×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Животновъди пак вдигнаха протест в центъра на София, разляха мляко пред парламента


Животновъди пак вдигнаха протест в центъра на София, разляха мляко пред парламента
Това не е лицето на българското земеделие и животновъдство. Тези, които успяват на пазара, не са тук, обяви ресорният министър Кирил Вътев
30 Ноември 2023, Четвъртък, 13:48 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Част от организациите в бранша обаче се противопоставиха на акцията им

Земеделци и животновъди отново вдигнаха протест в центъра на София. Множество полицаи пък бе мобилизирано от сутринта в периметъра около Народното събрание.

С плакати “Не унищожавайте производството на плодове в България”, “Не на опитите за разделяне на земеделците”, “Аз искам да съм фермер в България” и “Този път сме сами, но другия път ще сме със стадата и тоягите” протестиращи се събраха пред Министерството на земеделието, съобщи agri.bg.

Ресорният зам.-министър Деан Стратев покани протестиращите на среща в министерството. Димитър Зоров, лидер на протеста, предложи да бъде излъчен по един представител от всяка област и направление - животновъдство и оранжерии. Последва обаче настояване срещата да се състои в Министерски съвет, за да се включи и премиерът, който подписал меморандума след големите протести през септември.

"Отговорно е нашето българско правителство. Ние обичаме нашата страна, но не обичаме да се подиграват с нас. Трябва да се научат, че трябва да уважават хората, които стоят във фермите и в калта. Елате, ще ви направим стажантски курс как се доят и хранят крави. Да видим тогава дали ще се подигравате с нас! Подкрепете българското производство", апелира единият от организаторите Зоров.

Делегация от протестиращи влезе в министерството. Върнаха се разочаровани, че са приети в една зала на първия етаж, където министърът не присъства, тъй като е в Народното събрание. Действително министърът Кирил Вътев участва в днешния парламентарен контрол.

Към 12,00 ч. протестиращите се отправиха към Триъгълника на властта. Там те изляха туби с прясно мляко, изразявайки своето недоволство.

Организатори на протеста са Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на жените фермери, Асоциация на биволовъдите в България и Национална асоциация на оранжерийните производители. В тяхна защита се обявиха от Асоциация на овощарите в България и АЗПБ. Срещу техните действия застанаха трите браншови организации в месодайното говедовъдство, Браншова камара "Плодове и зеленчуци", БАК и др., съобщи agri.bg.

Министър Кирил Вътев направи коментар пред репортери в Народното събрание.

„Аз мога да кажа, че абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено и този протест протестира срещу българското и европейското законодателство“, заяви Вътев. "Тези искания не са основателни и всъщност ние сме изпълнили доста над техните искания с тази допълнителна помощ за енергийни разходи, която сме внесли за нотификация вчера или оня ден. Така че всичко, което по закон се полага, е изплатено."

"Те искат да нарушим закона", посочи още земеделският министър.

След въпрос искането на оставката му стои ли на дневен ред, Кирил Вътев каза: "Вижте, това не е лицето на българското земеделие и животновъдство. Тези, които са на пазара, които успяват на пазара, не са тук."

Освен това, ако се разгледали кадрите по-отблизо, щяло да се види, че има "лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието". 

Гледайте тук:

 

 


В категории: Политика


11
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
11
Коментара по темата
11.
До 3
30.11.2023 17:22:36
1
2
Ами не иска да,става животновъд човека. Защо да става? Може да е програмист. Или моряк. Като ти е трудно,затваряй си фермата и се прибирай. Колко субсидии ви стигат? Или,колкото повече,толкова повече. Пара да пада,а? Айдееее,кафа. Подпомагат ви. Единствените частници с помощи. И то от нашите джобове,поне половината.
10.
Дидо
30.11.2023 16:44:34
0
2
Това ДОЛНО ЧЕНГЕ, Зоров, толкова ли не се намери журналист да го подпука с въпроси за дъщяря му Силвия и как УБИ ЧОВЕК на Околовръстното на София през 2018-та г.???Колко време е била в ареста, каква е гаранцията и присъдата й?АКО ИМА ПРИСЪДА!!!АЛОООО....ТОЛКОВА ЛИ НЯМА ЖУРНАЛИСТИ, БРЕ????
9.
Хм
30.11.2023 15:39:19
0
4
Може би вече забравихте, но при силно политизиране и натиск на европейско ниво през септември Украйна се съгласи едностранно да продължи забраната за износ на слънчоглед за България. Много шум за нищо, е редно да отбележим, че цената продължи да спада - до около 680 лева на тон миналата седмица при 750 лева в средата на септември, заедно с тенденцията навсякъде по пазарите в Европа. Не знам какво спечелиха производителите и защо им беше да докарват тракторите ...
8.
Срам
30.11.2023 15:30:26
0
5
В междублоковите пространства и в парка та кв.Кремиковци цял ден се разхождат пуснати на свобода крави. Собственика им сигорно е на протеста. И той ли заслужава помощи за това безстопанствено отглеждане на животните.
7.
Габи
30.11.2023 15:25:40
1
6
Протестират тези сектори, които получават най-много помощи и субсидии. Те искат държавата да им заплаща цялата издръжка и всички разходи, а те само да печелят и въпреки това непрекъснато да вдигат цените. Дане би на един собственик на фирма свързана с производството да му е по-леко, но там не се чува за хленчене за държавни дарения.
6.
Аха
30.11.2023 15:11:43
2
4
Да им сипят оборска тор,а не мляко
5.
До 4
30.11.2023 14:51:19
1
7
да покажат как труда им отива на боклука един вид затова ;) Доста тъпо наистина ама така са видели от чужбината
4.
Xaxaxaxaхахахаха
30.11.2023 14:41:58
0
7
Разбирам защо протестират, но да се излива мляко или изхърля храна като форма на протест не е готино. Да протестират, има защо, но да дарят млякото на някоя социална кухня или нещо.
3.
До 2
30.11.2023 14:39:42
5
4
ми стани и ти животновъд и фермер ве лек.Нали е много лесно само лешпериш субсидииките валят само майбаси и г-класи караш и нищо не правиш нали така?

Айде продавай си коптора в Бургас купи си земя на село с парите и стани и ти фермер/животновъд. След като им е толкоз лесно е след 1 година ще си милионерче и ще си купиш пак копторчето в Бургас. Аре ти си. Иначе си един кретен дет само дрънка
2.
Наглици
30.11.2023 14:29:38
4
8
Единственият сектор който получава субсидии. И все не им стигат.
И не че получават от хорските пари за да си спонсорират бизнеса а изнасят продукцията навънка и ние тука трябва да ядем вносни и преценени лайна. Такаче никакви пари за тези наглетци и тези който получават сега са им много
1.
Фекрет Стораро
30.11.2023 14:13:59
2
7
даже и млякото вече си разливаме, трябва да вкараме от Китай. Българският чесън за кво ни е, по добре да вкарваме от Китай на два пъти по висока цена
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори