×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Премиерът Денков подава оставка в сряда
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ревизия в Община Средец ще започне веднага след Нова година, ще спазя обещанията пред избирателите ми


Ревизия в Община Средец ще започне веднага след Нова година, ще спазя обещанията пред избирателите ми
Обещах прозрачност и проява на уважение към всеки общински съветник, за по-малко от два месеца показахме как се работи за общността, казва новият кмет на Средец Иван Кичев
22 Декември 2023, Петък, 14:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Проблемите се оказаха много, има населени места, които са оставени на произвола на съдбата години наред

 

- Г-н Кичев, Вие сте новият кмет на община Средец. В какво състояние заварихте администрацията след трите мандата на Иван Жабов? Бяхте се заканили, че ще направите пълна ревизия. Извършва ли се вече такава?

- Не съм извършил още цялостната ревизия, защото трябва технологично време, подготвяме заповедта и направленията, които ще бъдат проверявани, доста обемисто е като материя. Преди 31 декември ще входирам тази заповед и ще поканим ревизьори. 

- Кога се очаква да има резултати относно финансовото състоянието на Общината?

-При всички случаи тази ревизия ще продължи няколко месеца. Не се съмнявайте в готовността и решителността ми да поемем по нов път - на прозрачност, законност, ред и най-вече да се работи в тази администрация за хората. От моя страна общинските съветници ще получат пълно съдействие и уважение.

- ОбС-Средец гласува промени в състава на Общинската администрация. Какво ново, освен че ще има още двама зам.-кметове, ще има в екипа ви?

- Съществените промени се състоят в това, че се включва още едно одитно звено. При предходни одити от Сметната палата е включено като забележка това, че в Общината липсва такова звено, а е задължително. То е предвидено като щат. Обособяваме още една дирекция, за да може по-организирано и експедитивно да се изпълняват задачите, които поставям. За да може съответно всеки от зам.-кметовете да е  ясно за какво отговаря. Смятам, че ще е по-ефективно за управлението. Това е мое решение и ще нося отговорността за изпълнението му.

- Бюджетът за следващата година готов ли е и какви ще са акцентите в него?

- Не е готов, работим по него. По сериозни направления и по капиталовата програма. Важно е да видим какви финансови средства ще отпусне държавата целево. Поставил съм задача да бъдат изготвени приоритетно инфраструктурните проекти за  улиците и пътищата, които да залегнат в капиталовата програма и да използваме всякакви възможности за финансиране по оперативните програми. Присъствах миналата седмица на заседание на Сдружението на общините, където имаше среща с премиера Николай Денков и с регионалния министър Андрей Цеков. Те декларираха, че близо 2 млрд. лв. са предвидени в Републиканския бюджет за общините. Важно е да имаме проектна готовност с издадени разрешителни за строеж, за да може да се входират в срок и да се осигури финансирането. Ние сме трета категория и попадаме в рамките до 15 млн.лв. за подобни проекти. В тази връзка съм ангажирал всички екипи по проектирането. Работят.

- Кои са основните проблеми обаче, по които вече вие и екипът ви работите?

- Оказват се, за съжаление, твърде много. Почти няма населено място, чието кметство да е в добро състояние. Читалища, пенсионерски клубове - покривите им ги няма, текат. Оставени са в небитието. В момента с останалия ресурс, който е много ограничен в края на бюджетната година, опитваме да проведем текущи ремонти, които поне временно да закрепят тези обществени сгради, защото наистина са в окаяно състояние. Работим за изграждането на претоварно депо. Водил съм разговори с администрацията в Бургас в тази връзка - да бъде дадена възможност такова да се изгради. Това от една страна ще подобри интензивността на сметосъбирането, от друга ще осигури икономия на разходи за ежедневно пътуващите сметосъбиращи коли.

Много неща се правят. Започнахме преди дни ремонт на една много компрометирана отсечка край старите казарми, където минава и училищният автобус. Многократно съм поставял този въпрос по време на сесии, когато бях общински съветник, но не беше взето никакво отношение. Участъкът е около 200-300 метра, в изключително лошо състояние. Излишно е да изброявам всичко, което сме предприели. Имаме желание да изпълним всичко, но опира и до финансови възможности. Започнахме ремонт на покривите на военните блокове, част от които са общинска собсвеност и на държавата - уведомена е и Областна администрация. Изградихме мост в с. Драчево. Работим по уличното осветление сериозно. Нямаме налични и свободни финансови средства.

- В ОбС-Средец цари атмосфера за съвместна работа. На пръв поглед няма напрежение, нито брожение срещу кмета. Като че ли „показването на мускули“ и „виж, колко съм велик аз“ е приключило като спектакъл. Това ли е моделът, който искахте да постигнете?

- Определено мога да кажа, че е точно това. Още в предизборната си кампания бях обявил, че искам да се работи прозрачно, съвместо с ОбС да се представят и обсъждат всички по-сериозни проекти. Бях убеден, че по този начин трябва да се работи, защото когато има отдаване на значение и уважение на всеки общински съветник като участник в решаването на проблемите в общината и съдбата на региона... когато се довериш на тези хора, получаваш и тяхното доверие. И това беше ясно демонстрирано на сесията.

- Всеки гласуваше според неговите виждания.

- Надявам се. Всичко е въпрос на лична преценка на общинските съветници, няма натиск. Присъствах на комисиите, където в работен порядък се обсъждат проблемите. Надявам се да продължим така. И аз имам своите забележки, както стана ясно, има пропуски в докладните. Ще проведа разговори с директорите на дирекции и съответно самото внасяне на докладните оттук нататък ще е доста по-прецизно.

- Представихте пред общинските съветници проект за санирането на Общинската администрация. Стана ясно, че е на стойност близо 1 млн. лв. и е наследен от предходния кмет и екипа му. Казахте, че главният архитект има съображения спрямо проекта и да се вземе общо решение дали да се реализира. Какъв е проблемът?

- По принцип проблем няма. Има 100% финансиране, без съфинансиране от страна на Общината. Добре е и че е предвидено изграждането на фотоволтаици, за да има икономия на електричество. Притеснителното е това, че санирането ще промени облика на сградата, като фасада. Предвиждаме по проект да се реновира и площада пред сградата - централният площад на Средец и може би трябва да се съгласуват тези бъдещи действия, за да са в синхрон двата проекта. От друга страна сградата има специфични орнаменти, които ще бъдат видимо изолирани и ще изглежда по нов начин. Оказа се, че до момента нямаме проблем с топлоизолацията - няма течове, няма компрометиране на структурата, въведена в експлоатация през 1985 г. Архитектът изказа своите съображения, важно е кой ще бъде избран за изпълнението на проекта, особено при саниране. Затова казах, че не искам да поемам цялата отговорност за този проект, в крайна сметка той не е по моя идея, а е заварен. Трябва решението да се вземе колективно и да се разпределят отговорностите.


В категории: Средец


Първи гей брак в Гърция
Първи гей брак в Гърция 04/03/2024, Понеделник 14:00 0
Флагман.БГ Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник 04/03/2024, Понеделник 11:40 0
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС
Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС 04/03/2024, Понеделник 10:40 0
16
Коментара по темата
16.
Темида
06.01.2024 11:44:08
1
1
Явно сме се излъгалли във вас г-н градоначалник,това ли е начина да събиратте данъците от подчинените ви и като ги заплашватте с уволнения ако не си платят до определена дата дълговете ,прилича ми на изнудване,който не вярва може да провери този сигнал от наши съграждани ,това мероприятие и в момента продължава , ако бяхте от другата страна на катедрата сигурно щяхте да критикувате това предложение, или може би не.
15.
Темида
01.01.2024 18:09:35
0
3
Г-н градоначалник,внимателно следяхме всички заседания на ОБС през 23год,видяхме колко активен и критичен бяхте през цялата година,знаем че сте наясно с всички не чисти неща които се вършиха в общината,имаше много силни обещания и закани по различни теми и персони,сега дойде време за действие и отчет пред вашите избиратели,чакаме и следим внимателно вашата работа,успех.
14.
Темида
29.12.2023 12:35:27
0
1
Съгласен съм с коментара,но кажете на кого да гласуваме доверие когато дойде време за избори.Все едни и същи кандидати ,едни и същи общинари,как се променя това.
13.
до прагматика!
28.12.2023 23:39:34
1
6
Ами глупав ли си, или на такъв се правиш?
Точно защото Дъмбулова е човек на Ангелов, за това и ще е винаги тя зам. кмет!
А точно защото и Кичев е негов човек, за това и той го направи кмет!
До сега Ангелов си имаше половин община с половин кмет, сега си има цялата община със собствен кмет!
Ела сега и гледай как всичко се продава на безценица на Ангелов!
12.
Темида
28.12.2023 15:03:49
0
3
Във ОбС един от представителите на ГЕРБ е бившия кмет на Средец, ще работите заедно и ще му имате доверие,това не ми звучи правдоподобно и сериозно.Глсували сме за вас,с надежда и доверие ,не ни разочаровайте моля ви.
11.
Прагматик
23.12.2023 22:34:24
0
16
Кмете Кичев, добре започна. Изпълни си някои от обещанията. Ама защо, бе айол остави старите Жабови уру...пии в общината? Начело с Дамбулова? Мигар не знаеш чий човек е тя? Ами останалите- Серж Стоилов, Божидаровците- Божинов и Камалиев, Димитър Минчев, директорките на градини в Дебелт и Средец и т.н....и т.н.! Ново кабаре със стари к...рви се не прави! Махай тая сган овреме! Че ще те лъжат и подливат вода всеки път, когато могат!
10.
-
23.12.2023 11:32:08
3
8
С това триене на коментарите вие ще го изкарате безгрешен този непрокопсаник
9.
Варели
23.12.2023 09:51:49
0
3
На Валери Ангелов му е 20 фи халката.
8.
*********
23.12.2023 07:42:50
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
*********
23.12.2023 07:27:55
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
*********
22.12.2023 19:17:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
До Силвия
22.12.2023 18:56:25
4
6
Защо си толкова негативна бе, Силве? Ако въобще си Силвия, де! Как пък един позитивен коментар не видях от теб? Що така, бе момиче /или момче/? Празници идват...погледни с друго око и празнувай!!! Спри поне по Коледа да оплюваш всички и всичко. Плийз!
4.
Силвия
22.12.2023 17:50:40
3
16
Създавай нови дирекции,назначавай нови пенсионери на пенсия и заплата в общината,пък преди обещаваше че всички пенсионери на двойна хранилка ще бъдат освободени.Нали си много честен,излез и кажи нещо за тез хибриди,докога ще смучат от две цицки....
3.
ЧИЧО
22.12.2023 17:15:23
2
9
Жабов накупили много имоти. Не вярвам да е само хотела.
2.
Мандрата
22.12.2023 16:38:20
3
7
Атанас Пъчков вашия общински съветник от Дебелт,ще го проверите ли как придоби всичките стари сгради в Дебелт и как изигра толкова много европейски пари??? С такива хора ли ще работите следващите 4г??
Видяхме Валери Ангелов мекия какво направи за Дебелт 8г в общината
1.
Иван
22.12.2023 16:27:34
0
9
Ще видите ли Ивана Ангелова кметицата на Дебелт и сина и Валери Ангелов как купиха земята в Дебелт??? Как се купува земя за 30лв на декар??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Проф. Кантарджиев: Грипът и острите респираторни заболявания продължават да се разпространяват Лекарят препоръча да не се провежда самолечение Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Участниците в "Един за друг" се оказаха доста прости, втрещиха зрителите с незнание Според участниците, първият човек, стъпил на Луната, е руският космонавт Юрий Гагарин Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Кюфтетата на Шипка удариха 5 лв. на 3 март Търговците предлагаха храни и напитки с доста високи надценки в подножието на Паметника на свободата Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Проучване: Над 90% от мастилата за татуировки съдържат химикали, които увреждат органите Тестове на 54 проби показват, че 45 от тях съдържат съединения, които не са посочени на етикета Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Жена и дете са пострадали при тежка катастрофа в Силистренско Водач на джип им отнел предимството  Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Пенсиите на жените са с 242 лв. по-малко от мъжките, вземат ги обаче 6 години по-дълго Причинана - дамите работят за по-ниски заплати Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Цената на зехтина скочи с 50% в ЕС Най-голямото годишно увеличение на цените е регистрирано в Португалия - 69%. Тя е следвана от Гърция с 67% и Испания с 63% Тази певица отказва участия заради годеника си Тази певица отказва участия заради годеника си Анелия се оправдава, че не искала да оставя Любомир Захаринов вечер сам Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Психично болна заплашва да убие детето на инфлуенсърка, институциите нехаят Тя сподели, че ще дойде да застреля детето ми на рождения му ден, обясни Ясмин Кирилова Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Ето какво може да стане, ако използвате пластмасови дъски при приготвяне на храна Лекар предупреди за опасностите
Първи гей брак в Гърция Първи гей брак в Гърция Церемонията се проведе в столицата Атина Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Бум на венерически болести в една от любимите туристически дестинации на българите Преобладаващата част (93%) от случаите на сифилис са открити при мъже, които са предимно на възраст основно между 25 и 64 години Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна Неочакван бум на имотния пазар в... Украйна He ce тъpcят и виcoĸи eтaжи. Hиĸoй вeчe нe иcĸa пaнopaмнa глeдĸa, сочат данните Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Тази актриса се изруси, за да си хване любовник Актрисата Анджелина Джоли изглежда зашеметяващо 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище 5 месеца след нападенията на Хамас децата се връщат на училище От 7 октомври насам 30 000 жители на Сдерот бяха евакуирани в хотели в цялата страна. Приблизително 30% от населението се е завърнало вече у дома Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Мъск: Винаги съм се чудил защо НАТО продължава да съществува Американският милиардер постави под съмнение целесъобразността от съществуването на НАТО Хейли с първа победа срещу Тръмп Хейли с първа победа срещу Тръмп Това е знак, че тя ще остане в надпреварата поне до "супервторника", когато гласуват 15 щата и една територия В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук В Ню Йорк слагат край на "24-часовия бюфет за плъхове", ще имат контейнери за боклук Премахването на купчините боклук, трупани пред по-големите жилищни сгради,  все още е в процес на изпълнение В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера В Литва започва конфискация на автомобили с руски номера Според съобщенията на територията на Литва все още има хора, управляващи автомобили, регистрирани в Русия В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността В Кърджали пиха третомартенско кафе на толерантността Днес своето първо третомартенско кафе изпиха кметът Ерол Мюмюн, областният управител Никола Чанев, районният мюфтия Басри Еминефенди, енорийският свещеник отец Петър Гарена
Бойко Борисов Бойко Борисов ГЕРБ иска 50% от МС, в Банкя не се огъваме

Виц на деня Виц на деня - Маро, защо наричаш мъжа си Иди? Не се ли казва Пешо?
- Защото ми е неудобно да го наричам с цялата дума: "Идиот".
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, вярно ли е, че това е последният модел айфон за селфи?
- Да.
- А защо прилича на пистолет?
- Стига си питала! Усмихни се и щракни!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените са като катаджиите, изприказват ти куп глупости, вземат ти парите и накрая пак изпаднеш крив.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори