Отвориха ключов пропускателен пункт на границата между Афганистан и Пакистан
Афганистан и Пакистан отвориха тази сутрин ключовия пропускателен пункт "Торхам" на общата си граница, след като той беше затворен в продължение на десетина дни, предаде Франс прес, като се позова на афганистански и пакистански представители.
Затварянето на пропускателния пункт блокира хиляди тирове от двете страни на границата.
Представител на пакистанските гранични власти, поискал да остане анонимен, потвърди пред АФП, че пунктът е бил отворен.
"На преговори бе постигната договореност, че до 31 март пакистанските и афганистанските шофьори ще могат да преминават през границата без визи и паспорти. От 1 април обаче както визите, така и паспортите ще бъдат задължителни", поясни пакистанският представител.
Представител на афганистанските гранични власти каза, че тировете вече могат да преминават през границата, след като Пакистан се е съгласил, че афганистанските шофьори могат да влизат на пакистанска територия без паспорти и визи.
Много афганистанци нямат паспорти, отбелязва АФП.
Пунктът "Торхам", който обичайно е много натоварен, бе затварян на няколко пъти през последните месеци, след като Пакистан поде кампания за изгонването на афганистанците без документи от територията си и за връщането им в Афганистан.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
