×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Германов погна прословутите чистачи в Приморско, спасявал общината от фалит


Кметът Германов погна прословутите чистачи в Приморско, спасявал общината от фалит
Петко Гечев (вдясно) днес напусна мястото си като представител на ГЕРБ в местния парламент, защото отново ще е главен архитект на Общината
28 Декември 2011, Сряда, 18:08 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Градоначалникът започва проверка на общинските предприятия, не искал неефективни

ГЕРБ погна прословутите чистачи в Приморско, които години наред бяха повод за поредица скандали в общината заради многобройната си численост и добри заплати, което ги правеше оръжие за различни кандидат-кметове по време на избори. В началото на октомври работниците с метлите са били 239 души, сега от тях ще бъдат съкратени 32. Това предложение, направено от новия кмет Димитър Германов беше прието на сесия на местния парламент днес. Въпреки дебата в залата по темата – той беше подкрепен дори от предшествениците си Димитър Димитров и Лиляна Димова.
„Идеята ни е да се работи така, че да постигаме максимален ефект. Не е необходимо в „Чистота” да има 250 души, които да получават заплати и да вършат работа за 150. Това, което искам, е да спасим общината от фалит, защото има 3 млн. лева задължения, които не са никак малко. За месец и половина от изборите до сега мога да кажа, че администрацията успя да заработи. Ще направим анализ на неефективните общински предприятия, за да решим какво да правим с тях”, каза кметът Германов.
Бройката на боклукчиите е била многократно обсъждана по време на сесии и в предходния Общински съвет. Към ръководството на фирмата често е имало упреци затова, че за 2 месеца работа през летния сезон чистачите получават добри пари и то и през зимата.
Днес общинският съветник от ГЕРБ Манол Манолов остро се обърна към управителя на „Чистота” Иво Баев, че ще му търси сметка за работата на фирмата. По –късно Манолов обясни, че има сериозни забележки за работата на служителите, които зимата въобще не се забелязват по улиците, а лятото много от тях работят като камериерки в местните хотели, вместо да гледат задълженията си към общинската служба.
Според управителя Иво Баев съкращаването на хора ще му създаде проблеми в началото на лятото, когато започва туристическия сезон в морския град. Кметът Германов обаче му обеща, че работници ще има, но те ще бъдат назначавани на работа по различни програми за временна заетост.
Всички 12 присъстващи в залата общински съветници подкрепиха градоначалника. Те гласуваха единодушно и по друга точка от дневния ред, която предизвика бурни емоции и също е влачена тема от години – намеренията на бургаския бизнесмен Радостин Дачев да промени предназначението на лятното кино, на което е сложил ръка преди години, и да завземе част от градинка и улица, които общината смята за свои. Разглеждането на въпроса беше отложено, за да може сегашните управляващи в Приморско да се запознаят в подробности със сагата, влачила се през годините. Днес от ГЕРБ помолиха предходните кметове Лиляна Димова и Димитър Димитров, от чието управление е започнала драмата, да изложат свои виждания за изход от ситуацията.

Проблемът с лятното кино, собственост на Радостин Дачев, отново висна в Общинския съвет. Сегашните управляващи искат подробности за сагата, влачила се 10 години

Дачев е популярен собственик на редица кина край морето. Още преди 10 години е купил и това в Приморско и от тогава е в негово владение. Освен това обаче изявил претенции и за площада пред входа, където общината е изградила градинка, както и за тротоара, по който хората могат все още свободно да минават към Морската градина и около който има 6 масивни къщи. Предходната общинска власт е започнала да води дела срещу него, за да не допусне затварянето на улицата и блокирането на района. След поредица излезли решения и обжалвания, Върховният административен съд е излязъл тази пролет със становище, че едноличен собственик на спорния имот е именно бизнесмена Радостин Дачев.

През лятото общинските съветници единодушно решиха исканият от Дачев терен да бъде заменен с други имоти - общинска собственост, които ще са му от полза. Това обаче очевидно все още не се е случило и проблемът отново висна в местния парламент.


В категории: Приморско


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
22
Коментара по темата
22.
Ловец на глави
25.09.2012 13:16:36
0
0
Някой знае ли, кой точно стои зад сайта http://iprimorsko.com/. От община Приморско отказват да имат нещо общо с този сайт. В страницата на сайта няма почти никаква информация за екипа на редакцията, нито български адрес или телефони за връзка. Единствено е посочен и-мейл адресът [email protected], на който никой не отговаря и някакъв фиктивен и неточен адрес в Лондон, Обединено Кралство - Ravenet Street, Ravenet Court, London United Kingdom. Доколкото ми е известно на този британски адрес се помещават поне още сто адресанта - това са най-различни офиси и апартаменти за живеене, но от въпросната редакция няма и следа.
Явно е, че става въпрос за пиратски и нелегитимен сайт!
21.
вучков
19.01.2012 08:48:49
0
0
до общинарите не си чоплете носовете а четете правителствето взе решения за концесиите на плажовете и изграждане на искуствени такива спрете с местните интриги и простотии а се хващаите за работа да си оправдаете грешните заплати
20.
историка
05.01.2012 14:37:02
0
4
китенци намазаха от боико -взеха пари за крепоста урдовиза -- но къде ли ще отидат -един бивш старшина си направи хотел на плажа загради местност повече от станцията на министреския съвет коята --уви му е съсед а господ го знае от къде е и няма нищо общо с китен но уви в страната абсурдите всичко е ок няма комисия кушлев сега има комисия коларов --няма хеликоптери другия плаж атлиман е пък пълна анархия строи се където им падне и колкото ми падне така наречени преместваеми обекти не могат да ги съборят една година ако решат да ги бутат на брега си направиха зангодор пълна свобода бунгала итн тн къде е управията никъде тя е само за бедняка които го ползват само по избори
19.
доброта
31.12.2011 13:53:22
1
4
на всички в общината здраве и късмет
18.
KUTUZOW
30.12.2011 08:46:46
0
1
NQKOI OT KMETSWOTO DALI GI CHETE TEZI KOMENTARI
17.
суворов
30.12.2011 08:26:38
1
4
мили боже --защо пилеетя толкова много време за кавги спорове излишни живеем в нищета мръсотия бедно впрегнете тези сили към нещо градивно за 1 час клюки --всеки ще посади 1 кг цветя и всичко ще е по красиво и курорт ще има и парите ще доидат о тн тн но мили българи за човещката злоба почивен ден няма затова ще пилеем време и сили в разрушителното ако бяхме от жълата раса българия наистна щеше да е раиска градина а не клозета на европа както ни истипосана в брюксел и ни се разсърдихме на един художник че казва истинатта уви тя е истина
16.
до общинар
29.12.2011 22:24:49
6
4
Като пишеш сигурно си вярвяш,ама ние не ти вярваме,общинар да плати-това си е цяло събитие.Та там са най-големите лапачи-дори цвят нямат,те се пребоядисват на всеки 4 години.Дано купона да си е струвал,че иначе паричките ви отидоха на вятъра
15.
Общинар
29.12.2011 20:42:20
4
6
Защо не престанете да приказвате празни приказки,като не знаете!!!Банкета който общината направи не е правен с общински средства както правеха Лилито и Божинова,а всеки от нас си плащаше за въпросния купон.Защо ни подценяте????Нима като общинска администрация не може един път в годината да си пратим по 20-30 лв.да се почерпим и да се повеселим на празниците.Престанете да спекулирате!!!!!!!!!Всеки който попитате от общинарите ще ви каже че си е платил банкета и престанете да плюете по Германов,той не е от тези лапачи като бившите червени и т.н.Просто не си изливайте злабята без да знаете истината!
14.
s-ja
29.12.2011 18:41:23
0
12
kakvo i do kade stigna rasledvaneto na edin ot kandidatite kupuval glasove mnogo me interesuva kagete mi
13.
ДО № 12
29.12.2011 15:09:17
6
6
ЩЕ ИМАШ МНОГО ЗДРАВЕ ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП.ВСЯЧЕСКИ СЕ СТРЕМИТЕ ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ОТ ХОРА ДА НАСАЖДАТЕ ВРАЖДА КЪМ ДАНЧО ХРИСТОВ ,А ТОЙ ЧОВЕКА ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМА.ОМРЪЗНА МИ ОТ ИНТРИГАНТИ.ОСТАВЕТЕ Д-Р ГЕРМАНОВ И ГЕРБ ДА СИ РАБОТЯТ.ВИЖДАТЕ ЧЕ НЕЩАТА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СЛУЧВАТ.
12.
primorsko
29.12.2011 11:39:26
3
8
На власт идва Данчо Христов.Той е новият кмет в сянка на Приморско.Приемете го,и не си мислете че някой мисли за жителите на общината,въпреки псевдо патриотизма на местните общински съветници.
11.
до 10
29.12.2011 11:36:32
1
5
Това предприятие беше създадено специално,за да може Лиляна Димова да благодари на Павлина Казларова,за това че,като председател на избирателната комисия, предреши изборите за да не спечели Димитров.Нито Павлина ,нито Баев-този местен патриот свършиха работа.Така ще стига дребни далаверки,хайде да си ходят.Не мисля обаче че и при Германов ще е по-различно.Всичко е мижи-да те лажем
10.
До № 5 от Иван С.
29.12.2011 11:01:44
1
4
След като твърдите, че са крали, моля дайте доказателства. В Приморско е пълно със завистливи хора и интриганти, но не мисля , че след като клеветите някой , на вас ще ви се оправи положението. Погледнете себе си и тогава говорете за другите. За г-н Баев незнам, но добре че беше г-жа Казларова да стегне малко работещите към това предприятие и да ги изкара малко на улицата. И какво получи насреща? Рязани гуми на колата и заплахи от една от работничките там, работно време през лятото по 12-13 часа.
9.
Океан
29.12.2011 09:25:06
2
6
Абе незнам дали общината е пред фалит, ама снощи вдигнаха ограмен купон в Ресторант Океан - цялата администрация! Предполагам го направиха в Бургас, за да не ги гледат на място в Приморско. Нямали пари - нали ги гледах!
8.
:)
29.12.2011 08:41:16
5
10
Abe Lilqnka domykna kradci ot Burgas , ama kato gledam Germanov syshtoto pravi, vsi4ki sa ednakvi. Pak shte plashtame pytni na burgazlii, a maikite s bebeta oshte ne sa si vzeli parite za 2011g., 4e nqkoi i za 2010g. Sramota! Shte lishavat nas zaradi tqh!
7.
суворов
29.12.2011 05:27:56
0
9
ОТВОРЕТЕ ОБЩИНАТА КЪМ МОРЕТО СЪЗДАИТЕ МОРСКИ ВРЪЗКИ КИТЕНН--ММЦ ПРИМОРСКО ПЛАЖА НА ММЦ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА РАЦИОНАЛНО ГОЛЯМ Е АТЛИМАН ПЛАЖ СЕ ЗАДЪХВА СВЪРЖЕТЕ ГО С ВЕЛОАЛИ ПОМИСЛЕТЕ И ЗА ЕДИН МАЛЪК СЕДАЛКОВ ЛИФТ МЕЖДУ ПЛАГЖ АТЛИМАН И ПЛАЖ ММЦ ГЛЕДАКА КЪМ МОРЕТО РАСХОДКА И НА ПЛАЖ В ММЦ СЪЗДАИТЕ ИСКУСТВЕНИ ПЛАЖОВЕ ОТВОЯВАНИ ОТ МОРЕТО ПРИ БРЕГООКРЕПВАНЕТО МИСЛИТЕ ЗА МУЗЕИ ОК НО ПЪРВО НЕКА ВСЕКИ ЖИТЕЛ ПОГЛЕДНА СОБСВЕНИЯ СИ ДОМ ОГРАДА ВСИЧКО Е ЦИГАНСКИ КАТУМ С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ГЛЕДАМЕ ЧЕ НЕ СЕ ПОЧИСТВА А НИЕ САМИТЕ СМЕ ПОТЪНАЛИ В МРЪСОТИЯ НЕБОЯДИСАНИ ОГРАДИ С ГОДИНИ РЯДКО НЯКОИ СЕЕ ЦВЕТЯ КРИТЕРИТЕ НИ ЗА ЧИСТ ПОДРЕДЕН ДОМ ЗА НИВОТО НА ТРЕТИЯ СВЯТ ПРЕГЪРНЕТЕ ИНИЦИАТИВАТА НА ТЕЛЕВИЯ БТВ ДА ПОЧИТИМ БЪЛГАРИЯ КАТО ДНЕВЕН РЕД НА ВСЯКО СЪСЕДАНИЕ ВСЕКИ МИГ ОТ РАБОТАТА ОБЩИНАТА НЯМА ВИЗИЯ ЗА КРАСОТА РЕД ВСИЧКО Е ТИП БАРАКА ПОШЛОСТ И ПРОСТОТИЯ СЕЗОН ДА ДОИДЕ ДРУГ ДА ЗАМИНЕ НО УВИ СВЕТА СЕ ПРОМЕНЯ КРИТЕРИТЕ ЗА ТУРИЗЪМ СЪЩО А ТУК СМЕ НА СВЕТЛИН ГОДИНИ ОТ ДОБЪР ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ СЛАБА КУЛТУРА НИСКО ОБСЛУВАНЕ И НА ВЕЧЕ ПОСЛОВИЧНА НАПРАПВАЩА СЕ ОТ ВСЯКЪДЕ УБИИСТВЕНА МРЪСОТИЯ КОЯТО УВИ НЕ СЕ ГЛЕДА ОТ НИКОИ КМЕТ ЗАМ КМЕТ ОБЩИНАРИ НАСЕЛЕНИЕ А ТОВА Е ПАГУБНО
6.
Съдбата
29.12.2011 02:03:59
1
13
Баев е назначен от БСП с цел да източват общината.Четири години крадаха ,стига им толкова.Сега да плащат мръсните комуняги.И брат му да махат.Да си ходи и той в Бургас.Нагаждачи.Получил инсулт,тогава да си стои в къщи.Ние не го искаме в Приморско.ГЕРБ да го махат и да го осъдят.
5.
до Приморско
29.12.2011 01:46:12
2
12
ПАВЛИНА КАЗЛАРОВА Е МРЪСНА КОМУНИСТИЧЕСКА ГАД И ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ.КАК МОЖЕ ЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ КАТО ЧИСТОТА ,КОЕТО Е ГУБЕЩО ДА ИМА ДИРЕКТОР /БАЕВ/ И ЗАМ.ДИРЕКТОР /ПАВЛИНА/.ДОКАРАХА ОБЩИНАТА ДО ФАЛИТ ОТ ДА КРАДАТ.
4.
do vsi4ki
28.12.2011 23:17:38
8
2
Jalko za Kazlarowa sykratiha q ot rabota,a rabote6e pove4e ot baev i 4ista4ite q mrazeha za6toto vkarva6e red.Sega 6te vidim kakvo 6te stane,az ako bqh izlizam v bolni4en dokato se razminat ne6tata
3.
очевидец
28.12.2011 21:05:59
0
9
Този Баев никога не е дошъл на работа преди 8:30 иникога не е оставал на работа след 15:00ч. Защо се плащат луда пари за пътните му след като той е безотговорен към работата си и няма управленчески нюх?! Да го освобождават и да вземат хора от общината за тази длъжност! Има кадри с образование! И живеят в общината,т.е. няма да се плащат пътни и така ще се спестят още пари от този отдел!
2.
Baev...
28.12.2011 20:43:08
0
7
Стига с тези поръчкови службари!!! Айде този мърльо да си се качва на собствения си автомобил (не този който продаде на общината) и да тръгва с пълна газ за Бургас и кракът му да стъпва вече тук! Той е първият който си тръгва по-рано от работа,затова няма как да засече кой кога си тръгва,тъй като него в 14:00ч. вече неможете да го намерите на работното му място!
1.
111
28.12.2011 20:05:21
0
4
Абе как така Радостин Дачев изявил претенции и за площада и за улицата.Значи някой му ги е дал?И аз имам претенции за целия северен плаж,ама никой не ми го дава.Да се разследва кой му го е дал.Един трябва да влезе в затвора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори