×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Денков описа срещите си с „Лукойл“ в кореспонденция с Пеевски


Денков описа срещите си с „Лукойл“ в кореспонденция с Пеевски
Три срещи са провели членове на настоящото правителство с представители на нефтената компания
05 Декември 2023, Вторник, 19:26 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: МС

Били в работен формат, затова не било необходимо да се води стенографски запис

Няколко срещи и разговори са проведени между представители на изпълнителната власт и ръководството на „Лукойл“ през последните месеци. Това става ясно от кореспонденция между председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и министър-председателя акад. Николай Денков.

Пеевски е отправил към премиера няколко въпроса. Това е станало чрез питане по реда на парламентарния контрол с дата 14 ноември. Повод за него е разследването в „Политико“, което разкрило „гигантска корупционна сделка, която се осъществява с помощта на българските власти и „Лукойл“.

„Вместо незабавна отмяна на дерогацията, за да бъде гарантиран националният интерес на България, кабинетът води разговори на тъмно с „Лукойл“ и представители на руската държава“, твърди Пеевски в питането си до премиера. Според народния представител българското общество очаква незабавни и ясни отговори.

Делян Пеевски задава куп въпроси, свързани с евентуалните срещи и разговори между представителите на „Лукойл“ и на руската държава с българския премиер и с други лица от изпълнителната власт.

„И най-важното – какво точно се договорихте с Русия, г-н премиер“, пита Пеевски, като завършва и с искане: „Всички стенограми, документи и кореспонденция следва да ми бъдат предоставени заедно с отговора на горепосочените въпроси.“

В ответа си с дата 27 ноември министър-председателят споменава за три срещи с представители на „Лукойл“ или на бургаската й рафинерия – на 5 юли, 24 юли и 13 септември. В тях са участвали той, министърът на финансите и други лица от страна на правителството.

„И трите посочени срещи са проведени в работен формат, поради което не е било необходимо да се води стенографски запис“, посочва акад. Денков.

Обсъждани са били възможностите за преминаване на рафинерията към изцяло неруски нефт и изплащането на задълженията на „Лукойл“ към държавната хазна.

На 5 юли компанията представила информация, че се предвижда „пълно преминаване към неруски нефт едва през месец януари 2025 г.“ От правителството посочили, че това е неприемливо и поискали график със съкратени срокове. Това е било обсъдено и на 24 юли.

А на 13 септември са били дискутирани и задълженията на компанията към държавната хазна, включително и новата „временна солидарна вноска“.

„Що се отнася до въпросите Ви за срещи с руската държава – такива не са провеждани, нито са провеждани телефонни разговори с администрацията на Владимир Путин или самия президент на Руската федерация“, заключава Николай Денков в отговора си до Пеевски.

 


В категории: Бизнес , Политика


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Апостол
06.12.2023 07:02:21
0
7
Рапорт даден - рапорт приет!
15.
малчуган с IQ 155
06.12.2023 06:38:22
2
12
Нефтохим Нефтохим
ТИ ни тровиш с твоя дим
Но на мама и на тати
даваше хубави заплати
а на Вальо,Вагит и Бойко осигуряваше Бентлиа и Мазерати
къщи,вили и Испански лъскови палати
За бургазлии среден пръст и турски пластмосови домати
егати
тия пусти Демократи
14.
Evstati
06.12.2023 06:21:56
3
7
Дерогацията е издействана именно заради националната сигурност и Пееф говори откровени лъжи, Лукойл знаят че след тази дата ще трябва да преминат На не руски петрол. Унгария и Чехия също се възползват от такава с доставки от тръбата, не съм чул сами да си набиват колчето за временната аванта .
13.
Несменяемите
06.12.2023 04:06:07
3
6
Росен Григоров и Димитър Добрев не харесват това . Ако има нов собственик, ще се смени и ръководството ,няма да вземат големите заплати . За нефтохимиците да се подобри нещо - заплати , по - добри условия на труд, да няма случайници като инкасатора. За потребителите да има качествени горива на ниски цени.
12.
Пусть всегда будет ☆Zion
05.12.2023 22:59:54
0
5
G.O.I Energy на израелеца Майкал Бобров е прясно създадена на 5 май 2023 год и бързо ИЗКУПУВА рафинерия на ЛУКойл край гр.Сиракуза о-в
В Сицилия-Италия
В Сициалианската рафинерия G.O.I Energy смята да ЗАРЕЖДА рафинерията с АЛЖИРСКИ ,Тунизийски и Либийски нефт да преработва и продава и на Франция
11.
до 10 котора
05.12.2023 22:49:42
11
13
От тея 3 хил човека се хранят още 10-15 хиляди, защото тези с хубавите заплати харчат и по този начин се създават работни места, не че тези 3хил човека ще изчезнат , но вече вместо адидас ще си купуват рънърс или булдозер, вместо да хапват в ресторанта ще си купуват дюнер, вместо да купят нова кола на изплащане ще си купят 20 годишен барутник и т.н и т.н , даже и имотчетата ви ще поевтинеят заради премахването на тези хора защото те 80% са с ипотеки на по 2-3 апартамента, ще си оставят един и другите ще бъдат за продан, общо взето това е е много тежък икономически удар и катастрофа за БГ,
И още нещо, руснаците се отказаха напълно от нас ,няма повече какво да казвате ще има руско влияние, ето че скоро вече няма да има никакво руско влияние и тогава ще видите къде серът гладните
10.
Котора
05.12.2023 22:41:15
8
11
До педала-трол-гнусен червей №4: В нефтозавода работят в момента около 3000 човека заедно с външните фирми буклук. Толкова си прост и елементарен, че не знам да има по безполезна твар на земята.
9.
Пусть всегда будет звьодьочка Цион
05.12.2023 21:42:40
4
10
Ето КОЙ купува ЛУКойл
G.O.I.Energy собствениk
Майкал БОБРОВ ИЗРАЕЛски гражданин регистрирана в Сицилия Италия и Кипър
Майкал Бобрoв гл.акционер и в управата на НАЙ-голямата рафинерия в ИЗРАЕЛ
Bazan Group
МАЙКАЛ БОБРОВ е пръв бизнес съдружник с QATAR милиардер АСААДИ Ал АСАД търговец на Kатарски ГАЗ и нефтени продукти ,рафинери във Близкия Изток
Бобров и Асад имат
огромни дялове USfund Crossbridge на пaртия с Израелци от Мосадката служба ТzOMET
Майкал Бобров е шеф нa
Green line Energy фирма с много мВт соларни и веи мощности
Майкал Бобров е в тесни контакти с Litasco Swiss(ЛУКойл)

НЕФТА ЩЕ идва с ГРЪЦКИ танкери в Александрополис Гърция от там по газопреносна мрежа тръби до Бургас
Нефта от Катар,ГАЗта от ИЗРАЕЛ находища Левиатан и Тамар Израелска акватория границата с Кипър
8.
до 4
05.12.2023 21:17:52
9
11
Не се притеснявай, тоя завод ще го има с или без руснаците...Ама тия, които им лижат задниците вътре на "3-те пътя" дали ще благоволят да ги вземат с тях ми е чудно?
7.
787
05.12.2023 20:50:31
9
16
На тези срещи Лаборанта е уговарял колко кинти да се отчитат към техните лични сметки. Схемата от правителството на Киро нашмърканото да продължи както по негово време.
6.
*********
05.12.2023 20:39:09
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
PS
05.12.2023 20:19:47
5
28
Мистър 100 кила, свинската глава дава идеята да се премине на 100% не руски петрол?
И каква е гаранцията, че с тази дерогация цените ще се понижат.
Май много хора участват в тази далавера от сглобката, хасковски дилъри в клуба.
4.
Дебелото банкянско нещо
05.12.2023 20:17:17
5
42
Партията на чичо ви Митко, ведно с дъпъсъ ще затрият работните места на 20 000 бургазлии! Стягайте сопите и се гответе!
3.
*********
05.12.2023 20:09:13
2
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Тоя Пеевски
05.12.2023 20:08:15
3
38
ще ебе майката на държавата помнете ми думата.
1.
1
05.12.2023 19:47:46
15
13
ДЕНКОВ ДОГОВАРЯЛ КОМИСИОННИ И ПЛАЩАНИЯ КЪМ СМЕТКИ В ШВЕЙЦАРИЯ ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА ДОХОДИ КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК И ПЕЧАЛБА $200МИЛИОНА НА МЕСЕЦ ЦЕНА БРЕНТ И УРАЛС НЕФТ..ДЪРЖАВЕН ПРОТОКОЛ И ДЪРЖАВА СИГУРНОСТ Е ДА СЕ ВОДИ ВИНАГИ СТЕНОГРАФИЯ ЗАПИСВАНЕ И АУДИО РАЗГОВОРИ..ДЕНКОВ С МУЦУНА СУРИКАТ ВЗЕМА БЪЛГАРИЯ НАРОД БАЛЪЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори