×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто


Забравете за всичко, което сте яли в Макдоналдс, идва радикална промяна в менюто
Хамбургерите са един от знаковите приноси на Америка към глобалния кулинарен канон
02 Декември 2023, Събота, 21:05 ч.
Автор: Флагман

Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка

Най-голямата световна верига за бързо хранене Макдоналдс е в процес на извършване на значимата ревизия на основното меню. Това ще бъде най-сериозната промяна от десетилетия, а идеята на мениджмънта е да се съживи интереса и любовта към своите емблематични бургери.

Тази инициатива, тествана пилотно в Австралия и включва над 50 подобрения в рецептите и начина на приготвяне на бургерите. Сред промените, които се тестват, са приготвянето на кюфтенцата от говеждо месо в по-малки количества за по-равномерно запържване, увеличаването на количеството специален сос и въвеждането на маслено хлебче бриош с произволно разпръснати сусамови семена, което се очаква да създаде усещането за консумация на домашно приготвена храна. Тези подобрения се отнасят и за "Биг Мак".

Обновяването в рецептите и процедурите при приготвянето на бургерите на "Макдоналдс" се оценява като повратен момент в стратегията на световната марка. Той е свързван с преосмисляне на цялостната концепция, изградена върху установяването на техники в промишлен мащаб, които отдавна дават приоритет на цената и еднообразието.

Това се случва в момент, в който вериги за бързи ежедневни бургери от по-висок клас като "Файв Гайс" набират популярност. В някои случаи компанията възстановява практики, които преди е изоставила в името на ефективността. Крис Йънг, старши директор на "Макдоналдс" за глобална стратегия за меню, подчертава включването на качеството в техния модел на бързо обслужване.

Маркетинговите усилия на компанията, включително билбордове и нова рекламна кампания с участието (завръщането) на добрия стар Hamburglar (от ham - месо от свински бут, и burglar - обирджия), представят тези бургери като най-добрите с марката "Макдоналдс" досега. Hamburglar "Макдоналдс" отбелязва скок на продажбите след Covid-19, изпреварвайки конкуренти като "Бъргър Кинг" и "Уендис". През 2022 г. продажбите на компанията в същите търговски обекти в САЩ са нараснали с 10,3%. Този растеж идва на фона на силно конкурентен пазар на бургери в САЩ, който се оценява на стойност на годишните продажби от 136 млрд. долара.

Хамбургерите са един от знаковите приноси на Америка към глобалния кулинарен канон, с корени в говеждите пържоли, държани в ръка, предпочитани от германските мигранти - евтини, преносими ястия, които могат да изяждат на крак, докато се качват на корабите в пристанището на Хамбург.

Днес бургерите съставляват около 40% от продажбите на заведения за бързо хранене в САЩ и силното предлагане на бургери се счита за решаващо за успеха в този сегмент.

Въпреки този успех, проучване на Technomic установи, че "Макдоналдс" изостава значително от фаворитите на гладните за бургери, като само 28% от анкетираните изразяват желание да хапват от техните бургери, в сравнение с лидери като "Уайт кесъл" - със 72%, и "Бъргър Кинг" - с 52%. За проучването са били анкетирани около 50 хил. потребители; "Макдоналдс" заема 13-о място в класацията на бургерите, които предизвикват желание за консумация.

В началото на 202 г. "Макдоналдс" обяви, че ще преустанови използването в своите бургери на спорния месен продукт, описван от поделия мощна кампания срещу качеството на храната на марката Джейми Оливер като "розова слуз". Зад това определение се крие "обезкостено крехко говеждо месо", което всъщност е отпадъчният материал от това, което остава от месото, след като бъдат взети всички избрани разфасовки говеждо месо. Тези остатъци са забранени за човешка консумация в Обединеното кралство, където вместо това се използват за храна за кучета и пилета. Те обаче са законни за консумация в Съединените щати, където се третират с амониев хидроксид, за да се унищожат бактерии като ешерихия коли и да се направи месото безопасно за консумация от човека.

 




Автор
8
Коментара
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
8
Коментара по темата
8.
Грубиян
03.12.2023 19:24:20
1
1
И почвам да хапвам бате
7.
Тупано
03.12.2023 12:23:57
1
7
Макдона'лдс = лайна со говна.
6.
gogoo
03.12.2023 10:55:35
1
9
макдоналдс е храна за лапета и за като си пиян в 4 сутринта
5.
XX
03.12.2023 09:03:45
1
14
Сами си ги направиха през последните 3 години да не стават за ядене. Какви подобрения сега?!
4.
Боза здраве
02.12.2023 22:59:59
3
24
Кьопоолу ша има ли ма
Ам трушия
Сланина
чирузи сафрид
3.
милинко
02.12.2023 22:54:39
5
30
яжте си храната за балъци вие,балъци
2.
292
02.12.2023 22:50:48
2
30
Сменили органичните лайна със синтетични. Ама ги оставили със същите вкусови качества и аромати, че даже и плюс.
1.
Яжте си ГМО то ВИЕ !
02.12.2023 21:45:01
2
48
Умните хора отдавна са разбрали , че подобни вериги като гореупоменатата отдавна вече са загубили имиджа си . Няма да уточнявам защо , всеки който им е опитвал от храните и цените им - знае .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори