×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Празнуваме Коледа още от края на ледниковата епоха заради българския кан Колад и сина му Болг


Празнуваме Коледа още от края на ледниковата епоха заради българския кан Колад и сина му Болг
Карта на могъщата българска държава ИДЕЛ, създадена още в края на Ледниковата епоха според летописите на Джагфар
24 Декември 2023, Неделя, 16:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Писателят Иван Тренев призова да не заставаме нито против Украйна, нито срещу Русия, защото и двата народа са произлезли от древните българи

Коледа е един от най-древните български празници. Възникнал е още в прародината ни ИДЕЛ-Булгар, създадена от българите още в края на ледниковата епоха. Това обяви преди минути писателят Иван Тренев, който наскоро издаде новата си книга "Васил Левски 200 години безсмъртие. Уставът на БРЦК". Той е публикувал във Фейбук и карта на най-древната българска държава.

„Преди няколко хиляди години древните българи са имали водач на народа – кан Колад. От край време българите са наричали своя Бог-слънце – Бог Ра, а учението им – Тангризъм. Те са имали храмове – светилища, които са били предимно в планините. В тях вождът, заедно със жреците и всички мъже са отивали да се помолят на Слънцето за неговото благоволение. На 22 март и 22 септември са отивали да му благодарят за това, че денят бил равен на нощта, а на 22 декември, когато денят е бил най-къс, а нощта най-дълга, за да не се скрие Слънцето завинаги, българите са отивали да му се молят да стои по-дълго на небето“, разказва писателят.

„Три дни преди 22 декември Колад, заедно със жреците и мъжете се отправили към светилището в Небесната планина, за да благодарят на Бог Ра“, добавя той.

„На тръгване Колад казал на жена си: „Докато отсъствам, ако дойде часът да родиш, от сега да знаеш – роди ли се момче, както жреците предсказаха, ще носи името Болг, което ще рече Велик, Силен, Безсмъртен!“. На 25 декември, рано сутринта, точно когато изгряло слънцето, тя родила своя син Болг. Зарадвали се всички хора, защото вече ще има кой да наследи царството, то ще остане цяло, а няма след смъртта на Колад, да се раздели на 5 части и да премине в ръцете на алчните му зетьове“, пише Иван Тренев в социалната мрежа.

„Същият ден, когато слънцето се изкачило високо на небето, кан Колад, жреците и мъжете се завърнали от светилището. Излязла канската жена с новородения си син, последвана от мало и голямо за да ги посрещнат. Всички пеели: „Болг се роди, Коледо, Болг се роди !…“. Зарадвал се много Колад и от щастие се разплакал“, добавя той.

„Жрецът, застанал до него, се провикнал: „Чуй народе волята на бог Ра, който ни изпрати в дар Болг! По неговата воля, името на Болг и народа на който ще е Велик кан, ще просъществува за веки веков! По волята на Ра, от днес нататък за вечни времена, от този ден ще започва отброяването на новата година! Това ще е новият най-точен календар за всички времена и народи! – и вдигнал жезъла си към слънцето“, разказва патриотът.

„Кан Колад казал: „Това е бъдещият ви вожд, бъдещият кан Болг! От днес нататък всяка година, всички ще празнувате деня в който се роди!“. Той раздал на всяко дете по една златна монета, за да помнят този ден“, пише Тренев. 

„Всяка година на 25 декември, с песни танци и обща трапеза, народът празнувал рождения ден на Болг, а Колад раздавал на бедните и децата подаръци. След много, много години, когато станал белобрад старец, децата започнали да го наричат дядо Колад, а празника Коледа. След смъртта му на престола седнал Болг. Велик и могъщ кан бил Болг и справедлив като баща си. Разширил държавата и продължил да раздава на Коледа подаръци“, добавя той.

„Другите народи наричали хората на Болг болгхари, после балкхари, а по-късно българи, а страната на Болг – едни наричали Балхара, други Балгар или Болгар. Минали много, много години от смъртта на Болг, но народът запазил името българи до днес, а държавата нарекли България“, уточнява пианистът-писател. 

„Днес българите трябва да помним тези важни исторически факти, защото само истината ще ни направи свободни! Културно-историческото наследство в България е единственото, което ни остана и е най-мощното оръжие срещу Великите сили, които винаги са желали тази свещена земя за тях! Моля българите да мислят и следят всичко, което се случва. Вчера със специален указ Румен Радев - президент на България подписа поредното безумие, както и народните представители - а именно да се изнесе  огромно тежко оръжие за Украйна!“, коментира той.

„Подчертавам, че България не трябва да бъде във война с Украйна или Русия. Това са територии на Стара Велика България. И двата народа са произлезли от древните Българи! Истинският българин не може да мрази! Не заставайте против нито една от двете държави, а помислете кой дърпа конците днес! За пореден път ще напиша, че военната ситуация в Украйна е плод на съглашението на едни банкери (финансов и промишлен капитал) без националност от цял свят, които искат да федерализират Украйна и да я разделят на части“, обясни Тренев.

„Пряко свързана със събитията в Украйна е и България. Ние сме застрашени от подобна ситуация, ако не се отнесем сериозно към проблемите и не спрем да бъдем проводник на фалшиви псевдо националистически и патриотарски внушения на псевдо политически активисти, служещи на чужди сили. Великите сили от Запад са решили да федерализират и България! Мислете българи и нека не позволяваме да се пипа българска територия!“, призова той.

„Вече над 400 000 апартаменти са изкупени в България от чужденци и стоят празни! В тези светли празници хиляди пенсионери умират от глад и студ с пенсии, които не могат да покрият само лекарствата им, докато се дава подслон на украински, афганистански и други пришълци, които нямат нужда от нашата помощ! Напомням отново, че тези пришълци не възнамеряват да си тръгнат от нашата държава. А дори може да се окаже, че ще си направят собствени общности в България!“, предупреждава патриотът.

„Мислете дали нашите бащи, баби и майки заслужават да живеят в мизерия, докато на всеки 3 -4 месеца се увеличават заплатите на българските депутати с по няколко стотин лева, а по българската граница вече години наред нямаме Преграждение и свободно хиляди емигранти влизат в Българската държава с цел трайно населване и смяна на генофонда на държавата!“, добавя той. 

„Да живее България! Светли празници и не се предавайте! Вярвам, че България ще пребъде“, споделя Иван Тренев. 

 


В категории: Животът


31
Коментара по темата
31.
"Във
26.12.2023 14:35:50
0
2
Веда словена ...вероятно има и много истина". Ъхъ, истината на Стефан Веркович от 19 век. На
30.
Enter
26.12.2023 01:12:55
0
1
Като махнеш измисления Кан хан в по голяма част копира отец Спиридон габровски
29.
Ар Коло
25.12.2023 23:44:05
0
0
Във Веда словена и летописите на Джагфар вероятно има и много истина. Все пак периода от време след пробива на Босфора е още много слабо проучен и много неща ни се струват странни. Това злато край Варна и Гьобекли тепе са все от тогава и чакат своето обяснение.
28.
Чичо
25.12.2023 13:12:45
0
10
Ура! Пак изпреварихме македонците! Отново сме най-великите!
27.
А
25.12.2023 11:39:21
9
5
поредния 4хилядник кретен дет мутрафонова му дава 4Бона месечно да бълва Кремъл путлер пропаганда бръщолевения малоумници намали пърцуца ро сифилис тични
26.
Странна работа
25.12.2023 10:29:50
4
9
Най-старите доказателства за организирана човешка дейност се откриват в "Гьобекли тепе" в Югоизточна Турция !
Та там се намират доказателства, че преди около 12 хиляди години хората, разселили се от Африка са направили първите си обединения в съвсем елементарен порядък!
А нашият човек по това време вече е имал държава , с наследници, с едва ли не държавна структура, с граници, с имена на провинциите ...!??
Измислица някаква!
25.
Пълниглупости
25.12.2023 10:27:40
5
6
Ама пълни глупости ве!
Бог тангра - тоя що не вземе да се засили негде
24.
*********
25.12.2023 10:24:18
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
Краят
25.12.2023 10:07:42
3
8
на ледниковата епоха е 8-10 хиляди години преди н.е.!Дори това не е проучил както трябва!
Много е интересно този 'историк" къде и какви доказателства е намерил за тази легенда !
22.
Oще
25.12.2023 08:30:37
4
11
Още един луд. Македонците са му преки наследници.
Един негов роднина твърдеше преди години, че Джордж Буш бил потомък на българи от рода БУШЕВИТЕ!
21.
Аз
25.12.2023 07:36:12
4
8
Пък бях останал с впечатлението, че хохлите са най-старите. Или нордическите македонци бяха? Щото и там имат Треневци.
Редакцията, как сте с календара? Днес е Рождество Христово, а не е 1 април. И "Палата N° 6" не е. Или?
20.
Дедо
25.12.2023 06:57:11
6
13
А другите народи ни наричали болгхари,не наричали ни бълхари,каквито сме и до днес! Не народ ,а мърша беше казал поета!
19.
ХааааХа
25.12.2023 02:15:27
12
21
Националистите са бетер македонците. Адам още е произлязал от хан бустан. И той е българин . Свтът е измислен от българин маам ви проста жалка. Господ е българин, всичко е Българско, България на осем морета и 6 океана маам ви осрана
18.
Боже
25.12.2023 00:45:38
5
21
Тая глупост и тука се появи.
17.
Психиятрията
25.12.2023 00:21:20
5
15
Хареса това!
16.
Филан
24.12.2023 23:14:34
8
17
Пълен мало.умник е писателят.
15.
_nib_ до 14
24.12.2023 20:01:25
13
17
Кви западни християни бе?
Запомнете едно-
КАТОЛИЦИЗМА Е СЕКТА!!!
14.
Бюлетин
24.12.2023 19:55:05
15
23
“Краварите”, за ужас на другарите, водят все по-еднополюсно финансовия свят на планетата

Искам да кажа нещо по християнски утешително на Бъдни вечер на борците срещу “еднополюсния свят”, което да сгрее душите им сред сибирското им униние, но не успявам да оборя фактите.

“Краварите” препускат напред и водят все повече световния финансов керван, край който лаят безпомощно другарите.

От общо 109 трилиона долара, колкото е капитализацията на световния фондов пазар, разпределението сред водещите икономически центрове в света е следното:

46,2 трилиона долара се падат на САЩ. Това е 42,5%

12,1 трилиона евро има ЕС, което е 11,1%

$11,5 трилиона отхапва КНР- 10,6%

$ 5,8 трилиона, или 5,4%, е делът на една “нищо и никаква” по природни ресурси, сравнима по население и несравнимо по-малка по територия от московията Япония.

3,2 трилиона фунта държи на пето място в тази почетна класация Великобритания с нейните 2,9%

За “краварите” може да се каже, че водят на световните финансови пазари повече “еднополюсно” от когато и да било в близкото минало. Сравнимо е положението с онова от времето преди “студената война”, когато САЩ излизат от Втората световна война като световен икономически и финансов хегемон.

“Студената война”, нека припомня святата истина в тази свята нощ, беше загубена пагубно от другия голям победител през Втората световна. Победената в тази студена война държава с нейните 64 на сто вечно заледени територии я няма на днешния кантар на икономическата тежест в света. Изчезна тези дни преди 32 години, разпадна се.

Делът й е в рамките на статистическата грешка по показателя БВП- някъде към 1,5 от световния.

Московията не празнува Бъдни вечер днес - за разлика от Украйна, която се присъедини за пръв път към западните християнски деноминации. От днес Киев отбелязва най-големият християнски празник заедно с тях (и с нас).

От канонична гледна точка, тъкмо съвместното празнуване на Рождеството Христово е главната пресечна точка между западните християни и източно православните (като нас). На този радар ортодоксалната московия отсъства, пребивава си в съчинената в Кремъл приказка за “руския свят”, в който пепеляшка копнее да бъде поканена на бала, но никой не иска кристалният й ботуш да стъпи там. Каляската й, теглена от плъхове, е все така тиквена. Никаво чудо не се очертава да превърне плъховете в руска тройка атове, а кляската в мерцедес.

Една “англосаксонска” (доколкото е на английски) шега относно стремежа за бягство от съветската традиция гласи: “Гагарин не е пил (което не е вярно-бел. ivo.bg), не е пушил и е тренирал цял живот, за да прекара 108 минути извън СССР”.

Днешният путлеристки режим бяга, но не към бъдещето, а към миналото си - съветското и средновековното.
13.
По коментарите си личи
24.12.2023 19:07:29
12
12
Трябваше да довършим възродителния процес, много мюсюлманска сган с български паспорти се е насъбрала в България.
12.
Гручо Маркс
24.12.2023 18:27:40
2
19
Браво др.Тренев, повзигаш настроението. До колкото си спомням календарът на българите за почва от 5505 г. преди Христа. Като сложим и още толкова години преди него отчитани с резки и рабоши връз кости, камъни и дръве...ще излезе прав пияниста.
11.
Xaxaxaxaхахахаха
24.12.2023 18:21:43
5
8
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
10.
Ачо
24.12.2023 17:23:12
14
22
Др. Тренев обича да фантазира!
9.
Джони
24.12.2023 17:17:10
4
10
Ае вие ибети ли са ?!?
8.
Разбира се,че е дядо Коледа
24.12.2023 17:00:15
3
23
Весела Коледа на всички !
7.
Джейзъс
24.12.2023 16:48:53
3
11
Ко ко коледа. Празнувайте ко ко колед.
6.
*********
24.12.2023 16:43:49
13
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
оффф...
24.12.2023 16:30:53
15
29
Иван Тренев е много странен човек, който ВСЯКА ГОДИНА обича да се изявява с нови съчинения, които той представя като открития.

Носи му удоволствие да го канят в телевизионни предавания, където да се преструва на историк.

А бабите и необразованите, които му се връзват на приказките, му дават самочувствието, че е уважаван и подкрепян.

В психологията ясно обясняват как хора, които не се справят с личния си живот, със семейството си и с работата си търсят някакви не зависещи от тях причини, за да се почувстват велики и да компенсира некадърността им
4.
дебили бургас
24.12.2023 16:29:21
9
26
Много абдал, много шапшал на тази Земя!
3.
Ех
24.12.2023 16:20:34
13
20
Досега нъл 1300 гщ години бг беше бре повтаряхте руски опорки като папагали
2.
само да кажа
24.12.2023 16:19:09
12
16
Тоз ма умря!
1.
пак пропаганди
24.12.2023 16:06:05
14
37
и измишльотини
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори