×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуваха и националния треньор по щанги за корупцията в спортното министерство


Арестуваха и националния треньор по щанги за корупцията в спортното министерство
Иван Иванов - олимпийски шампион по вдигане на тежести и настоящ национален треньор на България
16 Декември 2023, Събота, 14:17 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: lap.bg

Първият арестуван по случая бе синът на националния треньор - Иван Иванов-младши, който е експерт в дирекция в спортното министерство

Олимпийският шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния отбор на България Иван Иванов също е бил арестуван във връзка с корупционния скандал в Министерството на младежта и спорта, разразил се в петък (15 декември).

Иванов не е водил съботната тренировка на отбора, а е бил заместен от помощника си Никола Колев, съобщи bTV.  Първият арестуван по случая бе синът на националния треньор - Иван Иванов-младши, който е експерт в дирекция в спортното министерство.

Задържаха още двама в спортното министерство заради подкупа

Ето и цялата корупционна история, развихрила се в петък:

От шефа на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид е поискан подкупът от 62 хил. лева, с който е хванат експерт от Министерството на младежта и спорта. Парите били, за да му осигурят 1,2 млн. лв. за организиране на европейско първенство догодина и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация. Това стана ясно от официално изявление на зам. градският прокурор на София Христо Кръстев.

Парите били белязани, а служителят Иван Иванов е задържан. Арестът е извършен в петък в сградата на спортното ведомство на бул. “Васил Левски”. Задържаният работи като експерт в дирекция на министерството.

По-късно в петък бяха арестувани още двама души, включително шефката на дирекцията. Те бяха изведени с белезници и качени в патрулки. По информация на “24 часа” има и още отведени за разпит.

Разследването започнало, след като шефът на федерацията по вдигане на тежести се оплакал в антикорупционната комисия, че му искат подкуп. След като не използва конкретните имена, но бе попитан за Маджид и Иванов, Кръстев каза, че не отрича информацията. В понеделник от прокуратурата ще дадат нов брифинг.

От държавното обвинение поискаха повече време за подробности, тъй като при тях случаят е дошъл по обяд. Градският прокурор Илиана Кирилова изтъкна, че експертът е задържан за 24 часа. Извършват се обиски, претърсвания и разпити.

“Ръководството на Министерството на младежта и спорта оказва пълно съдействие на Софийската градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции”, съобщиха от спортното министерство след първия арест.

“Поздравявам службите за добре свършената работа. В министерството няма място за корупция”, заяви спорният министър Димитър Илиев.

Европейското първенство по вдигане на тежести ще се проведе от 12 до 20 февруари в “Арена София”.


В категории: Крими


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
13
Коментара по темата
13.
До 4
17.12.2023 14:47:53
0
0
Познавайки Иван от ученик мога да ти кажа...само спортист - велик , но само до там ! Той вкара от Германия непроследомия към момента хап , който направи 2 ма негови съоченици световни ( единия за Катар ) и после ги изпя след години ...сега единия е Кмет на Русенско село, другия е пиянка. Борчове...борчове и борчове, това е смисълът на живота му. Жена му бе " свястна " до извесно време...ама като живееш с боклук, ставаш боклук. Дубай , Мерджани S класи...ала бала . Ся сметката на масата...
12.
Zorge
17.12.2023 09:51:02
0
0
Trqbva da proverqt i federeciqta po hockey na led tam krajbite .........
Tony lokuma i Martin Milanov sa po zle ot bobi mihaelov i kompaniq
11.
*********
16.12.2023 18:50:25
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Пешо
16.12.2023 17:09:31
1
3
Евала на Иван Иванов-старши за постигнатите успехи. Трябваше по примера на великия Иван Абаджиев да насочи наследника си в сфера извън спорта.
До коментиращи 1 и 2:
Идете някъде другаде да си пишете тъпите политически коментари. Или другаде не ви държи?
9.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
16.12.2023 16:42:50
1
3
ДО №5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАХАХА СПОРЕД ЗАПОЗНАТ ТОВА Е ""НОРМАЛНА""ПРАКТИКА ОТ ГОДИНИ ПРИ ФИНАНСИРАНЕ НА ФЕДЕРАЦИИТЕ ПО ДОГОВОРИ С МИНИСТЕРСТВОТО И Е """ОБЩЕСТВЕНА ""ТАЙНА В СПОРТНИТЕ СРЕДИ !!!!!!!!! КАК СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ТЕЗИ КИНТИ Е ОБАЧЕ СЛЕД """БУШОНА"" ЩЕ СИОСТАНЕ ТАЙНА !!!!!!!!!!!!!!!
8.
Кочо
16.12.2023 15:59:29
0
8
Тука нашите 'чок тарикати' уж все са експерти и с научни степени в дадена насока а всъщност са си едни прости крадливи тарикатчета. Като им лъснат игричките и като им изкарат мръсните ризи започват да се гърчат като настъпани червеи...
7.
*********
16.12.2023 15:18:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
6.
*********
16.12.2023 15:10:07
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Въйй
16.12.2023 14:57:14
3
16
По времето на гр0б това НИКОГА нямаше да се случи!
4.
Защо
16.12.2023 14:42:34
5
20
Защо кадърните хора винаги ги махат? Този човек и тренъор донесе много медали и радост за България в щангите. Това е някакъв много подъл номер, за да го махнат. Още от преди им беше трън в очите и искаха да го махнат. Сега явно ще успеят с подли номерца. Вижте, коя прокурорка говори вчера в централните емисии новини. Тази късо подстриганата, която я има на снимки в осемте джуджета. А осемте джуджета са с Еврото.
3.
Най после има държава !
16.12.2023 14:38:09
20
10
Браво на правителството!
2.
1
16.12.2023 14:28:54
15
13
Пеевски командва държавата, свали интервю на Митрофанова. Мачка представител на Кремъл безцеремонно, къде са ГРУ и СВР?

Делян Пеевски заяви, че е "недопустимо ефирът на БНР да се превърне в обществен предавател за пропутинската пропаганда и дезинформация" и интервюто с посланика на Руската Федерация (РФ) Елеонора Митрофанова беше свалено.

Така Пеевски показа и доказа, че командва в държавата и не само е незаобиколим фактор за лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ, но и скача на Путин.

Знаково е, че никой от емблематичните русофили не реагира срещу поредната русофобска и антипутинска акция на Пеевски.

"Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии - БНР.

Именно този представител на Кремълския режим, срещу чиито безпрецедентна арогантност и незачитане на правовата държава многократно сме възразявали. Представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата държава и ЕС.

Приемаме гостуването на Митрофанова в ефира на общественото радио като груба демонстрация на незачитане на националния суверенитет, общоевропейски позиции и ценности, както и погазване на националните интереси на България", заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в своя позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Как само ги подрежда Пеевски - "представител на Кремълския режим", "безпрецедентна арогантност", "представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО", "заключва православен храм".

Мария Захарова, официален представител на руското министерство на външните работи, която реагира остро срещу демонтирането на монумента на Червената армия, ще скочи ли срещу Делян Пеевски?

Каква ще е ролята на руския посланик, след като Пеевски свали интервюто й от БНР и тя не успя да представи официалната позиция на посолството на РФ?

Как ще защитава позициите на РФ посланик Митрофанова, след като Кремъл на практика не разполага с официални резидентури, няма генерални консулства, а сега и посланикът бе цензуриран в БНР?

Демонтират монумента на Червената армия с флекс, Пеевски сваля интервю на посланик Митрофанова. Какво повече? При това Пеевски свали интервюто толкова безцеремонно, че превръща в митове историите за всесилните ГРУ и СВР.

Как Пеевски мачка представител на Кремъл толкова безцеремонно, а всесилните ГРУ и СВР, които вече нямат официални резидентури в България, но работят чрез "нелегалната разведка", не реагират.

Как ли могат да реагират? Ако организират операция срещу Пеевски, това означава скъсване на дипломатическите отношщения. Така че остава само единственото оръжие - Мария Захарова.

Ако и "Маша" не скочи срещу Пеевски, това ще е знак и към властите в България и вече никой във властта в България няма да се съобразява с Кремъл.

bgsniper.com
1.
1
16.12.2023 14:25:42
6
22
САЩ ще направят Пеевски премиер, ако продължава да върши работата на ЦРУ. Само Стамболов е громил така Русия

Американците ще направят Делян Пеевски премиер въпреки "Магнитски", ако продължава да върши работата на политическата секция на резидентурата на ЦРУ сруещу влиянието на Русия в България.

Пеевски громи Кремъл за войната на Путин в Украйна, атакува "токсичните руски капитали", работи срещу влиянието на РПЦ в БПЦ с позицията си за Руската църква, среща се с владиците в Синода и от русофили може да ги превърне в русофоби, сваля интервю на руския посланик в БНР.

Какво повече трябва да свърши Пеевски за американците, колко по-голям русофоб и антипутинист трябва да стане (едва ли и в Полша има толкова последователен русофоб и антипутинист), за да реагират русофилите (къде са Боян Чуков и Валентин Вацев)?

Делян Пеевски си е поставил като цел да стане премиер и вероятно ще стане, след като толкова демонстративно скача срещу уж всесилния Кремъл. Кой ще го спре?

Бойко Борисов, който се покри по темата с демонтирането на монумента на Червената армия, а получи орден за неговото опазване - направо го опази.

Корнелия Нинова ли ще го спре, която дори не отиде на протеста срещу демонтирането на монумента на Червената армия?

Никой не може да го спре, само руснаците, но рискът за тях е огромен. Само премиерът Стефан Стамболов е атакувал така Русия, но Кремъл рискува скъсване на дипломатическите отношения с България, ако организира операция срещу Пеевски.

Това обаче е по-малкият риск, по-големият е, че ще превърне Сарая във враг, което означава и българските турци, които смятат Пеевски за благодетел.

Скочат ли българските турци, ще скочи и Турция, а това означава MIT. Затова руснаците няма как да превърнат Пеевски в новия Стамболов, дори той да стане още по-голям русофоб.

Делян Пеевски и Ахмед Доган очевидно са калкулирали рисковете от антируската и антипутинска политика, както и плюсовете от проамериканската.

Целта е Пеевски да стане премиер, а това могат да го ортанизират само американците. Затова Пеевски ще продължава да играе ролята на пръв русофоб и антипутинист.

Защо "янките" да не направят Делян Пеевски премиер, след като върши работата на резидентурата на ЦРУ? Резидент на ЦРУ няма как да стане, но министър-председател отвсякъде.

bgsniper.com
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори