×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искат референдум за премахването на Альоша


11 Януари 2024, Четвъртък, 19:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Идеята е отговор на предложението от вчера на ДБ за преместване на монумента в Музея на социалистическото изкуство в София - директно, без допитване, до края на годината

Пловдивските съветници от ИТН са внесли предложение в местния парламент за провеждане на референдум за съдбата на паметника Альоша, съобщи сайтът "Под тепето". Въпросът е формулиран така: „Да бъде ли реализирано преместване на паметника на съветската армия, по–известен като „Альоша“, издигащ се на върха на хълм Бунарджик в Пловдив?“.

Идеята е отговор на предложението от вчера на ДБ за преместване на монумента в Музея на социалистическото изкуство в София - директно, без допитване, до края на годината. Референдумът цели отрицателен резултат. А и ще позволи на местните политиците да не поемат отговорност, тупайки топката, великодушно предоставяйки думата на народа. Твърде е възможно наистина да се стигне до допитване, защото малко от членовете на пъстрия общински съвет подкрепят демонтаж. Несъгласие има дори в ПП, които са партньор на ДБ. Преди няколко дни бившият кмет, настоящ общински съветник от мнозинството Славчо Атанасов, също предложи референдум.

Идеите - директен демонтаж или референдум, вече се придвижват. Днес правната комисия към общинския съвет реши да поиска от администрацията разчет колко биха стрували двете начинания, а и може ли чисто технически да се премести паметникът.

Темата за Альоша бе повдигана няколко пъти през последните 34 години. Стана отново актуална след демонтажа на столичния мемориал на съветската армия.


В категории: Животът , Пловдив


14
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
Евтини провокации
15.01.2024 10:51:58
1
0
Ще изпикаете стероидите май, фашистки мърши. Вие не разбирате, че мирът ви пази, както отрепките в Окрайна не го разбираха. Нищо не е останало от неонациската сган азов/айдар/правийсектор и прочие, още през първаа половина на 2023-та гризнаха дръвцето. Това са яко спонсорирани от евреи диверсанти и професионални убийци. Какво си мислите, че ще се случи със застаряващи бакшиши, общаци и администратори които от 20 години не са виждали оръжие на живо?
Въображението нека заработи...
13.
Българин
12.01.2024 15:03:34
1
4
Навъдесе много фашиска измет тя просто ще завижда на Навални след Украйна Щесе прочисти и България голям кеф фашиската измет ще бъде ликведирана заедно с децата ви помяри ваша мама евро атлантици педали
12.
До 10
12.01.2024 10:59:18
2
0
И още нещо да ти кажа. Дрога съм имал и употребявал повече от всички от вас но това не ми пречи да съм русофил комънъз, какеото и да означава това. Дали съм имал пушка, няма значение защото за един шамар бягам в полицията и пускам жалба.
Дали съм бил в казарма?
Ами те много бяха, ама им остана полагането зад вратът, чистене на дупките у WC, а много придобиха магически минетспособности.
Дали благодарение на Русия има България?
Ами виж сега, аз съм умерено опростачен, но комшията който посещава мама от години ми каза, че Бългсрия я има преди Русия, Москва и преди майка ми.
Относно идиотите, малко съм простичък и няма как да знам, че да пишеш е като да говориш глупости, и лесно се разбира, кой и какво.
Защо не съм в Русия или не съм пред Ашьоша мангала да го защитя?
Ами стрсхливия пуделчо може да буха ракия на дивана и само толкова, но не съм само аз така, щом. русороби много, а пък паметниците се демонтират, значи и другите са като мене повредениОтзад русроби.
11.
До 10
12.01.2024 10:15:08
3
2
По принцип няма смисъл да се спори с каквото си там ти, някой беше казал "не спори с идиот, ще те свали на нивото си и ще те победи с опита, който има там". Не вървиш с тея провокацийки като 16 годишно лайненце. Такива, които плюят по Русия, заради която имаш възможността да се наричаш "българин" много бързо се чудят накъде да си завъртят гъза като се променят обстоятелствата. Ще имате и безплатни пушки и дрога, както в Окрайна, но и също толкова стабилно ще нахраните червеите. Довери се на процеса
10.
До тъпи ултраси
12.01.2024 09:38:06
2
2
Щом казваш че си неблагодарен помияр, ти си знаеш най-добре, но защо не се напъна да направиш нещо за близките си, а не да си безработен, пиян, водимо прост и ощетяващ близките си. Тези за които пишеш че щели да дойдът, чакаш ли ги много?
Защото малко са забатачени и по-вероятно е за пореден път, комшия да дойде при майка ти отколокото простите ватенки да стигнат до тук.
Те много руснаци идват, ама бягайки от тяхната Русия, ама ти си проЗт и не знаеш. Научи ли поне "родния" си руски, докато чакаш Русия да дойде или пак чакаш майка ти да го научи вместо тебе?
Спирай алкохола и се вземи в ръце!
9.
Тъпи ултраси
12.01.2024 09:00:19
4
6
Махайте паметниците, барем руснаците ако дойдат насам да не се поколебаят да ви резнат смрадливите кухи глави. Повече няма да правят грешката да ни оставят да си правим държава, защото сме обезверени и неблагодарни помияри. С помияри не се постъпва като с равноправни нормални хора, те трябва да се изтрепват, дерат и ограбват. Било квот било, запомни ме с добро
8.
Позор
12.01.2024 08:49:54
2
2
Дяконе Не заслужаваш такава гавра На душманина ти графчето Игнатиев паметник
7.
Хахах
12.01.2024 08:43:02
3
2
Тъпите русофили си мислят че на референдума ще са повече.Ще ви го кажа сега.Сажалявам ,но вие грешите както за повечето неща в живота ви хахаха по времето на комунизма беше по добре за вас защото родителите ви бяха живи и както се казва Тати носи, мама меси.А сега и принца на дубай да ви оправлява пак ще сте зле щото сте балъци
6.
Аз съм ЗА
12.01.2024 02:10:00
4
7
Събаряй
5.
Помия !!
11.01.2024 22:54:59
6
6
А сега де Чалгаря продал се на руснаците Да брани интересите им и да потпира радев.Искал референдум??Към референдум ве лайнарино Ние да не сме дагестан или крим та да правим референдум за съветско/руска
окупационна армия в родината ни. Бахти боклучарите тва учиндолския олигофрен тошко музикантина и останалата чалгарска паплач
4.
Гражданин
11.01.2024 20:36:12
3
20
Аз пък предлгам да има референдум с въпрос към гражданите.
"Да се заплаща ли работата на общинските съветници"
3.
Дадан от КИРИЗУ
11.01.2024 20:30:11
18
12
Иронизирам разбира се! Да не се пипа паметника на Асвабадителите. Тази сброд пийнала армия освободи баба и дядо от кокошките,виното,ракията и луканките,дядо го освободиха от мъжка чест,баба от паяжината по отворите.
Мама и тате растяха достойни комънъзи и пишеха доноси срещу приятели,съседи и роднини за да дойде ред на такива кът мен русофил комънъзи пишещи жалби в полицията. Пипнете ли паметника на тези които ашладисаха баба и дядо,веднага се вдигане русофилету и взимаме властта в интимния магазин и усвояване всички играчки от интимния магазин и си ги поемаме изотзад ииии НАТО да му мисли.
А тази Мария Габриел,никога не може да привлече кадиркозоевите,повече от руските солдати,русофилету и майките им.
Да се издигне паметник на Альоша Кадиров,събирателен образ на кадирМанафистите и техните жертви на секшуъл експлоатейшън-днешните альошовци. Армия която се люби и обладава помежду си, не може да бъде победена.Мъжката кадирЛюбов е по-силна от всичко.
2.
Дадан от КИРИЗУ
11.01.2024 20:07:54
5
20
Манете го тоа шушумогвски паметник на един шушумига и дигайте паметник на Мария Габриел по бельо, ох котьо
1.
Бъгарин
11.01.2024 19:53:51
13
23
А имало ли е референдум за неговото поставяне?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори