×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бъчви заместиха арките в столицата, след като победената Община си ги прибра


Бъчви заместиха арките в столицата, след като победената Община си ги прибра
Да, наистина. Така изглежда мястото, където довчера стърчаха три златно изглеждащи структури, които никой така и не разбра каква функция изпълняват
09 Декември 2023, Събота, 21:06 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Сега предстои администрацията... да анализира

Златно изглеждащите арки с откраднатото червено килимче на площада пред църквата „Св. Ал. Невски“ в столицата изчезнаха. Така мистериозно, както се появиха, така и мистериозно и изчезнаха трите безумни прищявки на администрацията. Която след реакцията на обществото, удобно реши да си ги прибере.

Сега следва по-важната част. Щели да анализират. Да, чрез натрупания опит, експертна комисия, щяла да се събере и да обсъди как площадът може да се развие дългосрочно за по-доброто на граждани и туристи. Това е почти цитат от столична община. И допълват: „(след това) ще имаме време да обсъдим и вземем предвид най-добрите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, за да може София и нейните инициативи да отговарят на най-високите стандарти."

Изчезна килимът от коледната украса в София. Клошар ли го взе?

Ако звучи абсурдно, не е случайно. Но има и още. На мястото на арките, озаглавени благозвучно и либерално „Светлината в нас“, по-рано днес се появиха... бъчви. Дали те са част от цялостната арт инсталация в продължително време, не е ясно.

От 2 месеца, откакто столицата има ново ръководство, все по-любопитни и по-любопитни за обикновения човек събития се случват в София. Чудесен пример бяха коледните украшения преди дни. За пръв път, май откакто София е столица, на площада при паленето на коледната елха, се появиха интересно облечени артисти – дегизирани като призраци и анемичен розов еднорог с въздебел рог.

Това ли е модерна София? Розови еднорози с дебел рог и призраци кичат площади и улици за Коледа (СНИМКИ)

Иначе идеята за арките, призато създадени от група градски артисти по молба на столична община, била да се привлече внимание и по художествен начин да се подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм.

С други думи – Общината си прави експерименти с хората, да види как ще реагират. Или опипва почват. Сега само въобръжението може да помогне за отговор на въпроса „А какво ли следва?“


В категории: София


18
Коментара по темата
18.
Ах
10.12.2023 21:30:23
0
0
Каква украса?Не виждате ли че гейовете си правят гавра с Българските традиции?!Тая украса е останала от тей парада и някакви тъпъгьози я пробутват и си правят далаверите.Софиянци,опомнете се,красивата София,е най грозно украсения град в цял свят.Всички градове в страната са прекрасно украсени,а столицата говно!!Мис Бони се радва за простотиити които се опитват да пробутат извратеняците.Какви са тия арки,бъчви,греди???Кой болен мозък ги измисли???
17.
Мдааммм
10.12.2023 11:02:01
0
3
А дали са пълни тия бъчви с червено винце да могат свещениците да си утоляват зимната жажда?Напълно им приляга,кви бяха тия непотребни златисти арки???
16.
Следва да дойде ...
10.12.2023 09:24:15
1
7
онзи с малките мустачки
15.
*********
10.12.2023 09:04:35
2
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
До 11
10.12.2023 08:43:23
3
9
"Частната компания" е фондация. Фондациите са сдружения в обществена полза и прекалено често кампаниите им са финансирани с общински, държавни или средства на ЕС.
За изкуство моля те не говори , защото ако позлатени рамки са ти представата за изкуство и послание, принадлежиш към чалга кастата. Те още не са разбрали, че порното не е изкуство.
И преди да си се наел - не, не съм Авторът. Просто е хубаво да признаваме грешките си , а не да ги поощряваме. Колкото и да ми се иска беше грешка, че през 2009та и по-късно за ДСБ и ДБ ... Това не ме прави нито комунист, нито путинист, нито фашист. Помислете си внимателно колко идиотизми сте склонни да оправдаете само за да не изглежда, че не сте взели правилно решение. Защото там ни е един от основните проблеми като нация.
13.
ХХ
10.12.2023 08:42:00
8
6
До 2

"Ти като си толкова в час, знаеш ли изобщо какви са БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ, как се празнува по БЪЛГАРСКИ Коледа, каква е БЪЛГАРСКАТА Коледна украса и обичаи?!" - какво българско бе, про'с'так неграмотен?
85% гласуваТЕ да ви управляват отвън. Само гей паради за ганьовците чакащи МРЗ от ЕС!

ПП. Тиквата ВИ го каза лани, нали?!
12.
Милена
10.12.2023 08:39:55
3
7
И защо да е победена община.Май ще почна да прескачат статиите на автора на тази статия.
11.
Бургазлия
10.12.2023 08:35:02
9
13
Гербаджиите газ пикаят от яд :)
10.
ами
10.12.2023 08:19:28
8
15
Гепежиите като загубиха изборите вият от злоба.
9.
До автора и Флагман.
10.12.2023 08:00:00
7
12
Поредната слаба статия на автора.
Изразяване на лично мнение, изкривени факти и непроверена и формация. Инсталацията с арките беше поръчана и платена от частни компании, които си платиха. Това се нарича маркетингова кампания, но гусин Русчев няма как да направи разлика м/у изкуство и реклама очевидно.
Слабо представяне. Поредната слаба статия.
8.
Турете
10.12.2023 07:48:03
8
11
Петолъчки сърпове и чукове и безмитна водка от Гундяй .
и сельодка 2 икони на путту да е типично руска атмносферата и копейкин с 1 гармошка да пее Раскажи снегурочка где бъйла
7.
Тракийски
10.12.2023 06:57:36
2
16
Доста по-реалистична презентация. Все пак Бъчвите са на всякъде. По улиците, в парламента, в съда, прокуратурата, полицията, болниците, някои си имат и бъчви вкъщи.
6.
оффф...
10.12.2023 06:56:07
12
10
През 90те нямаше интернет и социални мрежи и нямаше къде бабичките и полицаите да пишат:
"Щом не го разбирам значи е тъпо"

Днес артистите, скулпторите, режисьорите, учените са победени от тъпунгерите, които не могат да зацепят "какво е искал да каже авторът", защото въображението им е изпилено до нула.

Как от всички чужденци, които попитаха, нито един не каза лоша дума? Някои не го разбират, което е нормално, но нито един не каза "трябва да се махне".

Утре ще махнат някой учебник, защото им е трудно да го разберат.

И какво аджеба значи термина "почти цитат" според тълковния речник?
И по какъв начин можеш да определиш думите "Светлината в нас" като "либерални"?
5.
От
10.12.2023 04:24:49
12
14
розови ДС либералфашистчета - толкоз. Софиянци си ги избраха - жълтопаветните с ала-бала гласуване, останалите - с гъбаркане. Сега обаче отровните розови гъбки ще ги ядат не само софиянци, но и всички останали.
4.
до злобарите от Флагман
10.12.2023 01:45:49
19
11
Ясно е, че за всичко ще плюете по новия кмет на София, не прикривайки злобата си, но да бяхте се поинтересували поне - тази композиция е по поръчка и платена от Кауфланд и Мастеркард. Новата кметска управа няма нищо общо!
3.
Гого
10.12.2023 00:59:17
13
9
Дали журналистите могат да смятат? Ако могат, да сметнат колко месеца са изминали от изборите. Май не са два. Иначе арката ми хареса. Какво мислят гербовите не ме интересува.
2.
До 1
09.12.2023 21:55:55
12
29
Кое точно е иновативното - да си copy-paste на начина на празнуване на американците ли? Ти като си толкова в час, знаеш ли изобщо какви са БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ, как се празнува по БЪЛГАРСКИ Коледа, каква е БЪЛГАРСКАТА Коледна украса и обичаи?!
Надали нещо от това, коет оти пиша ти е познато, защото си поредния паляк, който си мисли , изобщо нещо знае....
1.
браво
09.12.2023 21:48:46
29
17
Много иновативно. Само тъпаците от Геп търсят кусури.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори