×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пак унижение за Шенген. Изнудват ни да приемем афганистанци и сирийци, за да махнат границите, но само по въздух


Пак унижение за Шенген. Изнудват ни да приемем афганистанци и сирийци, за да махнат границите, но само по въздух
Вижте по какво ще работят австрийските съветници в София и Букурещ
10 Декември 2023, Неделя, 17:24 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Приоритетно за нас е да бъдат премахнати преди всичко сухопътните граници, при самолетния трафик винаги има засилен контрол

Днес медиите побързаха да ни спуснат новината, че австрийците били отстъпили за Шенген. Да, но не точно. Даже въобще.

В съобщението, публикувано в неделното издание на вестник "Курир" и в електронното издание в събота вечер на вестник "Клайне цайтунг", цитирано от австрийската осведомителна агенция АПА и нашата БТА, е посочено, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да отстъпи за ветото и границите могат да бъдат премахнати.

Австрия ни пуска само във въздушния Шенген, ако приемем бежанци

Всъщност се оказва, че това се отнася евентуално и само за въздушните граници, което въобще не е толкова приоритетно за нас, в сравнение със сухопътните, а дори това да се случи, на масата австрийците поставят няколко условия. А така или иначе, при самолетния трафик винаги има и ще има засилен контрол, там проверките са много повече и по-щателни, което минимализира повечето рискове. Сухопътните граници ще запазят сегашния си статут, като България и Румъния официално няма да бъдат членки на Шенген.

В понеделник се очаква Карнер да пътува до Словения, за да обсъди на среща с представители на нашата страна и Румъния условията, които трябва да бъдат изпълнени, за да се съгласи Австрия.

Условията на Австрия за влизането ни във "въздушния Шенген" са трудно приемливи, смята Радев

Условията:

1.Трикратно увеличаване на мисията на Фронтекс в България, като средствата за инфраструктурата за защита на границите трябва да бъдат осигурени от Европейската комисия;

2. Засилен граничен контрол между България и Румъния и между Унгария и Румъния;

3.Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София;

4.Приемане на търсещи убежище, по-специално на афганистанци и сирийци, от Румъния и България. Всичките условия целят едно – Австрия да си гарантира, че от наша и румънска посока, до нея няма да стигат бежанци. Условия едно и две са в границите на разумното, но 3 и 4 са доста унизителни за нас.

Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София” означава: първо, че нашите експерти са некомпетентни, според австрийците, второ: че Австрия иска пряко да контролира наши вътрешни процеси.

Но четвърта точка е още по-унизителна. Да приемем още търсещи убежище, по- специално на афганистанци и сирийци. Още от 2020г. австрийците не могат да се справят с пребиваващите им в страната афганистанци, като предишният им канцлер Себастиан Курц нееднократно беше посочвал, че това са "особено трудни за интегриране хора", като тяхното присъствие е огромен проблем за „нас като държава”, споменавайки както ниското им ниво на образование, така и различията в основните ценности с тези на европейците, в частност на австрийците.

Тогава той беше предложил хората от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави, например Туркменистан и Узбекистан.

През 2021г., с повече от 40 000 приети афганистанци, страната му дори беше приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

През същата година и австрийският вътрешен министър Карл Нехамер остро критикува Урсула фон дер Лайен, като заяви, че страната му не е длъжна да приема афганистански бежанци, в отговор на предложението на шефа на Европейската комисия „да организира законни и безопасни маршрути по целия свят за тези, които се нуждаят от европейска защита“.

Тази година излязоха и данни, според които вълна от афганистанска престъпност залива цяла Европа, включително и Австрия. Редица градове в страната категорично не желаят да приемат повече бежанци, като основната причина са именно афганистанците. Местните медии постоянно отразяват редица групови изнасилвания на девойки. Например на петнадесетгодишно момиче, отвлечено от улицата на път за вкъщи, след което часове наред брутално насилвано от афганистански бежанци.

По-рано имаше и случай във Виена, когато трима афганистански бежанци преследваха млада турска студентка до обществена тоалетна, пребиха я и групово я изнасилиха. През годината австрийските медии отразиха и други безмилостни нападения срещу жени, като имаше и случаи, в които нападенията и опитите за изнасилване са извършени посред бял ден пред стотици свидетели.

А сред най-ужасяващите е случай на жена със забавено умствено развитие в Линц, която е похитена, завлечена в апартамента на афганистански бежанец и изнасилена многократно.

Има и статистики, според които челните места в Австрия на тези престъпления се държат именно от афганистанците. Афганистанците са отговорни за шокиращите 50 % от всички случаи.

Вероятно, ако въобще сте имали някакви съмнения, това ви дава отговор защо едно от условията, за да разхлабят „въздушния Шенген”, е именно това. Разбира се, разсъждавайки трезво ние не можем да се сърдим на австрийците, защото те си гледат собствените интереси, които очевидно са свързани с това в страната им да има колкото се може по-малко мигранти, особено афганистанци и сирийци.

Проблемът са нашите политици, които вероятно ще се опитат да представят малката отстъпка, която австрийците предлагат да направят, като голям успех за нас. Такова мнение изказа вече румънският премиер Марчел Чолаку, който реагира положително във "Фейсбук" информацията от Австрия. Според него това е „разчупване на леда”, за което усилено са работили в Румъния.

Съдейки по неговата реакция, като имаме и предвид, че обикновено румънците са доста по-защитаващи от нас националните си интереси и достойнство, си представате каква ще е възторжената реакция на нашите дупедавци, които с фанфари ще обявят тиражираната новина.

Евентуалното ни съгласие по точка 4, би означавало доброволно да си дадем задниците на мигрантска паплач, по-точно задниците на жените и децата ни, като приемем хора, идващи от страна, в която културните ценности и различния са противоположни на нашите, да налагат своите виждания. Насилствено...

Макар медиите ни в последните години тенденциозно да не пишат за подобни случаи в страната ни, свързани с бежанци, а в полицейските сводки да не се посочва произходът на извършителите, а някои от случаите въобще да не се отразяват, положението и към момента в страната ни е тежко, с изгледи да стане неконтролируемо. Включително не се коментира и какво случва в центровете за прием на бежанци в страната ни и около тях – местните жители, подложени на ежедневни престъпления, нашите жени, които са третирани като животни от мигрантите, нарасналите престъпления в тези райони...

Както вече стана въпрос, ЕС се кани да въведе и нов квотен принцип, по който държавите членки ще поемат бежанци.Обсъжда се индивидуалният принос на държавите членки да стане сходен, което буквално означава, че кандидатът няма да може да избира държавата членка, в която да подаде молбата си, а ще трябва да остане в първата държава, в която е влязъл. Нали се досещате, че често първата такава от ЕС, в която влизат мигрантите, е точно нашата.

Истината е, че колкото и грозно да звучи, от Западна Европа, както и Австрия, правят все по-отчаяни усилия да „извозят” на друго място отпадъците, които наводниха страните им. В случая австрийците се опитват да ни извиват ръцете, като най-нагло желаят да се намесят и потъпчат суверенитета ни, третирайки ни като страна от третия свят, а не като пълноправен член на ЕС, какъвто уж сме.

Разбира се, огромна заслуга за това имат именно политическите ни пешки, които безропотно изпълняват спуснатите повели от бюрократите в Съюза, дори когато те включват не просто унизителни, а унищожителни за страната ни последствия.


В категории: Животът


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
39
Коментара по темата
39.
чайка
11.12.2023 18:31:30
0
0
Да сте го мислилиm когато подкрепяхте войната в Афганистан и Сирия!Много ясноm че ще тръгне бежанска вълна към Европа,България е на портата и най-тежки последици за нея може да има! Ама кой да мисли един или два хода напред?! Туй са еднодневки политици, а не шахматисти.На власт са за кратко и се стремят бързо да се забогатея ,въобще не мислят в дългосрочен план за последиците. Сегашните са в заварено положение!Или приемат условията на ЕС, или ги оставят да чакат на опашката.Ако се съгласят да очакват най-лошото като 1396 г! Не,че и без бежанци България не се топи бавно, но с тях ще се ускори процеса,защото още българи ще избягат, докато могат оттук!България дори ромите си не успя да интегрира за 30 години,че тези дето въобще не са родени тук ще се приобщят. Вероятно и ще се бунтуват, както правят в Европа, очаквайте и други проблеми ,и неприятности!
38.
Георгиев
11.12.2023 16:45:51
0
2
Като дойдат Афганистанци и Сириици в България, те моментално пак ще избягат към Австрия и Германия още на 2рия ден, те не искат в България защото доходите тук са ниски.Така че спокойно можем да обещаем че ще ги взимаме обратно, а за това че са избягали никой не е виновен.
37.
Нещем Шенгем тогаз!
11.12.2023 14:31:47
2
7
Че то по-добре да не влизаме в този Шенген тогаз! За какво ни е? Сега имаме 1,5 милиона турчеещи се, като влязат още 1-2 милиона арабели и Турция ще ни вземе за вилает?
36.
ДАА
11.12.2023 12:52:05
0
10
Всичко в статията е вярно!
35.
абе
11.12.2023 12:01:15
0
14
Те техните хора от арабските държави не ги искат и не ги приемат а Меркел със всичкия си акъл ги покани в Европа. Сега тези орди как се спират по границите.
34.
Бъгарин
11.12.2023 10:33:43
0
15
А какво стана с правилото на ЕС за свободно движение на хора и капитал?
33.
нб
11.12.2023 08:36:11
3
26
А бе, какво ще им се молим на тия?
За 17 години, какъв хаир сме видяли?
И да има евросредства - до народа стигат трохи! Нито свестни пътища, жвакащи плочки по тротоарите, хендеци, колкото искаш и най-накрая почти 2 милиона българи, които живеят под жизнения минимум!
32.
Боко, Дебелия, Асен и аз
11.12.2023 07:30:41
6
20
И да мрънкате и да не мрънкате все тая, никой не Ви пита, ще го гласуваме и приемем. Друг избор няма, а Радко да кротува. Каквото кажат Фондерляйн и Памперса това ще става.
От Боко, Дебелия, Асен и аз.
31.
До ХХ
10.12.2023 22:41:19
6
6
Тихо, ченгесарски кенеф говнян.
30.
До 28
10.12.2023 21:35:01
25
12
Всички нормални хора го знаят това което си написал Но неграмотните полуидиоти наречени копейки не може да ги убедиш в обратното. Те са си тъпи по природа.
29.
ХХ
10.12.2023 20:57:36
15
19
Бързо приемайте емигранти. Искам един млад надарен афганистанец с голямо кересте да ме топли през дългите зимни нощи.
28.
До 22
10.12.2023 20:47:25
22
11
Унгария е шампион на ЕС по инфлация, а България е осма
С 14,1% повишение България е на осмо място. Печалният рекордьор на ЕС е Унгария, където потребителските цени на стоките и услугите са отбелязали 26,2% скок за година. Много висока инфлация отчитат още трите прибалтийски страни, Чехия, Полша, Словакия
27.
Пак кремълски внушения
10.12.2023 20:44:24
15
6
Но срещу какво
26.
XX
10.12.2023 20:32:09
33
32
Какво ревете, про'с'таци неграмотни? На 2 Април 85% гласувахте за ЕС, НАТО и евроатлантически ценности.
ПП. Имигрантите и ЕС си вървят ръка за ръка. Правилото е: Първата държава в която влизат е длъжна да ги обезпечи... а ЕС добавиха, че ще има ипперазпределение по квоти. Няма никаква дискриминация, а само неграмотни про'с'таци, гласуващи за ЕС за една МРЗ.
25.
Хахахаха
10.12.2023 19:56:36
19
3
Фейк! Няма такова нещо.
24.
И‽
10.12.2023 19:55:22
3
4
Много важно !
23.
До22
10.12.2023 19:54:37
22
9
Премести се в маджаристан ве шматка.
22.
Владимир Владимирович
10.12.2023 19:50:58
9
48
До 10
Не е необходимо да гледаме чак до Сащ и Тръмп. Ей къде до нас е Орбан и Унгария.
Най-добрия европейски политик. Унгария процъвтява при неговото управление.Гони унгарските интереси без да се навежда.
А нашите, Киркори, Тикви, Дебеляни си ги знаем уви
21.
Грую
10.12.2023 19:50:01
4
66
Такъв измислен Шенген не ни трябва ! Поредното унижение за България ! Сега ни трябва някой като Орбан да им каже "заврете си го отзад" ! Само че нашите дупедавци ще го изкарат огроооомен успех на сглобката !
20.
БУЛ Ексит ! Нау !
10.12.2023 19:34:59
3
52
Който иска Талибани и Чалмари - да си ги вземе У ТЯХ !
Аз таквизи НЕ ЩА !
И не аз и не моите близки и познати сме викали някога Вилкомен !
Меркел го направи , така , че сега да си ги гледат ! И да ги хранят , разбира се .
И накрая още нещо - Аз за ЕврАБСКИ съюз НЕ съм гласувал !
И ако продължават да ни натрапват от гореописаните , вече искам РАЗВОД !
Да , точно така ! Както вече го направиха Британците !!!
19.
наблюдател
10.12.2023 19:34:05
2
59
Ако австрийците бяха кастрирали всеки изнасилвач, улиците щяха да са напълно безопасни и посред нощ! Аман от евроглупости и измислена "демокрация", която закриля само престъпниците!
18.
Истината
10.12.2023 19:28:42
4
45
Шенген,та шенген За какво изобщо се натискаме за тоя пуст шенген.
Австрийците не искат на тяхна територия Афганистантското и сирийско племе,затова гледат да ни ги пробутат на нас.
И ако бъдат премахнати сухопътните граници,всякакви може да си влизат без проблем
17.
....
10.12.2023 19:24:23
2
42
Тея австрийците нещо взеха да се вземат за много важни. Откъде накъде ще се месят във вътрешните ни работи
16.
шщш
10.12.2023 18:58:01
0
35
бях преди 40 дни в Атина там в центъра е пълно с "талибани..и песни и танци
15.
Rt
10.12.2023 18:45:55
2
35
Политическите боклуци разделно събрани отпадъци за пари и синекурни длъжности майките и бащите си ще предадат.
14.
*********
10.12.2023 18:17:01
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Сандо
10.12.2023 18:16:56
0
48
Немаме интерес от подобни компромиси за нас е важно сухопътния транспорт да върви бързо другото е рекет
12.
Народе!!!!
10.12.2023 18:11:44
2
49
Цел на Дянковото правителство номе1 беше Шенген.
Обаче ,по изпълнени критерии,а не унизителни условия на страна не сменила името си в хилядолетната си история!
Това не е заслуга,а управление в полза на чужди интереси!Ако се съгласят продажниците,какво следва като действие от нашите органи и от нас самите българи?!
Те -политиците,са наши слуги,българи!Защото са избрани от нас да ни служат и заплатите им са от всички нас!За съжаление удариха джакпота с такъв наивен и търпелив народ като нас,който доброволно,защото мълчи-отива на заколение!!!
11.
Дааа
10.12.2023 18:01:11
5
39
Хората си пазят народите. Те не четът, че политици , фирми и мафия са в симбиоза, нали си спомняте... по време на комунизма, когато един отговорен ... наш ..верен другар, като съсипел предприятие, го правиха шеф на отрасъла... да съсипе отрасъла, след 1989 год., ги назначиха за милионери. От крадци на мандри, можеш ли да направиш милионери?
То все го дърпа да краде, съсипва всичко... ама да е на челото като въшките. Като се наяде излиза на челото. Вижте ги дпс-герб-бсп. Народа им прости безчинствата преди 1989год. Те за "благодарност" го обраха и избиха 2 милиона българи чрез кражбите си
10.
4p
10.12.2023 18:00:09
1
48
Нашите политици не стават! Не се преговаря тякя, трябва и ние да ги изнудваме като зависят от нас и да си поставяме условията по най нагъл начин! Като Тръмп прави, вярно, че ние не сме сащ, ама смятам, че може да ги побъркваме много по ефективно, отколкото правят нашите пишман политици, при това в пакет с Румъния може да ги изнудваме много по добре!
И тоя въздушен шенген въобще да не го предоставят като успех, това е срам и резил! От 10 години ни мотат, не разбраха ли, че с добро няма да стане?
9.
димитър
10.12.2023 17:58:24
2
70
дано никой от нашите хубостници дори не си и помисля да приеме това унижение
8.
Магнитo
10.12.2023 17:47:10
1
36
Имам усещането че наше село е нещо като магнит за всичко тъмно , мътно и граничещо със някаква патология...
7.
КУРкума
10.12.2023 17:43:34
3
82
Всеки който пътува от летището така или иначе минава задължителна проверка, както и стоките, които минават. Така, че този "въздушен Шенген" с нищо не носи облекчение. Нека си го държат ще минем и без него.
На всички ни е ясно, защо не искат да отворят границите. Загубите за някои от държавите в Европа ще са големи за сметка на големите приходи, които ще влизат в България. Ето за това няма да допуснат Шенген никога в България.
6.
Бай-Дън се провали тотално
10.12.2023 17:42:08
12
44
Oпитът да се окаже натиск върху Русия със заплахи, за да се принуди тя за преговори по условията на хазяите на Киев, е като да плашиш таралеж с гол з...к. Победата е още далеч, руските войници тепърва ще трябва да освобождават руските земи с кръв и пот, но кризата е преодоляна и западната военна мисъл далеч не се оказа толкова силна, колкото изглеждаше преди войната!!!
5.
лъжливото овчарче
10.12.2023 17:40:59
9
83
Тези Кирчовци ако не ги изгоним,ще станем кошчето на Европа.
4.
ами
10.12.2023 17:40:37
3
97
Ами че нали лично баба Меркел ги покани сега да си ги търкат на главата. На нас не ни трябват можем и без Шенген.
3.
Сарая
10.12.2023 17:36:46
26
13
Фейк нюз има условията пуснати официално !
2.
Гражданин
10.12.2023 17:33:08
11
83
Габриел, Кирчо, и Ристьо ще се съгласят, само пари да има за тях!
1.
:) :) :)
10.12.2023 17:30:57
5
109
Да си държат Шенгена
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори