×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Клаус Шваб подготвя света за „Болестта Х“


Клаус Шваб подготвя света за „Болестта Х“
И тази година по традиция срещата на върха на Световния икономически форум в Давос ще се ръководи от Клаус Шваб (на малката снимка)
14 Януари 2024, Неделя, 23:11 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Една от точките в годишната среща на Световния икономически форум в Давос е и загадъчен нов вирус, който щял да убива 20 пъти повече от ковид

„Подготовка за „Болестта Х“, която може да доведе до 20 пъти повече смъртни случаи от пандемията от коронавирус. Какви нови усилия са необходими, за да може здравните системи да са готови за множеството предстоящи предизвикателства?“ – това е една от главните точки на започващата утре в Давос среща на върха на Световния икономически форум, който е частна организация, собственост на Клаус Шваб. Темата за „Болестта Х“ е залегнала в програмата за 16 януари.

В обсъжданията около предстоящия загадъчен вирус ще участват Шям Бишен, шеф на Центъра за здраве и здравеопазване към Световния икономически форум, Тедрос Гебрейесус - ръководителя на Световната здравна организация (СЗО), Мишел Демаре, председател на борда на директорите на „АстраЗенека“, която бе един от основните производители на ваксините срещу коронавирус, представител на „Филипс“, а също и непеотата Партньорство за устойчивост на здравните системи и Инициатива за съвместно наблюдение.

„Партньорството…“ е организация, създадена от Клаус Шваб и СЗО. Както сама е посочила в интернет страницата си, нейната цел е „да разпространява и спомага за катализиране на възприемането на революционни прозрения.“ „Инициативата…“ е структура, създадена само от СЗО, която „помага на държавите допълнително да усъвършенстват способностите си за наблюдение и познание на фрагментирани данни“. Центърът за здраве и здравеопазване, също създаден от Клаус Шваб, пък „се ангажира да подобри глобалните здравни резултати чрез справяне с проблемите на доверието, премахване на различията между половете в здравеопазването и използване на технологии за трансформиране на системите за здравеопазване.“

Български представители не са включени в дискусията за тайната болест. Самата България въобще няма да е представена на срещата на върха в Давос. Единственото българско име сред обнародваните участници е това на директорката на МВФ Кристалина Георгиева. В Давос ще бъдат още и другите основни представители на либерал-глобализма - шефовете на ООН, ЕС и НАТО Антонио Гутериш, Урсула фон дер Лайен и Йенс Столтенберг, на Световната търговска организация Нгози Оконджо, както и държавни и правителствени глави – китайският премиер Ли Цян, френският президент Еманюел Макрон, испанският Педро Санчес, ирландският Лео Варадкар и др.

„Подготовка за „Болестта Х“ е темата на предстоящия вторник на срещата на върха на Световния икономически форум

За въпросната „Болест Х“ се заговори няколко месеца след като Русия нахлу в Украйна, с което отведнъж по целия свят паднаха всички ограничения покрай ковид. През ноември 2022 г., когато вече бе напълно ясно, че Русия няма капацитет да постигне крайните си цели в Украйна, СЗО обяви, че светът е изправен пред „хипотетична неизвестна заплаха, която е по-опасна от коронавируса“.

Тедрос Гебрейесус тогава призова учените да се заемат с разработването на противодействия, включително ваксини и тестове, които да бъдат използвани в случай, че „Болестта Х“ се разгърне по света. Последваха месеци, в които темата изчезна от публичното пространство по същия начин, по който се появи.

Включването ѝ сега в дневния ред на срещата на върха в Давос предизвика опасения, че датата, на която „Болестта Х“ ще се появи, наближава. Мнозина политици, които не са част от приятелския кръг около Клаус Шваб, реагираха незабавно. Сред тях обаче няма нито един от България.

Бившата журналистка от „Фокс нюз“ Моника Кроули, помощник-секретар по обществените въпроси в Министерството на финансите при президента Доналд Тръмп, написа в  Х (бивш Туитър), че очакваната „Болест Х“ „ще позволи на световните лидери да прилагат блокировки, ограничаване на свободата на словото и унищожаване на повечето останали свободи“. Тя припомня в туита си и, че основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс също се е подготвил за странната болест, която още си няма име, като „е планирал да контролира получателите на бъдещите ваксини с микрочип“.

В документите на СЗО и Световния икономически форум в Давос, свързани с „Болестта Х“, няма конкретни данни какво точно ще представлява тя. Там пише единствено, че това ще е вероятен флавивирус.

Флавивирусите са причинители на жълта треска, кърлежов енцефалит, денге, западнонилска треска и още няколко подобни заболявания, които умеят да се прехвърлят от животни към хора и имат способности да предизвикат летален изход. Заразата се разпространява при ухапване (например на комар), но също при бременност и кърмене.


В категории: Здраве


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
23
Коментара по темата
23.
АВС
18.01.2024 18:22:54
0
2
Тук някой пишеше че нали чакал да умре явно вакси орана овца че те 5 години не са минали точно 5 тата година кога започне новата пандемия шита който е в теб ще бъде активиран! Като се разпукат наночастиците с вируси в теб ще разбереш
22.
все едно аз да съм космонавт
15.01.2024 16:00:35
1
4
бижката и статия?
21.
Таракан
15.01.2024 15:59:22
0
5
Какво може да очаквате ит една шваба
20.
ТБС
15.01.2024 01:38:08
9
4
До дебила, който часа забавените да измрат. Как дебили ще го разбереш, след като не го говори телевизора? Дебили ко не изискаш справка за забавените в само в България и да свериш здравния им статус от 2021 за сега? Дебили, можеш ли да смяташ, коя година сме? Дебили, кое е по - добре, за живееш увреден още 5 години или за се гътнеш бързичко? Последно дебили те що не си слагаш дозите редовно, може да се хванал плацебо и да те бавят?
19.
ТБС
15.01.2024 01:29:46
3
7
Така е, забавените с експерименталки яка боледуват и не напускат. За едни е тъжно, за други ще се радваме. Дано хората, които по принуда го направиха, да са добре.
18.
до кирето
14.01.2024 22:46:40
15
3
мойто момче за никъв кур не ставаш. Кажи кога ще почнат да умират гълъбите от 5г-то че много се навъдиха и цвъкат навсякъде. Нали и тва беше черно на бяло - пуска се 5г-то и гълъби и врабчета падат мъртви па то кво стана дойде им паъура? Нали заради ковида щели да умрат не знам си колко така смятали господарите - че то по времето на пандемията населението на земята не само не намаля ми се увеличи. Та кажи още някой "истина" бай хой
17.
киро кура
14.01.2024 21:48:20
4
25
Те го написали черно на бяло, тия пак крещят конспирация. След няколко години като и тва стане факт, и пак ги карат да се ваксинират 160 пъти и тоя път да носят противогази, да видим кво ще крещят тогава. Май пак нищо няма да кажат и тогава. Овцете ще изплезят един и отново сляпо ще се подчиняват.
16.
Окултна конспирация 3.4
14.01.2024 18:24:58
30
6
ганьо - знанието. Ганьо всичко знае знае тайните на елита какво му гласят него не можеш го излъга. Той знае - той най тарикат. И що така все беден и болен само не е ясно. Уж много знае пък не знае как да изкара пари че да живее нормално. Уж много знае пък не знае как да се храни и да живее че да е здрав - ама то пак заради световния заговор срещу ганьо - те му внасят все храни с отрови и затова той все болен. Не че пуши пие и преяжда - не световния елит иска да му вземе здравето.
15.
Сериозно
14.01.2024 18:17:23
3
41
всичко е за пари. По време на ковида и сега с войната в Украйна доста пари се развъртяха и напечатаха. И кой ги прибра според Еас. Не ние и Вие. Прибраха си ги тузларите политиците и тарикатите. Сега просто си търсят друг наин да правят пари. Хич не им дреме на тия в Давос за вас и за нас. Ако са толкова загрижени защо неси направят срещата в Африка на някоя гола поляна на палатки и сандвичи? Ами я правят в 5 звездни хотели с изискани ястия. Пазачи гавази топ готвачи. Просто забравете че тия боклуци ги е грижа за някой друг.
14.
Обединена Европа
14.01.2024 17:52:21
31
14
Нищо учудващо и ненормално не виждам. Световните лидери и СЗО отчетоха, че не са били подготвени за пандемия като Ковид, която отне живота на милиони хора. Предвид на това, че в бъдеще винаги ще се появяват нови вируси, които биха могли да бъдат и по-заразни, опасни и смъртоносни, СЗО вземат решение да се подготвят по-добре за следващи пандемии.
И конспираторите-плоскоземци на Коцето К. започват да вият, че ще им подменят гените и ще ги чипират.
13.
От 10/11
14.01.2024 17:14:46
13
4
айде кво млъкнахте? Няма какво да кажете нали?
Айде вярващите кога ще цъфне Исус? Що позволява да се избиват православни в Украйна? Защо позволява да се бомбардират православни църкви в Газа къде е? Кога ще дойде нали много му пука за синовете човешки? Или просто седи и гледа сейр и залага?

И другата малоумна що не каже рецептата против рептили/масони/сиви нали много ги разбира? Кво само плаши да даде план какво да се прави ама май няма такъв :) Важното е да ви "страхува" :)

Айде цвъкайте минуси като нямате отговори. По лесно е така да отричаме и да си заравяме тиквите и да цвъкаме минусчета :)
12.
Хер Шваб лайв
14.01.2024 16:36:39
1
28
След болестта идва кибер пандемията,след нея ще гледате холограмни проекции. Бедствия ке има , от всичко по много този път. Времето напредва, гоним срокове... началниците и те са притеснени.
11.
До 9 Евент-а
14.01.2024 16:30:58
24
6
калколиращата пача пак почна да каканиже.Ама овцо я кажи не намери ли начин да си детерминираш жалкото съществуване и да напуснеш планетата затвор?

Нали много знания имаш що не кажеш изхода ми само плашиш кво ни чакало и как бял ден нямало да има вече? Нали си много навътре?
Джокович ще го набодат ли? Кога ще дойдат немските овчарки със ченгетата да тарашат по апартаментите кой е набоден и кой не? Кво стана гълъбите умряха ли от 5г-то ? Май още се въдят що така? Нали всички набодени трябваше според простите ви изчисления да са мъртви - 5г живот след ваксина им давахте кво стана? Нали самолети щяха да падат щото пилотите от ваксината инфаркти и чао? Гледам си летят що така?

Давай издай още някоя "тайна" вместо да слагаш минусче? Или май не можеш - можеш само да плашиш като генерал годжи - той поне даваше спасение - бодене. Твоето спасение кво е или нямаш такова и знаеш само да дрънкаш глупости за да плашиш простите хора?
10.
До 8 X
14.01.2024 16:25:47
13
8
Ад няма нито боК. Няма никой никъде да гори. Ти кат много ги разбираш кажи кога ще цъфне Исус в Давоз да даде вето ? Излиза че той стой некъде и се забавлява като гледа как чадата Христови страдат нали така? Къв ад кво горене - порасни :) Йоаникии що така се гътна и то боледувайки последните години Исус що не го спаси м?
9.
Event 201
14.01.2024 16:09:49
8
30
Тази историйка се знае и очаква отдавна. Дали ще е действителна болест или пълна измама като Ковидиадата още не е съвсем ясно, но изглежда ще е по-скоро второто, защото в така наречения "Акт за болестта Х от 2023" (Disease X Act of 2023, ако някой се интересува) внесен в долната камара на Конгреса на САЩ пак се говори за респираторни заболявания. Освен това, уж не бил за конкретна болест (затова е Х; ползването на Х къде ли не е на окултна основа и е дълга тема; затова и Туитър стана Х), а пак за "превантивна подготовка"... Но както някои от нас знаят, Ковидианската истерия започна само няколко месеца след същата симулация - Event 201. Това е положението... Повече бял ден няма да видим...
8.
X
14.01.2024 16:07:35
3
26
Боклуци, огромен астеройд да им се стовари от космоса докато съвещават на тоя форум и да горят в ада!
7.
Зорница ТЪПАТА !Поморийската куротрошачка
14.01.2024 16:02:13
7
7
И без това съм болна от РАК какво повече.
Благодарение на щерката съм на това дередже.
В Ст.Загора и оставят още 4г.за дипломиране ,а тя още от сега взе да лее мозък,стажантката
Развали ми здравето.
Станах на чирус,дъха ми чак мирише на Duvna.
В лице съм като труп
6.
лъжливото овчарче
14.01.2024 15:56:01
4
15
Ааааа кво беше,нашите приятели от международната общност,ние сме задния кенеф на тези приятели.
5.
Дейвид Айк
14.01.2024 15:50:57
10
54
Ковид беше загрявката. Болестта Х ще е истинската пандемия. Без пощада. Наричайте го конспирация. Каквото и да е, тук е. Нямат умора тия идиоти отгоре.
4.
1
14.01.2024 15:49:36
10
21
САЩ пренареждат с милиарди икономиката, за да изтласкат Русия. Холдинги минават под политически патронаж на ПП-ДБ и ГЕРБ
САЩ пренареждат с милиарди сектори в икономиката, за да изтласкат Русия, която държи една трета от икономиката в България, заявиха източници, близки до икономичеката група "Берлин".

Докато министърът на отбраната Тодор Тагарев е хит в медиите с антируските си изявление във Вашингтон, американците стартират прегрупирането в икономиката.

"Лукойл" ще продаде "Нефтохим" на компания с американски капитали. Компаниии от САЩ ще инвестират 30 милиарди долари в сектори от икономиката - отбранителна индрустрия, машиностроене, химическа индустрия, енергетика и IT-сектора.

Големи компании като "Raytheon" ще инвестират милиарди в отбранителната промишленост. "Lyondell Bassell", "DuPon" и "PPG Industries" ще вкарат милиарди в химическата промишленост. "Exxon Mobil" вероятно ще лидира в химическата индустрия, а заедно с "Westinghouse", която ще изгражда 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" ще лидира и в енергетиката. "Microsoft", "Oracle" и "Cisco" ще направят IT сектора флагман на българската икономика. Американски компании, които и досега имаха силно присъствие в машиностроенето на практика ще го превземат.

Американците ще инвестират 10 милиарда в два огромни холдинга в машиностроенето и химическата промишленост. Цаката е, че двата холдинга може да минат под политическия партонаж на ПП-ДБ и ГЕРБ под егидата на американското посолство.

Ако инфото, че ПП-ДБ и ГЕРБ ще получат патронажа двата холдинга от американците, Сглобката "може да стане вечна, никой не може да измести ПП-ДБ и ГЕРБ от властта при такъв икономически ресурс, но те ще трябва да водят на 100% проамериканска политика", коментира един от ицточниците на информация за предстоящето пренареждане в икономиката.

Икономическата група "Берлин", според някои това е "Мултигруп II", на Делян Пеевски също е в схемата, но ще бъде представена чрез партонажа на ПП-ДБ и ГЕРБ в двата холдинга, и ще с американски инвеститори в традиционните за ДПС сектори в икономиката.

Схемата с пренареждането на сектори в икономиката ще стартира преди евровота, а първите десетки милиони "янките" ще инвестират в предизборните кампании на ПП-ДБ и ГЕРБ, които според стратегията на амбасадата трябва да спечелят заедно повече от десет евромандати, а с евродепутатите на ДПС на практита ще оставят само три-четири за проруските партии "Възраждане", БСП и "партията на президента".

Така пренареждането на икономиката с милиардни инвестиции цели изтласкване на Русия, която досега държеше една трета от българската икономика. Според източниците причина за това не е само войната в Украйна, а и неуспешната стратегия на руските резидентури, които са заложили на турбо-разкешени "русофили".

Всъщност руските резидентури успяваха да осигуряват контрола на Русия над една трета от българската икономика и на голяма част от политическия елит повече от 30 години след свалянето на комунистическата власт, но войната в Украйна провокира разгромяването на резидентурите, изградени от знакови фигури като ген. Филип Бобков, ген. Леонид Решетников и полк. Владимир Климанов.

"Янките" очевидно са решили да превърнат България в проамериканска държава като Полша, възползват се от войната в Украйна, за да овладеят властовия елит, но за да бъде България проамериканска и антируска като Полша явно им се налага да инвестират и десетки милиарди. Дали ще са сто милиарда като в Полша, ще зависи и от комбинативността на лидерите на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, най-вече на Делян Пеевски
3.
Помориец
14.01.2024 15:23:28
29
12
Стига глупости, конспиратори прости. Само търсите оправдание за собствената си незначителност и неспособност
2.
дано
14.01.2024 15:12:07
9
8
се освободим от ненужното и вредното.
1.
Божидаре, Божидаре
14.01.2024 15:10:34
28
24
току се явяваш в медийното пространство, цвъкваш едно лайно незнайно от къде и си мислиш, че си хванал Господ за шушлека!
Ами намери си другаде медийно прсотранство и спри да ни тормозиш!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори