×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новите кметове май са по-зле от старите. "Ах, мирише в кабинета!" не говори за висока класа


Новите кметове май са по-зле от старите. "Ах, мирише в кабинета!" не говори за висока класа
Кметът на Варна отстрани изглежда инфантилен и дребнав
01 Декември 2023, Петък, 19:30 ч.
Автор: Флагман

Рано е за оценки, но при някои нови кметове се забелязват неприятни черти

Твърде рано е за оценки на новите кметове от ПП-ДБ. Но има неща, за които не може да се чакат 100 дни - култура на поведение, комуникация, (само)усещане за какво-как, доколко следва (да се направи)... Те са базата, която предопределя не само въпросните дни, но и управлението по принцип. Затова е добре тези кметове да се поправят навреме, ако наистина ще носят промяна, пише вестник Сега. 

Иде реч за видимите и невидими нишки, изграждащи онова, което наричаме "ниво на поведение". Или пък "висока летва", "ниска летва". При все, че завареното наследство изисква време за ориентация, към момента не се загатва за висока класа:

Кметът на Варна Благомир Коцев се оплака, че кабинетът му в общинската сграда миришел лошо. Стените - надрани. Портретът на Левски бил немарливо закачен зад вратата. Вече - висял срещу него. Кметът на Благоевград Методи Байкушев простена, че... картините в кабинета били изчезнали, тежка  миризма на цигари се била пропила. А, и портретът на Левски, да не забравим - сложил го лично.

Новият кмет на Варна вкарал в кабинета си детективи, поп и екзорист

И на двамата излиянията бяха сътворени идентично - във "Фейсбук". Колко точно наблюдателната публика следва да е наивна, за да не вдене, че идва реч за общ пиар подход? При това немного умен - далеч от важните въпроси, чрез примитивна тема спрямо примитивни зрители? Въпросите са реторични. Но жанрът "Воня и картини" бе обогатен и с IT eлемент. Байкушев: "Поредица от кметове не са ползвали компютър". Коцев: "Параметрите на много от компютрите не отговарят на минималните изисквания за инсталиране на Windows 10 и Windows 11". Все пак най-интригуващо остана как точно са надрани стените (от мъжки нокти ли, женски, животински...). И степента, в която разсейват отговорните люде.

Факсимиле от публикацията във фейсбук на новия варненски кмет

В общи линии Коцев се справи с тежкия ураган на 18 и 19 ноември. Но той определено сгафи с премълчаното намерение да удължи бедственото положение до 3 декември. Не спомена публично две стои заповеди. До ден днешен не е обяснил нищо по въпроса, макар че продължителността на едно бедствено положение е пряко свързано с това кой, как, колко харчи обществени пари - а Коцев от сутрин до вечер се кълне в прозрачност.

Байкушев пък, навръх снежната бура на 26-и, се обърна към съгражданите си така: "Вечеряйте приятно и спете спокойно". Имало кой да се грижи вече за тях!  Малко по-късно токът спираше, деца и възрастни от община Благоевград бяха откъснати от света.

Преди благоевградчани да седнат и похапнат, се случи друго. За него нямаше "Да ви е сладко!" - за председател на общинския съвет бе избран Радослав Тасков (ВМРО). Той оглавяваше органа през всичките кметски мандати на ГЕРБ - в съюз с партията. А при избирането му сега ПП-ДБ не издигна кандидатура. Нямаше кумова срама. Освен това лично Байкушев сложи за заместник по образованието и бизнес развитието (чудничък ресор) Боряна Шалявска - фамилията е много популярна в града като твърде близка до бившия кмет от ГЕРБ Атанас Камбитов. Край морето пък със зам.-кметовете се играе тука има - тука няма. Липсват официално съобщени нови имена. Което не пречи на бившия зам.-областен управител Павел Попов небрежно да си "чукне" на фейсбук профила длъжността. А във вторник в прессъобщение за бедственото положение между другото да бъде споменато, че зам.-кмет е и Диан Иванов (познат като адвокат на дружеството на Коцев в комплекс "Хоризонт"). На фона на това, не щеш ли, на първа линия са част от старите зам.-кметове. Борят бедствието, включително отговорникът за митичната варненска инфраструктура Христо Иванов. Въобще във Варна стават едни неща, дето не са за разправяне - широко в града се коментира липсата на кметски екип, на прииждащ хаос.

Чува се дори как кметът вече сколасал да се оплаче на началници в София, задето местни журналисти не го харесвали. Следва да се повтори - рано е за оценки. Доста има да се рие след предишните управления във Варна и Благоевград. Но без манталитет и класа, най-много новите кметове да се заринат в своя купчина.

На някого всички тези критики може да му се струват дребни. Но поводът е поднесен точно от въпросните лица. Впрочем, Коцев бе областен управител, Байкушев - депутат. Не изглежда да са без информация, данни. Още от преди вота от тях се очакваха разкрития за далавери, корупция. Все още - конкретни програми за управление, екипи

Вместо това - "Ох, мирише!".

В Пазарджик председател на общинския съвет бе избран току-що. В София няма още. Тоест кметовете там към момента не управляват изцяло. Затова засега следва да бъдат пощадени от критика. И все пак, не може да се подмине, точно във връзка с общинския съвет, че Васил Терзиев не успява да обясни добре за преговорите за председател - търсят ли се различни от Борис Бонев варианти с цел да заработи органа и т.н.

На финала уточнение. Доктрината "Воня и надрани стени" може и да е успешна - предизвиквайки умиление в структурите на ПП-ДБ-лели и тонове безплатни или платени възхищения в мрежите. Но е фал на старта според всеки нормален, среднокултурен и здравомислещ човек. За по-взискателните е обида.


В категории: Политика , Варна


17
Коментара по темата
17.
Рълин
02.12.2023 22:58:46
0
1
Вие гледайте себе си!
Вие защото сте най- големите мъжкари, затова драскате безумия...
16.
Такива работи
02.12.2023 20:27:40
0
2
Реално във Варна нищо ново.Групировчиците подкрепиха новия ,тъй че все тая.И след като няма безплатен обяд,е няма !
15.
Е,то
02.12.2023 20:23:17
0
4
Екзорсисти и свещеници не се долюбват изобщо!Вероятно първо е влязъл екзорсиста и след това свещеник по нощите за да почисти със светена вода след екзорсиста.Има нещо ,сбъркано,ще видим дали няма да се отрази на града ако кара с това поведение и делата.
14.
Пиара им е доста примитивен
02.12.2023 20:14:23
0
4
То вече е смешно да ползват един и същ пиар и във Варна и в Благоевград.При наличие на климатици и чистачки нон стоп сценария е доста нагласен.Няма лошо да почисти,то е нормално ,но махленското принизява.Коцев тия ги изтърси навръх бурята ,вместо да се справя адекватно с последиците .А като ресторантьор ползваше 2 дка от морската градина държавна собственост към заведението си ,е съда най накрая му отне комфорта,но докато беше областен го приемаше за почтено.Към корабната агенция на баща му в която и той работи преди години беше кораба " Хера" който потъна на Босфора с целия екипаж по неясни причини.
13.
А вие кои бяхте?
02.12.2023 20:00:28
2
2
От флагман ли виждам напъни за оценка култура? Хахахаха
12.
*********
02.12.2023 18:08:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Светла
02.12.2023 13:08:03
2
2
Защо продължавате да гласувате, бе хора? На следващите избори тичайте пак под строй ! Не разбирате ли, че набутвате власт, което значи пари, възможност за кражби и далавери на откровени мафиоти! БОЙКОТ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ! СЪД И ЗАТВОР ЗА ПРОДАЖНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КРАДЛИВА ИЗМЕТ!
10.
Овчарова
02.12.2023 09:44:14
5
5
От всичко прочетено разбрах, че сте по - глупави и по - големи дупедавци отколкото си мислех.Колкото до инфантилизмът, вие огледало нямате ли?Ако имат погледнете се в него!Ще видите истински инфантилизъм в най - чист вид.
9.
Зидаровец
02.12.2023 09:32:12
3
6
В кабинета на стария кмет мирише на крави и на парфюма на една женичка от махлата...
8.
Някой
02.12.2023 08:07:19
7
12
Дънооооо! Как не написахте статия в какво положение са заварили общините? В каквото и кабинетите, разбира се. Тук всичко мухляса от плесена на гроб.
7.
*********
01.12.2023 22:57:48
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Христо
01.12.2023 20:59:50
12
37
За огорчение на читателите,,Флагман, не само,че изпростява,но явно се опитва елементарно да манипулира в полза на тези които не искат да сме при развитите технологично и икономически страни.Колкото и да е падението ,изпростачването на Бургас, мисля, че има необходимост от една независима,компетентна и полезна медия.И дано ,,Флагман,,се изчисти от зависимости,фалшиви и манипулативни новини и да ни радва с разнообразна и достоверниа информация!!
5.
Бургазлия
01.12.2023 20:35:37
7
38
Падението на една медия... Т.е. опитвате се да кажете, че Портних е супер.

Само дето този човек си го избраха Варненци въпреки всичките мурафети и изборни измами. Не е поредната калинка спусната отгоре. Наскоро спря служебните автомобили намиращи се ... в София... и някакви други дребни далавери и явно веднага засегна някои хора...
4.
343
01.12.2023 20:24:00
8
23
DNES PROPAGANDATA NA GERB VURVI OBACHE ZA NISTO NE STAVA. DA JIVEE GRADA NA LELKITE I FALSHIVATA MEDIA NA GERB.
3.
Калоян
01.12.2023 20:17:11
5
32
Друго си е в Община Бургас - сега уредиха и дълбоко компрометирания д-р Георги Митев на друг управленски пост. Да имаше реално разследваща прокуратура - всички щяха да направят пътека в коридорите на Съдебната палата.
2.
Ююю!
01.12.2023 20:13:28
8
38
Миришещ и дребнав, а още по-жалък е драскача, пЪрдон, журналиста, написал този смърдящ пасквил…
Дъно, Флагман, дъно!
1.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
01.12.2023 19:51:39
5
33
ФЛЕГМЕН КОЛКО ВИ ПЛАТИХА ЗА СТАТИЯТА ""ХИПНОТЕРАПИЯТА ............БЛА .......БЛА """ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ ХАХАХА !!!!!!!!!!!!!! НЕ ПОДЛАГАЙТЕ ОВЧЕТО СТАДА НА ""ТЕРАПИИ"" ЛЕКУВАЩИ ОТ РАК МЕРАК ВСЕКЕ БУНАК ХАХА!!!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори