×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ревизия в Община Средец ще започне веднага след Нова година, ще спазя обещанията пред избирателите ми


Ревизия в Община Средец ще започне веднага след Нова година, ще спазя обещанията пред избирателите ми
Обещах прозрачност и проява на уважение към всеки общински съветник, за по-малко от два месеца показахме как се работи за общността, казва новият кмет на Средец Иван Кичев
22 Декември 2023, Петък, 14:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Проблемите се оказаха много, има населени места, които са оставени на произвола на съдбата години наред

 

- Г-н Кичев, Вие сте новият кмет на община Средец. В какво състояние заварихте администрацията след трите мандата на Иван Жабов? Бяхте се заканили, че ще направите пълна ревизия. Извършва ли се вече такава?

- Не съм извършил още цялостната ревизия, защото трябва технологично време, подготвяме заповедта и направленията, които ще бъдат проверявани, доста обемисто е като материя. Преди 31 декември ще входирам тази заповед и ще поканим ревизьори. 

- Кога се очаква да има резултати относно финансовото състоянието на Общината?

-При всички случаи тази ревизия ще продължи няколко месеца. Не се съмнявайте в готовността и решителността ми да поемем по нов път - на прозрачност, законност, ред и най-вече да се работи в тази администрация за хората. От моя страна общинските съветници ще получат пълно съдействие и уважение.

- ОбС-Средец гласува промени в състава на Общинската администрация. Какво ново, освен че ще има още двама зам.-кметове, ще има в екипа ви?

- Съществените промени се състоят в това, че се включва още едно одитно звено. При предходни одити от Сметната палата е включено като забележка това, че в Общината липсва такова звено, а е задължително. То е предвидено като щат. Обособяваме още една дирекция, за да може по-организирано и експедитивно да се изпълняват задачите, които поставям. За да може съответно всеки от зам.-кметовете да е  ясно за какво отговаря. Смятам, че ще е по-ефективно за управлението. Това е мое решение и ще нося отговорността за изпълнението му.

- Бюджетът за следващата година готов ли е и какви ще са акцентите в него?

- Не е готов, работим по него. По сериозни направления и по капиталовата програма. Важно е да видим какви финансови средства ще отпусне държавата целево. Поставил съм задача да бъдат изготвени приоритетно инфраструктурните проекти за  улиците и пътищата, които да залегнат в капиталовата програма и да използваме всякакви възможности за финансиране по оперативните програми. Присъствах миналата седмица на заседание на Сдружението на общините, където имаше среща с премиера Николай Денков и с регионалния министър Андрей Цеков. Те декларираха, че близо 2 млрд. лв. са предвидени в Републиканския бюджет за общините. Важно е да имаме проектна готовност с издадени разрешителни за строеж, за да може да се входират в срок и да се осигури финансирането. Ние сме трета категория и попадаме в рамките до 15 млн.лв. за подобни проекти. В тази връзка съм ангажирал всички екипи по проектирането. Работят.

- Кои са основните проблеми обаче, по които вече вие и екипът ви работите?

- Оказват се, за съжаление, твърде много. Почти няма населено място, чието кметство да е в добро състояние. Читалища, пенсионерски клубове - покривите им ги няма, текат. Оставени са в небитието. В момента с останалия ресурс, който е много ограничен в края на бюджетната година, опитваме да проведем текущи ремонти, които поне временно да закрепят тези обществени сгради, защото наистина са в окаяно състояние. Работим за изграждането на претоварно депо. Водил съм разговори с администрацията в Бургас в тази връзка - да бъде дадена възможност такова да се изгради. Това от една страна ще подобри интензивността на сметосъбирането, от друга ще осигури икономия на разходи за ежедневно пътуващите сметосъбиращи коли.

Много неща се правят. Започнахме преди дни ремонт на една много компрометирана отсечка край старите казарми, където минава и училищният автобус. Многократно съм поставял този въпрос по време на сесии, когато бях общински съветник, но не беше взето никакво отношение. Участъкът е около 200-300 метра, в изключително лошо състояние. Излишно е да изброявам всичко, което сме предприели. Имаме желание да изпълним всичко, но опира и до финансови възможности. Започнахме ремонт на покривите на военните блокове, част от които са общинска собсвеност и на държавата - уведомена е и Областна администрация. Изградихме мост в с. Драчево. Работим по уличното осветление сериозно. Нямаме налични и свободни финансови средства.

- В ОбС-Средец цари атмосфера за съвместна работа. На пръв поглед няма напрежение, нито брожение срещу кмета. Като че ли „показването на мускули“ и „виж, колко съм велик аз“ е приключило като спектакъл. Това ли е моделът, който искахте да постигнете?

- Определено мога да кажа, че е точно това. Още в предизборната си кампания бях обявил, че искам да се работи прозрачно, съвместо с ОбС да се представят и обсъждат всички по-сериозни проекти. Бях убеден, че по този начин трябва да се работи, защото когато има отдаване на значение и уважение на всеки общински съветник като участник в решаването на проблемите в общината и съдбата на региона... когато се довериш на тези хора, получаваш и тяхното доверие. И това беше ясно демонстрирано на сесията.

- Всеки гласуваше според неговите виждания.

- Надявам се. Всичко е въпрос на лична преценка на общинските съветници, няма натиск. Присъствах на комисиите, където в работен порядък се обсъждат проблемите. Надявам се да продължим така. И аз имам своите забележки, както стана ясно, има пропуски в докладните. Ще проведа разговори с директорите на дирекции и съответно самото внасяне на докладните оттук нататък ще е доста по-прецизно.

- Представихте пред общинските съветници проект за санирането на Общинската администрация. Стана ясно, че е на стойност близо 1 млн. лв. и е наследен от предходния кмет и екипа му. Казахте, че главният архитект има съображения спрямо проекта и да се вземе общо решение дали да се реализира. Какъв е проблемът?

- По принцип проблем няма. Има 100% финансиране, без съфинансиране от страна на Общината. Добре е и че е предвидено изграждането на фотоволтаици, за да има икономия на електричество. Притеснителното е това, че санирането ще промени облика на сградата, като фасада. Предвиждаме по проект да се реновира и площада пред сградата - централният площад на Средец и може би трябва да се съгласуват тези бъдещи действия, за да са в синхрон двата проекта. От друга страна сградата има специфични орнаменти, които ще бъдат видимо изолирани и ще изглежда по нов начин. Оказа се, че до момента нямаме проблем с топлоизолацията - няма течове, няма компрометиране на структурата, въведена в експлоатация през 1985 г. Архитектът изказа своите съображения, важно е кой ще бъде избран за изпълнението на проекта, особено при саниране. Затова казах, че не искам да поемам цялата отговорност за този проект, в крайна сметка той не е по моя идея, а е заварен. Трябва решението да се вземе колективно и да се разпределят отговорностите.


В категории: Средец


16
Коментара по темата
16.
Темида
06.01.2024 11:44:08
1
1
Явно сме се излъгалли във вас г-н градоначалник,това ли е начина да събиратте данъците от подчинените ви и като ги заплашватте с уволнения ако не си платят до определена дата дълговете ,прилича ми на изнудване,който не вярва може да провери този сигнал от наши съграждани ,това мероприятие и в момента продължава , ако бяхте от другата страна на катедрата сигурно щяхте да критикувате това предложение, или може би не.
15.
Темида
01.01.2024 18:09:35
0
3
Г-н градоначалник,внимателно следяхме всички заседания на ОБС през 23год,видяхме колко активен и критичен бяхте през цялата година,знаем че сте наясно с всички не чисти неща които се вършиха в общината,имаше много силни обещания и закани по различни теми и персони,сега дойде време за действие и отчет пред вашите избиратели,чакаме и следим внимателно вашата работа,успех.
14.
Темида
29.12.2023 12:35:27
0
1
Съгласен съм с коментара,но кажете на кого да гласуваме доверие когато дойде време за избори.Все едни и същи кандидати ,едни и същи общинари,как се променя това.
13.
до прагматика!
28.12.2023 23:39:34
1
6
Ами глупав ли си, или на такъв се правиш?
Точно защото Дъмбулова е човек на Ангелов, за това и ще е винаги тя зам. кмет!
А точно защото и Кичев е негов човек, за това и той го направи кмет!
До сега Ангелов си имаше половин община с половин кмет, сега си има цялата община със собствен кмет!
Ела сега и гледай как всичко се продава на безценица на Ангелов!
12.
Темида
28.12.2023 15:03:49
0
3
Във ОбС един от представителите на ГЕРБ е бившия кмет на Средец, ще работите заедно и ще му имате доверие,това не ми звучи правдоподобно и сериозно.Глсували сме за вас,с надежда и доверие ,не ни разочаровайте моля ви.
11.
Прагматик
23.12.2023 22:34:24
0
16
Кмете Кичев, добре започна. Изпълни си някои от обещанията. Ама защо, бе айол остави старите Жабови уру...пии в общината? Начело с Дамбулова? Мигар не знаеш чий човек е тя? Ами останалите- Серж Стоилов, Божидаровците- Божинов и Камалиев, Димитър Минчев, директорките на градини в Дебелт и Средец и т.н....и т.н.! Ново кабаре със стари к...рви се не прави! Махай тая сган овреме! Че ще те лъжат и подливат вода всеки път, когато могат!
10.
-
23.12.2023 11:32:08
3
8
С това триене на коментарите вие ще го изкарате безгрешен този непрокопсаник
9.
Варели
23.12.2023 09:51:49
0
3
На Валери Ангелов му е 20 фи халката.
8.
*********
23.12.2023 07:42:50
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
*********
23.12.2023 07:27:55
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
*********
22.12.2023 19:17:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
До Силвия
22.12.2023 18:56:25
4
6
Защо си толкова негативна бе, Силве? Ако въобще си Силвия, де! Как пък един позитивен коментар не видях от теб? Що така, бе момиче /или момче/? Празници идват...погледни с друго око и празнувай!!! Спри поне по Коледа да оплюваш всички и всичко. Плийз!
4.
Силвия
22.12.2023 17:50:40
3
16
Създавай нови дирекции,назначавай нови пенсионери на пенсия и заплата в общината,пък преди обещаваше че всички пенсионери на двойна хранилка ще бъдат освободени.Нали си много честен,излез и кажи нещо за тез хибриди,докога ще смучат от две цицки....
3.
ЧИЧО
22.12.2023 17:15:23
2
9
Жабов накупили много имоти. Не вярвам да е само хотела.
2.
Мандрата
22.12.2023 16:38:20
3
7
Атанас Пъчков вашия общински съветник от Дебелт,ще го проверите ли как придоби всичките стари сгради в Дебелт и как изигра толкова много европейски пари??? С такива хора ли ще работите следващите 4г??
Видяхме Валери Ангелов мекия какво направи за Дебелт 8г в общината
1.
Иван
22.12.2023 16:27:34
0
9
Ще видите ли Ивана Ангелова кметицата на Дебелт и сина и Валери Ангелов как купиха земята в Дебелт??? Как се купува земя за 30лв на декар??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори