×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Все още нямам зам.-кмет, защото не съм намерил подходящия човек


Все още нямам зам.-кмет, защото не съм намерил подходящия човек
Община Приморско е финансово стабилна, има готови проекти, които вече сме подали пред финансиращи органи, каза Иван Гайков
22 Декември 2023, Петък, 20:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

В групата на ГЕРБ има страхотни професионалисти, но те са поели по друг път - развиват се в частния сектор

Иван Гайков е новият кмет на Приморско. Той управлява морската община от месец и половина. На пръв поглед се създава усещането, че 41-годишният градоначалник все още стъпва неуверено, дори не е сформирал политическия си екип. И към този момент няма назначен зам.-кмет. Хората, които го познават обаче казват, че при него всеки ход е внимателно прецизиран и са категорични, че е добър администратор и визионер. Разговаряхме с Иван Гайков минути след края на днешното трето заседание на Общинския съвет в Приморско.

- Г-н Гайков, как се чувствате месец и половина, след като влязохте в кметския кабинет?

- Усещането е вълнуваше, но най-много ме радва, че с екипа ми успяваме да се преборим с предизвикателствата. Към момента няма нещо, което да е пречка за развитието на общината. И причината за това са хората, които работят в администрацията. Те са страхотни и са най-сериозната ми опора. През последните седмици се наложи експедитивно да работим, за да завършим куп процедури. Радвам се, че успяхме и да подадем всички необходими документи, за да може Приморско да участва максимално пълноценно в приемането на държавния бюджет.

 - Казахте пред общинските съветници днес, че сте подали проекти пред Министерството на финансите, но на идейна фаза ли са или са напълно подготвени?

- Става въпрос за изготвени проекти, с издадени разрешения за строеж. Те са ключови за развитието на общината. Всеки един от тях ще има своята добавена стойност за туристическия продукт. Става въпрос за пет проекта, а сред по-важните от тях са реконструкция, благоустрояване на ул.“Крайбрежна“ и прилежащите подходи към плажовете, ремонт на улична мрежа, изграждане на етажен паркинг до автогарата…

- Каква ще бъде концепцията за този паркинг – безплатен или платен ще е?

- Към момента паркингите, които се обособяват на територията на общината са от безплатен характер, тъй като представляват усвояване на неизползваеми територии. Но те не дават сигурност – няма охрана, видеонаблюдение. Това съоръжение ще е от друг тип и ще предлага различни удобства за ползвателите. Така, че хипотезата „безплатно“ в този случай няма да е приложима.

- Критиците ви обвиняват, че администрацията сякаш все още не е заработила – дори не сте назначили зам.-кмет.

- В по-голямата си част от колегите в администрацията съм работил 12 години. Познавам ги много добре, знам техните възможности, имам им пълно доверие. Заради това казах, че няма да правя съществени промени. Що се касае до зам.-кмет – все още няма подходящ човек, на когото можа да предложа този отговорен пост.

-Но на първия ред тук (интервюто се провежда в залата на ОбС, а на първият ред са съветниците от ГЕРБ, б.а.), не виждате ли поне един достоен?

-Те са повече от достойни, но всеки от тях си има други приоритети. Безспорно са много добре подготвени и биха свършили перфектна работа. За съжаление вървят по друг път – в бизнеса, където се развиват много добре.

- Всъщност имате ли нужда от зам.-кмет? Не е ли по-лесно пряко да ръководите директори на дирекции, администрацията ви не е толкова голяма?

- Необходим е зам.-кмет на когото да се делегират правомощия и отговорности, но преди това за мен е важно да намеря най-подходящия човек, който съм убеден, че има нужната компетенция и би защитавал интересите на Общината, както го правя аз.

- Кметът на Китен Николай Марков повдигна темата за 50-те дка на къмпинг „Китен“. Има ли опасност Приморско да загуби този златен терен?

- Да, мястото е много атрактивно и се предявяват, според мен, неправомерни претенции, но ние сме взели мерки. И на сесията казах, че ще направя всичко необходимо, за да защитя обществения интерес. Ангажирал съм две столични кантори, които след Нова година ще ни представляват при подобни казуси, но не ме карайте още да им съобщават имената, защото договорът ни влиза в сила от 1 януари.

- Работите ли  вече по общинския бюджет за 2024 година и какви ще са акцентите?

- Разбира се. Вече имаме ясна визия. В началото на годината ще сме готови с проекта за бюджет. Смятам, че ще се справим по блестящ начин. Приоритетите ни са развитието на курортите, както и частичните инфраструктурни проекти в малките населени места. Съществена промяна на философията на бюджета няма да има. Смятам, че към момента Общината е финансово стабилна. Смея да кажа, че това, което приех като наследство по никакъв начин не бе тревожно. Дори напротив. Общината бе в много добро състояние. Както чухте и на сесията, от кредита за 6 млн.лева, който бе изтеглен, беше намерено финансиране от държавата за пътя ММЦ Китен и ще спестим близо 2 млн.лева.

- Рибарите обаче очакват ново пристанище в Приморско. Ще имате ли възможност за финансирането на този проект по линия на Местната инициативна рибарска група, която ще учредите със Созопол?

- Пристанището за нас е приоритет. Ще намерим финансиране. Но първо трябва да изградим вълноломната стена, която да обособи пространството за пристанището. Това няма да се случи по МИРГ-а, а по други програми, по които работим. Тази ще е за местната общност – рибарите. Ще им помогнем чисто консултативно, за да знаят как да представят проект и да го защитят.

 


В категории: Приморско


22
Коментара по темата
22.
испанеца
10.01.2024 12:16:43
0
1
брегоукрепването в китен ще стане добро място за отдих и расходки там има двама плажа изкуствени изоставени ползвали са ги навремето с малки усилия и желания може да се почиствят от кметсвото има доста работници и с малко средства да се сложи нов пясък ще има хора които ще ги ползват на тишина
21.
АРАБИНА
10.01.2024 10:39:42
0
1
страхотните професионалисти да огледат обходят приморско и китен да снимат и дадат на хеи всички кръчми от талашит баничарници капани и тн които са хиляди за проверка за условията за работа в тя
х а общинарите за красотата им вида и архитектурата
20.
*********
29.12.2023 10:20:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Аз
25.12.2023 21:04:48
0
3
Коледа е драго ми Приморско!
Само късмет желая от сърце на това"целунато" откъм природни данни и климат място!
Бъдете добри, смирени, спокойни, силни, и НАЙ ВЕЧЕ РЕАЛИСТИ,ОБЕКТИВНИ, защото животът е само един миг и една суета!
Аз се уча от обикновените хора, които са живяли скромно, методично и с доброта!
А И ИМА И ЕДИН ЖИТЕЛ НА ГРАД ПРИМОРСКО, КОЙТО НЕ Е РОДОМ ОТ ТАМ, КОЙТО Е ПО СИЛЕН ОТ ВСИЧКИ НАС!
ИСКАМ ДА СЪМ КАТО НЕГО.....ДА ПРЕЖИВЕЕШ ТАКИВА ЧЕТИРИ УДАРА ОТ ЖИВОТА И ДА СИ ЖИВ....
НЕ СЪМ ТИ ГО КАЗВАЛ,ПОКАЗАЛ НО ТИ СИ ГО ЗНАЕШ...
Ти трябва да живееш, защото си един достоен мъж!!!

ТИ СИ МИ ПРИМЕР,ЗА ПОДРАЖАНИЕ.... СКРОМЕН,ЧИСТ И ПРЕМЕРЕН....
ДАНО ХОРАТА ОКОЛО ТЕБ ГО ОЦЕНЯТ..... ДЪЛБОКО СЕ СЪМНАВЯМ....
Живейте го днес и сега!
Радвайте се на всеки един изгрев, всеки един залез,на всеки един слънчев ден
Днес сме добре,утре знае ли някой!
18.
Wanted!!!
25.12.2023 14:46:50
0
4
Някой знае ли кой ги пише коментарите за "старите ергени", лошите им майки и хотелите от соца с пристроени нужници? Вече сума ти години четем едно и също до втръсване и не мога да повярвам, че никой не познава човека.
17.
Петко Димов
24.12.2023 20:14:14
0
5
Скоро сме на смърт.....
Идва Видов ден.....
Чувай Боже и закриляй.....
Да минава....
Спрете се с гневните и язвителни коментари относно новия кмет на село Кюприя!
Момчето е сравнително младо, читаво,оправно и насъхано!
Кореняк Бургазлия като доктор Германов не можа да "ВИ ОПРАВИ" три петилетки-изключая яловото останало до гъза на мама сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници
Дайте му шанс!
Може пък и да успее!
Защо пък не?
16.
Глад тресе съветниците
24.12.2023 13:14:30
1
5
Кмета е правилен,съветниците са много гладни и не биват,дано не се подведе по техния пример.
15.
реалноста
24.12.2023 08:25:24
0
4
всичко е блестящо мили боже расходете се по улици плажове огледаите дворове огради вижте колко кочини има навред и тогава блестете гине цялата община като курорт жалко но е реалност и тн дела дела а не високопарни думи лозунги и фасади потъваме потъваме
14.
Този е пълен Мики Маус
23.12.2023 09:47:52
7
7
Този е пълен Мики Маус
13.
Ф. Ставракиев
23.12.2023 08:53:47
3
5
Трябваше да купя 200 гласа за гонзо но ме хванаха е сега си чакам присъдата. Всичко си признах пред полицаите и обещавам,че няма да правя повече така.
12.
Ванче, Ганче и Стоянче
23.12.2023 08:45:54
4
3
Като гледам всички коментари са написани от една опозиция която дори не успя да влезне в обшинския съвет... ( В.А и Г.З - чете се бавно) така, че ... успех до следващите избори но след 4 години ви съветвам да си намерите хапчета за реализъм ... Приморчани ви натриха носовете и сега ще мълчите.
11.
Незаменим?
23.12.2023 07:50:59
3
11
Един заместник не може да си намери, а приморчани чакат да ги оправи? Данби бат Боко да не е спуснал кой да е?
10.
Бако
23.12.2023 01:33:02
2
7
Ти защо още не си намерил заместник дето ни крадва аз лятото ще ви оправя
9.
do 8
22.12.2023 23:49:21
1
6
Интересна личност пропита със злоба към всичко около теб и градчето или селото по твои думи в което живееш от доста години....като не ти харесва бягай далече . Научихме вече за старите ергени с алчните майки, за събутите чехлички, за кюприйските примати и всичко друго ,едно и също всяко едно изречение...Чувай Боже и закриляй, да минава ! хаха
8.
до 6
22.12.2023 23:38:47
2
2
Как кой!
На баба Злата шурея?
Ще се мре,Чада мои!
Не остана!
Чувай Боже и закриляй!
Да минава!
Аз ...... черпя!
7.
Златаря
22.12.2023 23:13:10
2
9
На времето най багатата жена от Бургас до Резово бе Серафимка ,а сега е Гинка . Така че не я мислете нея
6.
*********
22.12.2023 22:39:38
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Германa
22.12.2023 22:26:29
2
7
Гинче успокой се, ми ги писа тява коментаря.....
4.
спасител
22.12.2023 21:51:53
6
7
евала на Ванката, точноя човек е. Да наеме Димитър Николов футболягата за зам кмет
3.
Ветеринар
22.12.2023 20:57:28
3
10
Ей докторе,на този калмук ли ни остави?
Три петилетки култивация, облагородяване и пак нищо!
Да си намери една булка....най добре!
"ЧЕ ИДВА ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО"
А НА ВСИЧКИ Кюприйци по-старому и Приморчани в повече от днешно:
Искам да пожелая от все сърце и душа,весело посрещане на предстоящия празник на селото "БАНГО ВАСИЛ"!
ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И НАЙ ВЕЧЕ МНОГО ЛЮБОВ!
2.
Разбивач
22.12.2023 20:56:11
1
13
Пълен некадърник.
1.
ела да та запозная
22.12.2023 20:08:42
1
15
с брат ми белия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори