×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пеевски и пешките на родната политическа сцена


Пеевски и пешките на родната политическа сцена
Активността му касае и неговата партия ДПС, чиито структури вече го номинират за лидер
29 Ноември 2023, Сряда, 19:30 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Той вече е незаобиколим фактор и е почти напълно реабилитиран, остава единствено въпросът с какво държи останалите политически лидери

Думите на Даниел Лорер от "Продължаваме промяната", че: „Пеевски се промени за добро, за доброто на цялата страна и вече е станал говорител на европейските ценности”, предизвикаха както неистов смях, така и укори от страна на негови съпартийци и симпатизанти на партията, както и напомнянето на въпроса, който през последните месеци всички си задават – Пеевски ли е този, който дирижира правителството и определя какво ще се случва в страната.

Малко по-късно, във Фейсбук, Лорер се извини на поддръжниците на формацията, които "са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин", допълвайки, че заглавието, без да уточнява кое, не отговаряло на казаното от него. Това обаче не промени съществено нещата, както и все по-натрапчивия вкус, че Пеевски разпределя позициите на шахматната дъска, а всички движещи се по нея, са просто (негови) пионки.

Още по-озадачаващо е, че тези думи на Лорер идват часове след като самият Пеевски за пореден път отправи упреци към премиера Николай Денков, като този път разпространи чрез пресцентъра на партията си отворено писмо, в което го обвинява, че не се е справил с проблемите, причинени от падналия през уикенда сняг. Народният представител допълва, че Денков прави опити със "съмнителна пиар акция" да спаси "компрометирания си имидж".

Още в неделя пък обяви, че е готов да стане и премиер на страната, като поводът беше несправянето на властта след падането на снега.

Нещо повече - относно казуса с бламирания на първо четене бюджет на НЗОК депутатът каза на Денков да не се бърка в работата на парламента; не пропусна да го захапе и че спасяването на личния му компрометиран имидж е по-важно от това да служи на хората; припомни и случая, който доби популярност в последните дни, когато учителка разказа, че е чакала с 50 деца във влак, с който е трябвало да пътуват, но композицията така и не е тръгвала, но тогава се обадила на премиера с молба за помощ и затова децата се придвижили с нова композиция, което според Пеевски, е съмнителна пиар акция; иронизира го и че това било „похвално”, но защо не е вложил същата енергия и старание, за да упражни необходимия контрол към друг свой близък познат, почти роднина, с когото редовно си пиел питието - шефа на "Електрохолд" (компанията, която притежава електроразпределителното дружество, опериращо в Западна България - бел. ред.), без да стане ясно за кой шеф на "Електрохолд" говори...

Свръхактивността на Пеевски през последните месеци

От известно време всички забелязват, че санкционираният по Магнитски депутат от ДПС е крайно активен по всички политически и обществени теми. Нещо повече, след негови изказвания, проблеми се разрешават, уговорки се изпълняват или променят, падат глави или следват назначения. А тонът на Пеевски към хората, които порицава, е като към непослушно дете. Той ги хока, говори подигравателно с и за тях, използва дори и обидни епитети. И всички си мълчат, а тъй като видно не става дума за малки деца, които не могат и не знаят как да се защитят, единственият извод е, че всички – по един или друг начин, са зависими от него.

Преди това той години наред не бе говорил нито от парламентарната трибуна, нито пред медии, нито коментираше когото и да е. Напротив, даже рядко посещаваше и Народното събрание.

Активността му касае и неговата партия – ДПС, като преди няколко седмици, крайно неочаквано и без никакви индикации, Мустафа Карадайъ подаде оставка като лидер, което доведе и до оглавяването от страна на Пеевски на парламентарната група на партията и до номинацията му от структурите на движението за лидер. Но както е традиционно за случващото се в Движението, това не беше предшествано нито от скандали, нито от изявления на Карадайъ или Пеевски, нито от какъвто и да е знак, че предстоят такива рокади на върха. Все още не са известни и причините за подобна смяна, като се носят слухове, че именно по желание на Пеевски, доскорошният лидер на партията е „помолен” да се откаже от поста си.

Вместо след Магнитски всяка близост с него автоматично да се превърне в тема табу за останалите партии и политици, се случи именно обратното. Пеевски се превърна в гарант за новото правителство, той стана гарант за Конституцията, беше приет и за пълноправен партньор на ПП-ДБ, чиято реторика пък години наред беше насочена именно срещу него и чиито гласове в голяма степен идват от хора, за които моделът „Пеевски” е този на корупцията.

През септември се обяви за незабавно въвеждане на забраната за влизането през границата на България на автомобили с руска регистрация. Този месец пък сезира прокуратурата и ДАНС с настояване за проверка на това как България прилага санкциите срещу Русия с искане да се провери и информация за руския олигарх и политик Алексей Чепа, както и данните, че той заобикаля европейските санкции през България.

Също в началото на месеца поиска незабавно издаване на заповед от министъра на здравеопазването, с която да се спре временно паралелният износ на лекарства, предназначени за лечение на животозастрашаващи заболявания, сред тях и инсулин – безспорно правилна позиция по много важен и наболял въпрос, която пак го вкара в медиите. В типично негов стил се скара и на министерството, в частност на министъра, като заяви, че „отсъствието на действие е нарушение както на Хипократовата клетва на медиците, така и на клетвата, която всеки български министър и депутат полага”.

След терористичното нападение на "Хамас" срещу Израел публично заяви, че призовава и настоява „да бъдат предприети необходимите действия за изпращането на трети полет от българската държава, който да прибере невредими българските граждани, блокирани в Израел", което впоследствие се и случи.

Обяви и каква военна помощ ще дадем на Украйна, намеси се и като посредник при решаването на кризата с протестите на миньорите, буквално наложи и в новия антикорупционен закон членовете на бъдещата Комисия за противодействие на корупцията да се избират от парламента с мнозинство от ⅔, което автоматично ще направи гласовете на депутатите от ДПС незаобиколими, партията му излъчи и свой представител за подуправител на БНБ. Взе позиция и по темата за евентуална продажба на държавни земи, заявявайки, че ДПС няма да допусне такова нещо...

Паралелно с политически си позиции, Пеевски затвърждава и обществените си като се срещна с митрополитите от Светия синод на Българската православна църква, като заяви, че „държавата трябва да има грижата за БПЦ, защото за нас най-важна е грижата за хората. Подкрепата от нас я имате за всичко, което ще ви даде възможност да изпълнявате мисията си да укрепвате вярата на православните християни, храмовете да са отворени за хората, а свещениците да имат достойни възнаграждения”. Последва и среща с главния мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи, като на нея Пеевски декларира "пълна подкрепа от страна на държавата и парламента за Главното мюфтийство”, както да пое ангажимента да бъде осигурена и обезпечена работата на Главно мюфтийство през Закона за държавния бюджет, включително и "съдействие по всички теми, поставени от Главния мюфтия".

Къде са ДБ и ПП- борците с мафията (ДПС)?

По всичко личи, че те нямат нищо против Пеевски да решава ключови въпроси в управлението на страната, оправдавайки се, че се радват, че ДПС подкрепя техните приоритети. Явно вече партията на Ахмед Доган не са част от мафията. Или пък са мафия, но такава, с която и уж борците срещу нея вече работят добре.

И без значение кой и какво мисли за Делян Пеевски, без ПП и ДБ неговият нов облик нямаше да е възможен, той нямаше да може да дефилира по медиите, а всички смирено да мълчат, когато се изказва от трибуната или когато говори от името на правителството.

Някои стигат и по-далеч, като твърдят, че именно заради сигнали от политици на ДБ и ПП той се е озвол в „Магнитски”, а скоро, именно с тяхната подкрепа, ще бъде изваден от там.

Обясненията и умопомрачително нелепите оправдания на лидерите на двете партии, изречени на глас и от Лорер, че видите ли, Пеевски се бил променил, че вече е говорител на европейските ценности”, че го прави за доброто на страната си, демонстрират безпомощността им пред него. Благодарение и на тяхното мълчание, на тяхното приемане на тази негова „промяна”, той вече е незаобиколим фактор и е почти напълно реабилитиран. Буквално му остава само изваждането от американския глобален закон, за да може образът му окончателно да бъде изчистен.

Абсурдна е идеята да се продава земя от Държавния фонд

Защото именно с благословията на въпросните две партии и лидерите им, от обикновен депутат в партия, с която (уж) имат сериозни различия и партия, срещу чиито обръчи те (уж) воюват от години, Пеевски изведнъж стана приеман партньор, който някак съвсем естествено започна да огласява решения на кабинета, да ни информира предварително какво ще направи правителството, да го насочва, да се кара на непослушните министри, да ги гони, да се появява дори на лидерските срещи на Кирил Петков и Христо Иванов с премиера Николай Денков.

И ако поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на партията му спрямо Пеевски е очаквано и дори резонно, нали така твърдяха точно от ДБ и ПП, държанието и приемането на депутата от ДПС от споменатите две по-горе партии, буди най-малкото недоумение. Колко лесно било – обявяваш публично евроантлантическата си позиция, ставаш защитник и прокламатор на европейските ценности и хоп... вече си друг човек, целият в бяло.

Вероятно неизяснен остава единствено въпросът – с какво толкова държи останалите политически лидери Пеевски, въобще всички политици у нас, за да не могат да му се противопоставят по никакъв начин. Или пък винаги съществува и вариантът родните ни управляващи да са толкова безпринципни и продажни, за да са склонни да си променят позициите по (уж) ключови и базови въпроси за тях, само за да се задържат максимално дълго на върха на българското политическо блато.


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 3
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
12
Коментара по темата
12.
ППДПС e шизофренизъм
30.11.2023 00:45:52
5
18
Няма, наистина няма сила, било земна, било неземна, която да избие от сърцата на родната доносническо-атлантическа общност любовта към ДПС“, коментира той.
Очаквам буквално всеки момент ППДБ да се саморазпусне и да се влее в ДПС. Общото им име, без съмнение, ще бъде ППДПС..
11.
Турци сте
29.11.2023 23:46:38
14
19
Делян Пеевски избора на ЕРДОГАН за омбашшя чорбаджия на ВИЛАЕТ Булгаристан
2023 март месец Делян Пеевски ИЗБУТВА ЛУКойл от пазара и монопала ня горива и става НОВИЯ най-едър дисгрибутор на ГОРИВА от Турция за цяля България с подкрепа на БОЙКО и ИНСа ойл
10.
Ха ха ха
29.11.2023 23:20:10
11
15
"Мъпет Шоу" на Мис Пиги свинската глава, малката булка на Винету.
9.
Мис Бони и компания са в потрес
29.11.2023 22:29:28
2
27
Либералите си отиват, но силно писукат!
Дори Борис Бонев разбира, че никой не го иска за шеф на СОС!

https://www.youtube.com/watch?v=8e0gBQDrhew&t=7s
8.
....
29.11.2023 22:19:49
18
13
Имаше един влиятелен бизнесмен който се опитваше да управлява държавата задкулисно и беше казал думите "Гущера си къса опашката" ,чист с бяла якичка, но не доживя дълги години. Дано апетита за власт, да не сполети тази нелепа ситуация и този бизнесмен с обръчи от фирми.
7.
*********
29.11.2023 22:14:58
11
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Бургазлия
29.11.2023 20:55:18
24
31
Нелепо е да си мислим , че Пеевски се е променил и е станал патриот мислещ за българите и България
Човекът фалирал КТБ,Булгартабак , медии и така нататък , човекът потънал яко в корупционни скандали със забрана да посещава Турция , санкциониран по закон Магнитски? Човекът , който стои в основата на атаката срещу Лукойл и евентуалното вземане на завод,бази,пристанище и бензиностанции!
Е как си представя някой , че тази личност ще стане министър председател и ще ходи на срещи в Европа , ЕС?
Колкото и да ги сочим с пръст евролидерите , че са неудачници , там такъв човек ще бъде веднага изолиран и никой няма да контактува с него .
Тоест България ще бъде изолирана от Евросъюза!
Този бай Ганьо ще фалира и България както всяка една фирма , на която той е собственик и тюработи само с държавен капитал , но не и със собствени средства!
5.
БИБЛИЯ
29.11.2023 20:29:31
5
8
БОГУ Е МИЛ РАЗКАЯЛИЯ СЕ ГРЕШНИК
4.
Коко
29.11.2023 20:22:46
28
14
Как сте ве абдали гласувайте пак за мен.Този ви гарантира правата и свободите толкова години че ви е станал патрон
3.
12
29.11.2023 20:12:33
22
26
Има една поговорка:Вълкът козината си мени но нравите никога .
2.
Мазно човече сърба шекембе чорба
29.11.2023 20:09:40
24
12
То на топа мяза тва
1.
Дернев
29.11.2023 20:07:27
26
11
В БГ всичко ново е повторение на старото. ДПС понесе негативите от прехода. Сега ще е от освояването на фондовете.
Но времената са други вече. Надали ще е безопасно така замисленото. Но не от споменатите в статията. Всички са под една свирка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори