×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Болница „Сърце и Мозък“: Денков, министрите, всички депутати и кметове да дарят по една заплата за развитието на детското здравеопазване


Болница „Сърце и Мозък“: Денков, министрите, всички депутати и кметове да дарят по една заплата за развитието на детското здравеопазване
Ежедневно множество родители събират средства чрез телевизионни предавания, социални мрежи и фондации за лечение на децата си в чужбина, коментират от болницата
30 Ноември 2023, Четвъртък, 10:30 ч.
Автор: Пресцентър "Сърце и Мозък"

Време да се премине към директно дарителство, за да издигнем нашата национална експертиза на световно ниво и покрием териториално страната, апелират от "Сърце и Мозък"

Единственият сериозен напредък в детското здравеопазване през 2023 г. е откриването на 1 юни на новопостроената високотехнологична клиника за майчино и детско здраве Мама и Аз. Болницата е препълнена. Много хора говорят, само ние показваме на дело и лекуваме най-тежките случаи, заявяват от болници "Сърце и Мозък".

Водещи специалисти в детската болница са д-р Велимир Симов и д-р Андрей Христов.

д-р Велимир Симов, водещ специалист по педиатрия в клиниката за майчино и детско здраве "Мама и Аз"
д-р Андрей Христов, водещ специалист по неонатология в клиниката за майчино и детско здраве "Мама и Аз"

Ето и цялото изявление, което бе изпратено до медийте:

Проектирана, построена и развита с най-напреднала медицинска експертиза – без една стотинка държавна инвестиция и без никаква подкрепа от дарителски кампании – „явлението“ Мама и Аз, сега разгръща фронта срещу детската смъртност и инвалидизацията на деца и юноши в България. Със или без протести или с дарителски кампании, инициативи, мрежи, сдружения или обществени съвети нищо друго реално не се случва. Даже топла вода и ток няма в някои отделения.

Ежедневно множество родители събират средства чрез телевизионни предавания, социални мрежи и фондации за лечение на децата си в чужбина. Някои успяват да посрещнат високите разходи, повечето никога. А защо ние в България да не развием собствена мрежа за педиатрична помощ и грижа с водеща световна експертиза и да я направим достъпна за всички? Национална детска болница н я м а. Няма и да има скоро, защото след като проектът за ,Мама и Аз в София преди 20 месеца обедини лекари и пациентски организации, държавата стигна до избирането на терен. Интересите на политиците и родителите все още се разминават. Затова ние взехме развитието в свои ръце. Чуждият опит е пътеводен даже за нашия скромен мащаб – един по-близък и едни недостижим пример:

  • Над 40 млн. евро са набрани от дарения (350 хил. физически лица и над 8 хил. компании) в Румъния за специализирана онкологична детска болница със 187 легла. Проектът е реализиран в рамките на четири години и лечебното заведение вече работи.
  • Над 850 млн. швейцарски франка са събрани от частната фондация „Елеонор“ в Цюрих за детска болница с 230 легла, която ще отвори в края на 2024 г.  Болницата не е нито държавна, нито принадлежи на кантоналната университетска болница: „Въпреки това ние сме университетска детска болница, защото работим в полза на обществото, обучаваме и развиваме научни изследвания“, споделя директорът.

  Затова е време да се премине към директно дарителство, за да издигнем нашата национална експертиза на световно ниво и покрием териториално страната.

Дарявам сега!

Donate now!   Jetzt spenden!   Şimdi Bağış Yap!   Faites un don!   Donează acum!

Приемаме единствено поименни дарения, прозрачно,  само по банков и електронен път на преводите -  с пълен отчет към дарителите.

ЗАЩО ДИРЕКТНИ ДАРЕНИЯ В

 

Пациентите отговарят:

  • Защото развиваме]кспертиза и образец за управление – национална гордост!”
  • Защото чуваме всеки ден стотици[o]громно БЛАГОДАРЯ за грижите, които полагате! Стрaхотни сте!“
  • Защото сме [е]кип от висококвалифицирани специалисти, отдадени на професията си и на грижата за малките пациенти
  • Защото разполагаме и развиваме „чудесна материална база… Всичко блести от чистота, леглата в стаите са много удобни, както за децата, така и за възрастните придружители.
  • Защото инвестираме в и поддържаме Модерна апаратура като в американска или френска болница [...] и със специализирана линейка за транспортиране на деца в критично състояние
  • Защото е „без значение в кой час на денонощието… Не знам от къде да започна! .. от индивидуалния подход и отношение към всяко дете, от това, че освен да лекува, персоналът ти вдъхва доверие и спокойствие…или чувала бях само страхотни неща за болницата, но вече се убедих, че наистина е страхотна!
  • Защото]оживяхме тази благодат, това чудо на чудесата да го има в Плевен, а трябва да се разпространи във всички градове – ще започнем да се справяме с демографската криза ...така ще оживее и пребъде българския народ“
  • Защото имаме хиляди емоционални положителни отзиви от преминали пациенти и защото: „Да не говоря, че идваха по няколко пъти през деня да видят как сме, да прегледат детето. Задала съм сигурно над 100 въпроса, на всеки един ми беше отговорено, не с половин дума, не да ми се обяснява, че много питам, „защото съм майка за първи път, а просто защото имаха желание и работят с кеф и любов тази така трудна професия!”

Дарявам сега!

Donate now!   Jetzt spenden!   Şimdi Bağış Yap!   Faites un don!   Donează acum!

Приемаме единствено поименни дарения, прозрачно,  само по банков и електронен път на преводите - с пълен отчет към дарителите.


В категории: Здраве , Политика


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори