×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Загиналият след гонка с патрулки Пламен Пенев заплашил с нож дъщерята на ченге?


Загиналият след гонка с патрулки Пламен Пенев заплашил с нож дъщерята на ченге?
Пламен Пенев с дъщеря си Борислава
07 Януари 2024, Неделя, 17:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Старозагорските полицаи умишлено превишили правата си

Оказва се, че борецът Пламен Пенев, който издъхна след вечерна гонка с 9 полицейски патрула из улиците на Стара Загора при неизяснени до момента обстоятелства, е заплашвал с нож 14-годишната дъщеря на един от началниците на сектор „Криминална полиция“ в града на липите. Точно тази е и причината, поради която в преследването му са се включили над 20 въоръжени полицейски служители, които умишлено приложили прекомерно груба сила при задържането му довела до смъртта на 58-годишният бивш силов спортист. Това става ясно от разкритията на двама запознати.

Ден след ужасяващия кримиекшън, станал обществено достояние благодарение на десетките видеоклипове, заснети и качени в социалните мрежи от сащисани минувачи, версиите за смъртта на 58-годишният борец Пламен Пенев, са противоречиви.

Дъщерите му настояват, че той е бил пребит до смърт от ченгетата, докато ръководството на местната полиция първоначално твърдяха, че е починал в резултат на причинената от него катастрофа на булевард в Стара Загора. Видеоклипове в социалните мрежи обаче опровергават тази версия – от тях е видно, че аудито на Пенев опитва да заобиколи полицейски патрулен автомобил, който обаче умишлено го удря странично, така че колата едва не се преобръща. Впоследствие половин дузина полицаи измъкват силово 58-годишния мъж от авариралата кола, повалят го грубо на земята и му поставят белезниците.

След като първоначалната версия на МВР се оказа несъстоятелна, началникът на старозагорската полиция Лазар Христов оповести на извънредна пресконференция, че непосредствено преди извеждането на Пламен Пенев от автомобила, за да му поставят белезници, той е получил конвулсии и при оказаната спешна медицинска помощ е констатирано, че е починал. По думите на Христов служителите на МВР са действали по сигнал за въоръжено лице, което се е държало неадекватно при разговорите със служителите на реда, които няколко пъти са направили безуспешни опити да спрат движението на автомобила.

 От прокуратурата също са на мнение, че най-вероятната причина за смъртта на Пламен Пенев е принудителното му и грубо извеждане от колата. Според друга версия, поддържана от криминалисти, мъжът може да е издъхнал от задушаване поради неправилно поставените на китките му белезници и силово притискане в областта на шията и гръдния кош от страна на органите на реда.

Ужасяващата смърт на 58-годишният борец Пламен Пенев удивително наподобява тази на загиналия на 10.11.2005 г. по време на полицейска акция „Респект“ в Благоевград бандит Ангел Димитров – Чората. За смъртта му бяха повдигнати обвинения на спецполицаите от Благоевград Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков. Съдебният процес срещу тях се точи цели 15 години, а накрая те бяха обявени за виновни в извършването на „непредпазливо убийство“.

Мнозина пророкуват, че и сега полицаите, участвали в силовото задържане на Пламен Пенев, ще бъдат покрити и в крайна сметка ще избегнат наказания. Заради опасения, че съдебните лекари в Стара Загора ще скрият истинската причина за смъртта на Пенев, дъщерите му Борислава и Ивелина съумяха да издействат преместването на трупа му в Съдебна медицина в Пловдив, където да бъде извършена аутопсията. Интересен детайл е, че дежурен съдебен медик по празниците в Стара Загора се оказа съдебният лекар д-р Теодор Стаматов, който първи обследва 18-годишната Дебора след нараняването й с макетно ножче през лятото. След неговото скандално заключение съдът определи, че й е нанесена лека телесна повреда. Той бе отстранен временно от работа, но очевидно е бил върнат тихомълком.

Запознати от Стара Загора, пожелали анонимност разкриват, че до смъртта на Пенев се е стигнало вследствие на скандал между него и ученици край бензиностанция в квартал „Три чучура“. 58-годишният борец агресирал срещу деца, мятащи пиратки, които уплашили кучето му край бензиностанцията. Твърди се, че Пенев извадил нож и заплашил учениците, че ще ги заколи. За зла негова участ сред децата била и 14-годишната дъщеря на един от началниците на „Криминална полиция“ в стара Загора.

Момичето на мига се обадило на баща си, а той й казал някой от компанията да подаде сигнал на спешния телефон 112. Неофициално обаче се твърди, че полицаят позвънил на свои колеги от сектор „Оперативна дежурна част“ с молба да арестуват незабавно мъжа, дръзнал да заплашва деца с нож.

Така първият дежурен екип на МВР засича Пламен Пенев в района около бензиностанцията. Не е ясно как е протекъл разговорът между него и полицаите, но в един момент той грабнал кучето си, качил го та задната седалка и потеглил. Патрулът го подгонил, а гонката се пренесла по улиците. На помощ се притекли още цели 8 екипа. Така се стигнало до щурата полицейска гонка из центъра на Стара Загора, завършила със смъртта на Пенев.

Дъщерите му обаче не вярват на обявлението на полицията, че баща им е бил въоръжен и че е заплашил деца с хладно оръжие. „Може да е имало размяна на реплики, но не и размахване на оръжие и закани за убийство“, убедена е Ивелина Пенева. Наетият от семейството адвокат – бившият МВР шеф Емануил Йорданов пък обяви, че до момента не му е известно Пламен Пенев да е бил въоръжен и изрази съмнения, че това е фалшива легенда, спусната от МВР с цел да оправдае полицейското насилие. По подобен начин от полицията излъгаха и за баталните сцени на насилие по време на протеста на футболните фенове срещу президента на БФС Борислав Михайлов. От МВР твърдяха, че ченгетата са нахлули в заведение в Спортната палата и са били с палки безразборно клиентите, тъй като в бара се укрили хулигани, подпалили полицейски микробус. Накрая обаче се оказа, че двете събития са се случили с разлика от повече от час.

От семейството на загиналия Пламен Пенев са категорични, че ще търсят докрай истината и че ще съдят МВР и замесените полицаи. Очаква се бъдещият иск на близките на загиналия борец да е с претенция за кръвнина от 1 млн. лв.

Източник: Уикенд, crimesbg.com


В категории: Стара Загора


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
13
Коментара по темата
13.
Adolf
08.01.2024 08:52:36
3
2
Няма по крастави крадливи и лъжливи ПРОСТтитутки от българските милиционери. Всеки път когато ги пегазват с автобуси и кафяви хъхреци ги мушкат с ножове мед ми капе от сърцето.
12.
МАЙОРА
07.01.2024 20:32:24
9
4
По добре горе на небето отколкото да свири и да сяда на ромски дудуци в панделата!

Заравяй!
11.
АЙ СПРЕТЕ СА Е
07.01.2024 19:34:42
22
11
ТОЗ ДЯДКА УМИШЛЕНО СЕ Е БЛЪСНАЛ В ПАТРУЛКАТА И Е УМРЯЛ, НИКОЙ НЕ ГО Е БИЛ И ОСВЕН ТОВА Е БИЛ НЯКАКЪВ ПРОВАЛЕН СПОРТИСТ НА НАРКОТИЦИ, САМ СИ Е ВИНОВЕН!!
10.
МВР убийствата никога не се наказват
07.01.2024 19:31:45
8
18
Спомнете си как 4 полицаи пребиха без никакъв повод 19 годишно момиче в градинката пред църквата Св.Седмочисленици в София, като 4ма полицаи я държали и удряли нарочно в корема, за да направят вътрешните органи на пихтия, като й обяснявали многократно, че го правят с цел тя никога да няма деца!
Това полицаи ли са или МУТРИ ПРЕСТЪПНИЦИ?
Някой да им е потърсил отговорност?
Случаят Дебора дори не бе отразен в дневните сводки на полицията, нито разследван от следователи. Полиция, съдебни лекари и Прокуратура покриха случая веднага. Някой от МВР, съдебни лекари, Прокуратура да бе наказан? Всички участници бяха покрити, дори след като цяла България протестираше...
9.
хаха
07.01.2024 19:29:45
12
6
дядо педофил на наркотици
8.
Родолюбец
07.01.2024 18:58:55
1
14
МВР и политическата мафия нарко трафиканти се защитават взаимно обици
7.
Българин
07.01.2024 18:40:55
3
9
Пламен Пенев и кучето му бяха обири лично отмъщение от дрогирани полицаи
6.
Въпрос
07.01.2024 18:40:46
1
34
А с хлапетата хвърлящи пиратки ,при това в близост до бензиностанция ,какво стана ,нещо детска педагогическа стая?
5.
до 2
07.01.2024 18:05:36
8
48
Бил е УБИТ от полицаите.
А дали е бил болен или здрав няма отношение към УБИЙСТВОТО му от полицаите.
Факта, че толкова екипа преследват за никакъв си битов инцидент този човек, означава единствено, че е на личностна основа.
Версията, че е намесено дете на някой шеф е напълно резонна и обяснява много неща.

У нас гражданите мразим полицаите, защото те не подпомагат обществото ни а играят с властимащите и бандите срещу обществото.

Като започнем от скритите в шубраците катаджии, минем през охраняващите мутри служители и потоците от охранявани от тях емигранти и финишираме с преследването и убийството на човек позволил си да направи забележка на дъщерята на полицейски дрисльо (шеф).

Бог да го прости човека !
4.
Българин
07.01.2024 18:03:22
4
28
Политическия боклук и МВР се превърнаха в циркови артисти подминаха и зеленски типични помяри
3.
Тази версия ми се струва невярна, но знае ли човек
07.01.2024 17:35:35
5
26
Скоро даваха филм с Брус Уилис, в който ченгета искаха да убият свидетел по дело срещу един от тях. Що ли се сещам за този филм като чета тази новина
2.
Неа
07.01.2024 17:26:43
34
38
Човека е бил психично болен. Лека му пръст. Това първо. Второ дъщерите му лъжеха в национален ефир, че той блъскайки се в бетона е искал да предпази полицаите. Това категорично не е вярно. Ако е искал да ги предпази е щял да спре. Еее трето Защо по дяволите психично болен управлява МПС ?
1.
Дидо
07.01.2024 17:23:19
36
14
Само да питам - тоя ли ще бъде бъгарския Джордж Флойд?Щото да знам дали ще го правим и тоя светец и мъченик и въобще?Дали ще го рисуват по стени и плакати?Дали ще му сгъваме коляно и няма да се пее химна ба България?....Само питам, де,,....нали сте джурналя и би трябвало ВИЕ ДА ЗАДАВАТЕ ТИЯ ВЪПРОСИ!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори