×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отстраниха Доналд Тръмп от президентските избори, засега само в Колорадо


Отстраниха Доналд Тръмп от президентските избори, засега само в Колорадо
Решението е взето от избрани от демократите 4 върховни съдии в щата Колорадо, предстоят обжалвания
20 Декември 2023, Сряда, 11:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Вивек Рамасвами, който е директен конкурент за номинацията от Републиканската партия, призова останалите кандидати от партията също да оттеглят имената си от надпреварата в щата, дисквалифицирал бившия държавен глава

Върховният съд в Колорадо дисквалифицира Доналд Тръмп от възможността да участва в президентската надпревара догодина в щата, а с 4 гласа „за” и 3 „против” магистратите на практика блокират бизнесмена изобщо да се кандидатира. Причината - ролята му в протестите и т.нар. „бунтове” на 6 януари в Капитолия, които той бил насърчавал.

Всичките 7 върховни съдии, взели скандалното решение, са назначени с мандат от Демократичната партия, отхвърлиха решение на Окръжния съд, с което се казваше, че Тръмп все пак е имал роля в събитията от 6 януари 2021 г., но не може да му бъде забранено да участва в надпреварата.

Избраните от демократи магистрати считат, че бившият президент е участватл в бунтовете, като е „разпалвал” протестите с „фалшиви твърдения”, че изборите са били нагласени и ги бил насочил към Капитолия. В случая решението на съда е, че президентът също влиза под клаузата за бунтове, която специфично описва кой може да бъде съден по нея - член на Конгреса, официер на САЩ, член на която и да е държавна власт и член на изпълнителната или съдебната власт от който и да е щат. В контраст, Окръжният съд в Колорадо преди това каза, че президентът не попада под тази клауза.

Тръмп: Стана ли президент, няма да има зелена сделка

Гласувалите „за” при настоящото на практика решение, са както следва: „Моника Маркез, Уилям Хууд, Ричърд Гейбриел, Мелиса Харт.

Има обаче проблем - Тръмп не е „бивш офицер на САЩ”, както този термин се ползва в Конституцията, което значи, че чл. 3 не може да се приложи. Защото „офицер на САЩ” е някой, който се назначава от президента, за да му помага в задълженията по чл. 3, секция 2. Терминът не се прилага за избрани лица, а още по-малко за самият президент.

С други думи - решението на Върховния съд в Колорадо е най-малко незаконно, а в най-лошия случай дори в разрез с Конституцията. Не закъсня и реакцията от страна на кабинета на самия Доналд Тръмп:

„Без изненада, съставът на Върховния съд в Колорадо, избран в цялостта му от Демократичната партия, избра да поддържа финансирана от Сорос, лява схема за вмешателство в изборите от името на лудия Джо Байдън, като премахне името на президента Доналд Тръмп от бюлетините и елиминира правото на гласоподавателите в Колорадо да гласуват за своя кандидат. Лидерите на Демократичната партия са в състояние на параноя заради растящата и доминираща преднина на Доналд Тръмп, която той демонстира на предходните социологии. Те са загубили всякаква надежда в проваленото президентстване на Байдън и сега правят всичко по силите си да спрат американския гласоподавател да ги изхвърли от офиса през ноември 2024 г.

Върховният съд в Колорадо се произнесе напълно неправилно и бързо ще изпратим протест към Върховния съд на САЩ по отношение на това дълбоко недемократично решение. Напълно сме уверени, че Върховният съд на САЩ бързо ще отхвърли тяхното решение в наша полза и ще сложи край на тези неамерикански съдебни дела”

Мрежата също се „запали” след скандалното решение с редица публични фигури и експерти, които изразиха жестоки критики към магистратите от Колорадо.

„Демокрацията сега значи правото на хората да гласуват за кандидати, одобрени от либерални съдии”, написа Дейвид Сакс.

„Така изглежда ИСТИНСКАТА атака срещу демокрацията - в неамериканско, противоконституционално и безпрецедентно решение, кабал от демократични съдии забрани на Тръмп да участва в президентската надпревара в Колорадо. Аз също искам името ми да бъде заличено от бюлетините в Колорадо, ако това на Тръмп не бъде върнато. Настоявам Рон ДеСантис, Крис Кристи и Ники Хейли да направят същото още сега - иначе негласно се съгласяват тактически с тази незаконна маневра, която ще има катастрофални последици за страната ни”, написа другият кандидат за президент от Републиканската партия Вивек Рамасвами, който е на практика директен конкурент на Доналд Тръмп.

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
20
Коментара по темата
20.
До 19
22.12.2023 11:04:46
0
0
Кой е писал някъде , че е бил руснак, бе. рософоб/русофобка, комплексиран/а?
19.
до 17
21.12.2023 00:48:07
0
0
Забрави да ни кажеш името на руснака, "открил" радиото...
18.
Фекрет Стораро
20.12.2023 13:41:35
3
5
до 15 .. а Гърците от кога взимат религията ? Турция, България най-старите някога откривани артефакти и мегалити :) и да не са се казвали Турци, Българи тогава ... а Арарати, където са се скрили когато Босфора се е отворил и Черно Море от езеро е станало море, тогава гърците даже ги е нямало на картата. Да не говорим че има и по ранна цивилизация Шумерия от която римляните копират цялата си история и божества, а Гърция я няква късна цивилизация като новата Египетска ;)
17.
До"История на САЩ"
20.12.2023 13:34:13
6
4
Не схващам напълно идеята на това , твоето словоизлияние, какво и колко много са дали САЩ на света, но истината е, че те нямаше какда го дадат, ако оня , от другия край на света не беше измислил таблицата на химическите елементи, другият открил радиовълните и първото радио, , третият измислил ракетния двигател ...
Да не говорим, че още по-нататък по света открили барута, парите и ред такива неща, без които светът нямаше как да върви напред!
Включително и САЩ!
Колкото до сградата , която била наречена първо една , пък после била наречена друго, пък горяла, та я събаряли, градили наново, но тя не била тази сграда, това е най-изумителният довод , който съм чувал за да се отрече една история !
Ами че той и Колизеума в началото не се е наричал така, окончателното си име получава много по-късно, но годината на създаването му е с първия камък и откриването !
Стотици исторически паметници по света са разрушавани и съграждани наново , с други имена , с други строителни материали, но са известни с последното си име, като началото на историята им не се променя!
Колкото и на някои хора да им се иска да е така!
16.
До 8
20.12.2023 13:08:33
3
4
Само крайно ограничен човек може да си мисли, че раса и култура са понятия, чийто смисъл може да се определи и формира за 240 години!
Подобна грешка направиха социалистическите и комунистическите вождове, които решиха , че социалистическата и комунистическа култура може да се формира за няколко петилетки!
"Перестройката" и рухването на на строя го доказа!
15.
До 8
20.12.2023 12:46:25
8
5
На Русия сме дали религия,на нас Гърците ни я дават,на тях пък Римската империя :) Много е наивно да смяташ,че ако не сме били ние,Русия нямаше да има религия (Християнска)
14.
Демокрация по американски
20.12.2023 12:42:20
5
11
Съдии , назначени с мандат на демократичната партия съдят член на противниковата партия , който се кандидатира за Президент!
А това не е ли политическо решение и конфликт на интереси!?
13.
Scrooge McDuck
20.12.2023 12:39:53
3
9
Русчев оправи заглавието. Решението се отнася за щата Колорадо. Поправи го, че либералите пуснаха жълто.
12.
Един
20.12.2023 12:39:31
14
11
Русчев , питай тези които по добре знаят -забраниха му (засега ) да участва в предварителните избори на републиканците в щат Колорадо. Да се надяваме и в други щати ще забранят на рижата маймуна да участва.
11.
Гешефтурата
20.12.2023 12:36:35
8
14
"Демократични" ценности от най-големия износител на мир и оръжие в света.

Лошото е, че тези "демократи" дърпат конците и на сглобката у нас и очевидно и при нас съвсем така по демократично махат исторически паметници без заповед, без разрешение.
Ей така, по усмотрение, си правят каквото искат. После се чудят защо русофилите по света стават все повече и повече...
10.
До 9
20.12.2023 12:35:37
5
7
Абе в Англия катериците не ги изядохме,но плащаме три пъти по високи сметки ;) Отделно храната скочи няколко пъти,отделно спряха помощите на инвалидите и ги задължиха да работят!Та,катериците може и да не са изядени,но положението стана доста сериозно!
9.
Оппа
20.12.2023 12:31:28
14
12
Новината е навсякъде, но никъде я няма митрофановската опашата лъжа, че съдиите били избрани от демократите. ХАХАХА Стана като натовските бази скрити в ресторанти и пицарии и като натовските генерали маскирани като лелки в кухнята.
Европа замръзна(според същия фантазьор а в Англия изядоха катериците в парковете защото Путин им спря кранчето ииии глад братче.
Същия фантазьор "унищожи" стотици хиляди натовска армия в Украйна и в унисон с кремълската психушка, едновременно твърдеше че има опасност от въвличане на НАТО в конфликт с Русия. Че как вече воюваш с НАТО и твърдиш че може тепърва да влезеш в конфликт с НАТО?
Ние русофилите към 1000 пъти удряхме Хамерика със Сърмат и едновременно чакаме Тръмп да спечели в Хамерика.
Ние русофилите мислехме(въпреки че няма с какво) че Боко е еврогейсър и се пенихме че законът Магнитски ще му види сметката, а пък той законът създаден и прилаган от Хамерика за която сега се пеним че нямало закони.
Отделно от това родения в Одеса адвокат Магнитски, арестуван и убит от нашия гуру Путин.
Алоооо Карлуково 4ти километър, д-р Гълъбова, 100% потомствен русофил съм, помогнете ми! В къртунката ми е сиганска сватба думба-лумба,родих по-разбъркан от айрана!
8.
История за САЩ
20.12.2023 12:26:40
11
14
Реших да напиша този пост, защото често попадам на "патриотични" изблици като този на снимката под поста, в които се твърди, че САЩ не само, че е млада държава, ами си няма и култура, защото е "сбирщайн от раси и етноси".
Тъжното е, че подобни твърдения може да роди само крайно ограничен човек, на който му липсват не задълбочени познания, а елементарна обща култура За незнаещите - бившата британска колония става независима държава на 4-ти Юли 1776г.
И понеже ми е писнало да давам уроци по история във Фейсбук ще дам домашна на дървените филофофи - запознайте се с картата на Европа по това време и си запишете колко от съвременните държави липсват на тази карта. Искам да обърна особено внимание на велико хрумване на неизвестен наш русофил, което се тиражира от доста дълго време и в което се твърди, че "Когато е основана Америка в Русия е построен Болшой Театр." Добре звучи, но не истина. НЕ САМИЯ ТЕАТЪР, а просто името "Болшой Театр" води началото си от 28 март 1776г. Това, което някои хора наричат "основанане" е всъщност един лиценз, който Екатерина II дава на княз Петър Орусоф за да организира театрални представления, балове и други форми на забавление по домовете на аристокрацията. Същият княз Орусов започва строителството на театъра, наречен „Петровски“ заради адреса му на улица „Петровка“. Сградата обаче изгаряла още преди откриването и княза възложил строителството на английския предприемач Майкъл (Михаил) Медокс, който построява т. нар. „Болшой Петровски театър“. Този театър е просъществувал само 25 г. - изгаря през 1805 г. Сградата, която днес всички възприемат като основна забележителност на Москва е открита на 20 октомври 1856 г. по време на коронацията на Александър II. В Русия театъра е бил забавление само за аристокрацията. Нали не си въобразявате, че крепостните, които не са имали право да излизат от именията са ходили на театър? А сега за театъра в Америка.
През 1716 г. в Уилямсбург, Вирджиния, 60 години ПРЕДИ Екатерина Велика да даде разрешение на Орусов да организира представления по домовете на аристократите, е построен първия театър в Америка! А оригиналния театър Док Стрийт в Чарлстън, Южна Каролина отваря врати през 1736 г. В това няма нищо учудващо, като се има предвид, че повече от 200 години преди в Русия да се роди идеята за театър, предците на английските колонизатори в Америка са гледали пиеси на Шекспир по улицитите на Лондон. Руските мужици трябва да благодарят на германката Екатерина, че ги е запознала с европейската култура.
Най-голямото богатсво на Америка е именно нейната култура, която е плод на сблъсъка на култури от цял свят, като "сблъсък" в случая не го използвам в негативен аспект. За тези, за които културата се състои в холивудски филми и рап музика искам да подчертая, че от сбъсъка на африканската и европейската култури се ражда рагтайма, който е предшественик на джаза, блуса и рок музиката. Дааа, държавата "без култура" е родина на трите жанра съвременна музика. Гершуин, Луис Армстронг, Елла Фицджералд, Дюк Елингтън и Били Холидей са родени и творили в Америка. Да не забравяме и литературата - тази "само 200 годишна държава" е дала на света Едгар Алан По, Марк Твен, Джак Лондон, Ърнест Хемингуей, Уилиам Фокнър, Джак Керуак, Джон Ъпдайк, Джеръм Селинджър, Хенри Дейвид Торо, Емили Дикинсън, Джон Стайнбек, Скот Фицджералд, Рей Бредбъри, Гор Видал, Труман Капоти, Тенеси Уилиамс, Уолт Уитман и т.н. Освен писатели и музиканти Америка е дала на света и 218 нобелови лауреата, от които 32-ма са получили наградата за открития в областта на медицината. През 2019 г. изобретателите на литиевойонната батерия – американците Джон Гудинаф и Стенли Уитингам получават нобелова награда. Такава батерия има във всеки компютър и телефон. От хладилника, прахосмукачката, асансьора и ксерокса, през първия самолет, първия полет над Атлантика, първия самолетоносач, до операционните системи Windows, Apple и Android, всичко е изобретено в САЩ. Включително и силициевият чип, който прави възможно съществуването на тези технологии. За 240 години от основанането си, САЩ е дал всичко това на света! Ама пък си нямат чешми като тази, нито си имат народна носия с шевици и черешови топчета. Относно носиите, искам да спомена факта, че сините джинси, които в България наричаме дънки, са своеобразна американска носия, характерна за работническата класа. Дънките са популяризирани като ежедневно облекло от Марлон Брандо и Джеймс Дийн в техните филми от 50-те години на миналия век, което довежда до превръщането им в символ сред тийнейджърите. Днес в целия свят дънките са ежедневно облекло, плод на субкултура възникнала в Америка. С една дума "държавата без култура" хем няма такава, хем влияе на целия свят... А за таварищите русофили искам да подчертая, че докато през 1787г Медисън, Хамилтън, Вашингтон и Бенджамин Франклин пишат конституция, матрьошките още не са чували за такава.
Първите наченки на конституционализъм в Губернията датират от 1906 г. и представляват своего рода ревизия на Основните закони на Руската империя от 1832 г., която трансформира абсолютната монархия в такава, в която императорът се съгласява за ПЪРВИ ПЪТ да подели автократичната си власт с парламента - има-няма 600 години след подписването на Магна харта и почти 30 години след нашата Търновска... просто информация. В заключение... Наздраве! Пийте една студена вода от таз стара чешма!

Биляна Амбарева

Докато русофилите се гордеят, че "Балшой театър" бил "по-стар" от САЩ, или тази чешма, можеше да се сетят, че на Русия и руския народ, им дарихме писменост, култура и религия, като по-цивилизован и стар народ. (коментар от Константин Стоянов)
7.
Въпрос с повишена трудност
20.12.2023 12:17:48
8
8
Какъв е този фалшив тен, драйфа ми се
6.
Дкдк
20.12.2023 12:08:33
3
16
Само му вдигнаха рейтинга с тази простотия
5.
Ноунейм
20.12.2023 12:05:46
6
22
Либералите отново леко се объркаха.Би следвало да знаят отлично как по-точно работи ефекта на забраната.Сега ще бъдат пометени не от Русия,а от самия американски народ!
4.
Някой
20.12.2023 12:01:41
18
8
Правилно!
3.
един нормален
20.12.2023 11:57:04
5
25
"Демокрация" по американски!
Да сте наясно какво ни чака!
2.
И правилно
20.12.2023 11:47:35
26
8
Един луд по-малко.
1.
Я пак. .?!
20.12.2023 11:37:53
1
21
Превода на новината доста куца и смисъла се губи... Жорка, ай, малко по-сериозно..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори