×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВФ дава 900 милиона евро на Украйна, а Джо Байдън застрашен от импийчмънт


МВФ дава 900 милиона евро на Украйна, а Джо Байдън застрашен от импийчмънт
Благодаря ви за вашата подкрепа за Украйна и за това, че приветствате успехите на нашия народ, заяви Володимир Зеленски след срещата си с Кристалина Георгиева
12 Декември 2023, Вторник, 07:00 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: УНiАН

Надяваме се, че можем да разчитаме на САЩ, заяви Володимир Зеленски във Вашингтон

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети централата на МВФ за среща там с ръководителката на Фонда Кристалина Георгиева, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

След срещата Зеленски заяви, че е благодарен на МВФ за подкрепата за Украйна, предаде Ройтерс. Той допълни, че Киев работи по прилагане на препоръчаните от Фонда реформи.

"Благодаря ви за вашата подкрепа за Украйна и за това, че приветствате успехите на нашия народ. Във време на война ние въвеждаме реформите, които укрепват нашите институции и работим с партньорите, за да предоставим повече икономически възможности за нашия народ", заяви Зеленски в "Телеграм" след срещата с Георгиева.

Междувременно финансовата институция обяви изплащането на Украйна на 900 милиона долара в рамките на плана за подпомагане на страната, обявен през март.

МВФ повиши също така прогнозите си за БВП на Украйна за настоящата година от 1 процент до 4,5 процента, а за догодина - до 3-4 процента. Това съобщи ръководителят на мисията на МВФ за Украйна Гавин Грей, предаде Ройтерс. Той каза, че до края на годината БВП на Украйна може дори да превиши 4,5 процента.

Представителят на Фонда добави, че Украйна продължава да е изправена пред рискове, свързани с осигуряването на външно финансиране, но тези рискове не са по-високи, отколкото през периода, през който мисията на МВФ е извършила първи преглед на програмата на Фонда за подпомагане чрез заеми на Украйна на стойност 15,6 милиарда долара.

Грей добави, че Украйна трябва да продължи амбициозната си програма за преструктуриране на външния си търговски дълг през първата половина на 2024 г. Той похвали впечатляващата устойчивост на украинската икономика въпреки руската инвазия.

Мисията на МВФ пък ще направи трети преглед на програмата за отпускане на заеми за Украйна през пролетта на 2024 г., като ще обърне внимание и на нужните мерки за стимулиране на приходите, допълни Грей.

Междувременно Ройтерс съобщи, че във Вашингтон украинският президент Володимир Зеленски е казал в реч пред американски военни, че се надява да може да разчита на САЩ.

"Ние няма да се откажем. Знаем какво да правим и можете да разчитате на Украйна. И се надяваме също така, че можем да разчитаме на вас", заяви Зеленски в своята реч в Националния университет по отбрана, цитиран и от БТА.

Правителството на американския президент Джо Байдън предупреди Конгреса на САЩ, че ако не бъде подновена военната помощ за Киев, везните във войната в Украйна може да се наклонят в полза на Русия, като се появят заплахи за националната сигурност на западните страни.

Очаква се днес Зеленски да се срещне с президента Байдън и с конгресмени.
Много законодатели републиканци изразяват съмнения във връзка с това дали да бъде продължавана помощта за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Войските на руския президент Владимир Путин нахлуха в Украйна в началото на миналата година. Така започна една война, в която са убити или ранени стотици хиляди хора, и така се стигна до най-голямата конфронтация между Русия и Запада от шест десетилетия.

Американският президент Джо Байдън поиска от Конгреса 61,4 милиарда долара за военно финансиране на Украйна като част от пакет за помощ на обща стойност 110 млрд. долара, който да включва също финансиране за Израел и за справяне с предизвикателства в областта на националната сигурност, припомня АП. Засега обаче искането на Байдън за извънредния пакет не е удовлетворено от Конгреса, тъй като бе обвързано с дебата за имиграционната политика на САЩ и за сигурността на американските граници.

Американският министър на отбраната Лойд Остин, който беше заедно със Зеленски в Националния университет по отбрана и също държа реч там, предупреди, че Путин все още се надява на победа в Украйна. Остин увери, че подкрепата на САЩ за Украйна остава "непоколебима".

"Въпреки престъпленията си и въпреки изолацията си Путин все още вярва, че може да надвие Украйна и че може да надвие Америка. Той обаче греши", заяви Остин, като спечели с думите си аплодисментите на публиката. "Ангажиментите на Америка трябва да бъдат изпълнени", подчерта министърът, очевидно обръщайки се към Конгреса.

Откакто руските сили нахлуха в Украйна, американските конгресмени са одобрили над 110 млрд. долара помощи за Украйна. Откакто обаче републиканците установиха контрол върху Камарата на представителите през януари, Конгресът не е одобрявал средства за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Междувременно председателят на контролираната от републиканците Камара Майк Джонсън, цитиран от Ройтерс и БТА, съобщи, че Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува в четвъртък резолюция относно официално пристъпване към разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън. 

Вотът ще се състои в деня, в който членове на Камарата на представителите планират да напуснат Вашингтон за традиционната парламентарна ваканция в края на годината, която ще продължи три седмици.

Републиканците от Камарата на представителите обвиняват президента от Демократическата партия и неговото семейство, че неправомерно са се възползвали от политическите решения на Байдън от времето, когато той беше вицепрезидент на президента Барак Обама (2009-2017 г.). Републиканците в Камарата на представителите също така обвиняват Министерството на правосъдието на САЩ в неподходяща намеса в разследването на бизнесделата на сина на Байдън - бизнесмена Хънтър Байдън. Министерството на правосъдието отрича да е предприемало неправомерни действия по този въпрос.

Представителят на републиканците Кели Армстронг в четвъртък ще представи резолюция от 14 страници, която ще позволи на цялата Камара на представителите да гласува за разрешаване на официално стартиране на разследването за импийчмънт.

Републиканците от Камарата на представителите досега не са успели да представят доказателства, които да свързват действията на Байдън като вицепрезидент с бизнеса на сина му и е малко вероятно Сенатът, където демократите на Байдън имат крехко мнозинство, да гласуват за осъждане на президента ако Камарата на представителите все пак реши, че президентът трябва да бъде отстранен.

Конгресменът Байрън Доналдс, който е републиканец и е член на един от трите комисии, разследващи действията на Байдън, заяви в неделя пред "Фокс нюз", че очаква разследването да приключи в рамките на следващите две седмици и Камарата на представителите да формулира обвиненията за импийчмънт на президента по някое време през пролетта.

Същевременно синът на Байдън  - Хънтър Байдън, има проблеми със закона заради притежаване за огнестрелно оръжие, защото при закупуването му той пропуснал да поясни, че страдал от наркотична зависимост. По тези обвинения той може да получи до 10 години затвор и глоба от 250 000 долара. Хънтър Байдън настоява тези обвинения да му бъдат снети.

Хънтър Байдън освен това е обвинен и за пропускане на плащане на данъци в размер на 1,4 милиона долара. Негови адвокати казват, че той е изплатил напълно дължимата дума по-късно.
 


В категории: Войната в Украйна


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
20
Коментара по темата
20.
Пешко
22.12.2023 06:49:00
0
1
Терминологията е малко объркана. МВФ подарява на Усрайна 900 милиона. Защото не виждам как, кога и по какъв начин тази държава ще връща дадените й милиарди. Бил работил зеленчука по препоръчаните от Фонда реформи. Как? Лява ръка, десен джоб. Щатите щели да му осигурят имение за 20 милиона да се скрие като окончателно разори страната си. Осигурят или той си го е платил пУтайно.
19.
джуджето със зеленoто якенце
12.12.2023 10:28:32
7
6
I am once again asking for your financial support
хахаха
18.
Абее
12.12.2023 09:59:20
7
5
Добре че освободиха Южна и Източна Украйна, където 80% са етнически руски. Освободиха Бахмут и Авдеевка като ги изравниха със земята, освободиха и десетки хиляди от живота. Освободиха и Харков на 90% етнически руски и много от тях до ден днешен не говорят добре украински. Болшинството от тези рускоезични имат роднини в Русия, но взеха оръжие за да се бранят от руските освобидители, да бранят дом, семейство и живота си.
Опазил Господ от тези "освободители", които и нас "освободиха" през 1944г.
От кой ни освободиха?
От интелигенция, от златен резерв, от свободата ни освободиха, а 40 000 българи освободиха от живота. Така ги чакахме тези "освободители" че години наред сме хранели 300 хилядната им окупационна армия и са ни ограбили милиарди.
17.
MT до 15
12.12.2023 09:57:50
2
6
Украинци сами пишете свой коментари, всяко трети дума ние путкин, с него лягат с него ставаме, бива, има време, война свърши, твои жени обратно, с пълен жопу. Жопу напълнен с топла попови лъжички. Само долбоеб вярват в победi на yКрадна.
Написах го така за да го разберат украинските имбецели пишещи си сами коментарите.
16.
Днешният ни ден
12.12.2023 09:19:31
4
8
Нищо няма да свърши с Украйна !
Тя бе само Началато.

Фашизма иска реванш !

Ударно в цяла Европа се изчегърка спомена за резултата от Втората Световна. Във всяка държава конкретният повод е различен и специфиен но това са нюанси.
Махането на паметта за нея, изразена в паметниците е предизвикателство за търсене на реванш.

В Шенген няма да ни пуснат.
В Стефан Караджово нямат вода.
В Караджово (пловдивско) нямат ток.
А в София, областната управа демонтира паметникът на Червената Армия.

Пеевски, Борисов, Кирил Петков и Асен Василев ни водят към Атлантика.
Ще теглят нови 10 млрд лева дълг за децата ни.
15.
@@@
12.12.2023 09:05:55
7
15
Просяка тръгна пак да проси!Колко още ще наливат в тази бездънна дупка.Всичко на наш гръб.
14.
15
12.12.2023 08:59:31
11
6
само долбоеби вярва победа путкин хаха на путкинден
13.
МТ до 10
12.12.2023 08:45:20
10
8
Рано или късно ще ги намерят, всеки ден ги търсят по поляни, пътища, чукари и ще ги намерят! Ако трябва ще продължават да насилват и убиват жени, деца и цивилни, да крадът гърнета и перални, но ще ги намерят.
https://youtu.be/0dyD_DV4Nos?si=lEkaPXGOPzQDRv8q
Братушките кадировци и бурятите са нащи братя и трябва да вярваме в путинската победа. Знаеш ли колко руски солдати станаха половинки на кадировци и колко дадоха живота си?
340 000 са вече само убитите и линията на фронта не мърда от година и нещо. На такава жертва срещу фашизма са способни само рускоазиатските ни братя.
12.
ХХ
12.12.2023 08:40:46
6
14
Няма.лошо. Все пак МВФ взема тези пари и от про'с'таците дето на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО. Кеф.
11.
Махат Моча в София
12.12.2023 08:40:09
21
11
В Бургас алъошата ,кога ???
10.
До 8
12.12.2023 08:36:26
14
10
Другарю Дебил,обясни на драгия зрител де ги тия фашисти? Година и половина ги търсят.В украинските болници ли,в училищата,в магазините или в детските градини ,които разрушиха са се крили?
9.
MT
12.12.2023 08:29:19
4
5
https://www.youtube.com/watch?v=LGG_tHdbUhE&ab_channel=Пасков
Има ли фашисти в Уклaйнa?
8.
Сь
12.12.2023 08:20:14
11
29
ДОКАГА ЩЕ СПОНСОРИРАТЕ ТОЗИ
НАРКОМАН И УСРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ ?
БОЙ ПО ГНУСНАТА УСРАИНСКА СГАН
СЛАВА РОССИИ
7.
Гаварит Масква
12.12.2023 08:15:24
1
8
Е тука работата
6.
1
12.12.2023 08:09:55
20
8
1 2 3 капути не мислете заеми УКРАЙНА СВОБОДНИЯ СВЯТ ЩЕ ГИ ОПРОСТИ И ЩЕ ДАДЕ МНОГООО ПОВЕЧЕ и не плачете на чужд гроб гледайте си мизерия външни кенефи матушка
5.
1
12.12.2023 08:06:39
25
8
$60МИЛИАРДА ИДВА УКРАЙНА КОПЕЙКАДЖИИ ГАЗ ПИКАЯТ ПРЕВЗЕХТЕ ЛИ АВДЕЕВКА ВЕ КАПУТИИ И ТАЯ ГОДИНА ЗА 2РИ ПЪТ ЖУЖЕ ЩЕ СЕ СКРИЕ ПОД МАСА СРАМ НЯМА ТВ ШОУ ЦИРК МИНАЛАТА ГОДИНА ИЗБЯГАХА ОТ ХЕРСОН ДЕТО НАВСЕГДА ЗАВИНАГИ ЩЯЛ ДА БЪДЕ РУССКИЙ ХАХАА ТАЯ ГОДИНА НАПЪВАТ 40000 ОРКИ СРЕЩУ 10000 СМЕЛИ УКРАЙНА ВОИНИ И УСПЕХ ЙОК НЯМАА ДА ЖИВЕЙ СВОБОДНИЯ СВЯТ И ХРАБРИЯ УКРАЙНА БОЙЦИ
4.
1
12.12.2023 08:02:38
22
6
Ние няма да се откажем БРАВО Знаем какво да правим и можете да разчитате на Украйна БРАВО И се надяваме също така, че можем да разчитаме на вас", заяви Зеленски в своята реч в Националния УНИВЕРСИТЕТ по ОТБРАНА ЕЙ ТОВА СА МЪЖКИ ПРИКАЗКИ НЕ КАТО ОНОВА ДЖУДЖЕ ДЕТО ПРЕЗ ДЕН ПЛАШИ ГАРГИ ЯДРЕНИ ПАДЛОДКИ
3.
И колко станаха дълговете?
12.12.2023 07:45:15
7
33
И колко са вече дълговете на уКрайната ?
Накой да ги обобщи!
Или това не се казва на глас, за да не се разбере отчайващото положение.
Затънала в дългове, фалирала държава.
С димографска катастрофа.
С избито мъжко население и избягало женско.

Беше много забавно, когато хумориста, еврейн Зеленски, слугата на народа, стана Президент.

Гледайки Украйна ми става тъжно за Аржентина и техният клоун.

Дълбок поклон на Слави Трифонов, че се отказа да бъде кървавият клоун на българити.
2.
Xxx
12.12.2023 07:12:33
11
38
Путин си мислил,че можел да победи Украйна,но грешал хахахах Без значение,колко пари ще се налеят в Украйна,тя няма никакви шансове за победа!На САЩ им е ясно това,за това и не искат да дават пари.И цялата тази изолация,всъщност направи Русия по силна (военно)
1.
Владимир Путин
12.12.2023 07:04:11
6
23
Зеленчуци който не яде той голям к..р ще си навре
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори