×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Медведев пак плаши с ядрен удар - при атака срещу ракетни площадки на Русия


11 Януари 2024, Четвъртък, 21:00 ч.

Всяка украинска атака срещу ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединените щати и техните съюзници, би рискувала ядрен отговор от страна на Москва. За това предупреди бившият руски президент и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Той посочи, че някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки в Русия с доставени от Запада ракети с голям обсег.

Медведев обаче не разкри имената на командирите, нито даде повече подробности за предполагаемия план.

"Какво означава това? Означава само едно - те рискуват да се сблъскат на действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в областта на ядреното възпиране. Това не трябва да се забравя", написа Медведев "Телеграм".

Параграф 19 от ядрената доктрина на Русия от 2020 г. определя условията, при които руски президент би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с използване на ядрени или други оръжия за масово унищожение или на използването на конвенционални оръжия срещу Русия, "когато самото съществуване на държавата е поставено под заплаха", предава news.bg.

"И тогава ще е това. Край на играта. Ще трябва само да се съберат пари за нов паметник на Кота нула"

Медведев специално спомена точка "г" от параграф 19, която се отнася до ядрения отговор на нападение с конвенционални оръжия.

Путин е човекът, който взема решения, когато става въпрос за огромния ядрен арсенал на Русия. Дипломатите обаче отбелязват, че възгледите на Медведев показват ястребово мислене на върха на Кремъл, което представя войната като екзистенциална борба със Запада.

В миналото критиците на Кремъл отхвърлиха някои от ядрените заплахи на Медведев като опити да привлече вниманието или да разубеди Запада да доставя на Украйна още оръжия. Съединените щати и техните съюзници са обещали близо 250 милиарда долара военна и друга подкрепа на Киев.

Рискът от ядрена ескалация надвисна над войната в Украйна, след като Русия изпрати хиляди войници в своя съсед през февруари 2022 г.

Вашингтон се опасяваше от руска ядрена ескалация в края на 2022 г. През същата година съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан уведоми Москва за загрижеността си относно всякакви стъпки към използването на ядрено устройство.

Русия и Съединените щати са най-големите ядрени сили в света. По данни на Федерацията на американските учени Путин контролира 5889 ядрени бойни глави, докато президентът на САЩ Джо Байдън - около 5244 ядрени бойни глави.

Докато беше президент в периода 2008-2012 г., Медведев се представяше като либерален модернизатор. Сега обаче той се превърна в един от най-яростните антизападно настроени ястреби на Кремъл.




6
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
6
Коментара по темата
6.
@@@
12.01.2024 10:19:45
5
4
Украинците и американците ще предизвикат унищожаването на света.Но бомбите трябва да достигнат "великата "Америка,че да си седнат на задниците.
5.
тия пияндета
12.01.2024 06:04:25
8
9
ватниците и когато са слаби и когато са силни,заплашват Запада и света с ядрен удар,без да си дават сметка,че ще последва
ядрен ответ и човечеството ще се самоунищожи......
4.
Има една мъдра приказка
12.01.2024 00:07:43
6
18
хората неслучайно са я казали на английски, за да я разберат тъпаците в англоговорящите държави:
"fuck around and find out"
Просто Медведев го е формулирал, както отива на държавник от неговото ниво.
3.
Дернев
11.01.2024 23:46:08
12
9
Ако бяха потопили един самолетоносач след крайцера Москва, нямашеэдасестигне до това. Но трябва ясно да се каже, че целта ще е в Щатите, не в Европа, за да има ефект.
2.
Белият дом:
11.01.2024 23:45:37
7
27
Помощта на САЩ за Украйна е спряна!
Медведев предупреди, че ако Украйна атакува пускови установки на руска територия, Москва може да отговори с ядрено оръжие ако взривят установките с руски ядрени ракети!
Действие, противодействие!
1.
Котора
11.01.2024 22:49:00
34
13
Ще плашиш гаргите пиян буклук.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори