×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атакуват Украйна с реактивни дронове, руснаците отворили „портите на ада“


Атакуват Украйна с реактивни дронове, руснаците отворили „портите на ада“
Имаме оръжие, но не и достатъчно бойци, споделя командирът на 117-а бригада. УНiАН публикува снимки и на дрон с реактивен двигател, използван от руската армия
09 Януари 2024, Вторник, 07:22 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН / facebook.com/ JointForcesCommandAFU

Няма да оставим масираните атаки на Русия без отговор, закани се Володимир Зеленски

Украинската противовъздушна отбрана свали боен дрон "Шахед-238" с китайски реактивен двигател, съобщи експертът по военни комуникации Сергей Флеш в своя канал в Телеграм, цитиран от украинската информационна агенция УНiАН. 

Според него новите дронове с реактивни двигатели развиват скорост над 500 км/ч. Те можели да летят в цяла Украйна по-бързо и по-лесно маневрирали и нямало как да бъдат свалени със зенитните оръдия.

Украинската информационна агенция пише и за новия проектозакон за военната мобилизация в Украйна, като изтъква, че не се предвижда военна повинност за жени.

 

Новият проектозакон на Украйна за военна мобилизация няма да включва жени или да въвежда така наречената лотария за военна повинност,  заяви заместник-председателят на украинската парламентарна комисия по национална сигурност, отбрана и разузнаването Йехор Чернев пред обществената телевизия на Украйна, съобщава Ройтерс, като се позова на депутат от украинския парламент.

„New York Times“ пък отбелязва, че на централния и източния фронт в Украйна руските атаки са толкова интензивни напоследък, че на фронтовата линия никога не е било по-опасно, отколкото сега. Американският вестник цитира украински бойци, които споделят, че са изтощени физически. 

Изданието пише, че украинските войски официално са в режим на отбрана. Само в южния район на Херсонска област те все още продължавали настъплението си. Но боевете не са стихнали и руските войски вече преминават в настъпление, пише „New York Times“.

„Село Работино в югоизточната част на Запорожка област беше границата на това докъде украинските войски успяха да напреднат в лятната си контраофанзива. Нямаше пробив. Сега в окопите около Работино руските части са атакуват ежедневно. Според командирите украинските войски се опитват незабавно да контраатакуват в отговор", отбелязва изданието.

 

„New York Times“ пише, че руснаците са наводнили фронтовата линия със смъртоносни  дронове, като добавя, че първоначално такива системи използвала украинската армия. 

Загубите на ВСУ са големи във всички части на фронта. През последните месеци почти всички сме били ранени или се спасяваме по чудо, споделя войниците.

"Нямаме достатъчно хора. Имаме оръжие, но не достатъчно бойци", каза командирът на разузнавачите от 117-а бригада.

 

Изданието пише, че руснаците са отворили „Портите на ада“.

БТА пък цитира и изявлението на президента Володимир Зеленски, който каза, че страната му няма да остави наскорошните масирани атаки на Русия срещу украинската територия без отговор.

"Терористът трябва да плати най-вече за щетите, причинени от терора и Русия ще плати за това", заяви Зеленски.

4 души бяха убити и 45 бяха ранени в Харков, Запорожка и Хмелницка област, както  и в родния град на Зеленски Кривой Рог вчера. В тази атака Русия използва десетки ракети, крилати ракети и дронове. Това беше втората подобна комбинирана атака в рамките на няколко дни.

 

Малко от тези ракети бяха прехванати, основно защото те паднаха в части на страната, които не са силно защитени, както е Киев, отбелязва ДПА.

Във вечерното си обръщение Зеленски заяви, че преговорите с международни партньори на Украйна в идните дни ще са фокусирани върху укрепване на украинската противовъздушна отбрана.

"Много стъпки ще бъдат предприети и аз съм уверен, че ние ще можем да укрепим нашата държава, нашата система за противовъздушна отбрана, нашата работа с партньори относно дроновете", каза Зеленски.

 


В категории: Войната в Украйна


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
41
Коментара по темата
41.
Българин
10.01.2024 21:22:34
0
1
Евреиския копелдак зеленски твърди че свалят хиперзвукови ракети сега немогат да свалят дронове . Голям кеф помяра зеленски като дръпни една линия ще почне да свалят и НЛО
40.
Фъфлека
10.01.2024 20:12:31
0
0
Преди изборите в Америка ще секне поддръжката на Украйна, няма значение кой ще спечели. И вече колко му остава на Зеленски да му "отворят задната порта" руснаците..Той ще почне да се гласи кокаиновото педалче, ама ще го изненадат с размера...Няма да може да го поеме..RIP..
До края на годината..Кажи-речи..
39.
O,ff
10.01.2024 09:24:37
0
0
Докога ще продължава тази война?!?!
38.
Ехххх
10.01.2024 05:50:10
0
0
Наистина трябва да спрат това.
37.
Бс
10.01.2024 05:44:27
0
1
Крайно време е да спрат военните действия.
36.
..
09.01.2024 20:21:31
5
4
Нацистите да не се оплакват, ами да се приготвят за 10годишен тормоз. Толкова време нацистите мятаха артилерия на свои граждани, които говорили руски.

Нека великите 40държави от европа и мюрика да продължат да ви подкрепят, та руснаците с 1 куршум да отстрелят над 40 врага

П.С.: усраинците вече спират произволно автомобили в усрайна, и ако видят мъж годен за мобилизиране - директно отвличане и пращане на фронта.

Ама споко ве, на света има само една единствена държава, която очевидно продължава да прочиства света от нацисти.

К'о беше - слава усрайна? К'ва слава бе, та тая територия си е на Русия, винаги е била и винаги ще бъде. Дори според международното право усрайна е просто федерален район от РФ

Ама нали вие, необразованите, които взимат информацията си само от медиите, разбирате много :) А си нямате абсолютно никакво понятие от история, демография и политика през последните 1000години

Хайде, щом подкрепяте усрайна - подкрепете я физически???
35.
Гръцки СМИ
09.01.2024 19:45:23
1
2
*** New York Times: „Портите на ада се отвориха“ – Нещо сериозно плаши украинската армия
"Украйна може да изчезне, ако наборната военна служба се провали"
https://cutt.ly/7wH4Cj50
Руските планиращи бомби и дронове нанасят тежки загуби на украинската армия, твърдят бойци от украинската национална гвардия в интервю за американския вестник New York Times.
„Руснаците хвърлят 8 планиращи бомби на всеки час.
Сякаш самолет лети над нас, все едно вратите на ада са се отворили”, каза офицер от 14-а бригада на Националната гвардия.
Според New York Times руските крилати ракети удрят украински войски дори в подземни укрепления.
*** Украйна остава без мъже: МВнР набави военно облекло за 50 000 жени! Ход на отчаяние от Киев
https://cutt.ly/PwH4Brcu
Украйна остава без мъже войници и преминава към доброволно набиране на жени.
Министерството на отбраната на Украйна е закупило 50 000 военни униформи за жени, съобщи ръководителят на ведомството Рустем Умеров.
*** Ситуацията в Украйна е трагична: Руснаците разбиха сърцето на енергийната система – Без ток над 1000 градове и села!
Руснаците демонтираха цялата система за ПВО
https://cutt.ly/kwH4NZep
Украинската компания за управление на енергийната мрежа обяви днес, че поради лошо време (и руски бомбардировки) повече от 1000 града и села в девет региона са останали без електричество и призова жителите да пестят от потреблението, тъй като енергийната система е отслабена от руските удари.
Потреблението на електроенергия беше най-високо тази седмица, тъй като температурите паднаха до около минус 15 градуса по Целзий в много части на страната, каза Ukrenergo.
34.
Гръцки СМИ
09.01.2024 19:36:37
1
3
"Руска атакуваща дрон революция: Сложиха реактивен двигател на Geran 2 и го направиха неудържим от противовъздушната отбрана!
Рояците на Geran 2 NV ще причинят насищане на противовъздушната отбрана и в крайна сметка сигурно унищожаване на цели"
https://cutt.ly/MwH4G9Ed
Руска революция е в ход в областта на нападателните дронове, като американците разкриват, че руснаците вече използват на украинските фронтове новата версия на Geran 2, която има реактивен двигател вместо витло и развива скорости, достигащи 800 км на час, което го прави практически неудържим от противовъздушната отбрана.
Този може да бъде прихванат само от системи за противовъздушна отбрана на ниво Patriot или Crotale (последните използват хиперзвукова ракета VT-1, която използват и ВВС), но които са разположени около Киев.
Само в тези случаи ще може да бъде прихваната, но и това е съмнително, тъй като в началото руснаците ще използват "изходните" дронове от предишното поколение, които ще "дърпат" всички зенитни ракети върху тях и след това ще изпратят нов усъвършенстван дрон камикадзе.
Трябва да се отбележи, че новият дрон камикадзе има модернизирана навигационна система и по-голяма глава, което означава, че ще причини още по-сериозни щети от предишния тип.
33.
Трябва ли да вярваме на УНИАН?
09.01.2024 19:35:31
1
2
Лицето на УНИАН доскоро беше травеститът Сара Аштън Чирило (Майкъл Джон Чирило), с лице подобно на българския травестит Емили Тротинетката: https://cutt.ly/bwbn9rl0 Трябва ли да вярваме на травестити и на УНИАН?
32.
До 29
09.01.2024 18:53:45
1
1
Прати го в Ростов на Дон Кадирите овцееби ще ти го върнат бременен
31.
До 28
09.01.2024 12:55:58
4
5
Над 350 000 са жертвите от войната в Украйна
Дебил Zомбиран
30.
Зо 30
09.01.2024 12:53:14
1
3
А някой иска ли го някъде ?
29.
,Mari La Falantes
09.01.2024 12:47:35
8
4
Няма да дам единствения си син който е само на 19да се бие за Украйна
28.
Мдааммм
09.01.2024 12:06:39
1
10
Яка пропаганда ..."Портите на ада",пък в крайна сметка 4 души убити?!
27.
Как да няма бе,
09.01.2024 11:52:23
5
11
Я обиколете курортите у нас и Гейропа да видите колко дезертирали бандеровци ще съберете.
26.
вестник "СЕГА"
09.01.2024 11:23:48
3
5
Сръбският снайперист Деян Берич, който още от 2014 г. воюва на страната на Русия срещу Украйна и активно вербува сърби за войната, записа видео, в което разказа за малтретирането на сърбите от руските военни на фронта.

Сръбските наемници служат в отделна част, наречена "Вълк", която е част от 119-ти въздушнодесантен полк, обяснява Телеграм каналът "Важни истории". Според Берчи ръководството на полка се отнася много зле към тях. Руснаците редовно ги обиждат, бият и пращат в самоубийствени атаки. Командването наричало сърбите цигани и ги питало защо изобщо са дошли да воюват да страната на Русия.


Сърбите сами купуват дронове, оборудване и даже вода. Редовно са изпращани в атаки с 2-3 пълнителя към автоматите, като "съветът" е да си набавят друго оръжие и боеприпаси в бой от украинците.

Берич твърди, че когато сръбските наемници са отказали да участват в поредната безумна атака в навечерието на Нова година, са ги изгонили от землянките на студа и са им предложили да подпишат самопризнания, че са шпиони. Няколко дни не им е давана и храна. Заплашвани са със затвор, побой и екзекуция. На 8 януари сутринта при наемниците е дошла военна полиция, която открила огън над главите им и ги пребила с приклади.

Сръбските наемници молят руското министерство на отбраната и руския президент Владимир Путин да ги преместят в друго подразделение. "Войниците загубиха уважение към 119-и полк и искат да се присъединят към друга част, където има истински офицери," казва Берич. Той смята, че това може да е чеченският отряд "Ахмат". Берич се е свързал с "военната администрация" на Донецк и на Чечня, но "„някой от 119-и полк не иска това да свърши добре. ”

Сръбските наемници не могат да се върнат в родината си, защото там ги заплашват до 10 г. затвор за наемничество.

Деян Берич е и доверено лице на Владимир Путин в кампанията му за нов президентски мандат.
25.
Лошоооо
09.01.2024 10:48:44
8
13
Оръжие има, хора да го използват няма...От 44 милионна Украйна не могат да се намерят 300-400 хиляди, които да се опълчат на бурятите и чеченците , от които основно е съставен руският фронт!
A какво е било по време на Втората световна-цяла Украйна се е вдигнала да гони германците...
Е, с изключение на тези, които са посрещнали нацистите като освободители и които явно са оцелели и до днес!
И потомците им управляват Украйна !
24.
така така
09.01.2024 10:38:10
5
12
Бой по фашистите!!!
23.
Путлер = Хитлер
09.01.2024 10:28:19
14
24
Украински лекари,учители,художници,инженери и писатели защитават храбро земята си от руZки орки,затворници,чеченски главорези ,и крадци на перални.
Два свята,единият е излишен!
22.
*********
09.01.2024 10:27:58
10
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
21.
До 6
09.01.2024 09:57:09
37
24
КОПЕЛЕ НАДУПЕНО
ДОБРЕ ЛИ ЛАПАШ ЕВРОГЕЙСКИЯ Х...
БОКЛУК НЕЩАСТЕН
А БЕ ТИ ДА НЕ СИ ПЛОД НА ПИЯНСКА ЧЕКИЯ ,С МАТЕРИАЛ СЪБИРАН С ЛЪЖИЦА ОТ ПОДА ОТ МАЙКА ТИ ????
СЛАВА РОССИИ
СЛАЕС РОССИИ
СЛАВА РОССИИ
20.
До 22
09.01.2024 09:57:01
3
7
Ти виждал ли си го, добре ли изглежда по прашки?
19.
До 20
09.01.2024 09:43:40
3
4
Ей го,появи се хаха
18.
*********
09.01.2024 09:35:05
8
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
Ехооо
09.01.2024 09:34:39
15
13
Абе къде е украинския трол, който пише с гуглето преводач??
Да не са пуснали прашки на промоция в мола?!!
16.
Гошко
09.01.2024 09:30:43
14
34
Жени на фронта в Украйна отдавна има мобилизирани! Има, за съжаление и страшно много загинали от тях!! Достатъчно информация има за това! Май единствения по-голям лъжец от това недоразумение зеленски е нашия Кирчо шесте моста над Дунав!!
15.
XX
09.01.2024 09:27:56
18
15
Няма страшно!
Нали нашите форумни атлантици са партньори на хунтата на Зеленски и помагат...
14.
Вазраждане - М. Рудник
09.01.2024 09:13:16
21
25
Да живее Путин - обиецат на вси4ки украински фа6исти
13.
6matarok
09.01.2024 09:09:52
21
17
kefi me kak rusnacite za poreden pat naebaha zapada, v momenta vsi4kite zapadni darjavi imat mnogo golqm problem v 4erveno more ot kadeto husitite ne puskat tqhni korabi a puskat samo ruski, v momenta im se nalaga da zaobikalqt afrika i taka uveli4avat patq s okolo 10 000 km koeto vdiga i razhodite za transport, besni sa i v momenta vsi4ki resursi sa naso4eni natam, estestveno vsi4ki medii si mal4at za da pazqt liceto na gospodarq, dokato oba4e zapadnqcite otivat da opravqt ne6tata v 4erveno more, nacistkata hunta 6te qde qko boi
12.
Зiнка
09.01.2024 09:05:34
28
46
- Как най-лесно да разплачеш украинка?
- Прати я да работи.
11.
6+6=?
09.01.2024 08:57:48
41
14
Ало 6! Слава на България може само от БЪЛГАРИ! Ти нито си българин,нито си човек! Бегай от тук че ми се присрааа!!!
10.
Точ така
09.01.2024 08:55:50
21
25
Приключвай ги вече
9.
До 6
09.01.2024 08:55:14
53
34
Смърт за педалите кат тебе, Смърт за наркоман Зеленски. Майка ти е думкана от някой пиян руснак, че за това явно ги мразиш , боклук скапан
8.
Голди Кукулеков
09.01.2024 08:54:27
1
4
Ноу мъ 'ефи да лашкам мъжко, а във фейса да го играя дон Жуан.
7.
Марк Твен
09.01.2024 08:51:37
12
38
Падне ли ДПС-то напролет, чемоданите ще ги хващате Вие. Тъурчилята са последният бастион на евроатлантизма - справка бай ти Дебелян. Наистина трябва много да мразиш България, българите и най-вече себе си, за да се прегърнеш с украинската ЧУМА.
Смърт за Банкерите!
6.
Trol
09.01.2024 08:51:12
39
49
Зеленски предай се болен мозъко.
Само руини ще останат от Украйна
5.
До 6
09.01.2024 08:48:33
27
32
Абе да те питам само.Защо “братска Украйна”?
4.
Хххх
09.01.2024 08:47:04
11
34
Единствените преговори на Украйна,трябва да са с Русия!
3.
Чимодан Вокзалоф до 4
09.01.2024 08:44:12
75
121
СЛАВА и на майка ти долната разпоретина!
Ако не беше тя и пияния ватник баща ти, сега нямаше да ти четем пасквалите. Нали ве ПОМИЯР долен?

роZпия КОНЕЦ!
пУтлер МЪРТВЕЦ!
Аz в гъZeц!

СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!
СЛАВА НА ЕС!
СЛАВА НА НАТО!
СЛАВА НА БРАТСКА УКРАЙНА!
2.
Аз
09.01.2024 08:21:09
120
71
МАЧКАЙТЕ БРАТУШКИ
БОЙ ПО уСраинската СГАН
СЛАВА РОССИИ
1.
burgazlia
09.01.2024 08:18:10
67
73
Наигра се наркомана, ама още много хора ще си отидат от този свят докато го вразумят
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори