×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеон ни даде пример за мъжество, спасявайки бременна жена, докато пиян я рита в корема


Симеон ни даде пример за мъжество, спасявайки бременна жена, докато пиян я рита в корема
Постъпката на 35-годишния Симеон Златев е геройство в мирно време, поведение, с което малцина мъже могат да се похвалят
20 Декември 2023, Сряда, 16:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Фризьорката Катя и нейната клиентка са станали жертва на побой от непознат мъж, навременната намеса на бургазлията ги спасява

Смелостта, безстрашието, самообладанието и мъжката чест правят истински пример за подражание 35-годишния Симеон Златев от Бургас, който избави две жени и едно бебе от лапите на пиян мъж, който в понеделник на обяд вилня във фризьорски сало в жк. „Лазур“. Без да мисли за последиците и в какво се впуска, единствено навременната намеса на Симеон е предотвратила вероятността разигралият се екшън да се превърне в поредния трагичен инцидент с насилие.

Симеон Златев е на 35 години, от Бургас, от 10 години се занимава със семейния бизнес – ловен магазин и принадлежности, който се намира на партерния етаж на блок 77, познат за бургазлии като „Краставицата“ в жк. „Лазур“. Живее в същия блок, а фризьорката, която е спасил, е негова съседка. Beauty салонът се намира в непосредствена близост до обекта на Симеон.

И макар да показа изключителна скромност при срещата с нашия репортер и първоначално с думите: "какво толкова съм направил, не вярвам, че друг мъж нямаше да реагира", Симеон отказваше да бъде сниман, ние успяхме да го убедим, че примери като неговия трябва да бъдат показвани и разказвани. Защото доброто е заразно. 

"С Катя сме израснали заедно, дори като деца често играехме след училище на площадките около „Краставицата“. Нейният брат беше мой съученик и много често сме се събирали в компания", каза пред Флагман.бг Симеон, след което си припомни вчерашния ден. 

Пиян чужденец вилня Beauty салон, нападна бременна фризьорка и клиентка

Ловният магазин на Симеон се намира на метри от фризьорския салон на Катя

Около обяд излизах от магазина и просто чух, че Катя (нападнатата фризьорка – б.а.) викаше, гласът й звучеше плашещо. Крещеше истерично за помощ, усещаше се по интонацията на гласа й, че нещо се случва. Реагирах по най-бързия начин, тръгнах да бягам към салона, който се намира на метри от ловния ни магазин. Видях, че един мъж беше надвиснал над нея и й прилагаше физическа сила. Тя беше на земята, а той беше над нея. Втурнах се към него, за да го неутрализирам, защото мислех, че ще продължи да я рита. Трябваше да направя нещо, за да не я нарани. Виждаше се, че е много агресивен, а тя е бременна и това личи“, разказа пред репортер на Флагман.бг Симеон.

След този инцидент стилистката Катя вече работи под ключ и отваря само на редовни клиенти

По време на неприятния инцидент във фризьорския салон е имало и клиентка, която е станала неволен свидетел на ситуацията. В опит да спре нападателя обаче е пострадала и тя. Агресивният мъж я е ударил в окото.

В салона имаше още едно момиче – клиентка (31-годишна жена от созополското село Зидарово - б.а.). Тя също е била ударена от него. Окото й беше зачервено. Всичко се случи много бързо, за части от секундата. Просто нямаше как да оставя така нещата, реагирах по най-бързия и адекватен начин, това е. Когато влязох в салона, го съборих на дивана, който е в помещението. Избутах го с тяло, но не съм го удрял. Казах му да се маха и го изкарах навън да обясни какво става и да се разберем, а не да бие момичета, които нищо не са му направили. Това че фризьорката не е имала възможност да го подстриже, не е причина да я пребие така. Това не е причина за такова насилие, не можех да повярвам, че такова нещо се случва. Той се държаше като обезумял. С него не можеше да се говори. Не ми каза нищо“, допълва още Симеон.

Когато излизат пред блока, към разрасналия скандал се приближават и други хора, работещи в съседните помещения, които са чули врявата.

При вида на още хора, сякаш този мъж малко се стресна, може би се респектира малко, че вече срещу него има мъжка сила. В този момент Катя още лежеше на земята, беше много стресирана, в очите й се виждаше страх, беше много притеснена. Тогава разбрах, че е бременна. Ако знаех по-рано, че е бременна, може би щях да реагирам по-грубо. Даже мисля, че му направих услуга на този мъж“, смята Симеон.

Както Флагман.бг писа по-рано, за нападателя се знае, че е от арабски произход, на 46 години, първото му име е Джолис. Живее също в блок 77. Няма яснота с какво се занимава и дали има семейство, но според съседи, неведнъж е бил забелязван в нетрезво състояние и с чашка в ръка, въпреки че е преживял два инфаркта.

Ако този инцидент пак се повтори, отново бих реагирал по същия начин. За мен това е дълг, в случая дори не се замислих дали може да има последици, които да ми навредят. Няма как да остана безучастен към такова нещо. И не само защото я познавам, и непознат човек на пътя да беше, пак бих се намесил.  Който ме познава, е наясно, че и в други ситуации съм реагирал, трябва да си помагаме, кой с каквото може. А много хора на мое място щяха да подминат и може би затова сме такова болна нация – всеки си затваря очите и си казва: „всеки сам да се оправя“, казва още Симеон и допълва, че според него поведението на този мъж не е правилно, колкото и да не са му издържали нервите, фактът, че няма свободен час за подстрижка, не е причина за побой над две беззащитни жени, още повече, че едната е бременна.

По информация на Флагман.бг, агресивният Джолис е задържан, като след тестване с дрегер е констатирано, че е употребил алкохол с концентрация - 1,18 промила.

По отношении на извършителя са повдигнати две обвинения - за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и за принуда. По искане на Районна прокуратура-Бургас днес съдът му е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража", посочиха за Флагман.бг от държавното обвинение. 


В категории: Бургас


Започва Страстната седмица
Започва Страстната седмица 29/04/2024, Понеделник 07:44 0
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
40
Коментара по темата
40.
*********
30.12.2023 11:29:08
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
39.
*********
30.12.2023 08:02:34
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
38.
...
27.12.2023 01:54:40
1
2
Когато се напишете не рктайте бременни жени в корема. Звучи грозно. Нали вътре има бебе. По този начин бебето може да се увреди. А целта не е била да го ритат в отровата на майка му а да се роди да стане умен човек и да помага за развитието на света и да помага на хората. Не звучи нормално това. То още не се е родило и няъв пияница да го рита в корема на майка му.
37.
Мамбо намбър пореден
22.12.2023 02:20:25
6
4
Всякаква отпадна тиня от арабските катуни, от руските и украинските кенефи е напълзяла тука. Време е да се утилузират още на границата и да не се допускат физически живо инвазиви да се заселват тук. Да се спре безразборното раздаване на десетки хиляди гражданства и да се обявят за нищожни издадените в последните 20 години. По документи има над 20 милиона с български паспорти по целия свят, а българите са 6 милиона. Това е престъпление срещу държавата и издаващите статути и гражданства трябва да получат тежки ефективни присъди.
36.
Златния Симеон
21.12.2023 16:54:06
2
7
Абе тоя Симеон Златев до 3 е такъв изрод-коментатор,ако трябваше той да се справя с арабина ,още щеше да мирише на фикалии.
35.
*********
21.12.2023 16:47:07
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
34.
Симеон Златев
21.12.2023 14:18:54
3
16
а само преди 6 месеца въпросния индивид го писахте че той пияб напада минувачи в Лазур, до любимото му ъгълче дет се налива с алкохол всеки божи ден... Голям мъжкар няма що... Напишете в търсачлата неговото име и вижте предните му изцепки, 5то райно му занят данните на изуст толкова често е там... Мъжкаря
33.
Флегманче
20.12.2023 23:45:11
3
15
Да се наричам първа радост е за мене
32.
До 31 Петя хахаххахах
20.12.2023 23:44:48
3
12
"трябваше да му покаже на арабина как се бият жени в България" хаххаха слушаш ли се само ти ни разкри нещо
31.
Петя
20.12.2023 23:42:24
10
21
Клиентка съм на салона, бях там на 1 декември и съм безкрайно възмутена. Катя работи от много години там , не е конфликтна , общителна и внимателна със всички съседи. Мони е по цял ден в магазина. Не помня да е имало случай да го видя и да не поздрави. Готов винаги да помогне за всичко на всеки . Мони е бивш футболист , много добре сложен физически и трябваше да му покаже на арабина как се бият жени в България. Катя е силна жена и й пожелавам бързо да забрави за случая.
30.
До 27 олеее
20.12.2023 23:32:56
1
13
Хаххаха е тва е
29.
Колко годишен?
20.12.2023 23:29:18
17
18
На 35 мяза на 65 годишен
28.
*********
20.12.2023 23:20:35
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
27.
Флагман
20.12.2023 21:58:16
2
26
Защо триете ваши публикации за същия индивид, който сега възхвалявате?
https://www.flagman.bg/article/266833
Копаете дъното!
Сами триете собствените си публикации.
Това е като онзи случай, когато многократно осъждан сводник е възхваляван и наричан от вас "последния мохикан".
За едно русенско варено и патронче Савой клуб, ще се продадете цялото сайтче.
26.
Мима Златева Руменова
20.12.2023 21:37:29
1
5
Абе някой знае ли " Какво се случва у наше весело село Кюприя"?
Че много се умълчаха Приморчанини?
PS:.....май няма да е за хубаво!
25.
бай Миле
20.12.2023 21:09:29
3
25
БРАВО МОНКА-ТИ си истински пич и мъжкар познавам те и не се изненадвам.днес на такава постъпка са способни много малко хора-днес е модерно да си напомпен татуиран и да си страхлив и комплексиран.поздрави на баща ти Румен който може само да се гордее с теб от мен бате ти Милчо от Черноморец и от Митко Стойчев-гредата.да сте живи и здрави и да правите все така хубави риболовни такъми.ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ.
24.
Лайновоз
20.12.2023 21:06:55
2
18
Добре че арабина не е тръгнал да се замовзривява с викове алах акбар
23.
Ангел Калчев
20.12.2023 20:50:47
2
22
Браво на момчето, истински мъж, защитило една беззащитна жена от един психопат. Трябва да бъде награден, а другото същество, което няма право да съществува, или ликвидация,или да чука камъни, докато е жив. Доживотна каторга в Сибир или някоя уранова мина, но да не оцелее дълго.
22.
*********
20.12.2023 20:50:02
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Night Shadow
20.12.2023 20:43:00
1
27
Ако преминава от там и се случи нещо подобно,всеки трябва да окаже помощ.Добре си постъпил,само едно браво от мен пич ;) .Тоя не нормалник кой знае какво щтеше да направи...съседите ..игнорирайте го брутално,такива чалми не ни трябват,жалко за жената...сега под стрес да работи отделно,със честния си труд.Прокуратурата да не го щтади.
20.
Краставицата
20.12.2023 20:23:38
24
7
Този човек на снимката ли е арабина Джолис не се разбира?
19.
Така трябва да се действа
20.12.2023 19:24:37
2
28
И в бъдеще МВР и прокуратурата отново да не си поплюват, а да реагират бързо и решително. Респект!
18.
Браво!
20.12.2023 19:02:16
1
36
На спасителя на жените и на прокуратурата за адекватната намеса.
17.
Бебенцев
20.12.2023 19:01:38
1
33
Аре е Монка!
Браво! Евала брат!
16.
АКлас В.Априлов
20.12.2023 18:55:06
2
35
Монката е мъжкар браво братле !!!
15.
Да Мъшкар е
20.12.2023 18:14:08
14
12
Поздрави от Армения от Правилния човек той знае !!! Мъшкарите си личат наздраве
14.
*********
20.12.2023 18:07:48
2
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Разбивач
20.12.2023 18:04:52
24
8
Ееее що не казахте , че ще правите реклама ве
12.
z
20.12.2023 17:56:49
3
46
Симеон е изклчюително интелигентно момче, игра футбол. Браво за постъпката !
11.
Курто
20.12.2023 17:56:07
30
7
Не е лошо момче ама много джендъри и гурви имат в родата.
Болни хора със сърбеж.
10.
Фекрет Стораро
20.12.2023 17:54:40
1
39
трябваше да го поналей малко ... иначе браво даже мъжагите от фитнеса с татусите не биха реагирали така
9.
Валци
20.12.2023 17:43:33
0
47
Мъжко момче , респект.
8.
Ааа
20.12.2023 17:27:42
0
41
Браво
7.
Zapoznat
20.12.2023 17:18:19
1
56
Симеон е истински МЪЖКАР
6.
Ко
20.12.2023 17:15:41
6
72
В момента много защитават палестинците ама малцина знаят ,че тия арабухи са много нагли и не зачитат жените за нищо . Който не си е имал работа с тях само той незнам какво са долни . Браво на момчето ,трябваше да му начупи кокалите и другият път щеше да се подстригва сам .
5.
шопа
20.12.2023 17:09:43
2
52
Краставицата е една легенда.Книга може да се напише за този блок с 11 входа и население колкото един малък град:):):)Монката преди беше футболистче,добро момче,а сега с баща си явно продават риболовни такъми.Готини хора са.Джолис беше едно малко къдраво негърче къде го подритвахме всекидневно.Баща му дъртия негър също много пиеше:):):)В Судан уж е сух режима:):):)
4.
msp
20.12.2023 17:01:15
1
45
Браво!
3.
Командос
20.12.2023 16:53:21
3
60
Браво мъжкар!
2.
77
20.12.2023 16:43:32
2
94
Браво на този мъж.
Побойника е много агресивен, жесток и злобен човек. И други са се оплаквали от него. Можеше да убие фризьорката.
В затвора му е мястото.
1.
1
20.12.2023 16:39:26
3
111
Поздравления и благопожелания за този Мъж и Човек!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва Страстната седмица Започва Страстната седмица Във всичко, което правим, трябва да бъдем водени от вярата в милостта на Господ Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби
4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори