×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тръмп се зарече да не позволи въвеждането на дигитален долар


Тръмп се зарече да не позволи въвеждането на дигитален долар
Президентската надпревара в САЩ вече е в разгара си, бившият държавен глава определи идеята като „нападение над свободата”. И с право
18 Януари 2024, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Вече е повече от ясно, че обсъжданото предложение да се премахне кешът ще доведе до финансово робство

Никога няма да позволя въвеждането на дигитални валути, контролирани от централна банка. Те са опасна заплаха за свободата и ще направя всичко, за да не позволя те да бъдат въведени в Америка. Това заяви на поредната си предизборна среща с избиратели кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп. Бившият държавен глава обяви още, че ще въведе силни „защити”, които да не дават възможност на регулаторите да ограничават хората от финансите им заради политическите им убеждения. Такъв случай имаше в съседна Канада, където по време на тираничните мерки против ковид, държавата заключи банковите сметки на протестиращите тираджии.

Коментарът на Тръмп дойде часове, след като Джим Джордан - републиканец от Охайо, разкри, че федералните агенции маркират финансови транзакции, които използват ключови думи като „MAGA” (Слоганът на кампанията на бившия президент през 2016 г. - Make America Great Again, да направим Америка пак велика”, бел.а.), както и „Тръмп”. Това е поредният крещящ пример за злоупотреба с власт срещу политически опоненти.

Дигиталните валути, контролирани от централна банка, са един от най-силните хипотетични инструменти на опресия и тирания. С евентуалното им въвеждане ще се създадат предпоставки хората да бъдат таргетирани от държавата на базата на политическите им или други убеждения. Така на практика, с премахване на кешовите транзакции, се гарантира, че гражданите могат да правят само това, което държавата им позволи да правят. В най-общи линии - пътят към финансовото робство е начертан, въпросът е да не се следва. И срещу него има съпротива не само от Тръмп.

С подобни аргументи, още през април, Робърт Кенеди-джуниър, който доскоро бе член на Демократичната партия, но отскоро започна процедура за създаване на нова партия, обясни, че този тип дигитални валути ще имат повече от негативен ефект върху свободата на индивидите в държавата. Нещо повече - той дори обеща преди няколко месеца, че ако бъде избран за президент ще подкрепи с американския долар Биткойн - първата истински децентрализирана криптовалута, която мнозина анализатори сравняват със златото, макар и малко безпочвено.

Другият кандидат за президент на Републиканската партия Рон ДеСантис също се обяви против въвеждането на централизираните дигитални валути. Губернаторът на Флорида заяви категорично, че ако стане президент, „още на първия ден ще убие проекта на ФЕД за дигитализиране на долара. ДеСантис стана повече от популярен не само в щата си, но и в целите САЩ с това, че категорично отказа да спазва „препоръките” на „експертите” по време на ковид пандемията. Той неведнъж определи като безумни и граничещи с тоталитарния режим идеите да се слагат маски, да се спазва дистанция и да се въвеждат задължителни ваксинационни политики. Противно на очакванията, Флорида е щатът, който обективно най-добре се справи с пандемията и по всички показатели е напред от останалите, където строгите рестрикции бяха спазвани до последно.

Любопитно е, че по темата засега не се е изказал само Джо Байдън, който на преклонна възраст все още изглежда дементно убеден, че има шанс за втори мандат. Никой не знае той подкрепя ли, или не подпрекя идеята. Но съдейки от фразата „мълчанитето е равносилно на съгласие”, всеки може да направи обосновано предположение от коя страна на дигиталната монета се намират той и неговата партия.

 


В категории: Политика


8
Коментара по темата
8.
до 1
19.01.2024 23:10:57
0
0
Кой съд го е осъдил - никой все още, а и едва ли ще го осъди. Иди и се самона*би!
7.
Математика
19.01.2024 10:34:52
2
3
Ако спечели някой боклук като байДън нещата могат да продължат да работят в полза на човечеството. Преди няколко седмици за 3 дни доказаха, че не е задължително Сан Франциско да е заринато с лайна, тъй като изчистиха улиците и тротоарите за визитата на Си Дзинпин. Толкова градове има, където фентаниловото отмъщение на китайците заради опиумните войни кара пейзажа да изглежда пост апокалиптичен. Историята не е проста материя. Кой знае докъде щеше да стигне халифата, ако монголците не бяха опустошили Багдад преди векове? Дали ние щяхме до такава степен да запазим човешкото в себе си и ценностите си, ако християните бяха спечелили битката при Варна през 1444 или щяхме да бъдем асимилирани, опростачени и обезверени след векове "независимост", заобградени от по-силни католически държави?
Може би трябва някой боклук като байДън или де сантес, за да довършат детронирането на досегашния хегемон и светът най-сетне да си отдъхне? Who the fuck knows...
6.
Даааа
19.01.2024 09:59:11
3
5
Американското страшилище за евроатлантическите гнусни педита и откровени спермояди!
5.
еврейска шапчица на руса тиква
19.01.2024 09:30:30
0
0
"Когато хората имат нужда от герой, ние ще го осигурим." - Албърт Пайк, 33-та степен масон
4.
Възможно, но малко вероятно
18.01.2024 23:32:24
3
8
По-скоро, ако изобщо спечели е да се окаже неизбежно и жизнено важно вкарването в дигитален концлагер ъъ пардон- въвеждането на цифров долар. CBDC-тата са още по-безопасни и ефективни от експери... от ваксините против морбид19. Иначе Тръмп не е цвете за мирисане, но доста по-малко мирише на лайна от останалите кандидати.
3.
На тоя оранжев капут
18.01.2024 21:37:35
18
6
Тая година му е последната!!!
2.
Жълтопаветен Еврогеец
18.01.2024 21:10:17
7
28
Тръмп казва сериозни неща , но тези слова са смъртоносно опасни...... Върви към сценария с Кенеди! Дано спечели
1.
Русча
18.01.2024 21:08:24
26
8
Престараваш се да шилиш Тромпета, на всеки е ясно че няма шанс за победа защото е ОСЪДЕН ПРЕСТЪПНИК.

Колко рубли плаща Мъртвофаната за тея статии?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори