×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Царево готви байпас към плаж Силистар, с частника в района не може да излезе наглава


Община Царево готви байпас към плаж Силистар, с частника в района не може да излезе наглава
Има избран терен, който да възобнови свободния достъп до брега, но трябва да е готов до лятото
19 Януари 2024, Петък, 15:25 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Предстои ни дълга процедура, но наш дълг е да намерим алтернатива до идния сезон, смята кметът Марин Киров, по чиято заповед днес бе свикана експертна комисия

Частният собственик на земи, който е заградил пътя към плаж Силистар и вече много лета предизвиква неудобства за туристите, скоро ще бъде преодолян. Община Царево търси алтернативен достъп до приказната ивица така, че до лятото достъпът да бъде възстановен. Процедурата не е лека и за целта кметът Марин Киров е свикал днес комисия, която да опита да реши проблема цивилизовано в близките месеци до пролетта.. Към момента се обсъждат два варианта - опит за отчуждаване на земята от собственик и изграждане на изцяло нов такъв, който да заобиколи частния имот в гората. На срещата от тази сутрин присъстваха представителите на общинска администрация, РСПБЗН - Царево, Областна администрация - Бургас, ТП “ДГС - Царево” и РИОСВ - Бургас.

„Предстои дълга и сложна процедура, но сме тръгнали по нея. Няма как до плажа, който е изключителна държавна собстеност, да няма достъп. Наш ангажимент е да намерим алтернативен вариант. Документите са при нас, имаме визия как ще продължим  на терен, започваме обследвания. Намерили сме маршрут, по който може да мине новия път - той е на север от сегашния, който минава през проблемния частен имот. Имаше идея от Министерството на регионалното развитие и благоустройство да се нанесе съществуващия път върху частния имот, но това няма да може да стане, защото би означавало да се отчужди само пътят, а собственикът не е съгласен”, каза пред Флагман кметът на община Царево Марин Киров.

Алф се завърна на Силистар, трупа пачки и се гаври с униформените полицаи

На този етап от РИОСВ-Бургас са заявили, че избраният маршрут (на картата в зелено) е подходящ и че проблем не би следвало да има да се ползва за целите. Но е нужно да се види на място. Затова следващият етап е да се отиде на терен с пътни инженери, геодезисти и експерти от Регионалната инспекция. При положителна оценка следва да се премине документално през областния управител, обектът да плидобие регионално значение и да се съгласува отново с РИОСВ. Чак след това да се трасира и да се оформи като път.

Планираният обходен маршрут, който ще осигури достъп до плажа. Илюстрацията все още е хипотетична и подлежи на промени

Собственик на нива до плажа Силистар събирал незаконно по левче от туристите

Обсъжда се и начин, по който да се формализира паркирането преди самия плаж. Към момента самата зона не позволява съществуването на паркинг, макар де-факто такъв да има на границата на закона от много години, съпътстван с ежедневни скандали. „По протежението на новия обходен маршрут, ако бъде той одобрен, ще се изградят разширения. Те ще влизат в рамките на общински и държавни земи и ще могат да се ползват за безплатно паркиране от плажуващите”, обясни още Марин Киров.

Община Царево обаче сега има по-малко от 6 месеца, за да завърши цялата тази процедура. Частният собственик е заградил пътя към един от любимите на столичани и пловдивчани плаж с бариера и това е напълно законно, според него. По информация на Флагман вероятната причина е инвестиционно намерение за изграждане на къмпинг под някаква екоформа, заобикаляйки драконовските забрани в парк „Странджа”.

Припомняме, че плаж Силистар от години е обект на скандали между различни частни собственици, концесионери и Община Царево. Неведнъж там стават битки за платено и непратено паркиране, както и спорове за това какво и дали може да се строи в близост до ивицата.

Без бетон и желязо на плаж „Силистар“ – остава си късче от рая (СНИМКИ)

 


В категории: Царево


14
Коментара по темата
14.
идейка
26.01.2024 19:22:44
0
1
САМО ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЛИФ РЕШАВА ПРОБЛЕМА ,ХЕМ АТРАКЦИЯ И ПЕЧЕЛИВШО ,ХЕМ ЕКОЛОГОЗЪОБРАЗНО И НА НИКОЙ НЕ БИ ПОПРЕЧИЛ !!!
13.
sova
26.01.2024 19:15:54
0
1
МНОГО ИНТЕРЕСНО СТАВА,КАК РИОСВ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ И ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ТЕРЕНИ за МПС В ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ КОЯТО ИМА ПАРАМЕТРИ ЗА ЗАБРАНА !!!
12.
Mentata
19.01.2024 19:39:11
4
12
Ало с Бат си Данчо да не се бъзикате, че е човек на Пеевски и Боко. Ще ви счупи сглобката!
11.
Василико
19.01.2024 19:04:11
0
25
Toc частен имот не бе ли свързан със звездата от ДПС , Ментата Данчо?
Не знам кък в защитена местност се получава да вземеш "частен имот" без да имаш връзки с политиката!
10.
Капитана
19.01.2024 18:03:13
0
21
Залейте му парцела с пресни говежди лайна, да вони на мърша да не стъпи човек там, 10 цистерни лайновоза да залеят всичко ,както правят фермерите в Германия заливат общинските сгради с пресни лайна!
9.
Последното лято
19.01.2024 16:57:12
5
11
бях два пъти на Силистар (единият в разгара на сезона). Нямаше нито Алф, нито други проблеми, като се изключи ужасния път към плажа. Имаше достатъчно място за паркиране по поляните и беше безплатно.
8.
Аз
19.01.2024 16:50:25
1
13
Не искат да излязат на глава с частника!
7.
До 2
19.01.2024 16:14:41
0
29
Те преди хората такива песъчливи земи НЕ СА ИМ ТРЯБВАЛИ!!! Сега им трябват да строят хотели!
6.
аз
19.01.2024 16:13:52
4
41
Едно време при бай Тошо с всички се излизаше на глава.
5.
дебили бургас
19.01.2024 16:07:20
6
20
За 10 бона Белевци и зелените октоподи ще направят протести и ще блокират създаването на нов път.
4.
ХХ
19.01.2024 16:02:19
5
12
Да се прокопае тунел и готово.
3.
XX
19.01.2024 15:46:11
28
13
Прав е човекът!
Нали От 10 Ноември 1989та скачаме да има неприкосновена частна собственост?!
Явно на комунистите сред нас още не са им уврели главите.
2.
Делян пеевски
19.01.2024 15:44:08
5
56
Пак наши хора са там , Данчо Ментата направил заменка във услуга на бащата на жена му , да се разваля тази заменка и да се спре тази сага .
Дядо му Якима имал земя някъде из горите и изведнъж заменка за на първа линия на плаж Силистар . Данчо Ментата ако имаше доблест сега като човек от парламента да е развали тази заменка и да се спре да се спряга неговото име .
Който допусна тези заменки да стават във държавата е за разтрел , да дадеш земя някъде във нищото за земя на първа линия да вземеш , НЯМА ТАКАВА СМЕШНА ДЪРЖАВА €
1.
паткан
19.01.2024 15:38:28
10
49
Национализирате го , и частникът - рекетьор ще пие една студена морска водица.
Никой смъртен не би трябвало да може да притежава земята ! Тя е на хората. Всички
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори