×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Греда за ГЕРБ


Греда за ГЕРБ
Новата "инсталация" се оказа, че е положена със закъснение от фирма, избрана по проект, движен от предното ръководство на Столичната община
11 Декември 2023, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Депутати от партията на Борисов пак нападнаха току-що пръкналата се "Промяна" в София заради свои прегрешения

След „златната арка“ пред храма „Александър Невски“ в центъра на София се появи нова „инсталация“, която разбуни духовете. Странни греди бяха положени на ул. „Цар Иван Шишман“. Това доведе до поредна вълна от критични реакции към новото ръководство на общината в лицето на кмета Васил Терзиев, излъчен от ПП-ДБ и „Спаси София“. Да се присмее побърза и депутатката от ГЕРБ Десислава Трифонова.

„Арката я “одобрявах”, защото приличаше на портал, който цели да вкара изгубените души от Продължаваме промяната в правия път. Обаче, вече съм сериозно притеснена, че от Промяната са не просто изгубени, а обикновен безнадежден случай. Спасение за София няма…”, написа Трифонова във фейсбук.

Припомняме, че през 2021 г. тя бе уволнена като изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции от Кирил Петков, който тогава бе служебен министър на икономиката. Десислава Трифонова до днес е силно критична към „Продължаваме промяната“ въпреки „сглобката“ с партията на Петков, в която участва нейната политическа сила.

Друго, все още младо, острие на ГЕРБ Тома Биков също използва случая с гредите, за да се присмее на „Промяната“: „Предполагам, че градските активисти отново са се разшетали из центъра на София и това са следите им. Чакаме до ден два някой неразбран творец да ни обясни какъв е смисълът на тези препятствия. Сигурен съм, че ще е много оригинално. Хубаво е, но никой не го разбира.

П.С. При мен в Лозенец има други инсталации от този тип - паднали клони по тротоарите. Благодаря на изключително енергичния районен кмет от ПП-ДБ за удоволствието да ги прескачам вече две седмици.”

Реакцията на Биков и Трифонова обаче този път се оказа прибързана и неадекватна. Общински съветници и Столичната община дадоха обяснение, което препраща към предното управление в София. А то през последните 18 години бе подчинено на Бойко Борисов и партия ГЕРБ. Оказа се, че дървените греди на „Шишман“ са част от бъдещи конструкции за пейки по проект „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от централна градска част – Зона 2“. Изпълнителят е „Парсек груп“. Цялостното изпълнението на проекта има значително забавяне на строителните дейности спрямо сроковете по договор. Максималната глоба за забавяне е 30% от договора, или около 1.6 млн. лв., посочиха от Столична община.

Фирмата, разбира се, е избрана по времето на предния кмет – Йорданка Фандъкова. Васил Терзиев е столичен градоначалник от само месец.

Ситуацията малко напомни на тази с падналите сняг и клони и непочистени улици преди 15-ина дни. ГЕРБ начело с лидера на партията Бойко Борисов изстреляха канонада от критики към новата власт, сякаш не те, а новият кмет на две седмици е правил назначенията в администрацията и е избирал фирмите (и сключвал договорите), които да чистят в София през последните 18 години. Но всичко това не е учудващо. И то със сигурност ще продължи. В ерата „Борисов“ нивото на политическия дебат се срина до гьонсуратлък от най-примитивен порядък.


В категории: Политика , София


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 3
8
Коментара по темата
8.
Цирк 7/8
12.12.2023 08:55:37
1
3
За Пешо танкиста
Помниш ли как пришол със танка , беше лява резба с розови килоти , ватенка качена на розовото пони, изчегъртахте , после спасихте София.
Кушаше картошки , наконец забърса три кокошки. После цели девет петилетки грабехте и руди редки. Дружбата ни беше "свята" , "чиста". А пък ние всички хранехме танкиста. Tи ни пазеше със танка и ни взе последната луканка . С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
7.
Овчарова
12.12.2023 08:37:28
4
6
Безкрайна е простотията и идиотията гербаджийска!372
6.
План за възстановяване на България
12.12.2023 08:20:05
4
8
След 16 годишното дерибейстнане на Гроб е нужно.
5.
Мата Хари
12.12.2023 06:07:37
2
13
Много години трябва да минат докато се отстранят всички простотии натворени от гр0б в София.
4.
Променливите Пендели
11.12.2023 21:19:29
14
16
Мислят с гАза си, силата им е в рушенето, както и да се въртят, си остават децата на ДС, събирани от чергата-педалски изпълнения на сатанисти!
София е Содом, Варна е Гомор!
Там където са ПП-ДБ, там е шок и ужас!
3.
Rt
11.12.2023 21:11:21
10
28
Не е за вярване, но е факт - 2 седмици преди Рождество Христово по централния булевард "Витоша" на европейската и християнска столица на България - София - няма НИТО ЕДНА празнична украса!!??!!
В началото на булеварда едно Харвардско
трио пее и свири чалга вариант на "Джингъл белс" , а 20 м. нагоре към НДК има една дузина дървени къщички с неща за плюскане.
Такова нещо не помнят хората откакто съществува София! Оставка бе, сатанисти!
2.
Бургазлия
11.12.2023 20:23:52
28
22
Тая дропла Деса 3фонова става само за иба"е инак е просто момиче .
1.
12
11.12.2023 20:08:43
32
33
Трудно могат да се поправят нещата след 16 годишното управление на ГЕРБ в София. Може още повече да се затъне в блатото на посредствеността и кражбите,както се получава на правителствено ниво.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори