×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как новият президент на Еквадор обяви война на мафията, която може да му коства живота


Как новият президент на Еквадор обяви война на мафията, която може да му коства живота
Даниел Нобоа е преуспяващ бизнесмен, учил в най-добрите американски университети в Щатите и има тежка мисия
11 Януари 2024, Четвъртък, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Наследникът на империята на банановия крал Алваро Нобоа е изправен пред предизвикателството да сложи край на задушаващата власт на многобройните наркобанди

36-годишният Даниел Нобоа, най-младият президент в историята на Еквадор, избран през есента, обеща да "действа с твърда ръка" срещу престъпните банди, за да постигне "мир". Сега се стигна дотам, че този милиардерски син обяви, че страната му е "в състояние на война" срещу наркотрафикантите.

Наследникът на империята на банановия крал Алваро Нобоа е изправен пред предизвикателството да сложи край на задушаващата власт на многобройните наркобанди в Еквадор, който навремето беше пристан на мира, но се превърна в отправна точка за доставките на кокаин към Съединените щати и Европа.

Заемайки поста до края на теоретичния мандат на подалия оставка президент Гилермо Ласо, който свика предсрочни избори, за да избегне импийчмънт по обвинения в корупция, Даниел Нобоа вече планира преизбирането си през 2025 г.

Но за да се случи това, той знае, че ще трябва да постигне резултати по отношение на намаляването на престъпността. Вчера заяви, че е предприел "необходимите мерки, които никой не искаше да предприеме през последните години. А за да направите това, са ви необходими топки с големината на щраусови яйца", каза той.

От обявеното в понеделник извънредно положение, даващо право на армията да патрулира по улиците и в затворите, до "мобилизацията на армията и полицията", поискана във вторник, за да се намери изход от "вътрешния въоръжен конфликт", вчера Даниел Нобоа заяви, че страната е "в състояние на война".  "Ние се борим за национален мир, но се борим и срещу терористичните групи, които вече имат повече от 20 000 членове", каза той.

За целта той предлага "милитаризиране на пристанищата и границите и защита на стратегическите маршрути за износ и търговия". Основният му проект е създаването на национална разузнавателна агенция, която да контролира всички разузнавателни органи, включително и службата за управление на затворите.

Миналата седмица той обяви, че ще бъдат изградени два затвора с висока степен на сигурност в Амазония и на тихоокеанското крайбрежие по модела на затвора с 40 000 места, построен от салвадорския президент Наиб Букеле като част от "войната" му срещу бандите.

Планът на президента Нобоа е да се изолират най-опасните затворници, за да се сложи край на масовите убийства, които се извършват в затворите в страната, довели до смъртта на 460 затворници от февруари 2021 г. насам.

Той предостави изчерпателен списък на престъпните банди, които иска да "неутрализира", но подчерта, че е необходимо въоръжените сили да действат "със зачитане на правата на човека". 

В Салвадор правозащитните организации осъждат нарушаването на правата на задържаните.

И подобно на Букеле, който е умел комуникатор и качва в социалните си мрежи със снимки на тикнати зад решетките хора, правителството на Нобоа сподели зрелищни кадри от последните полицейски набези, на които се виждат стотици задържани по бельо, с ръце на главите и проснати безпощадно на земята.

Трудно е да се категоризира политическата принадлежност на Даниел Нобоа, който по време на кампанията твърдеше, че е лявоцентрист. Но този неолиберал олицетворява еквадорския политически елит от света на частните предприятия и е близък до десницата. 

Разведен, а след това повторно женен за инфлуенсърка по хранене, този преуспяващ бизнесмен е учил в най-добрите американски университети и има диплома по публична администрация от Харвардското училище "Кенеди" и магистърска степен по мениджмънт и политическа комуникация от университета "Джордж Вашингтон".

Освен в света на бизнеса, който познава отвътре, единственият му опит в политиката е две години като член на парламента и председател на икономическата комисия в парламента.

Но неговият ментор е баща му, с когото израства зад кулисите на предизборните кампании, а сега търси вдъхновение в Наиб Букеле. (БТА)


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
16
Коментара по темата
16.
ДЕА
12.01.2024 10:33:12
4
2
Цирково представление на банановото синче. Все едно тука Шиши да бори престъпността и корупцията.
15.
....
12.01.2024 09:50:45
1
9
За сведение на женчовците които не са ходили в казарма . Криминални типове, циганите и турците бяха в строителни войски и пешаци. Отличниците бяха в секретни поделения, там нямаше циганета и резаци. Сегашните лигльовци наркомани, педали и алкохолици на мама детето, ако отиде в казарма ще припадне. Ще търси връзки да не влиза в казарма, както имаше през комунизма такива индивиди които имаха връзки в ЦК на БКП и не ходиха да служат в армията.
14.
trol
12.01.2024 08:49:31
2
5
Ами, Латинска Америка почва да се събужда за разлика от Европа. Първи започна президента на Ел Салвадор Букеле, сега и този. Няма невъзможни неща, стига да има желание.
13.
hahahahha
12.01.2024 08:39:40
1
5
Обявяваш война на конкуренцията, която ще се води от други и не за твоя сметка. В същото време те изкарват и светец. Безценно е.
12.
SASHт
12.01.2024 06:54:04
0
4
Помните ли, че преди години имаше една песен Ecuador, на един изпълнител Sash? Звучи като Еквадор на САЩ :-)
11.
Спрях да ям доматите с колците отдавна
12.01.2024 00:31:43
5
14
Мирише ми на трансатлантическа кравеферма. Тези щраусови яйца, за които говори, могат да виреят само ако има гръб от ЦРУ.
10.
Брендо
11.01.2024 22:43:17
5
11
Каквото и да става , бизнесът продължава
9.
Бай....до 7
11.01.2024 22:20:04
9
5
Нали ти казах бе, педерунгел, шибай се и не мисли за после! Нещастник!
8.
999
11.01.2024 22:16:41
3
16
За да се справиш с мафията, първата стъпка е да забраниш всякакви там "правозащитни организации".
7.
Бай ти гей
11.01.2024 22:04:07
7
13
Само педерасти и разпрани гъзове са ти в главата, дърт швестер. Кой знае колко са те плющяли младите мангусти в казармата, че си станал такъв прикрит. Също като онзи унгареца депутат, който беше анти-гей, а го хванаха да бяга от вакханалия с гейове. Поне си признай, дърт швестер, по-лесно ще ти е. Ако имаш късмет и някой мангуста може да те издумка, ако му дадеш 10 кинта.
6.
Бай....do3
11.01.2024 21:54:57
11
5
Ти си гледай дупката на разпраният си гъз!
5.
Бай....
11.01.2024 21:50:20
10
12
Шибай се бе, шебек ! Знаеш ли, че 35% от китайските стоки се произвеждат в китайски концлагери от такива като теб! Педераст !
4.
Жълтопаветен Еврогеец
11.01.2024 21:43:03
15
12
Бас хващам че това милиардерче е марионетка на ЦРУ и сега искат да свалят картелите по модела на сагата с Ескобар
3.
До 1
11.01.2024 21:31:59
21
16
К'ви китайци, к'ви пет лева ве, дъртак? Т'ва да не ти е 1959 година с някви стадиони, и глупости, и китайци. Пипалата на организираната пресъпност в Латинска Америка са много дълги и зад тях има стотици милиарди долари финансов гръб, оплетени от бизнеса до политиката. Дай теб да те изпратим да им даваш акъл, как да си решат проблемите, и още на втората минута ще ти се смеят в лицето за изключително наивните и направо идиотски съвети. Вари си там ракията и си гледай дупките по чорапите, недей много знай.
2.
Z
11.01.2024 21:17:02
1
19
Такива държави подобно на нашата са обречени . Когато корупцията стигне и до най-ниско ниво - няма мърдане ,тинята ти става дом .
1.
Бай....
11.01.2024 21:12:37
9
17
Да отваря стадионите като китайците! Какво чака ?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори