×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Благодаря на Борисов за откровението, че е направил грешка, до 2019 г. винаги съм бил лоялен на ГЕРБ


Благодаря на Борисов за откровението, че е направил грешка, до 2019 г. винаги съм бил лоялен на ГЕРБ
Тези, които облъчваха Борисов и потриваха ръце, като напусках, не успяха, защото нямат капацитет, казва днес Цветан Цветанов
23 Януари 2024, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: фейсбук

Единствената неточност е, че не той ме е освободил, а просто аз подадох оставка, коментира лидерът на „Републиканци за България“

„Грешно тогава освободих Цветанов“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в петък. Изненадващата му реплика бе във връзка с негова интерпретация, че сега медиите неглижират имотния скандал около Асен Василев и Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“. Не било така преди няколко години при сагата „Апартаментгейт“. Тя тогава засегна и „дясната ръка“ на Борисов в лицето на Цветан Цветанов. През 2019 г. той трябваше да напусне всичките си позиции , включително и партия ГЕРБ. Впоследствие Цветанов създаде своя партия - „Републиканци за България“. Потърсихме го за коментар на последните думи на Борисов по негов адрес.

- Г-н Цветанов, Бойко Борисов каза, че грешно Ви е освободил по повод сагата „Апартаментгейт“. Как приемате тези негови думи? Има ли искреност в тях?

- Аз искам все пак да благодаря за това откровение, което той направи. Единствената неточност е, че не той ме е освободил, а просто аз подадох оставка от заеманите от мен длъжности като народен представител и като заместник-председател (на ГЕРБ), защото в никакъв случай не исках, предвид предстоящите проверки от съответните контролни органи, да остане усещането и в обществото или в когото и да било, че има някакво въздействие на база позицията и принадлежността ми към Народното събрание и към политическа партия ГЕРБ. Надали е имало в историята на България подобен подход на народен представител, който да е напускал парламента от всички заемани позиции само и само за да може да излезе истината и да не остава усещането, че има някакво въздействие...

- Ние си спомняме, че тогава Вие всъщност напускахте на няколко етапа различните позиции, докато се стигна най-накрая до напускането на партия ГЕРБ.

- Напуснах парламента преди евроизборите през 2019 г. И когато мина кампанията за евровота, - защото все пак бях една от основните действащи фигури в предизборния период и в самата кампания, - и когато ГЕРБ беше първа политическа сила, аз просто изпълних и моя морален ангажимент. Защото пък не исках да се въздейства върху политическата кампания за европейските избори. И след като вече евровотът беше спечелен, аз си спомням, че в понеделник поисках среща с Борисов, за да бъде отделено достатъчно време, за да мога да изложа някои от моите виждания за бъдещето. Срещата беше във вторник в Министерски съвет. Продължи три часа и половина. И тогава вече всъщност стигнахме до извода, че това, което аз предлагам за напускане на партията, е мое лично решение. Борисов поиска да остана в партията. Но бе ясно, че това за мен вече не стои на дневен ред, и така напуснах.

- Твърдите, че той е поискал да останете в партията, а Вие въпреки това сте пожелали да напуснете?

- Ами вижте, след всичко това, което беше добре режисирано и след като нямаше абсолютно никакво противодействие на тези започнали атаки, всъщност това беше моето решение.

- Той тогава на практика лъже, щом казва, че грешно Ви е освободил?

- Ами, аз казвам какви са фактите. Той изрази неговото виждане по темата. Аз мисля, че това всичко може да бъде установено с всички тези заявления, които съм пуснал в парламента, за заместник-председателското място (в ГЕРБ)... След това беше свикано Национално събрание (на ГЕРБ), с което направихме всичко това, за да се изпълни това мое волеизявление. Защото ако съм бил освободен, трябваше да има колективно решение, което да не бъде с моето волеизявление. На събранието обаче беше гласувано волеизявлението ми за напускането на заместник-председателското място. И може би месец след това напуснах официално и партията като неин член.

- А Борисов все пак не Ви ли е намеквал, че трябва да се оттеглите предвид тази ситуация?

- Вижте, имаше разговори. Знаете какво беше напрежението и вибрациите, които бяха в обществото. И в общи линии това е, което направихме, и това е, което аз съм взел като решение. Но аз все пак искам да благодаря за това откровение, което Борисов направи за грешката, защото смятам, че винаги съм бил коректен, винаги съм бил лоялен към каузата, истинската кауза ГЕРБ и ценностите и формирането на организациите от декември 2006 г., когато беше учредена партия ГЕРБ, до 2019 г., когато винаги съм участвал активно във всеки един избор и в чисто организационен план в структурирането и изграждането на този капацитет, който даваше винаги възможност за ГЕРБ да гласуват на национални и парламентарни избори над 1,1 млн. души. Впоследствие, две години по-късно – след моето напускане, видяхме, че вече електоралният дял е около 500 хиляди гласа.

- Има ли път назад за Вас към ГЕРБ?

- Вижте, каквото и да кажа, може да бъде интерпретирано много различно. Единственото, което мога да кажа, е, че политическа партия „Републиканци за България“ е с десни ценостти; за пазарна икономика, по-консервативна политика и с всяка една политическа формация, която е в това политическо поле, могат да се водят някакви разговори – било то на местно, регионално... Защото и вчера, когато бях в Стара Загора, и в Сливен, а днес съм в Елхово и направих среща с председателя на Общинския съвет, който е издигнат от коалицията, с която участвахме в местния вот, „Заедно за силна община“, направихме работна среща и с кмета, който е от друга политическа формация, но трябва да се търсят решения за проблемите, които стоят пред обществото, пред местните хора, пред националната политика. Ако има някакви допирни точки, може да се използва изграден капацитет, мисля, че могат да се водят и някакви разговори. Но всичко трябва да бъде на някаква принципна основа и най-вече на прозрачна основа. Защото в момента ние виждаме, че имаме една безпринципна сглобка. Преди изборите всеки беше срещу всеки и в един момент някакво задкулисие създаде условията за една наричаща се евроатлантическа коалиция. Аз не знам доколко може да я наречем така, защото знаем през годините кой какви проекти и какви политики е успял да реализира. Та всичко е въпрос на прозрачност и открит диалог.

- Т.е. бихте подали ръка на Борисов за общо сътрудничество по определени теми?

- Пак казвам – каквото и да отговоря, може да има различни интерпретации. Аз казвам какви са основните принципи за изграждането на доверие. Това става само когато има прозрачност и принципност в отношенията и в ползването на изграден капацитет.

- А можем ли да говорим за прошка? Примерно, Вие да простите на Борисов, защото все пак отношенията ви се обтегнаха през последните години?

- Ами ние нямаме някаква комуникация през последните години, така че аз си работя по този път, който смятам, че е правилният, истинският. В момента комуникирам с доста бивши членове на ГЕРБ, които бяха в началото, при учредяването и създаването на ГЕРБ. Много от тях вече имат нагласата и биха искали да съм с тях или те да са с мен. От тази гледна точка, много от хората са събирателният образ на всичко това, което сме правили преди години. Защото ГЕРБ в началото имаше 1,6 млн. гласоподаватели. До излизането ми през 2019 г. бяха над 1,1 милиона. Значи има нещо, което се случва, и което не е така, както са си го представяли някои, когато със задоволство потриваха ръце с моето излизане от ГЕРБ. Да си някакъв фактор в ГЕРБ – това означава само привилегии. Това е огромна отговорност и понеже много хора от тези, които тогава го облъчваха и говореха на Борисов какви ли не неща, в момента те не успяха, защото нямат и този капацитет и не знаят как се е градяло това през годините. Защото за да изградиш една партия от нула и да я направиш първа политическа сила и толкова дълги години тя неизменно да е част от управлението на страната, това означава, че има нещо добро, което може би съм направил през годините с партийната ми работа, а и като първи председател на ГЕРБ, защото и това беше така.

- Изчистен ли е вече образът на Борисов? И от тази гледна точка, дали вече е по-лесно да се работи с него предвид случилото се последните месеци със „сглобката“?

- Аз пак казвам - всичко е въпрос на принципи, на прозрачност във всичко това, което е като комуникация между определени политически субекти, за да може обществото да е наясно какви са процесите, които предстоят, и какви са процесите, които са в момента. Аз смятам, че тук в момента в политическата сглобка на днешното управление има много скрити неща, които обществото не знае, и затова и всъщност се получава този разочароващ ефект на все по-малко гласуващи и липсата на доверие в политическите сили и в прозрачността на диалога, който обществото трябва да получава...


В категории: Политика


28
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
28
Коментара по темата
28.
Заядливец
25.01.2024 02:21:09
0
1
Благодаря на Борисов за откровението, че е направил грешка, до 2019 г. винаги съм бил лоялен на ГЕРБ .
До 2019 г. , а след 2019 - ?
27.
То да си лоялен на Герб не е за хвалене
24.01.2024 11:52:42
0
5
Хич
26.
Счетоводител
24.01.2024 10:58:44
0
3
Цецко що не каза какъв Хур капан Боко тъпото искаше да ти направи с озаконяването на асансьора и покупката на апартаментите?
Хайде кажи как НАП и икономическа полиция те проверяваха през деня, а през нощта същите проверяващи ти ходиха на гости за да те съветват как да легализираш имотната документация, срещу много ама много солиден хонорар?
Ще дойде Видовден за всички ви, копиуЕнцАа мръсни! Ще плащате десеторно за лъжите и измамите си адови изчадия долни.
25.
Хм
24.01.2024 10:47:23
0
2
Абе ти гледай Боко да не те прати и теб в КС...!
Или по-добре в Европарламента!
Срещал се бил той с разни от ГЕРБ, и Боко ще търпи тази работа, как не !
24.
Единствената неточност
24.01.2024 10:45:09
0
4
е, че Боко те е накарал да си подадеш оставката, което на практика означава, че те е изгонил!
Калпавите политици си мислят, че когато те кажат на едно нещо , че е черно, а то си е бяло, то всички са длъжни да им повярват!
За жалост последните 33 години все такива ни управляват!
23.
Цецо има проблем
24.01.2024 10:42:03
0
3
не можел да си плаща тока за асансьора и било време да се връща в голямата политика, където са големите пари!
22.
Овчарова
24.01.2024 10:21:29
0
5
Боклук, я марш в затвора, бе отрепки!
21.
До 19
24.01.2024 10:06:00
0
2
А на Путин кой ще му оправи мръсотията
20.
Е
24.01.2024 09:37:40
0
7
Както е тръгнало, той ще си признае и за къщата в Барселона, за кюлчетата и мата хари...
19.
Путин
24.01.2024 07:55:33
3
8
За един месец ще изчистя цялата мръсотия в Бг, затварям Нар. събрание и нов модел на управление. Тези които са се омазали от лапане, като бившия кмет на Владивосток , или в ГУЛАГ или на фронта избор има
18.
Боби Михайлов
23.01.2024 23:45:26
0
15
Все си мислех,че аз съм най-големия противяк и мерзавец в държавата,ама и Цв.Цв.е достойна конкуренция да го ебам и фаворита!!
Еваларката!!....... пък Делянчо Пеевски може само да ни диша праха!!!
17.
Паткан
23.01.2024 22:54:56
1
18
"Тези, които облъчваха Борисов и потриваха ръце, като напусках, не успяха, защото нямат капацитет, казва днес Цветан Цветанов" Ох майкоооо, хахахахахаха, много добре те видяхме Цвъ Цвъ какъв капацитет си и ти ами пази боже такова самочувствие на празна кратуна!!!
16.
До 15
23.01.2024 21:47:36
0
12
Мда, е*и му меча е положението
15.
*********
23.01.2024 21:40:34
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
Демократ за Силна България
23.01.2024 21:23:35
1
20
Благодарение че беше шеф на МВР ЦВъ.Цвъ имаше участие в над 72 броя фирми за строителсгво и продажбя на ИМОТИ в съдружие със застреления бизнесмен Петър Путров(бивш фатмак от ВВНУ В.Търново,бил се като наемник в Чечня на страната на Руската АРМИЯ по тая линия Петров имя текни контакги с Руски ГРУ/ФСС гунурали и богати евреи руске хазари от КГБ)
П.Петров и Цвъ.Цвъ ИЗПРАЛИ м-у 50÷100 МИЛИОНА € на разни 2-ни руско-израелски граждани в имати в
Велико Търново
Арбанаси
РАЗЛОГ
Банско
София
13.
Артекс
23.01.2024 21:14:03
0
31
Цекоооо въри ли асансьора вааа.. Деева и корумпето ти шибано. Всички сте един дол дренки в тва ОПГ.
12.
Пффффф...
23.01.2024 21:06:37
0
20
Без коментар!
11.
Кокорчо
23.01.2024 21:05:18
1
29
Тея Флагман са гербаджийска медия. Въртят, сучат, все за про-ГЕРБ неща пишат.
10.
Физкултурник Цецо
23.01.2024 21:00:36
0
23
Казах ви, че ще ме реабилитират. Артекс Мартекс, всичко беше едни шменти капели. Хахахаха
9.
аз
23.01.2024 20:55:50
0
21
тея май пак ще са сдушат ,усещам
8.
халил
23.01.2024 20:55:10
0
21
тоя пък помияр нещастен
7.
Канал
23.01.2024 20:55:07
0
22
Един служител на вода и канал влязъл в улична шахта. Имало повреда и той правил ремонт. Изведнъж над шахтата отгоре видял човек. Казал му работника- момче недей така с задника да не се изсереш отгоре ми. Ония отвърнал- спокойно аз съм Цветанов , не виждаш ли лицето ми????
6.
343
23.01.2024 20:42:25
5
18
EGATI TUPATA MEDIA SAMO PROMOUTVAT EDNA MAFIA
5.
Водна лилия
23.01.2024 20:26:05
8
19
Време е за акция "Герберуга"!!!
4.
Бургазлия
23.01.2024 20:24:09
7
39
Бай Ганьо , Цветанов , Пеевски...май всички се завръщат на сцената
Жална ни майка
3.
7 апартамента
23.01.2024 20:22:32
4
31
Този цървул където каза, че на него нещо някой не може да му казва, защо не е затвора? Голямо его на прост дебил доносник!!!
2.
Каун си беше
23.01.2024 20:12:29
3
35
И КАУН си остана ...
1.
Тоа пак ли е
23.01.2024 20:09:23
3
34
бягай е дръндьо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори