×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът ще изчака дълго за създаването на своя партия


Президентът ще изчака дълго за създаването на своя партия
Има хора около държавния глава, които го съветват още на евроизборите да застане зад определена партия и да предизвика предсрочни избори, но той едва ли ще ги послуша
06 Януари 2024, Събота, 18:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Според така наречения консервативен кръг около държавния глава Радев трябвало да си изкара спокойно президентския мандат и чак в края – есента на 2026 година, да започне подготовката по учредяването на нова формация

Съветниците и най-доверените хора около Румен Радев му дават разнопосочни мнения за това кога да тръгне с нова партия. Според така наречения консервативен кръг около държавния глава Радев трябвало да си изкара спокойно президентския мандат и чак в края – есента на 2026 година, да започне подготовката по учредяването на нова формация, без да ползва лица или регистрация на някоя от настоящите политически сили. Да започне на чисто, с нови хора, едва след това да привлече като партньори някои от лицата в левия спектър, ако електорално не са изчезнали дотогава. 

„Консерваторите“ от „Дондуков“ 2 са категорични, че генералът лично трябва да поведе новата партия, защото рейтингът му е недостижимо висок и несравним с доверието, което имат хората към останалите водещи политици и лидери, пише вестник Филтър.

В тази група от хора са фигури като главния секретар на президента Димитър Стоянов. Тези хора от екипа смятат, че създаването по-рано на нови формации щяло да навреди на Радев, който на всичкото отгоре щял да бъде принуден да припознава други лица, което било рисково.

Те припомнят как държавният глава бе заблуден от харвардските си министри Кирил Петков и Асен Василев. И двамата дължат политическата си кариера на президента, но много бързо забравиха това и станаха едни от най-големите му врагове.

Другата опасност, която грози държавния глава, ако залитне по припознаването на нови партии и даде подкрепата си за тях, е останалите да се съюзят и да се опитат да го свалят чрез импийчмънт. Подобни гласове и призиви вече се чуха още в началото на 2023 година, когато лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов обяви курс към импийчмънт на Радев, но не срещна никакъв ентусиазъм сред коалиционните си партньори от „Да, България“.

На всичкото отгоре процедурата за подобно нещо е тромава и трябва да бъде подкрепена от 160 депутати, които да обвинят държавния глава в измяна или нарушаване на Конституцията. А при подобно развитие нека не забравяме, че Радев ще бъде героизиран повторно и ще събере още по-голяма подкрепа за създаването на партия.

Да не говорим, че функциите му ще бъдат поети от Илияна Йотова, която идейно по нищо не се отличава от Радев. Но това ще е чудесен трамплин тя да се кандидатира за редовен президент през 2026 година и направо я вкарва като второ острие на Радев в голямата игра.

Отлагането на създаването на пропрезидентска партия има два огромни недостатъка. Първо не е ясно дали в края на 2026 година ще има толкова подходяща политическа обстановка за нов проект. Второ, не се знае дали сегашният държавен глава ще се радва на същата електорална подкрепа, при положение че е в края на мандата си. Известно е, че българските избиратели обикновено гласуват за силни кандидати и хора с лостове във властта.

Другата част от екипа на президента, която настоява да се използва масовото недоволство и огромното недоверие на хората към сглобката, е твърдо на мнение, че трябва новата партия да се появи буквално до два, най-много три месеца. Според тях проектът задължително трябва да участва на предстоящите европейски избори и отчетливо да се заяви на вътрешната политическа сцена.

При евентуална победа на изборите на пропрезидентска формация, какъвто развой въобще не може да се изключи, ще назрее необходимостта от извънредни парламентарни избори. Но затова се иска сериозен натиск от страна на гражданите. Радетелите за подобна стратегия смятат, че има достатъчно добри лица, които да топлят мястото на Радев в партията, докато той напусне кабинета си на „Дондуков“ 2 в началото на 2027 година.

Друг е въпросът дали тези лица няма да се еманципират достатъчно следващите 3 години и Радев да остане на сухо.


В категории: Политика


Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
15
Коментара по темата
15.
Ивайло
07.01.2024 10:37:13
0
3
Шегувам се бе, много добре знам, че писането е изразяване на мисли и да пишеш като слабумник е като да говориш, като, такъв!
Нали, ако сериозно напиша този мисловен екск. емент, тати ще ме изрита от къщи, а мама шъ изпадни в депресия и няма да съ покаже навън поне година.
14.
СМУРТ ЗА АМЕРИКА
07.01.2024 10:29:03
6
0
СЛАВА НА ЕВРАЗИЯ
13.
Ивайло
07.01.2024 10:28:07
13
1
РАДЕВ Е НОМЕР ЕДНО ВСИЧКИ ТУКА СТЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛЧЕТА ако не беше радев сега щяхте да сте ваксинирани и щяхте да бъдете лишени от човешки права веднъж ваксиниран ставаш роб на американската система ...с две думи щяхте да сте продадени отдавна...РАДЕВ Е ЧОВЕКА КОЙТО БАЛАНСИРА ОТНОШЕНИЯТА НИ С АЗИЯ
12.
Разесенител на нацията е радев
07.01.2024 10:27:58
0
6
Бита карта !
11.
ПП ВГЗ(Винаги Газим Закона)
07.01.2024 08:40:39
1
1
Радкооо е от нашите!
10.
До 9
07.01.2024 00:59:41
17
5
Изключително много държа на мнението на неграмотни олигофрени, като теб!!
9.
Някой
06.01.2024 23:16:58
4
19
Рейтинга му бил несравнимо висок ?? Да за корумпираните агенции червен кольо първан андрей юрий тренд и тн Дето бачкат по поръчка Радев взе втория мандат с гласовете на ПП ДБ които незнайно защо го подкрепиха
Ако не го бяха направили щеше да спечели човека на герб. Сега обаче нито един десен избирател няма да гласуват за него Избирателите на герб ПП ДБ дпс едва го понасят Та интересно на кои избиратели ще разчита радев ? В русофилското пространство има още цели 5 партии Бсп възраждане итн Леви че и ген Янев .Та колко процента са русофилите в бг не повече от 25% Колко от тях ще вземе радев с новата си партия Преценете сами
8.
На Киев за 3 дня
06.01.2024 20:35:50
3
35
Струва ми се, че онова недоразумение което се разкарва с кондукторската униформа от посоль российска пидерация най-накрая вдяна, че копанарчето от Варна за никъф чеп не става. Само взима кинти и нищо не върши.
7.
БадРадко зелената чорапка
06.01.2024 20:20:23
7
37
Импийчмънт за изтрривалката на путя и обратно на село.
6.
Алфиета
06.01.2024 20:18:04
7
21
Една приказка за бунак на име Алф.
Турили го шеф той взел че прибрал най- разпърпаната секретарка карана и блъскана повече от 2 таксита Тико,тези легендарни трудовашки колички. Авееееее къде другаде да стане шеф на кенефа,ако не при шляканите битлирусофилистици. То на тези скотове мангал да им издигнеш и малко да прилича на Дон Кадиров и да им ревне два пъти Слава на Путин,и скатините ще го изберат с 80% Иво дебилско мнозинство.
Питат,защо били най-бедни и на първо място по онко в ЕС,след като са най-русоробската страна членка?
Ами отговора се съдържа във въпроса!
Когато умът страда,тялото крещи!
5.
свако
06.01.2024 19:46:21
1
30
Плота е как да прибере няколко наритани от БСП евродепутата и да пробва евроизбори . С годините понаучих как мислят ората от Славяново , от картофената нива и т.н - и да - от тук с партии , движения и така нататък съм много ОК . Бравооо !!
4.
Хихихи
06.01.2024 19:17:16
9
35
Ми да си я създава, да се отървем по-бързо от него, иначе още три години ще трябва да му търпим тъпата муцуна
3.
Муаахахаха
06.01.2024 19:13:16
3
37
Предсрочни избори щял да предизвика Муаахахахаха
2.
Смях в залата
06.01.2024 18:48:15
10
52
Ахахх, само дърти комуняги и ОЗ генерали с памперси. Впили са се като кърлежи във власта и решени да смучат още от кръвта на народа, а спонсора на партията Тьота Мутрафанова протърква ръчики и чака.

#impeachment
#radef
1.
Този
06.01.2024 18:45:24
12
52
Пенсионирания фатмак-президент напълни държавната администрация с пенсионирани военни и милиционери. Цял живот на държавна ясла с нищо правене и крадене от данъкоплатеца. Това е държавата на военни и милиционерски пацули. Няма производство а само яко лапане на евро пари. Политиците са едни дебилски пацули!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори