×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Този българин застреля и зарови жена си, но възмездието го застигна


28 Ноември 2023, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Флагман

Получи 16 години затвор

16 години затвор. Тази присъда чу днес Александър Пашов от Пъдарско, който застреля съпругата си Фанка Ангелова в главата, а след това зарови тялото й. Той за пореден път се изправи, окован в белезници пред  Окръжен съд- Пловдив, за да отговаря пред магистратите за две обвинения- че умишлено е умъртвил 28-годишната майка на децата му, като убийството е извършено предумишлено и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие, чийто спусък Александър Пашов е натиснал, за да убие жена си. Присъдата идва, след като съдийския състав с председател Петко Минев определи едно общо най-тежко наказание за всички престъпления, пише Трафикнюз.

Припомняме, че престъплението стана на 25 ноември 2022 г. в пловдивското село Пъдарско. Към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а след това Пашов се опитал да укрие тялото  като го заровил в необитаем двор.  

Преди да чуе присъдата си обаче, Пашов пожела да даде обяснения пред съда. Той разказа, че е закупил оръжието втора употреба от Раковски. Мотивите за покупката били, че близки на жена му Фанка отправяли заплахи към него и искал пистолета за самозащита. По думите му, Александър нямал желабние да убива майката на децата си, а само да си поговорят.

Днес в съдебната зала беше един от роднините на убитата, който чрез адвоката си Васил Василев бе конституиран като частен обвинител със останалите пострадали.  15-годишният син на починалата и обвиняемият също присъстваше в залата, като заедно със сетстра си бяха конституирани като частени обвинители по делото. 

Адвокат Анастасия Будакова, защита на обвиняемия, пожела разпит само на трима от свидетелите, един от които синът на Пашов. Непълнолетният обаче отказа да свидетелства  пред съда. Така заседанието продължи с разпит на вещите лица, изготвили комплексна съдебнопсихиатрична експертиза.

Въпреки че основният мотив към който се придържа  защитата на обвиняемия, е много силна ревност, от която Пашов не е можел да контролира действията си, експертизата е посочила друго. Вещите лица заявиха категорично, че чувството на ревност  би имало значение за заключението на експертизата, само ако тя се изразява в болестно състояние . Това е било изследвано от експертите и по думите им при въпросният подсъдим няма установена такава диагноза. Тоест той изпитвал ревност, но не до такава голяма степен.

След приемането на медицинското решение, пред съда за разпит се изправи свидетелят Илия Илиев- роднина на Пашов. Той изреди добри характеристики за подсъдимия, като добави, че не бил запознат с уменията му за стрелба.

Той е добро дете, изучи се, има основно образование. Ко стана, не знам? Много често  ходеше при нея да ѝ се моли, за да се върне. Когато се разделиха децата останаха при майката на Александър и той се грижеше за тях . Основният проблем беше, че майка й не я пускаше да се връща при него. Фанка качваше снимки, когато се разделиха във Фейсбука от купони с приятели, а Александър викаше-  „Не я ли е срам, има две деца”. Приятелите на жена му го заплашваха , че ще вземат децата, говориха му, че ще го бият”, разказа още роднината на Александър.

Последният свидетел, който е вуйчо на подсъдимия, заяви, че чул веднъж как Пашов взел въже, за да се обеси, защото жена му не е искала да се връща при него. 

Как и кога стана престъплението? 

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство обвиняемият често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фани се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а впоследствие се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 г. той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него, за които нямал разрешително.

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а след това Пашов се опитал да укрие тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това го заровил в необитаем двор.  След издирване на жертвата тялото й бе открито няколко дни по-късно, а след това Александър бе задържан.


В категории: Крими


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
6
Коментара по темата
6.
do 5
29.11.2023 19:36:04
0
2
Ми не са ти виновни демокрацията и краварите бе братчед и не е от 33 години...материала е кофти...човешкия материал......
Българина си е бил боклук от време оно....
Още преди 100 и кусур години дядо ПЕТКО Славейков го е казал...,,Не сме народ,не сме народ а мърша,,...от това по-ясно,здраве му кажи
5.
ОцелялОтСДС-Чумата
29.11.2023 18:59:46
2
4
След тоталното опростачване на нацията, чието успешно начало бе оставено преди 33г от СДС Шайката, под напътствието на амбасадата на ул . Козяк, какво очаквате да видите и чуете в англо- краварската колония Бугристан?
4.
Читател
29.11.2023 09:25:01
0
8
Малко му е......за смърт - смърт!
3.
У ЩАТИТЕ
29.11.2023 04:35:11
0
16
Щеше да отнесе 2 X 50 годинки ,за убийство тоя грозник.....па можеше и на електрическия стол да го изпържат.....изрод.....
2.
Ко
29.11.2023 00:09:33
0
22
Кви 16 години, тоя е за публично бесене . Сега 16 години ще е на държавна издръжка.
1.
Ami
28.11.2023 22:02:19
0
14
Сигурно е било така но не е трябвало да, я убива. Остави я да ходи където иска Сега живота му сее провалил и нея я няма.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори