×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров да станат съпредседатели на ДПС, предлага Ахмед Доган


Делян Пеевски и Джевдет Чакъров да станат съпредседатели на ДПС, предлага Ахмед Доган
Ахмед Доган има интересна формула за управление на ДПС - Джевдет Чакъров (долу вдясно) ще отговаря за етническите райони, а Делян Пеевски - за електоралното разширяване на партията
03 Януари 2024, Сряда, 14:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата, подчертава почетният лидер на ДПС

Депутатът и председател на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и бившият министър на околната среда и водите от кабинета "Станишев" - Джевдет Чакъров да поемат ръководството на ДПС и заедно да го съпрадседателстват. Това предлага почетният председател на движението Ахмед Доган в традиционното си обръщение към членовете и симпатизантите на партията.

Ето пълният текст:

Скъпи депесари!

Обръщам се към вас с тревога и загриженост за това, което става в структурите на ДПС.

Дълго време съзнателно се самоизолирах и за това имах нужда от повече време, за да осъзная станалото и ставащото в живото колективно тяло на ДПС. ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на "пазарната демокрация" „изяждат" традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили.

Скъпи приятели и съмишленици, светът се променя пред очите ни. Динамиката на геополитическия контекст е ново предизвикателство пред защитата на националните интереси, националната сигурност и националния суверенитет. На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности. Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще „приключи" едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между „старите" и „новите" велики сили. Травмиращо е, че не винаги си даваме сметка за това. Демокрацията по дефиниция е многопартийна. Защитата и развитието на правата и свободите на гражданите, включително и на етно-религиозните идентичности, и на екзистенциалната потребност от по-висок жизнен стандарт на човека, са съществена част от базовите ценности на либералната демократична система на обществото. Състоянието на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО се определя от твърдите нагласи за промяна на активните граждани, които представляват реалната електорална общност на страната. Затова как и доколко партийно-административните структури на различните партии решават проблемите на хората, е от изключителна важност. Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на "самотек", това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване.

Затова в спешен порядък предлагам:

1) стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и

2) разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС. Ключът за намиране на „изход" в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров:

- д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.

- г-н Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще боде позитивно да продалжава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС.

В мотивите ми за този „тандем" е принципа на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото "два остри камъка брашно не мелят" . А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата.

Нещо повече факта, че сме на опашката на ЕС означава, че времето ни е изпреварило и Ние вървим след, събитията, затова продължаваме да изоставаме.

Пожелавам на политическия елит на ДПС и на страната 2024 година да бъде фиксирано от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие.

Бъдете живи и здрави!

Всевишният да ни е на помощ!

Винаги ваш: Ахмед Доган


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
22
Коментара по темата
22.
Българин
04.01.2024 09:45:07
1
1
Боже спаси България от тази анадолска измет...
21.
...
04.01.2024 08:40:05
1
2
Радикални ислямистки елементи от гара Буново, да не се правят на светци и философи, защото ще ги наритам към Анадола.
20.
*********
03.01.2024 19:37:17
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
Петя Топалова
03.01.2024 19:23:01
1
10
Това не е партия а групировка. Има ли някой да не го знае ?
18.
Европеец
03.01.2024 18:40:58
0
5
Сега в този момент в ДПС започва състезанието кой пръв ще предложи Чакъров за съпредседател.
17.
Театър за лаици
03.01.2024 18:21:12
2
5
На Доган му трябва етнически турчин начело на ДПС, тъй като Делян още не е приел исляма, или поне ние не знаем. Ако назначи Пеевски начело, може да загуби избиратели. А така Пеевски ще е по-главен, но някои даже няма да го знаят. То май и досега беше така с Карадайъ? Карата нищо не можеше да направи на Делян и даже май се страхуваше?
16.
Сандо
03.01.2024 18:07:36
0
10
Ам за мен Доган преяде и въпреки високия си интелект прави грешка.Все пак той нее батко с и магаре да ви сложа и магаре ще изберат.Та Доган тук вече се подхлъзна с Шиши щото Магарето не е лошо животно но ако го сравнявам с Пеевски бих избрал ушко
15.
Rtf
03.01.2024 17:37:58
0
15
Противоконституционната партия ДПС заченаха генезиса на корпоративно - партийния модел , изроден в плутокрация.
И сега изведнъж - " превръщала се.."
Корабче плува ли , Ага? А кой още преди 15 години си самопризна за обръчите от фирми? Кой изкупи половината медии, банки, тецовете, вецове , лафки, булгартабаци, телекоми? Кой бабува на "Мултигруп"?
Да му имам самокритиката на тоя пишман - философ , пишман - мъдрец и квази - хитрец.
14.
До 2
03.01.2024 17:19:30
3
3
Шапо на детският ти възторг и наивитет!
Очевидно е, че скоро не си летял из ЕВропа , а с кораб пък най-малко!
Паспортният контрол си е възстановен на всички летища, колкото до митническия, когато си на екскурзия или си гастарбайтер, с това ограничение на багажите едва ли ще ти бъде голяма грижа!
А , впрочем от "хилядите българи" , които работят и живеят в чужбина, 60% са в посоката от/до Англия , а тя не попада в облекченията на Шенген!
Колкото до регистрирането и приемането на мигранти , преминали първо през България, просто не ми се коментира с теб!
Най-лесно ще се убедиш в разликата, която ще се получи , ако отидеш да живееш близо до някой от лагерите за мигранти или пък до хосписите около "Лъвов мост" !
И да знаеш, Австрия досега изобщо не е прилагала Дъблинското споразумение ..
Сега е удобен повод да го направи !
Впрочем, наясно ли си в момента колко мигранти има в България , та се изказваш като такъв капацитет?!
13.
Пословицата има продължение
03.01.2024 17:08:56
2
3
Два остри камъка брашно не мелят,
но чупят черепи...
12.
*********
03.01.2024 17:05:01
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Когато
03.01.2024 16:58:29
1
10
националната идентичност се смеси с етно-религиозната такава , става мазало!
Всички от ДПС са с турско самосъзнание....
Българското гражданство го приемат като досадното законово задължение, за да живеят и работят в България!
Дори и помаците из Родопите и Айтоския Балкан наричат себе си турци, макар никога да не са помирисвали Турция, освен като ходят на пазар!
10.
*********
03.01.2024 16:42:13
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Омбре
03.01.2024 16:23:42
0
9
Така: Доган си приготвя втори бушон освен Пеевски, защото ще дойде време бушоните да изгорят.
8.
Tangra
03.01.2024 16:11:57
1
7
Не се наядоха тези депутати крадци ... Обикновения народ всяко година става по беден а депутатите стават все по богати
7.
ФенО МенО
03.01.2024 16:00:16
2
19
Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата, подчертава почетният лидер на ДПС
-----
Зануляваш му сметките и вроденият му инстинкт изчезва на мига :-)
6.
Христо Ботев
03.01.2024 15:55:26
2
16
Тези трябва да са с раирани костюми до края на живота си.
5.
Дернев
03.01.2024 14:55:47
2
9
"вроден инстинкт" В БГ само това не е достатъчно условие, ако не върви със зелена светлина. Но тя върви без вродения инстикт, защото когато ти я осигуряват внушават, че го имаш.
"Всевишният да ни е на помощ!" Поне това е откровено казано.
4.
Кую
03.01.2024 14:43:05
1
14
И тримата Дядо Попе, и тримата.
3.
лъжливото овчарче
03.01.2024 14:32:50
0
22
Много грях,със години използвахте бедният народ,сега и се правите на много модерни.
2.
Външна политика
03.01.2024 14:17:17
17
8
Включването на България в Шенген – пък било то и само по въздух и море – е преломен момент за страната ни, който чакаме от 12 години. То е също така и важен знак за възвръщане на доверието на Европейския съюз към нас. Нямам и капка съмнение, че сухоземният Шенген е единствено въпрос на време.

Въздушният Шенген, разбира се, е огромна придобивка за десетките хиляди българи, които работят в Европа и чакат с часове по летищата, когато се прибират при близките си за празниците.

Но това е само върхът на айсберга. Приемането ни в Шенген по въздух и море, освен въпрос на доверие, е въпрос на сигурност и на евроинтеграция.

Ставайки член на Шенген, България придобива правото на вето, както и на участие във всички формати и преговори, свързани с развитието на шенгенското пространство.

Актът на частично приемане гарантира на България значителни финансови средства за укрепване на границите.

Това решение е стимул и за българската гранична полиция да работи още по-добре.

То е удар по трафикантите на хора.

Решението е изрично свързано с ангажимент към България от страна на Европа за засилено присъствие на сили на „Фронтекс“ при охраняването на външните ни граници – освен солидарност и обмяна на опит, това е и допълнителна гаранция за сигурността на страната ни.

Що се отнася до главната опорка на критиците на постигнатото от правителството – задължението България да регистрира и приема мигранти произтичa от Дъблинското споразумение. Това не е нещо ново – не сме приели нов или различен ангажимент в тази посока.

Прочее, добре е всички да сме наясно, че Русия – чиято политика е да дестабилизира Европа, като поощрява по всякакъв начин мигрантите от Близкия изток по пътя им на запад (Финландия затвори всички гранични пунктове с Русия, защото от там непрекъснато пристигаха с организиран превоз големи групи бежанци) – сега ще задейства целия си медиен и институционален ресурс, за да представи успеха на България като провал.

Има моменти, в които политическите и партийните интереси трябва да отстъпят на националните. Днес е един от тези дни – и бълването на злоумишлени опорки срещу безспорния успех на България не прави чест никому.

Шапò за постигнатото от правителството на Николай Денков за време, по-кратко от необходимото, за да се износи и роди едно дете! <3
1.
Koko
03.01.2024 14:13:05
30
11
Чудесно решение, успех на ДПС, доказа се като най-сериозната партия в България през тези 35 години.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори