×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови декани и директори поемат управлението в Държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров“


Нови декани и директори поемат управлението в Държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров“
Всички те са доказани специалисти в своите области и са спечелили доверието на колегите си
07 Декември 2023, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Флагман.бг

За декан на Медицинския факултет е избрана доц. д-р Румяна Янкова-Аврамова, която е с 33-годишен стаж в университета

В края на 2023 г. в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бяха избрани новите декани на факултети и директори на колежи и департаменти. Всички те са доказани специалисти в своите области и са спечелили доверието на колегите си.

За декан на Медицинския факултет е избрана доц. д-р Румяна Янкова-Аврамова. Тя е с 33 години стаж в Университета, била е ръководител катедра „Физиология, патофизиология, химия и биохимия“, зам.-декан на Медицински факултет и член на научния колектив на Национален център по биомедицинска фотоника - обект на Националната карта за научна инфраструктура.

Доц. Янкова има 116 публикации, които са реферирани и индексирани в световни литературни източници. Има солидна експертиза за изготвяне на експертни оценки на междинни научни и финансови отчети по договори от Фонд „Научни изследвания“.

Доц. д-р Румяна Янкова ръководеше Медицинския факултет, след като проф. д-р Христо Бозов беше избран за ректор

Факултетът по обществено здраве и здравни грижи ще се управлява от доц. д-р Варвара Панчева. Тя успешно ръководи катедрата по Рехабилитационна и морска медицина, която осигурява висококачествена подготовка, квалификация и успешна реализация на професионалисти в областта на общественото здравеопазване и морската медицина.

Доц. д-р Варвара Панчева със студенти на посещение в бургаско училище;

Доц. д-р Янчо Христов е новият декан на Факултета по технически науки. От 2016 г. до момента той е ръководител катедра "Технологии, материали и материалознание". Ръководител е и на лаборатория "Аквакултури и биотехнологии" по проект „Трансграничните региони сътрудничат за СИН РАСТЕЖ“. Научните му интереси са свързани с извличане на ценни компоненти от отпадъчни продукти и синтез на нови материали в областта на силикатната промишленост.

Научните интереси на доц. д-р Янчо Христов са свързани с извличане на ценни компоненти от отпадъчни продукти и синтез на нови материали;
 

Новият декан на Факултета по обществени науки е проф. д-р Румяна Папанчева. Тя е магистър по информатика, има докторска степен по математика и приложение на математиката и е професор по педагогика – методика на обучението по математика в богата на технологии среда. Научните й интереси са свързани с дигитализацията на съвременното образование, прилагане на STEM подход, интегриране на образователна роботика и изкуствен интелект в съвременното училище. 

Проф. Папанчева от години работи за формиране на личностни компетентности у учениците –  алтернативни педагогически методи и форми на работа, поставящи ученика в активна позиция. Автор е на десетки учебници и учебни помагала по математика, компютърно моделиране и информационни технологии. Има над 150 публикации в България и чужбина. Главен редактор е на списание „Образование и технологии“. 

Проф. Папанчева участва активно в образователни събития на национално и международно ниво. Има богат опит от работа по проекти – фундаментални научноизследователски проекти;

Факултетът по природни науки също е с нов декан. Това е доц. д-р Александър Димитров. Той е доцент по „Екология и опазване на околната среда“ от 2017 г. и ръководител на същата катедра от 2018 г.
Доц. Димитров е председател на Организационния комитет на Конференцията за ученици и студенти „Да мислим екологично за бъдещето“. Събитието е с конкурсен характер и е от календара на МОН за изява по интереси на децата и учениците. Конференцията е  включена и в Общинска програма „Бургаски деца“. Новият декан е преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, както и в Технически университет – Варна. Участник е в европейски, национални и университетски проекти. 

Доц. Димитров е председател на Организационния комитет на Конференцията за ученици и студенти „Да мислим екологично за бъдещето“, която се превърна в национално събитие с изключителен интерес и авторитет;

Доц. д-р Красимира Димитрова е избрана за втори мандат на поста директор на Департамент за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти. През изминалия мандат Департаментът беше създаден и утвърден като ключова институция за квалификация на педагогически специалисти в страната, основно в областта на дигиталните компетентности. 

Под ръководството на доц. д-р Красимира Димитрова се очаква ДКПРПС да продължи своята мисия за провеждане на квалификационни курсове, следдипломни квалификации и присъждане на професионално-квалификационни степени на педагогически специалисти от страната. 

В настоящия момент екипът на доц. д-р Красимира Димитрова е водещ при квалификация на учители за работа с платформа "Дигитална раница" на МОН.

Доц. д-р Красимира Димитрова (вляво) беше отново избрана за директор, след много успешен първи мандат

Доц. д-р Полина Милушева е новият директор на Техническия колеж към Университета. Тя е дългогодишен преподавател в Техническия факултет на висшето училище.

В началото на октомври доц. Милушева получи почетния знак на президента на Р България Румен Радев. Високото отличие ѝ беше връчено за значимия ѝ принос в отстояването на каузата на хората с редки заболявания в България, както и за осигуряването на информация и обучението на родителите на деца с дефицит на растежния хормон.

Тази година доц. д-р Полина Милушева беше отличена лично от президента Румен Радев

Доц. д-р Соня Ненчева е новият директор на Медицинския колеж към висшето училище. Тя е възпитаник на Медицински университет - Пловдив. През 2014 г. защитава докторска степен в Катедра "Социална медицина и обществено здраве", научна специалност "Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията". През 2016 г. се премества в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" като асистент към Катедра "Физиотерапия, рехабилитация и курортология", сегашната "Рехабилитационна и морска медицина". През 2019 г. става главен асистент, а през 2022 г. заема академичната длъжност Доцент. 

Доц. Ненчева има и 20-годишен опит във Фарма -индустрията. Интересите й са в областта на физиотерапията и рехабилитацията, социалната медицина, здравният мениджмънт и фармацията. Нейни каузи са онко болните в района и здравето на децата в ученическа възраст.

Каузи на доц. д-р Соня Ненчева са онко болните в района и здравето на децата в ученическа възраст

На доц. д-р Веселина Атанасова беше гласувано доверие да управлява Колежа по туризъм. Тя е и ръководител катедра „Маркетинг и Туризъм“. Доц. Атанасова е преподавател в Професионално направление „Туризъм“ към Университета. Има висше икономическо образование - специалност „Маркетинг“; магистър по „Финанси“; доцент, доктор по Туризъм. В Колежа по туризъм преподава от 2010 г. 
Научните й интереси са свързани със съвременните  маркетингови концепции.Основните й приоритети за развитието на ПН Туризъм са свързани с отговор на предизвикателствата чрез адаптиране процеса на обучение към новата усложнена реалност и повишаване интереса на младите хора към образованието по Туризъм. Според доц. Атанасова с екипна работа може да се докаже на студентите, че избират специалности, които гарантират висок стандарт на обучение с актуална подготовка. 

Научните интереси на доц. д-р Веселина Атанасова са свързани със съвременните  маркетингови концепции;

 


В категории: Просвета , Бургас


Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 0
Флагман.БГ Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш Христо Ковачки се срещна отново с Нийл Буш 29/04/2024, Понеделник 16:40 0
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори