×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал между ПП и Пеевски заради "грешна самопреценка“


Скандал между ПП и Пеевски заради "грешна самопреценка“
Разправията се пренесе в пленарната зала, което доведе до прекъсване на заседанието с цел успокояване на страстите
30 Ноември 2023, Четвъртък, 10:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

От "Продължаваме промяната" защитиха премиера от нападките на новия лидер в ДПС, той им отговори, че са четвърта сила

Партия „Продължаваме промяната“ (ПП) влезе в сблъсък с новия лидер в ДПС Делян Пеевски. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев излязоха с позиция, разпространена до медиите тази сутрин. Малко след това Пеевски отговори пред репортери в парламента.

“Политическа партия „Продължаваме промяната“ осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата”, съобщават от ПП.

“Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости. Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства. Истинската сила е силата на промяната”, завършва позицията на ПП.

След това Делян Пеевски отговори така: „Оценката за всеки политик и за партиите я дават хората. На миналите избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС е втора партия в държавата. А на това обединение – ПП и другите партии, които влизат, хората дадоха четвърто място. Така че оценката я дадоха хората. Оттам нататък мен ме интересува само тяхната оценка, на тези хора не ме интересува.“

Разправията след това се пренесе и в пленарната зала. ДПС в лицето на Делян Пеевски и Йордан Цонев и Кирил Петков от ПП си викаха помежду си на първия ред в залата.

"Айде да видим какво ще стане", заканваше се Пеевски на Петков. Съпредседателят на ПП пък нещо му отвръщане и махаше недоволно.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова след това излезе на трибуната и призова за 15 минути почивка, за да може разправящите се да се разберат отвън "като мъже". 

"Преди малко тук се размениха такива думи - добре, че не ги чу българският народ. Може би само видя картината. Такива думи и такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че просто това не може да продължава като управление на държавата, особено като става въпрос за здравеопазване, за 8 милиарда - ясно е, че не можете да си ги разделите. Излезте отвън и се разберете като мъже", каза Нинова. 

Това предизвика реакция от страна на Делян Пеевски, който й се развика от място. 

"Не викай на мен, г-н Пеевски, двамата си викайте! Не викай на мен", отвърна Корнелия Нинова. "Основният виновник да стигнем до тази ситуация в държавата се казва Бойко Борисов, ама сега седи и ви гледа сеира", добави лидерката на БСП. Борисов в този момент бе в залата и се смееше на думите й. След това напусна. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков после даде почивка за успокояване на страстите. 

Конфликт в парламента днес предизвика и предложението на ГЕРБ за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). От ПП-ДБ се противопоставиха остро на кандидатурата им. 

Според Кирил Петков това било тема на разправията му с Делян Пеевски. Той и Христо Иванов коментираха ситуацията пред парламентарни репортери. Иванов обясни, че още преди две седмици е станало ясно, че има проблем с кандидата на ГЕРБ за подуправител на НЗОК в лицето на Момчил Мавров. Въпреки това днес от партията на Бойко Борисов вкарали точката в дневния ред на парламента с гласовете на ДПС и "Възраждане". Изборът на Мавров ще се случи благодарение на "Възраждане", които няма да участват в гласуването. Това ще позволи на ГЕРБ и ДПС да получат ситуационно мнозинство, стана ясно от прогнозата на Христо Иванов.

Гледайте заседанието тук:

Изказването на Делян Пеевски пред репортерите:

Изявлението на представителите на ПП-ДБ:

 


В категории: Политика


22
Коментара по темата
22.
Ургари
30.11.2023 21:44:10
1
2
Майка ви и боклуци,и ние народа чакаме на вас да ни оправите.Махленски скандали като в кръчма,а ми се чинят за народни представители.БОКЛУЦИ!!
21.
До бургазлия
30.11.2023 18:03:31
2
6
Ти ходил ли си в САЩ видял ли си летищата в Нюйорк за миризмата в града и метрото не ми се говори . Съветвам те да гледаш в интернет клип за 10 най - красиви спирки в московското метро . Преди няколко месеца Путин откри кръгово 70 км на московското метро , няма аналог в Света на такова кръгово под земята .
20.
Запознат
30.11.2023 16:35:55
3
5
До насрания бургазлия, насраняк първо се информирай в колко града на Русия има метро преди да плямпаш, керкенез изнасилен!
19.
Капитана
30.11.2023 16:33:43
4
5
До мухльото Боби, абе мухльо то 250 евра пенсия не вземат 80% от пенсионерите в европейска Бг бе, мухъл.С 250 евро в Русия можеш да си купиш в пъти повече неща, отколкото в Бг, електроенергия, газ и ток са жълти стотинки, храната е по-евтина и влез да видиш колко струва литър бензин в Русия в момента ве, мишко непоръбена!
18.
Бургазлия
30.11.2023 16:17:13
4
4
До:13
Как ще сръвняваш Русия със САЩ?
В САЩ знам поне четири града където има изградено метро .
За Русия само в Петербург и Москва знам да има , като между московското и нюйоркското разликата хич не е голяма .
А летищата ...е то само това в Атланта има повече пътникопоток от двете до Москва
17.
Обективно казано
30.11.2023 16:11:08
0
4
Поредното доказателство за безкомпромисно надлъгване на наши политически некадърници по високите етажи на властта. Нищо ново. Всеки сочи виновници, всеки се изкарва чист и неопетнен. Българската политическата върхушка продължава и продължава брутално да злоупотребява с надеждите на хората. Вместо да градят, тези политически джуджета превърнаха държавата ни в безперспективен бантустан, в който огромната част от хората живеят бедно и зле.
16.
Боби до 13
30.11.2023 14:04:34
6
6
Тези глупости за социалната политика в Русия към пенсионерите и младите можеш да ги разказваш в страницата на Възраждане във Фейсбук. Говоря перфектно руски, бил съм няколко пъти в Русия и имам много приятели там. Масовата пенсия в Русия е 25000 рубли (250 евро). Доста хора получават и по 10-15 хил рубли (100-150 евро). Такива пенсии няма даже в Албания. А за младите можеш да потърсиш снимки в интернет на километричните опашки от граничните пунктове на Русия с Армения, Грузия и т.н. след обявяването на мобилизацията.
15.
До 2 - Ами така е
30.11.2023 13:49:57
2
3
А вие, които гласувахте, кои избрахте. Всичките 65% са против вас ГЛАСУВАЛИТЕ, И НАСТОЯЩИТЕ ПАРТИИ И НАСТОЯЩОТО УПРАВЛЕНИЕ! Хайде изберете си и за министър председател /нарочно с малки букви/ Магнитски Делян Пеевски.
14.
Хаха
30.11.2023 13:38:48
6
5
На Христо Иванов явно му се плаща на брой пъти, когато кажа "Възраждане". В 2 изречения каза поне 6-7 пъти "Възраждане". Което, в тези борби за пари и власт, на управляващите, Възраждане въобще нямат място. Изпълнява поръчки на посолството, защото всъщност нищо друго не каза.
13.
До боби
30.11.2023 13:02:50
14
12
Съветвам те да се информираш за начина на живот в Русия и САЩ и тогава да плямпаш . В Русия социална политика за младите хора и пенсионерите на ниво всяка седмица се открива някакъв нов обект имат работа младите хора . Чисти и поддържани градове само селата им са като нашите по неподържени . В САЩ без никаква социална политика неподдържана инфраструктура много бездомни и наркомани . Ще ти дам съвет сравни метрото и летището в Москва с тези в Ню йорк .
12.
11
30.11.2023 13:02:26
4
6
И гледам- автор Лисицов. Това оправдава вмъкването на Възраждане - ни в клин, ни в ръкав в битката между управляващите.
11.
PS
30.11.2023 13:01:19
10
10
Аз пък искам Киро и Асен да бъдат разследвани за комисионните от Лукойл, цените на горивата на бензиностанциите да не са на високи цени, да няма инфлация до небесата, танкерите дето бяха договорени се изпариха като пролетна мъгла, да построят 5 моста над Дунав и 10 тунела както обещаваха. Не знам какво се случи с завода за електромобили.
В енергетиката да не лобират за батериите на Прокопиев, защото само една снежинка като падна и половин България остана без ток и за батериите нямаше слънце.
С просто идиотите е под нивото ми да разговарям, защото ми говорят на ромски език литмус ,куролация, алангро, толеранция и т.н.
10.
10
30.11.2023 13:00:26
8
7
Тролчета платени- Възраждане няма нищо общо в жалките борби на евроатлантиците за разпределението помежду тях на пари и власт. И дали Възраждане ще гласува, или - не и как ще гласува- това си е работа на избранниците на хората, които са гласували за тях. Не вас платени тролове.
9.
Мда
30.11.2023 12:36:06
6
16
Пак ли Тея боклуци от иЗраждане...патериците на ДПС
8.
Боби до.5
30.11.2023 12:30:50
14
12
И на кои чужди интереси продадоха България Киро и Асен? Моят интерес е в България да се живее спокойно и богато както в САЩ и Германия например, а твоя какъв е? Искаш да живееш като ватник в Русия?
7.
Р. Р.
30.11.2023 12:10:03
1
23
На всяка свиня и идва Коледата, когато гущера късал опашката си.
Грухи Магнитски Дилячно окраде Булгартабак, замесен в контрабандни канали, фалира КТБ като окраде банката ,
получава обществени поръчки чрез обръчите от фирми и този човек има претенции да управлява, вместо да бъде разследван, а не изпран от просто идиотите.
6.
vfdg
30.11.2023 11:50:24
3
13
Сега схванахте ли защо беше тая цялата кампания в социалните мрежи срещу кирето и Асен от момента в който гусин-не-ватник-резидента се отдръпна от тях?
5.
...
30.11.2023 11:44:56
11
14
Всичките са политически боклуци, разделно събрани отпадъци, да се връща Гешев и да ги мята по оня списък. Киро и Асен са много прости същества , в историята ще пише: "Тези от промяната продадоха България на чужди интереси".
4.
до Боби
30.11.2023 11:43:46
8
11
Затова хората плюят ПП-ДБ наляво и надясно лично познавам хора които са отвратени от ПП-ДБ Борисов и Пеевски ви вкараха в капан колкото и да не ти се вярва ПП-ДБ си заминават дори Възраждане на следващите парламенарни избори а те ще бъдат скоро ще бъде втора политическа сила ПП-ДБ отиватв небитието
3.
кривак
30.11.2023 11:42:07
5
17
Кире набивай му каската на Феномена редовно да не забравя от коя кочина изпълзя.
2.
Ами така е
30.11.2023 11:40:52
3
20
като не гласувате!
Ще ни управляват свинчовци!
Прости хора-слаба държава!
Туй то!
Да видим кога Турците ще се сетя, че пееф е българин......
1.
Боби
30.11.2023 11:18:08
20
25
Само Петков и ПП-ДБ имат куража да скочат на Пеевски и ДПС. Другите партии само като чуят имената на Пеевски и Доган и пълнят гащите от страх.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори