×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да, Тръмп може да спечели изборите през 2024. Има поне четири причини за това


Да, Тръмп може да спечели изборите през 2024. Има поне четири причини за това
Тръмп се приближава до окончателно получаване на републиканската номинация след гръмката победа на 15 януари в Айова
23 Януари 2024, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Недоволството срещу Байдън и демократите е огромно 

Срещу него на два пъти имаше процедура по импийчмънт, той се опита да осуети мирното предаване на властта, след като загуби президентските избори през 2020 г., сега е изправен е пред множество обвинения по голям брой наказателни дела, а критиците му предупреждават, че крои заговор да управлява като автократ. И все пак, Доналд Тръмп може да се върне в Белия дом.

Тръмп води пред съперниците си за президентската номинация на републиканците с близо 40 процентни пункта според най-новото допитване на Ипсос/Ройтерс сред републикански гласоподаватели – забележително завръщане за управлявал един мандат президент, който преди три години изглеждаше надвит и унижен.

Тръмп не се призна за виновен по наказателните дела срещу него и казва, че те са политически мотивирани.

Освен това, Тръмп се приближава до окончателно получаване на републиканската номинация след гръмката победа на 15 януари в Айова – първият щат, гласувал за номинация на републиканците. Това накара един от малцината останали негови съперници – губернатора на Флорида Рон Десантис, да напусне надпреварата, оставяйки единствено бившия посланик на САЩ в ООН Ники Хейли да се бори с Тръмп.

Ето четири причини защо Тръмп може да спечели през ноември 2024 г. срещу действащия президент демократ Джо Байдън:

НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ ИЗБИРАТЕЛИ

При управлението на Байдън Белият дом твърди, че икономиката е в добро състояние, като безработицата е спаднала до почти историческо дъно от 3,7% спрямо 6,3% при приключване на мандата на Тръмп, а инфлацията е била снижена от върхова стойност от над 9% през юни 2022 г. до 3,4 на сто през декември.

Големи обществени групи обаче, включително много цветнокожи и млади гласоподаватели, смятат точно обратното. Те изтъкват, че заплатите не са в крак с цените на основни стоки и услуги като храни, автомобили, жилища, грижи за деца и възрастни хора.

Когато Байдън говори за икономиката, американците мислят за достъпността, а не за икономическите показатели. Допитвания показват, че гласоподавателите до голяма степен гледат на републиканците като на по-добри управленци на икономиката, въпреки че Тръмп прави единствено неясни предложения.

ФОКУС ВЪРХУ СТРАХОВЕТЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ

Гласоподавателите се чувстват несигурни по причини, които се простират далеч отвъд икономиката. Тръмп говори за притесненията, истински или не, които толкова много бели американци имат в страна, която става все по-многообразна и по-културно прогресивна.

Съществува и широко разпространено чувство за загуба на почва, за това, че крайъгълните камъни на американския живот – собствено жилище, достойно заплащане, което върви в крак с инфлацията, образование в колеж, стават все по-недостъпни за мнозина. Допитванията показват, че избирателите се тревожат заради престъпността и са изнервени от притока на мигранти, които пресичат незаконно американско-мексиканската граница.

Тръмп умее да канализира и "поставя в подходяща опаковка“ тези страхове, като същевременно се представя като човек, който идва от среди, които са извън политическата система на САЩ. Той е едновременно подпалвач и огнеборец, който заявява, че страната е в хаос, а след това предлага себе си като спасител.

СПОРЕД МНОГО ИЗБИРАТЕЛИ ДЕЙСТВИЯТА НА ТРЪМП НЕ ГО ДИСКВАЛИФИЦИРАТ

Докато критици в собствената му партия, в Демократическата партия и в медиите го смятат за негоден за заемане на поста, милиони гласоподаватели не са съгласни с това.

Точно обратното, много от неговите поддръжници вече са убедени, че Тръмп е жертва на политически лов на вещици. Поне половината от републиканците, анкетирани от Ройтерс/ Ипсос по-рано тази година, са казали, че нямат проблем с това да гласуват за Тръмп, дори и да беше осъден за престъпление.

Тръмп може да изтъкне и четирите си години на поста и да настоява, че правителствената машина до голяма степен е работила, дори и на моменти хаотично, независимо от страховете, че той не може да управлява и че най-тежките обвинения срещу него – като това, че е заговорничил с Русия, така и не бяха доказани.

ЗА БАЙДЪН ОСТАВА ЦЯЛАТА ВИНА, А НЕ УВАЖЕНИЕ

Тръмп може да се възползва и от това, че досега Белият дом не можа да убеди голяма част от обществеността, че политиките на Байдън за създаване на работни места – чрез големи правителствени инвестиции в инфраструктура, чиста енергия и производство на чипове, са променили живота им.

Байдън беше обременен и от две чужди войни, които разделиха американците. Неинтервенционалисткото послание на Тръмп „Америка на първо място“ може да намери отклик у гласоподаватели, които се страхуват от по-нататъшно  американско забъркване в Украйна или Израел, докато Байдън следва по-традиционна, интервенционистка американска външна политика.

Нито едно от тези неща обаче, не означава, че Тръмп непременно ще спечели изборите.

Той остава дълбоко непопулярен в много части на страната и сред демографски групи и ако спечели номинацията на Републиканската партия, това може да предизвика висока избирателна активност в полза на демократите, за да му се противопоставят.

Неговата подстрекателска реторика, включваща заплахи да си отмъсти на политическите врагове, които заклеймява като „паразити“, също може да отблъснат по-умерени републиканци и независими гласоподаватели, от които той се нуждае, за да победи Байдън.

Демократите от своя страна водят успешна кампания като защитници на правото на аборт, за да победят републиканците във всички щати в поредица от избори и отново ще направят тази тема централна в кампанията си за вота през 2024 г.

Но в този момент, 10 месеца преди деня на изборите, Тръмп има по-добри шансове да се върне в Белия дом в сравнение с всеки друг момент откакто напусна президентския пост.

Източник: БТА


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 1
12
Коментара по темата
12.
*********
24.01.2024 16:17:07
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
оффф...
24.01.2024 12:04:03
0
2
Пич, само с един риторичен въпрос ти показах, че 30те ти реда коментар са безсмислени, защото вместо за тиранията на сегашните либерали, ти изполваш думички, които не знаяш какво значат.

Ако още нещо ти е трудно да разбираш, мога да ти го обясня
10.
Класическа овца
24.01.2024 11:01:25
2
0
Прочете 30 реда коментар относно явната тирания и дебилност на сегашните либерали и най-доброто, което измисли е: "тИ кОгА чЕтЕ бИблиЯта посЛедно?!?!"
Евала...
9.
оффф... до 7
24.01.2024 09:37:07
5
2
Господин "християнско семейство", ти кога последно чете от Библията? Кога последно говори с християнското си семейство за Христос?
8.
оффф...
24.01.2024 09:31:27
2
2
Разочарован съм от ДеСантис за това, че се отказа, само защото социологията му дава 2-3% по-малко от Байдън.

Американците пак ще трябва да избират между двама изкукали пенсионера.
Изключително смешно е когато някои спорят кой от двамата е по-малкото зло.
За съжаление и в България има такива смешници
7.
Jdjdj
24.01.2024 06:00:42
3
10
"Либералите прегръщат новото"
Това, което либералите прегърнаха е педерастията, химическата и физическа кастрация, неконтролируемата имиграция, подмяната на бялата история и бяха най-върлите ковид пропагандисти, които бяха готови да заключват неваксинираните в лагери и да им взимат децата. Като за последното, те все още искат да взимат чужди деца, при отказ от страна на родителите да им "сменят пола". Слагам го в кавички, защото смяната на пола е невъзможна. А на консерваторите, които вярват в традиционното християнско семейство, с нищо не им пречат новите технологии, защото именно християнските страни са ядрото на технологичния тласък на земята. Християнството отдавна е минало тъмните векове, за разлика от исляма.
6.
Musolini
24.01.2024 00:58:05
7
14
Евроробите много ги е страх Тръмп да не спечели изборите. Украинската ковра Зеленски ще си изтрие профилите в социалните мрежи, от които проси пари и ще отиде в Кремъл да прави масажи с щастлив край на ботоксовото джудже. А такива като джендъра Макрон, полската мръсница Дуда и разни подобни мишкари ще обърнат гръб на пародията на държава - Украйна.
5.
4 до 3
23.01.2024 22:17:19
10
1
И още нещо, не мисли че коментирам точно написаното от теб, защото съм припознал себе си. Колкото и да е логично, при нас русороб простакейшите логика и причинно следствена връзка отсъства.
Ако писането е изразяване на мисли и да пишеш като глупак е същото, като да говориш като глупак, не ми пука, аз съм от визираните русороб простакейши и се гордея.
Мога да ти напиша и разкажа още от това, което са ми разказали не само за Украйна, но и за всяка точка от Галактиката.
Дали да ме евали, без да съм ходил в Украйна?
Как мислиш, мога ли да изходя такъв интелектуален ек.кремент, без са ме евали?
Ако не мога да те изпратя в Украйна, ще изпратя мама и ще ти докажа, че са я кецали.
4.
до 3
23.01.2024 22:04:20
9
14
Отиди в Украйна и започни да говориш на български и кажи "Да живее България! Ще те бият и евът и после пак ще те бият. Ще ти викат мръсно българско куче и долен помияр! Българите там ги спукват от бой и гърч, ако имат бизнес - яко рекет и тормоз им налагат. На български не може да говориш там, защото ще се гаврят с теб. Ама ти откъде да знаеш това, като гледаш само Ютуб и четеш жълти новини в интернет. Питай някой който е живял или работил в Украйна, той ще ти обясни/
3.
Бай русофил от Карлуково 4ти километър!
23.01.2024 21:37:01
14
16
Айде да идва Тръмп и да спира оръжието за Украйна!
То по принцип Русия отдавна победи украинците, краварите и нато, обаче нека за всеки случай да дойде Тръмп да спре оръжието за укрите.
А пък вече като приключа престоя в ЦПЗ Карлуково, ще се свържа с Путин и ще отскочим до САЩ да приемем капитулацията подписана от Тръмп, защото след като сме победили хамериканците и нато, трябва капитулация. Каква оръжейна помощ да спира за Украйна, те украинци, хамериканци и натовцк не останаха.
Значи Тръмп ще подпише капитулация от името на Тамбукту, Япония и Хонолулу.
Вечно ваш, Бай русофил от меката на русофилите- Карлуково!
2.
Дернев
23.01.2024 21:22:54
12
8
Победата на Тръмп ще постави началото на новият, световен, двуполюсен модел Европа за европейципе зад ООН заедно със САЩ, Индия, Япония и останалият свят и Китай на другият полюс. Дай Боже!
1.
Гошо
23.01.2024 21:20:34
15
11
Разделението между хората става все по-голямо. Едните са хората, които принадлежат на миналото. Наричат се консерватори, почитат "традиционни ценности" и общо взето не могат да смогнат на темпото, с което се променя светът тласкан от технологиите. Опитват се да забавят темпото на целия свят за да им е комфортно на тях.
Другата група са хората на противоположния полюс. Прегръщат всичко ново без да се замислят за последствията. Технологии, изкуствен инелект, нови идеологии, нови парадигми. За съжаление изпадат в безумни крайности и не се усещат как стигматизират хора с различно мнение от тяхното.
Допреди 10-15 години и двете групички бяха сравнително малък процент и за наше щастие при болшинството от хората здравият разум надделяваше.
За съжаление точно популисти като Тръмп правят всичко възможно хората да се позиционират в един от двата полюса. Всеки неудачник, който поради някаква причина не може да смогне на съвременното темпо намира при тях много удобно оправдание. Не е причината лошото образование и тоталната неспособност - причината са лошите либерасти, които си имат пъклени планове да владеят света.

От другата страна крайно-левите олигофрени гледат с презрение и възмущение на обикновените хора, като на някакви дегенерати и не се усещат колко ограничени и жалки са самите те всъщност.

Но именно гадове като Тръмп подтикват хората да заемат страна. Ако не са консерватори, значи са гейове, либерасти и изроди. От другата страна всеки, който покаже малко здрав разум и обясни на маолумниците, че не могат да се обиждат понеже някой си прави майтап с местоименията им също е заклеймен като консерва, неграмотник и отрепка.

Резултатът... Нормални хора вярват на очеизвадно недоразумение като Тръмп, който лъже в 70% от нещата, които казват или не виждат никакъв проблем да ги управлява сенилна мумия като Байдън, само защото е алтернатива на лудия оранжев човек.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори