×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Този, който заболее от COVID-19, трябва да се моли да не е от групата, която поема към болниците


23 Януари 2024, Вторник, 10:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Стратегията за борба с коронавируса на СЗО и многомилиардните фирми е погрешна

Академик Ваньо Митев е роден през 1954 г. в Русе. Завършил е Френската езикова гимназия в София, след това Медицинска академия в София. Бил е редовен аспирант. Професор е в Катедрата по биохимия на Медицинския университет в София от 1998 г. - най-младият професор тогава в медицинските среди. Специализирал е във Франция от 1991 до 1994 г. Бил е заместник-декан, заместник-ректор, 2 мандата ректор на Медицинския университет в София и два мандата председател на Съвета на ректорите в България. В момента е председател на общото събрание на Медицинския университет в София. През май 2015 г. е избран за академик. Почетен гражданин на Русе, Враца, Мизия и Горна Малина.  Вижте интервюто му пред вестник Труд.

- Наблюдава се нарастване на респираторните заболявания, включително и на COVID-19. Каква е сегашната здравна обстановка в страната, академик Митев?
- Преди няколко дни слушах по радиото наш математик, който каза, че дневно средно около 200 нови случая с COVID-19 се съобщават на официалния сайт на МЗ. Реалното число, обаче, според него се получава, като умножим по 30. Аз следя всекидневно официалните съобщения за смъртността от COVID-19 и доскоро тя бе около 100 на месец. Реално колко е, нямам представа. Здравното министерство изказва съболезнования на близките на починалите и с това се изчерпва неговата роля за спасяване живота на болните.

- В интервюто Ви от 21 ноември миналата година Вие предложихте да бъде свикан Консултативният съвет към МЗ и да бъдете изслушан за прилагания български метод за лечение на COVID-19, който според Вас е по-ефективен от това, което предлага СЗО. Имате ли отзвук от министреството?
- Безмълвието и безразличието на министъра на здравеопазването е смразяващо. Първоначално опитах среща с помощта на зам. -министър. Уж министърът ми бил взел телефона и щял да се обади... Пробвах и от възможното най-високото място, обещаха ми и нищо. Пробвах и с член на здравната парламентарна комисия, от партията, за която се смята, че е номиниран министър Хинков, обеща ми уверено. Изпратих всички публикации, които бяхме публикували дотогава. Отговорът бе твърде интересен: „Министърът е много зает, поне за мен“. Пълна незаинтересованост, а продължавам да твърдя, че с нашия метод на лечение щяхме да спестим на министерството да изказва съболезнования почти всеки ден. Искам да вметна, че от 20 години това е единственият министър на здравеопазването с когото нямам пряк контакт.

- Тогава каква е алтернативата, която здравното министерство предлага за лечение на COVID-19?
- На практика нищо. Този, който заболее от COVID-19, трябва да се моли да не е от групата, която поема към болниците. По време на тежкия COVID-19, делта варианта умираха на ден по няколкостотин души, сега представете си само стотина на месец. Не се коментира, този вариант бил „лек“, и за починалите ли е „лек“? Оставам с впечатление, че се гони заветната цифра 40 000 починали от COVID-19 - досега са 38 716. Ето поредното дневно съобщение на сайта COVID-19 Единен информационен портал: „Нови четири случая (починали) са регистрирани последните 24 часа. 50% от починалите лица не са били ваксинирани“ и неизменната щампа „МЗ изказва съболезнования на семействата и близките на починалите“. Искам да припомня, че СЗО предлага само 3 медикамента, много скъпи, за амбулаторно лечение на COVID-19: мутагенния, ниско ефективен и не получил разрешение от Европейския съюз молнупиравир; опасният (има описани смъртни случаи), ефективен до 7-я ден от заболяването и прилаган в болнични условия ремдесимир и любимия на СЗО препарат паксловид. Последният се предлага неинбурсиран по аптеките за 2154,3 лв. Голямата реклама е, че с него е лекуван президентът на САЩ Джо Байдън. Забравя се да се отбележи, че след отрицателен тест, Байдън отново се оказва положителен за COVID-19, „явление, наблюдавано при малък процент хора, лекували се с противовирусния препарат паксловид“. Но ще припомня, че ефективността на този препарат е само 51%. Това означава, че срещу 2154,3 лв., ако сте рисков контингент за тежък COVID-19, вероятността да влезете в болница намалява наполовина, но ако сте от другите 49%, може и да загинете. С колхицин срещу 12,37 лв. за опаковка от 20 хапчета ние даваме гаранция почти 100%, че няма да станете болничен контингент.

- На какво се дължи това разминаване в ефекта на лечение? Все пак зад СЗО медикаментите стоят фирми, оценявани на милиарди долари?
- Стратегията за борба с COVID-19 на СЗО и въпросните многомилиардни фирми е погрешна. Звучи помпозно, надуто, много хора ще кажат тоя за какъв се взема. Обясних го в миналото интервю. Накратко, всички СЗО препоръчани медикаменти инхибират или казано по друг начин блокират вирусната репликация, тоест размножаване. Болните обаче умират от т. н. цитокинова буря, която се дължи на хиперактивиране на една органела, наречена инфламазома (NLRP3). Колхицинът я блокира, но в по-високи дози! Тези дози са напълно безопасни. Няма пряка връзка между вирусната репликация и експлозията на инфламазомата. Поради това и антивирусните средства на СЗО са частично ефективни. Всичко това сме го публикували. Мога да го защита пред всеки учен на планетата.

- Вероятно сте публикували тези данни и в международни бази данни?
- Преди няколко седмици пуснахме 3 нови публикации в списания с импакт фактор. Едната е приета на 17 януари. Искам да я представя на читателите, защото тя отлично илюстрира животоспасяващия ефект на колхицина. Над 120 кг мъж, с диабет и хипертония (класически рисков пациент) се разболява от COVID-19 по време на смъртоносния делта вариант. Три дни се лекува в къщи, но предвид рисковия си профил е приет в болница в сравнително добро общо състояние (сатурация 89%). Следва петдневно класическо лечение, препоръчано от МЗ и прилагано във всички болници в България. Продължава да се влошава и на 8 ден сатурацията му е вече 74%. Всеки един пациент с неговия профил, лекуван „класически“, следва път, водещ до интубиране и почти сигурна смърт. Тогава се казва, че той бил високорисков и леталният край се приема за „нормален“, бройката на починалите нараства, отчита се педантично от МЗ, което изказва съболезнования на близките му. Но този пациент има късмета да се лекува в една от петте болници в България, които по това време започнаха да прилагат високи дози колхицин. Дават му 12 червени хапчета (6 милиграма колхицин). На другия ден започва рязко подобрение. Продължават, като намалят всеки ден с по едно хапче и т. н. Човекът сега си е жив и здрав. Ще кажа и за мой случай с 184 кг млад мъж. На седмия ден ми се обажда с неспадаща температура над 39 градуса, силна отпадналост и т. н. След приемането на 5 мг колхицин рязко се подобри и оздравя без да влиза в болница. В момента този и други подобни случаи се рецензират в списание с импакт фактор. Пратили сме за печат и 333 пациенти (452 вече сме публикували), лекувани в 2 болници с различни, но високи дози колхицин. Тенденцията е по ниска смъртност, колкото по-високи са дозите колхицин. В друга статия съм сравнил ефекта и цените на анти COVID-19 СЗО лекарствата и нашата схема, включваща инхалаторен бромхексин, колхицин и химекромон. Всичко е в полза на нашата терапевтична схема. Анализирал съм безопасността на употребяваните от нас дози колхицин от 1947 г. досега - всичко това е публикувано.

- Колхицинът, но и нашумелият ивермектин дават чудесни анти COVID-19 резултати в клетъчни култури. Защо ивермектинът не се препоръчва за лечение тогава?
- Колхицинът има невероятното свойство да се натрупва в белите кръвни клетки (макрофаги, неутрофили, моноцити...). За да се блокира инфламазовата, са необходими микромоларни концентрации и за колхицина и за ивермектина. Те са непостижими на живо (in vivo). Но когато се приеме едно хапче колхицин, в кръвта концентрациата е 1-3 наномола на литър, но в неутофили достига до 200. Това означава, че при повишение на дозите на колхицин в белите кръвни клетки, където се генерира цитокиновата буря, се постигат въпросните микромоларни концентрации, които инхибират инфламазомата. Това не важи за ивермектина и поради това той е неефикасен.

- Тогава защо няма реакция по предлагания от вас метод на лечение от здравното министерство?
- Много хубав въпрос, но не съм видял или чул някой да попита здравния министър за нормално ли приема да умират по сто души седмично от „лекия“ омега SARS-CoV-2 вариант, при положение че тези хора можеше да са живи? Въобще, нормално ли е да умират хора, които могат да бъдат спасени? Какъв е проблемът 33 души, елитни специалисти от консултативния съвет да ни изслушат и да преценят има ли смисъл от препоръчването на тази терапевтична схема по всички болници, където се лекува COVID-19? Редно е всеки от тях да изкаже открито позицията си и да поеме отговорност за нея, както правим ние. Дали има натиск и от кого, да се затварят очите и да се мълчи, мога само да гадая. Ние предлагаме ефективно лечение за няколко десетки лева, а срещу нас могъщи фармацевтични гиганти искат да ни продават нискоефективни медикаменти за хиляди левове и да инкасират печалби за милиарди. Тези фармацевтични империи финансират най-добрите научни списания и поради това публикуваме с големи усилия. Ще дам един пример, за да стане ясно на читателите за какво става дума. Огромно проучване - RECOVERY, с над 11 000 души, проведено от мастити оксфордски учени стига до заключението, че колхицинът е неефикасен за лечение на COVID-19. Ние сме абсолютно съгласни с това твърдение, но с една малко подробност - колхицинът е неефикасен за лечение на COVID-19 (не точка, а запетайка), при тези дози!!! А те използват само ниски дози? Има над 50 клинични проучвания и изследвания за ефекта на колхицин върху COVID-19, но само с ниски дози! Защо не се повтори схемата на Калифорнийския университет от 2010 г. с две дози колхицин - ниска и висока, която те са провели за лечение на подагра? Защо не се прилага златното правило на Парацелз от 1532 г., че разликата между лекарството и отровата е дозата и да се търси оптималната такава? Клиничното проучване RECOVERY е публикувано в топ научното списание Lancet, което покрай COVID-19 достигна космически импакт фактор над 200! Ако аз бях рецензент, щях да отхвърля тази статия с мотив, че нямат кохорта, третирана с високи дози колхицин. Но това се пропуска от свръх-топ-рецензентите! Защо? И една дребна подробност: това мастито клинично проучване, само с ниска доза колхицин, е финансирано от същите фармацевтични империи, произвеждащи препоръчваните от СЗО паксловид, молнопиравир и т. н., както и от фондацията на Бил Гейтс. Истината обаче не може да бъде скрита! Неслучайно заглавието на последната ни статия е „Високите дози колхицин действат като „сребърни куршуми“ срещу тежък COVID-19“. Това е провокация към мнението на тези именити изследователи, които обявиха преди време, че колхицин не действа като „сребърни куршуми“ срещу COVID-19. Колхицинът би трябвало да е ефективен и при други вируси, хиперактивиращи NLRP3 инфламазомата. Тава означава още спасени човешки живота. Фармацевтичните гиганти трябва да се ориентират в намирането на медикамент с минимални странични ефекти, инхибиращ инфламазомата и тогава високата смъртност, дължаща се на хиперактивирането u от различини инфекциозни агенти, ще бъде овладяна. Но дотогава СЗО ще препоръчва хиперскъпи, неособено ефективни медикаменти, фирмите производители ще трупат милиарди печалби, хората ще умират, а МЗ ще мълчи и ще отчита педантично броя на починалите.


В категории: Здраве


3
Коментара
Нов рекорд на Евро 2024
Нов рекорд на Евро 2024 21/06/2024, Петък 17:40 0
3
Коментара по темата
3.
ме
23.01.2024 11:46:32
0
3
Ивермектинът е толкова неефективен, че цяла Индия с него се лекува. друго си да се блъскат хората със скъпи е неефективни лекарства и ваксини.
2.
Вярно е
23.01.2024 11:02:39
1
10
Не знам как ги лекуват в болниците, но много хора си отидоха чрез "лечение"
1.
Академик Ваньо
23.01.2024 10:43:59
1
5
Да сменим старите плашила с нови
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Маги Халваджиян съсипа Владо Зомбори Маги Халваджиян съсипа Владо Зомбори Зрителите натъжени заради актьора Кола отнесе велосипедист в жк. "Меден рудник", минувачи му оказват първа помощ Кола отнесе велосипедист в жк. "Меден рудник", минувачи му оказват първа помощ На място има полицаи и медицински екип   Тази джаджа ни пази от джигитите на пътя Тази джаджа ни пази от джигитите на пътя Машинката ни подсигурява при инциденти, доказва невинността ни пред застрахователи и ченгета МОН публикува резултатите от Националното външно оценяване за 10 клас МОН публикува резултатите от Националното външно оценяване за 10 клас Вижте класирането В Бевърли хилс бургаски финансист уговаря фронтмена на U2 Боно да пее у нас В Бевърли хилс бургаски финансист уговаря фронтмена на U2 Боно да пее у нас Двамата се засекли в емблематичния бар, в който Еди Мърфи снимал сцени от поредицата „Ченгето от Бевърли хилс“ Вътрешният министър Калин Стоянов получи специално учредена награда „Приятел на туризма“ Вътрешният министър Калин Стоянов получи специално учредена награда „Приятел на туризма“ За шести поред път бяха връчени Българските туристически награди Обвиниха Пепи Еврото задочно, грози го до 20 г. затвор Обвиниха Пепи Еврото задочно, грози го до 20 г. затвор Делото е за документална измама в големи размери „Личност на годината 2023“ доц. Владимир Корновски бе избран с повече гласове и от депутатите „Личност на годината 2023“ доц. Владимир Корновски бе избран с повече гласове и от депутатите Кардиохирургът на световно ниво избра Бургас пред Швейцария и всяка друга точка на света, за да спасява нашите сърца Дерат ни с 5 стотинки за пликче Дерат ни с 5 стотинки за пликче В ръце ли да си носим черешите, възмущават се клиенти Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Национална художествена академия подписаха меморандум за обучение на студенти и съвместни проекти Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Национална художествена академия подписаха меморандум за обучение на студенти и съвместни проекти Двете висши учебни заведения възнамеряват да работят по създаването на съвместни образователни програми и обучения на кадри в Бургас
Въоръжен грабеж прати в болница легендата Роберто Баджо Въоръжен грабеж прати в болница легендата Роберто Баджо По време на мача Италия-Испания петима мъже нахлули в къщата му, разбили главата на футболиста Селин Дион се показа по-естествена отвсякога Селин Дион се показа по-естествена отвсякога След страшната диагноза певицата блесва в документален филм Румен Радев започва консултациите за правителство още в понеделник Румен Радев започва консултациите за правителство още в понеделник В първия работен ден той ще се срещне с първите  по големина парламентарни групи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ Ентусиасти отпразнуваха лятното слънцестоене при "Стоунхендж" Ентусиасти отпразнуваха лятното слънцестоене при "Стоунхендж"  Комплексът е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО Путин втвърди тона. Ще изпълни ли заканата си да въоръжи други държави за атака срещу САЩ и ЕС? Путин втвърди тона. Ще изпълни ли заканата си да въоръжи други държави за атака срещу САЩ и ЕС?  Говорителят на US Държавния департамент Матю Милър призна, че страната му е обезпокоена  Тайланд иска членство в БРИКС Тайланд иска членство в БРИКС "Надяваме се на позитивна обратна връзка и да бъдем приети за член още на следващата среща" Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори