×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Този българин застреля и зарови жена си, но възмездието го застигна


28 Ноември 2023, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Флагман

Получи 16 години затвор

16 години затвор. Тази присъда чу днес Александър Пашов от Пъдарско, който застреля съпругата си Фанка Ангелова в главата, а след това зарови тялото й. Той за пореден път се изправи, окован в белезници пред  Окръжен съд- Пловдив, за да отговаря пред магистратите за две обвинения- че умишлено е умъртвил 28-годишната майка на децата му, като убийството е извършено предумишлено и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие, чийто спусък Александър Пашов е натиснал, за да убие жена си. Присъдата идва, след като съдийския състав с председател Петко Минев определи едно общо най-тежко наказание за всички престъпления, пише Трафикнюз.

Припомняме, че престъплението стана на 25 ноември 2022 г. в пловдивското село Пъдарско. Към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а след това Пашов се опитал да укрие тялото  като го заровил в необитаем двор.  

Преди да чуе присъдата си обаче, Пашов пожела да даде обяснения пред съда. Той разказа, че е закупил оръжието втора употреба от Раковски. Мотивите за покупката били, че близки на жена му Фанка отправяли заплахи към него и искал пистолета за самозащита. По думите му, Александър нямал желабние да убива майката на децата си, а само да си поговорят.

Днес в съдебната зала беше един от роднините на убитата, който чрез адвоката си Васил Василев бе конституиран като частен обвинител със останалите пострадали.  15-годишният син на починалата и обвиняемият също присъстваше в залата, като заедно със сетстра си бяха конституирани като частени обвинители по делото. 

Адвокат Анастасия Будакова, защита на обвиняемия, пожела разпит само на трима от свидетелите, един от които синът на Пашов. Непълнолетният обаче отказа да свидетелства  пред съда. Така заседанието продължи с разпит на вещите лица, изготвили комплексна съдебнопсихиатрична експертиза.

Въпреки че основният мотив към който се придържа  защитата на обвиняемия, е много силна ревност, от която Пашов не е можел да контролира действията си, експертизата е посочила друго. Вещите лица заявиха категорично, че чувството на ревност  би имало значение за заключението на експертизата, само ако тя се изразява в болестно състояние . Това е било изследвано от експертите и по думите им при въпросният подсъдим няма установена такава диагноза. Тоест той изпитвал ревност, но не до такава голяма степен.

След приемането на медицинското решение, пред съда за разпит се изправи свидетелят Илия Илиев- роднина на Пашов. Той изреди добри характеристики за подсъдимия, като добави, че не бил запознат с уменията му за стрелба.

Той е добро дете, изучи се, има основно образование. Ко стана, не знам? Много често  ходеше при нея да ѝ се моли, за да се върне. Когато се разделиха децата останаха при майката на Александър и той се грижеше за тях . Основният проблем беше, че майка й не я пускаше да се връща при него. Фанка качваше снимки, когато се разделиха във Фейсбука от купони с приятели, а Александър викаше-  „Не я ли е срам, има две деца”. Приятелите на жена му го заплашваха , че ще вземат децата, говориха му, че ще го бият”, разказа още роднината на Александър.

Последният свидетел, който е вуйчо на подсъдимия, заяви, че чул веднъж как Пашов взел въже, за да се обеси, защото жена му не е искала да се връща при него. 

Как и кога стана престъплението? 

Двамата били съпрузи и имали две деца. Те живеели в семейна къща в Пъдарско. По време на съвместното съжителство обвиняемият често проявявал ревност към съпругата си, ограничавал социалните й контакти, а също така й забранявал да напуска дома им сама и да се среща с други хора. Многократно се карал с жената поради незначителни поводи и упражнявал насилие спрямо нея.

През есента на 2021 г. Фани се изнесла от семейното жилище и отишла да живее при своята сестра в  Пловдив, а впоследствие се върнала в  Пъдарско в дома на майка си. Пашов многократно настоявал тя да се върне при него и децата им, като често я проследявал и заплашвал. На неустановена дата през 2022 г. той я причакал пред работното й място в Стряма и се опитал да я качи в лек автомобил, за да я върне насилствено в дома им. След като не успял, решил да убие съпругата си, за което предварително се подготвил. Той се снабдил с боен пистолет и боеприпаси за него, за които нямал разрешително.

На 25 ноември 2022 г., към 5 часа сутринта, жената се придвижвала към спирка, откъдето се качвала на автобус за работата си Александър знаел маршрута й. Той я причакал зад уличен контейнер. Бил облечен с черни дрехи, ръкавици, а на главата бил сложил черна маска с формата на череп. Когато се приближила, хванал жената за тялото и я прострелял в главата. Убитата  починала на място, а след това Пашов се опитал да укрие тялото първоначално край входа на гробищния парк в селото, а след това го заровил в необитаем двор.  След издирване на жертвата тялото й бе открито няколко дни по-късно, а след това Александър бе задържан.


В категории: Крими


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 2
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
6
Коментара по темата
6.
do 5
29.11.2023 19:36:04
0
2
Ми не са ти виновни демокрацията и краварите бе братчед и не е от 33 години...материала е кофти...човешкия материал......
Българина си е бил боклук от време оно....
Още преди 100 и кусур години дядо ПЕТКО Славейков го е казал...,,Не сме народ,не сме народ а мърша,,...от това по-ясно,здраве му кажи
5.
ОцелялОтСДС-Чумата
29.11.2023 18:59:46
2
4
След тоталното опростачване на нацията, чието успешно начало бе оставено преди 33г от СДС Шайката, под напътствието на амбасадата на ул . Козяк, какво очаквате да видите и чуете в англо- краварската колония Бугристан?
4.
Читател
29.11.2023 09:25:01
0
8
Малко му е......за смърт - смърт!
3.
У ЩАТИТЕ
29.11.2023 04:35:11
0
16
Щеше да отнесе 2 X 50 годинки ,за убийство тоя грозник.....па можеше и на електрическия стол да го изпържат.....изрод.....
2.
Ко
29.11.2023 00:09:33
0
22
Кви 16 години, тоя е за публично бесене . Сега 16 години ще е на държавна издръжка.
1.
Ami
28.11.2023 22:02:19
0
14
Сигурно е било така но не е трябвало да, я убива. Остави я да ходи където иска Сега живота му сее провалил и нея я няма.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори