×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В кого е била влюбена богинята на любовта Афродита?


04 Януари 2024, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Какво гласят древните легенди от гръцката митология за любовните драми и приключения на самата богиня на любовта Афродита?

Всички сме чували за богинята на любовта Афродита, в която са вярвали древните гърци. Кой е нейният любим, защо Зевс я дава на най-грозния от боговете за жена и от коя смъртна красавица е ревнувала жестоко богинята – разберете в следващите редове, пише Poznanieto.bg.

Въпреки че е богиня на любовта, която дава любов сред човеците, на Афродита също и се случва да се влюби. Това става в младия Адонис. Той бил син на Мира, която била наказана от Афродита заради гордостта на баща ѝ. Той смятал, че Мира е много по-красива от всички други жени, включително и от Афродита.

Това ядосало богинята на любовта, която накарала Мира да се влюби в собствения си баща. В резултат на това се родил и Адонис. Самият Адонис израснал като красив мъж, като дори самата Афродита не останала равнодушна към него. Така се родила любовта между двамата. Както приляга на една гръцка драма, щастието от тяхната любов не продължило дълго, тъй като тогава се намесил нейният предишен любим Арес. Богът на войната се превърнал в глиган и разкъсал Адонис по време на лов.

След смъртта си Адонис отишъл в царството на мъртвите, където пък в него се влюбила жената на Хадес – Персефона. Тази драма довела до огромни скандали между Афродита и Персефона, заради което се наложило на Зевс да се намеси. Той решил, че Адонис ще прекарва шест месеца с Афродита на земята и шест месеца с Персефона в подземното царство.

Интересното е, че Афродита е една от малкото богини, която е омъжена. Завидната и буквално неземна красота на Афродита започнала да създава раздори и проблеми между боговете. Опасявайки се от това, което може да се случи, Зевс я дал за жена на Хефест – мрачният бог ковач, който бил изключително непривлекателен. Хефест приел с охота тази награда и изковал невероятни бижута за Афродита, които още повече подчертавали нейната красота.

Въпреки това, богинята на любовта не се чувствала щастлива в семейното ложе. Тя започнала да изневеря на на мъжа си с бога на войната – агресивният и мъжествен Арес. Хефест научил за тази авантюра на съпругата си и успял да хване двамата любовници със специално направена от него мрежа, която не можело да бъде разкъсана. Това довело до много закачки и шеги между боговете, но връзката между Афродита и Арес продължила.

Съществува и още една много интересна история за богинята Афродита. Въпреки че всеки бил наясно, че красотата на Афродита не може да се сравнява с ничия друга, дори и сред богините, и тя попаднала в плен на ревността. Психея била най-младата от три царски дъщери. Тя била толкова красива, че всички в царството започнали да се прекланят пред нея и започнали да забравят за Афродита.

Това раздразнило много богинята на любовта и тя пратила сина си Ерос към Психея с наказанието да я накара да се влюби в най-грозното същество. Въпреки това, Ерос бил толкова възхитен от красотата на Псхиея, че сам се влюбил в нея. Той ѝ поставил условие никога да не вижда лицето му, тъй като е бил безсмъртно божество. Въпреки това, Психея не издържала на това любопитство и видяла лицето на Ерос.

Това довело до много изпитания, които трябвало да преодолее, за да докаже любовта и верността си към Ерос, но в крайна сметка всичко завършило щастливо. Зевс се трогнал от нейната любов и ѝ поднесъл чаша с амброзия. По този начин я направил безсмъртна и тя заживяла щастливо със сина на Афродита – Ерос.


В категории: Ретро Флагман


1
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
1
Коментара по темата
1.
Псевдорелигия
04.01.2024 23:56:42
0
0
Само мастии и курваре и тези били богове
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори