×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдят за убийство майка, рязана и удряна с тръба по главата


Съдят за убийство майка, рязана и удряна с тръба по главата
Жената, чийто живот е превърнат в ад, чака наказание. Разбрах какво е станало в ареста, казва тя за смъртта на мъжа, от когото очаквала да я убие
11 Декември 2023, Понеделник, 09:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Грозят я от 10 до 20 години затвор, защото е наръгала с нож насилника, от когото очаквала най-лошото

41-годишна майка на две деца може да прекара следващите десетина години в затвора за убийство. Жената, която ликвидира с нож в ръка насилника, който я е рязал и разбил главата  ѝ с метална тръба пред свидетели, очаква наказание. Тя застана пред Нова телевизия, за да разкаже за ужасните моменти с побойника, които навярно са травмирали и психиката на децата ѝ. 

Жертвата на домашно насилие застана с гръб към камерата. Тя плачеше, докато говореше как се страхува от високото, а мъжът ѝ я провесвал през балкона. Замервал я и с тежки предмети. Ходела редовно със синини на работа. Заливана я и с горещ восък. Преди няколко месеца обаче при самозащита пробожда с нож насилника си и ударът е фатален. 

Днес жената е с мярка за неотклонение „подписка” и чака дело. Дългогодишната жертва на домашно насилие сега ще бъде съдена за убийство.

Децата ѝ са малки, а самата тя доскоро е работила като помощник-възпитател в детска градина. 

„Не споменаваме името ѝ по нейно желание.  Историята ѝ обаче, отново по нейно желание, разказваме. Връзката с него започва преди 8 години. Той е 11 години по-възрастен от нея“, разказва репортерът Ева Костова.

„Мъжът ми се казваше Мирослав Иванов. Когато се запознахме, беше доставчик на кафе. В началото, преди раждането на децата, все едно беше идеалния мъж. На мен сигурно така ми се е струвало”, спомня си жената. Казва, че бил мил и внимателен. Не ѝ посягал

Агресията обаче се появила по време на бременността ѝ с второто им дете. 

„Докато бях бременна ми посегна, даже не си спомням защо. Но си спомням, че ми посини окото и на всичкото отгоре си покани вечерта гости. Започнаха да зачестяват случаите още по време на бременността. Както си седи спокойно, тихо и кротко и се започва някакво ужасно викане, просто ужасно. Без причина и без повод”, казва още дългогодишната жертва на домашно насилие. 

Детето им се родило преждевременно и лежало в кувьоз.

„Започна да ми взима картата, по която превеждат майчинството, да ме оставя без пари, без ток с двете бебета сами”, спомня си още майката. Гонил я е боса от вкъщи насред зима. 

„Имам счупена скула, многократно спукани ребра. Имам белег на главата. Не само с нож - с вилици, с чаши, то… На ръката имам белег, защото ме надяна на дръжката на вратата. Сама се кърпих тука”, разказва за преживения ужас малтретираната жена. „Имаше граждански арест, защото извади тръба. С малкото момченце седяхме на задната седалка, нещо се сдърпахме и той изпод седалката шофьорската извади тръба и ми разби главата. Хората го видяха - от блока комшиите, извадиха го от колата и повикаха Бърза помощ”, споделя тя.

Жената изпитвала страх, но още повече срам. Споделила за разбитата си глава само с приятелка. Така събрала смелост за първата жалба. 

„Аз съм се оплаквала и после си оттеглям жалбите, защото уж се сдобряваме, уж много ме обича”, казва жертвата. Споделя, че многократно е идвала полиция. В повечето случаи той излизал навън и бягал. До прокуратурата през годините достигат 3 сигнала. В два от случаите тя сама оттегля жалбите впоследствие. Третият път обаче мъжът е осъден на 3 месеца условно за нанасяне на лека телесна повреда. А по думите ѝ през последната година агресията става нетърпима. И така до 21 февруари, когато в края на деня с децата се прибират вкъщи.

Един ден се прибрала вкъщи. Мъжът ѝ си сипал ракия и започнал скандал. Имало и запалена свещ, за да имат светлина у дома. Залял я в разтопения восък, но тя се предпазила с телефона си. Той се ядосал и я замерил с масивната чаша, от която пиел алкохол. Жената се ядосала. Натам не помни – само, че се обадила на 112. Следващият ѝ спомен е от ареста.

„Там разбрах едва какво е станало. Щеше да дойде такъв момент, но жертвата щях да съм аз“, споделя тя. 

След 8 месеца под домашен арест, сега жената е с мярка „подписка”. Ще бъде съдена за убийство, причинено след удар с нож в гърдите. Привлечена е като обвиняем по член 115 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от десет до 20 години.


В категории: Темида


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
18
Коментара по темата
18.
:)
12.12.2023 08:46:30
0
1
жената не е като човека
17.
Градски
11.12.2023 23:26:16
0
0
Грешката на жената е била че след като го е убила, е извикала полиция. Българския съд и прокуратура постоянно защитават такива индивиди като тоя и законите са направени така че да не можеш да се защитиш, т.е. нямаш право на самозащита. Аз ако бях на нейно място, щях да го заровя някъде и да залича всички следи.
16.
ТБС
11.12.2023 20:33:28
0
1
ИК в действие, не защита за пребиваната итормозена, а отнемане на децата, за да ги дадат на гнусни педофили.
15.
Еее не
11.12.2023 13:24:20
7
5
Не наричайте " жертва " престъпниците, в случая тази убийца. Без да може да докажете кой е жертвата не плямпайте глупости ше ва и простите ку..тии злобни. Кои сте вие, че да съдите, без да сте чули другата страна. В повечето случаи за много от нас жертвата е мъжа. Стореното е следствие на морален, психически а и физически понякога тормоз от жената. Какво правите при насилниците си бе простакеси ? Не можела да го напусне, глупости. Не може да напусне какво, парите му ли ? Живота на простакеса ? Вие си ги избирате
14.
АААААААА
11.12.2023 13:12:38
6
5
Е като вземете да давате идиотски примери с най пропадналата страна в света САЩ се осирате тотално от глупост. Можели да разстрелват някой който ти стъпи в къщата в Дивия Запад, баси и примерите. А знаете ли бе кифли прости колко съпруги има изпозастреляни така ? През всеки две къщи има убийство. А я вижте , всяка седдмица има някой американец който да влезе и изпозастреля цели училиша, болници, техникуми, магазини, концерти. Болни тъпуци, САЩ за пример ми дават
13.
Мп
11.12.2023 12:54:35
4
23
Имаше един случай преди няколко години, мъж уби жена си и малкото си дете, дадоха му общо 10 или 15 години нещо такова. В щатите само ако ти стъпят в къщата можеш да ги застреляш а тук дори като те нападат нищо не можеш да направиш, дори да се защитиш. Хората са глупави и не разбират,че за жертвата е трудно да си тръгне от насилника и тук няма адекватна помощ за такива жени.
12.
Баси май ..
11.12.2023 12:42:05
15
6
Убийца, помощник възпитател в детска градина ! Еее няма такава държава. А дайте си децата на градина в Бургас. Рагевски ги чака
11.
Дааааа
11.12.2023 12:39:12
19
5
В затвора до живот, убийството си е убийство. Ако мъжа беше я убил, нямаше да го оправдавате
10.
!!!!!!!!!!!!
11.12.2023 12:36:41
16
5
Защо давате едната гледна точка, думите на тази а на мъжа не може да дадете защото го е убила ! След като го е убила сега може да каже че не само я провесвал ами даже я хвърлил от 8ми етаж. Всичко може да каже а другата страна не може да се защити, защото го е убила боклука му с боклук
9.
Taka i ne razbrah
11.12.2023 11:50:51
10
5
Kak go e ubila i za6o krie podrobnostite? Mnogo luji sqka6
8.
Все жената е жертва в това общество
11.12.2023 11:47:56
20
7
А другата версия,в която тя е тормозела мъжа кога? Че го и убила а тука има някви гъзолизци я оправдават,доживот или смърт за женския отпадък..
7.
Абсурдни закони
11.12.2023 11:44:37
22
4
10 години за убийство? Жена или това не оправдава нищо минимую 30 години трябва
6.
Абе стига я защитавахте бе джендъри
11.12.2023 11:42:29
24
6
Тази е за затвора,дори за упойка и в отвъдното...тази е поредната шизофреничка,която не е взела мерки за здравето си и мъжа и явно е имал някакви отклонения да е около нея
5.
Павката
11.12.2023 11:37:11
2
27
Такива мъже нямат оправия и цял живот ще бият жените си. Съседа спукваше жена си с години а накрая като се спаси и избяга този мухльо ходи дрипав и реве за нея като малко дете, че много му липсвала. Ненормалници всякакви, но къде в този случай е полицията
4.
Шшшшш
11.12.2023 09:59:45
4
44
Бах неговата майка и боклук. Свобода за жертвата!
3.
Чичо
11.12.2023 09:54:32
3
41
На такива типове трябва да им режат макарите още докато са млади. Това са психопати и мястото им е в психодиспансерите. Тази болест няма лечение.
2.
Hnjj
11.12.2023 09:48:57
4
47
Това ли чака всеки, който реши да защити живота си или имуществото си? Имам пистолет за самозащита, а така като гледам, дори и нож нямам право да използвам. Пародия.
1.
x
11.12.2023 09:47:56
2
48
Добре дошли в абсурдистан. Но и такива хора трудно ги разбирам. Биена докато е бременна,а си оттегляла жалбите защото се сдобрявали.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори