×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 60 почернени семейства на протест заради съдийска гавра с паметта на трима младежи


Над 60 почернени семейства на протест заради съдийска гавра с паметта на трима младежи
Протестираме срещу съдия Корнелия Колева, която прецени, че убийството на три деца не е тежко престъпление, каза майката на загиналия Васко - Петя Иванова
08 Януари 2024, Понеделник, 09:24 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Вместо с допустимите 50 осъденият карал със 110 км/час, но съдия Корнелия Колева преценила, че престъплението не е тежко

Масова практика е да не се отнемат шофьорските книжки на убийците по пътищата. Затова се събрахме над 60 семейства от цяла България, които се борим за законодателни промени. Днес в 10:30 часа ще протестираме пред съда във Велико Търново, за да може съдиите да разберат, че не сме сами и няма да позволим да се гаврят с паметта на децата ни. Това каза пред бТВ Петя Иванова – майката на загиналия Васко. 

През 2020 г. при катастрофа тя и Никола Николов губят сина си. В автомобила са пътували петима младежи. Други двама също са загинали. Двама младежи пък остават инвалиди за цял живот. Присъдата срещу шофьорът, който ги помете, е 12 години на първа инстанция, а на втора е намалена на 4.

„Протестираме срещу съдия Корнелия Колева, която прецени, че убийството на три деца, които са спазвали всички правила за движение по пътищата, не е тежко престъпление. При ограничение от 50 синът ми е карал с 45 км/час. Васко за пет години нямаше нито едно нарушение на пътя“, разказва опечалената жена. 

„Помита ги автомобил, който се е движил с 110 км/час при ограничение 50. Убиецът им е системен джигит на пътя с множество нарушения. Съдия Колева намали присъдата на 4 години и след редуцирането този човек няма да получи нищо. Тя прецени, че убийството на три деца и оставането на двама полуинвалиди не е тежко престъпление“, добавя тя. 

„Ние протестираме срещу тази безумна присъда, която бе дадена. Шофьорската книжка на убиеца не му бе отнета, не е задържан. Живее си охолен живот, ходи на море, по казина и заведения“, заяви Петя Иванова. 

„Нашето дете го няма и мъжа ми се бори с раково заболяване заради голямата мъка, с която не може да се справи заради отнетото му единствено дете“, споделя тя. 

Искаме тежки присъди – по 15-20 години за такива убийци, каза пък Никола Николов. 

„Апелативният съд е приел, че не се касае за особено тежък случай въпреки трите жертви и другите двама пострадали. Фактите са, че при нарушение на скоростта от 50 км/час той е управлявал колата със 110 км/час в район, в който има множество предупредителни знаци за концентрация на ПТП-та. Там целият път е осеян с паметници, тъй като е ежедневие хората да губят живота си там“, обясни адвокат София Николова.

„Валяло е дъжд, но въпреки това този човек си е позволил да управлява автомобила си с изключително висока скорост, а е било нужно да е много внимателен. Има и свидетелски показания на човек, който преди това го е видял безразсъдно. В миналото този човек има много нарушения на правилата за движение по пътищата, както и санкции за превишена скорост. Въпреки това не се е поправил и за съжаление се стига до най-лошото“, каза още тя. 

„Този ад по българските пътища трябва да спре! Няма да се откажем да се борим за законодателни промени, защото децата ни са размазвани по пътищата от безразсъдство“, добави майката на убития Васко Николов.  




5
Коментара по темата
5.
Дано
08.01.2024 13:06:29
1
2
на съдийката се случи същото, че и повече!!! Да разбере що е родителска мъка, прок’ета да е!!!
4.
соскере дадане
08.01.2024 11:19:35
7
2
Я по-спокойно ма свиньо, лапетиите не са гледали и пак са щракали на телефона да се правят на гъзари, човека не е виновен за тези глупчовци, да си стои свободен!!
3.
Дидо
08.01.2024 10:25:46
1
8
"Отмъщението се сервива студено"!....Братя, бащи, приятели на тези три момчета няма ли да го наредят някъде?Ако знам, че това е мое дете, заровено и изгнило, НЯМА ДА мигна, докато тоя не го пишат "безследно изчезнал"!!!
2.
zxczxc
08.01.2024 10:07:06
1
14
Как на някой родител не му е писнало все още и не е убил някой от тия. Ако знам че убиеца на детето ми се разхожда на свобода, не бих го приел. Ако трябва няколко години ще изчакам да минат, без заплахи, хем да може ония да забрави и ще го измисля. Колкото по-късно, толкова по-мръсно. Тези съдии, които ги пускат на свобода, са съучастници в убийство.
1.
Ужас!
08.01.2024 09:44:31
1
21
Корупцията в съдебната система е потресаваща!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори