×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Този, който заболее от COVID-19, трябва да се моли да не е от групата, която поема към болниците


23 Януари 2024, Вторник, 10:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Стратегията за борба с коронавируса на СЗО и многомилиардните фирми е погрешна

Академик Ваньо Митев е роден през 1954 г. в Русе. Завършил е Френската езикова гимназия в София, след това Медицинска академия в София. Бил е редовен аспирант. Професор е в Катедрата по биохимия на Медицинския университет в София от 1998 г. - най-младият професор тогава в медицинските среди. Специализирал е във Франция от 1991 до 1994 г. Бил е заместник-декан, заместник-ректор, 2 мандата ректор на Медицинския университет в София и два мандата председател на Съвета на ректорите в България. В момента е председател на общото събрание на Медицинския университет в София. През май 2015 г. е избран за академик. Почетен гражданин на Русе, Враца, Мизия и Горна Малина.  Вижте интервюто му пред вестник Труд.

- Наблюдава се нарастване на респираторните заболявания, включително и на COVID-19. Каква е сегашната здравна обстановка в страната, академик Митев?
- Преди няколко дни слушах по радиото наш математик, който каза, че дневно средно около 200 нови случая с COVID-19 се съобщават на официалния сайт на МЗ. Реалното число, обаче, според него се получава, като умножим по 30. Аз следя всекидневно официалните съобщения за смъртността от COVID-19 и доскоро тя бе около 100 на месец. Реално колко е, нямам представа. Здравното министерство изказва съболезнования на близките на починалите и с това се изчерпва неговата роля за спасяване живота на болните.

- В интервюто Ви от 21 ноември миналата година Вие предложихте да бъде свикан Консултативният съвет към МЗ и да бъдете изслушан за прилагания български метод за лечение на COVID-19, който според Вас е по-ефективен от това, което предлага СЗО. Имате ли отзвук от министреството?
- Безмълвието и безразличието на министъра на здравеопазването е смразяващо. Първоначално опитах среща с помощта на зам. -министър. Уж министърът ми бил взел телефона и щял да се обади... Пробвах и от възможното най-високото място, обещаха ми и нищо. Пробвах и с член на здравната парламентарна комисия, от партията, за която се смята, че е номиниран министър Хинков, обеща ми уверено. Изпратих всички публикации, които бяхме публикували дотогава. Отговорът бе твърде интересен: „Министърът е много зает, поне за мен“. Пълна незаинтересованост, а продължавам да твърдя, че с нашия метод на лечение щяхме да спестим на министерството да изказва съболезнования почти всеки ден. Искам да вметна, че от 20 години това е единственият министър на здравеопазването с когото нямам пряк контакт.

- Тогава каква е алтернативата, която здравното министерство предлага за лечение на COVID-19?
- На практика нищо. Този, който заболее от COVID-19, трябва да се моли да не е от групата, която поема към болниците. По време на тежкия COVID-19, делта варианта умираха на ден по няколкостотин души, сега представете си само стотина на месец. Не се коментира, този вариант бил „лек“, и за починалите ли е „лек“? Оставам с впечатление, че се гони заветната цифра 40 000 починали от COVID-19 - досега са 38 716. Ето поредното дневно съобщение на сайта COVID-19 Единен информационен портал: „Нови четири случая (починали) са регистрирани последните 24 часа. 50% от починалите лица не са били ваксинирани“ и неизменната щампа „МЗ изказва съболезнования на семействата и близките на починалите“. Искам да припомня, че СЗО предлага само 3 медикамента, много скъпи, за амбулаторно лечение на COVID-19: мутагенния, ниско ефективен и не получил разрешение от Европейския съюз молнупиравир; опасният (има описани смъртни случаи), ефективен до 7-я ден от заболяването и прилаган в болнични условия ремдесимир и любимия на СЗО препарат паксловид. Последният се предлага неинбурсиран по аптеките за 2154,3 лв. Голямата реклама е, че с него е лекуван президентът на САЩ Джо Байдън. Забравя се да се отбележи, че след отрицателен тест, Байдън отново се оказва положителен за COVID-19, „явление, наблюдавано при малък процент хора, лекували се с противовирусния препарат паксловид“. Но ще припомня, че ефективността на този препарат е само 51%. Това означава, че срещу 2154,3 лв., ако сте рисков контингент за тежък COVID-19, вероятността да влезете в болница намалява наполовина, но ако сте от другите 49%, може и да загинете. С колхицин срещу 12,37 лв. за опаковка от 20 хапчета ние даваме гаранция почти 100%, че няма да станете болничен контингент.

- На какво се дължи това разминаване в ефекта на лечение? Все пак зад СЗО медикаментите стоят фирми, оценявани на милиарди долари?
- Стратегията за борба с COVID-19 на СЗО и въпросните многомилиардни фирми е погрешна. Звучи помпозно, надуто, много хора ще кажат тоя за какъв се взема. Обясних го в миналото интервю. Накратко, всички СЗО препоръчани медикаменти инхибират или казано по друг начин блокират вирусната репликация, тоест размножаване. Болните обаче умират от т. н. цитокинова буря, която се дължи на хиперактивиране на една органела, наречена инфламазома (NLRP3). Колхицинът я блокира, но в по-високи дози! Тези дози са напълно безопасни. Няма пряка връзка между вирусната репликация и експлозията на инфламазомата. Поради това и антивирусните средства на СЗО са частично ефективни. Всичко това сме го публикували. Мога да го защита пред всеки учен на планетата.

- Вероятно сте публикували тези данни и в международни бази данни?
- Преди няколко седмици пуснахме 3 нови публикации в списания с импакт фактор. Едната е приета на 17 януари. Искам да я представя на читателите, защото тя отлично илюстрира животоспасяващия ефект на колхицина. Над 120 кг мъж, с диабет и хипертония (класически рисков пациент) се разболява от COVID-19 по време на смъртоносния делта вариант. Три дни се лекува в къщи, но предвид рисковия си профил е приет в болница в сравнително добро общо състояние (сатурация 89%). Следва петдневно класическо лечение, препоръчано от МЗ и прилагано във всички болници в България. Продължава да се влошава и на 8 ден сатурацията му е вече 74%. Всеки един пациент с неговия профил, лекуван „класически“, следва път, водещ до интубиране и почти сигурна смърт. Тогава се казва, че той бил високорисков и леталният край се приема за „нормален“, бройката на починалите нараства, отчита се педантично от МЗ, което изказва съболезнования на близките му. Но този пациент има късмета да се лекува в една от петте болници в България, които по това време започнаха да прилагат високи дози колхицин. Дават му 12 червени хапчета (6 милиграма колхицин). На другия ден започва рязко подобрение. Продължават, като намалят всеки ден с по едно хапче и т. н. Човекът сега си е жив и здрав. Ще кажа и за мой случай с 184 кг млад мъж. На седмия ден ми се обажда с неспадаща температура над 39 градуса, силна отпадналост и т. н. След приемането на 5 мг колхицин рязко се подобри и оздравя без да влиза в болница. В момента този и други подобни случаи се рецензират в списание с импакт фактор. Пратили сме за печат и 333 пациенти (452 вече сме публикували), лекувани в 2 болници с различни, но високи дози колхицин. Тенденцията е по ниска смъртност, колкото по-високи са дозите колхицин. В друга статия съм сравнил ефекта и цените на анти COVID-19 СЗО лекарствата и нашата схема, включваща инхалаторен бромхексин, колхицин и химекромон. Всичко е в полза на нашата терапевтична схема. Анализирал съм безопасността на употребяваните от нас дози колхицин от 1947 г. досега - всичко това е публикувано.

- Колхицинът, но и нашумелият ивермектин дават чудесни анти COVID-19 резултати в клетъчни култури. Защо ивермектинът не се препоръчва за лечение тогава?
- Колхицинът има невероятното свойство да се натрупва в белите кръвни клетки (макрофаги, неутрофили, моноцити...). За да се блокира инфламазовата, са необходими микромоларни концентрации и за колхицина и за ивермектина. Те са непостижими на живо (in vivo). Но когато се приеме едно хапче колхицин, в кръвта концентрациата е 1-3 наномола на литър, но в неутофили достига до 200. Това означава, че при повишение на дозите на колхицин в белите кръвни клетки, където се генерира цитокиновата буря, се постигат въпросните микромоларни концентрации, които инхибират инфламазомата. Това не важи за ивермектина и поради това той е неефикасен.

- Тогава защо няма реакция по предлагания от вас метод на лечение от здравното министерство?
- Много хубав въпрос, но не съм видял или чул някой да попита здравния министър за нормално ли приема да умират по сто души седмично от „лекия“ омега SARS-CoV-2 вариант, при положение че тези хора можеше да са живи? Въобще, нормално ли е да умират хора, които могат да бъдат спасени? Какъв е проблемът 33 души, елитни специалисти от консултативния съвет да ни изслушат и да преценят има ли смисъл от препоръчването на тази терапевтична схема по всички болници, където се лекува COVID-19? Редно е всеки от тях да изкаже открито позицията си и да поеме отговорност за нея, както правим ние. Дали има натиск и от кого, да се затварят очите и да се мълчи, мога само да гадая. Ние предлагаме ефективно лечение за няколко десетки лева, а срещу нас могъщи фармацевтични гиганти искат да ни продават нискоефективни медикаменти за хиляди левове и да инкасират печалби за милиарди. Тези фармацевтични империи финансират най-добрите научни списания и поради това публикуваме с големи усилия. Ще дам един пример, за да стане ясно на читателите за какво става дума. Огромно проучване - RECOVERY, с над 11 000 души, проведено от мастити оксфордски учени стига до заключението, че колхицинът е неефикасен за лечение на COVID-19. Ние сме абсолютно съгласни с това твърдение, но с една малко подробност - колхицинът е неефикасен за лечение на COVID-19 (не точка, а запетайка), при тези дози!!! А те използват само ниски дози? Има над 50 клинични проучвания и изследвания за ефекта на колхицин върху COVID-19, но само с ниски дози! Защо не се повтори схемата на Калифорнийския университет от 2010 г. с две дози колхицин - ниска и висока, която те са провели за лечение на подагра? Защо не се прилага златното правило на Парацелз от 1532 г., че разликата между лекарството и отровата е дозата и да се търси оптималната такава? Клиничното проучване RECOVERY е публикувано в топ научното списание Lancet, което покрай COVID-19 достигна космически импакт фактор над 200! Ако аз бях рецензент, щях да отхвърля тази статия с мотив, че нямат кохорта, третирана с високи дози колхицин. Но това се пропуска от свръх-топ-рецензентите! Защо? И една дребна подробност: това мастито клинично проучване, само с ниска доза колхицин, е финансирано от същите фармацевтични империи, произвеждащи препоръчваните от СЗО паксловид, молнопиравир и т. н., както и от фондацията на Бил Гейтс. Истината обаче не може да бъде скрита! Неслучайно заглавието на последната ни статия е „Високите дози колхицин действат като „сребърни куршуми“ срещу тежък COVID-19“. Това е провокация към мнението на тези именити изследователи, които обявиха преди време, че колхицин не действа като „сребърни куршуми“ срещу COVID-19. Колхицинът би трябвало да е ефективен и при други вируси, хиперактивиращи NLRP3 инфламазомата. Тава означава още спасени човешки живота. Фармацевтичните гиганти трябва да се ориентират в намирането на медикамент с минимални странични ефекти, инхибиращ инфламазомата и тогава високата смъртност, дължаща се на хиперактивирането u от различини инфекциозни агенти, ще бъде овладяна. Но дотогава СЗО ще препоръчва хиперскъпи, неособено ефективни медикаменти, фирмите производители ще трупат милиарди печалби, хората ще умират, а МЗ ще мълчи и ще отчита педантично броя на починалите.


В категории: Здраве


3
Коментара
Кой просълзи шеф Ангелов
Кой просълзи шеф Ангелов 28/04/2024, Неделя 16:23 0
3
Коментара по темата
3.
ме
23.01.2024 11:46:32
0
3
Ивермектинът е толкова неефективен, че цяла Индия с него се лекува. друго си да се блъскат хората със скъпи е неефективни лекарства и ваксини.
2.
Вярно е
23.01.2024 11:02:39
1
10
Не знам как ги лекуват в болниците, но много хора си отидоха чрез "лечение"
1.
Академик Ваньо
23.01.2024 10:43:59
1
5
Да сменим старите плашила с нови
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой просълзи шеф Ангелов Кой просълзи шеф Ангелов Говори участник от звездния отбор в шести сезон на горещото кулинарно риалити Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Слави ме уволни, защото родих, убедена е тази актриса Михова поясни, че със Слави Трифонов имат две раздели Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали 
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори