разбира се
24.01.2024 19:31:09
11
28
Наустина ли питате в каква посока ще тръгнат цените след приемане на еврото? Верно ли не се сещате?
1.
мен
24.01.2024 19:22:36
15
35
Каквото и да стане цените няма да падат .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори